Artikel top billede

Apple-topchef kan score en halv milliard

Kan score kassen - men er stadig en økonomisk lilleput i forhold til Microsofts Steve Ballmer og Googles Eric Schmidt.

Apples topchef, Tim Cook, står til en heftig lønforhøjelse i 2014, hvor han kan score en årsløn på mere end 630 millioner kroner - eller 52,5 millioner kroner om måneden.

Som det stort set altid er tilfældet for amerikanske topchefer, falder afregningen dog ikke i kontanter, men derimod i stort omfang i aktier.

Tim Cook står nemlig til at indløse 205.000 Apple-aktier i august og september.

Kan blive både mere og mindre værd

Ingen kan vide, hvordan Apples aktiekurs udvikler sig, men udregnet fra den nuværende aktiekurs er den pågældende aktiepost knap 630 millioner kroner værd.

Dette beløb kan dog hurtigt ændre sig til både det værre og det bedre, inden Tim Cook kan indløse aktierne.

Tim Cook fik hovedbestanddelen af de pågældende aktier - 125.000 styks - for tre år siden. De kan indløses 21. september.

Tim Cook har i 2013 solgt mere end 79.000 af sine Apple-aktier. Det har over tre omgang indbragt ham 197 millioner kroner.

En opgørelse fra Apple fra 26. december viser, at to af Apples bestyrelsesmedlemmer, formand Arthur Levinson samt den tidligere vicepræsident i USA Al Gore, begge ejer flere Apple-aktier end Tim Cook.

Lilleput

Sammenlignet med Microsofts topchef, Steve Ballmer, og Googles topchef fra 2001 til 2011, Eric Schmidt, ejer Tim Cook en meget lille del af den virksomhed, som han står i spidsen for.

Steve Ballmer ejer således næsten fire procent af Microsoft. Hans ejer-andel er i omegnen af 68 milliarder kroner værd.

Eric Schmidt, der i dag er bestyrelsesformand for Google, sidder på 6,8 millioner Google-aktier med en samlet værdi på godt 44 milliarder kroner.

Læs også:

Microsoft skaber verdens rigeste it-folk

Efter to år med vilde stigninger: Lønnen falder for Microsofts chefer

It-mand er verdens rigeste person under 30 år
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Advania Danmark A/S
Hardware, licenser, konsulentydelser

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Computerworld Summit 2021

En moderne digital vindervirksomhed bringer nye teknologier i spil, skaber digital innovation, udnytter data som styringsværktøj og ser verden som én stor markedsplads. Men succes kræver, at du ved, hvor den dyre teknologi kan gøre den største forskel i forretningen. Den kræver, at du ved i hvilken retning den øgede politiske regulering af teknologi og data bevæger sig hen. Og den succes kræver, at du kan udnytte teknologien til at automatisere og skalere til gavn for bundlinjen og budgettet.

26. oktober 2021 | Læs mere


CIO Trends 2021: Sådan ser teknologiradaren ud hos Danmarks bedste CIOs

Teknologien i virksomheder spiller i den grad en større og større rolle, hvor vi er nødt til at stille endnu større krav til, hvordan vi udnytter den, og hvilke muligheder den giver. Spørgsmålet er dog, hvordan man formår at lede en virksomhed, der konstant skal forholde sig til teknologiens forandringer.

16. november 2021 | Læs mere


How to Sikkerhed: Awareness, email fraud og phishing

Man kan aldrig vide sig sikker, for uanset hvor godt man sikrer sig mod hackerangreb og anden svindel, vil hacker næsten altid være et skridt foran. De går efter organisationernes svageste led i håbet om at kunne snyde sig til data, penge eller andet værdifuldt. Få derfor konkrete bud på, hvordan du kan gribe opgaven an og understøtte et effektivt awareness-niveau i din organisation med enkel, men velfungerende, teknologi.

17. november 2021 | Læs mere