Artikel top billede

Medie: Nokia dræber spændende Android-telefon

Nokia dropper den Android-telefon, der ellers stod lige overfor en lancering. Men det har (måske) intet med Microsofts overtagelse af virksomheden at gøre. Få forklaringen her.

Nokia vinker nu definitivt farvel til Android-platformen. 

Det erfarer mobilsiden.se, der citerer kilder for, at en planlagt Android-model fra vores nordiske venner alligevel ikke kommer til at se dagens lys.

Ifølge rygterne var planen ellers, at Nokia ville lancere en Android-mobil i firmaets Asha-serie, der er prisbillige telefoner, i begyndelsen af 2014. 

Læs også: Lækket foto: Nokia kan være på vej med Android-telefon

Telefonen havde fået kodenavnet "Normandy", der kan lede tankerne hen på landgangen i Normandiet, hvor de allierede styrker startede generobringen af Europa i forbindelse med 2. verdenskrig. 

Android på Nokia kunne da også være en af nøglerne til at generobre lidt af det tabte telemarked i Europa, men det skal altså gøres på anden vis, skriver mobilsiden i søsterlandet.

I stedet skal ressourcerne bruges til udvikling af trådløs opladning og smartteknologi a la Google Glass.

Tidligere har projektet også eksisteret under navnene 'Asha on Linux project' og 'MView'.

Ikke Microsofts ordre, men..

Det skrinlagte projekt har intet med Nokias salg til Microsoft, og derved også fokus på Windows Phone, at gøre.

I hvert fald ikke direkte. Asha-platformen er nemlig ikke en del af salget til Microsoft og ligger således stadig under finnernes vinger. 

Nokia får imidlertid ikke lov til at lancere telefoner under eget varemærke de første to år efter dette salg, og det er forklaringen på, at Android-projektet nu lægges på is. 

Udviklingen drejes derfor i anden retning, måske i forventning om, at Nokia kan være klar med nye produkter, når karantænetiden er udløbet, og firmaet igen kan sprøjte elektroniske dimser ud fra den finske tundra.

Læs også: Lækket foto: Nokia kan være på vej med Android-telefon




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Højer og Lauritzen ApS
Distributør af pc- og printertilbehør.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Compliance og strategisk it-sikkerhed efter DORA

Finansielle koncerner har i snit 85 sikkerhedsløsninger i drift – men er i snit op til 100 dage om at opdage et igangværende cyberangreb. Ydermere viser øvelser, at det typisk tager 4-6 uger at rense og genetablere sikker drift af centrale systemer efter et stort angreb. Fokus for dagen vil derfor være på henholdsvis governance samt om, hvordan du som it-leder i den finansielle sektor skal kunne håndtere fremtidens cybertrusler og arbejde effektivt med sikkerhed på et strategisk niveau.

04. april 2024 | Læs mere


EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

16. april 2024 | Læs mere


IAM - din genvej til højere sikkerhed uden uautoriseret adgang og datatab

På denne dag udforsker vi de nyeste strategier, værktøjer og bedste praksis inden for IAM, med det formål at styrke virksomheders sikkerhedsposition og effektiviteten af deres adgangsstyringssystemer og dermed minimere risikoen for uautoriseret adgang og datatab. Og hvordan man kommer fra at overbevise ledelsen til rent faktisk at implementere IAM?

18. april 2024 | Læs mere