Artikel top billede

(Foto: Dan Jensen)

Apple-topchef kan score en halv milliard

Kan score kassen - men er stadig en økonomisk lilleput i forhold til Microsofts Steve Ballmer og Googles Eric Schmidt.

Apples topchef, Tim Cook, står til en heftig lønforhøjelse i 2014, hvor han kan score en årsløn på mere end 630 millioner kroner - eller 52,5 millioner kroner om måneden.

Som det stort set altid er tilfældet for amerikanske topchefer, falder afregningen dog ikke i kontanter, men derimod i stort omfang i aktier.

Tim Cook står nemlig til at indløse 205.000 Apple-aktier i august og september.

Kan blive både mere og mindre værd

Ingen kan vide, hvordan Apples aktiekurs udvikler sig, men udregnet fra den nuværende aktiekurs er den pågældende aktiepost knap 630 millioner kroner værd.

Dette beløb kan dog hurtigt ændre sig til både det værre og det bedre, inden Tim Cook kan indløse aktierne.

Tim Cook fik hovedbestanddelen af de pågældende aktier - 125.000 styks - for tre år siden. De kan indløses 21. september.

Tim Cook har i 2013 solgt mere end 79.000 af sine Apple-aktier. Det har over tre omgang indbragt ham 197 millioner kroner.

En opgørelse fra Apple fra 26. december viser, at to af Apples bestyrelsesmedlemmer, formand Arthur Levinson samt den tidligere vicepræsident i USA Al Gore, begge ejer flere Apple-aktier end Tim Cook.

Lilleput

Sammenlignet med Microsofts topchef, Steve Ballmer, og Googles topchef fra 2001 til 2011, Eric Schmidt, ejer Tim Cook en meget lille del af den virksomhed, som han står i spidsen for.

Steve Ballmer ejer således næsten fire procent af Microsoft. Hans ejer-andel er i omegnen af 68 milliarder kroner værd.

Eric Schmidt, der i dag er bestyrelsesformand for Google, sidder på 6,8 millioner Google-aktier med en samlet værdi på godt 44 milliarder kroner.

Læs også:

Microsoft skaber verdens rigeste it-folk

Efter to år med vilde stigninger: Lønnen falder for Microsofts chefer

It-mand er verdens rigeste person under 30 år
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Brother Nordic A/S
Import og engroshandel med kontormaskiner.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
CFO'ens hverdag med Dynamics 365 FO: Nye muligheder - mere værdi

Microsoft Dynamics 365 for Finance and Operations (FO) er meget mere end debet/kredit. Indbyggede værktøjer til at automatisere processer og bruge kunstig intelligens skaber nye muligheder og mere værdi.

29. november 2022 | Læs mere


AI & machine learning i dagligdagen – teknologi og best practice

Kunstig intelligens og machine learning er i gang med at forandre de måder, som vi arbejder på i organisationer og virksomheder - både i det store og i det små. Bliv inspireret til hvordan kan du selv udnytte dem til at gøre din organisation klogere, skarpere og mere effektiv.

06. december 2022 | Læs mere


ERP løsninger til SMV segmentet

For små og mellemstore virksomheder gemmer der sig meget store muligheder for effektivisering og data-udnyttelse i valget af ERP-system. Med det rigtige valg kan man udnytte eksempelvis machine learning, AI, procesautomatisering og meget andet på tværs af hele organisationen til blandt andet lagerstyring, produktion, distribution, intelligent afrapportering.

07. december 2022 | Læs mere