Artikel top billede

(Foto: Dan Jensen)

Apple-topchef kan score en halv milliard

Kan score kassen - men er stadig en økonomisk lilleput i forhold til Microsofts Steve Ballmer og Googles Eric Schmidt.

Apples topchef, Tim Cook, står til en heftig lønforhøjelse i 2014, hvor han kan score en årsløn på mere end 630 millioner kroner - eller 52,5 millioner kroner om måneden.

Som det stort set altid er tilfældet for amerikanske topchefer, falder afregningen dog ikke i kontanter, men derimod i stort omfang i aktier.

Tim Cook står nemlig til at indløse 205.000 Apple-aktier i august og september.

Kan blive både mere og mindre værd

Ingen kan vide, hvordan Apples aktiekurs udvikler sig, men udregnet fra den nuværende aktiekurs er den pågældende aktiepost knap 630 millioner kroner værd.

Dette beløb kan dog hurtigt ændre sig til både det værre og det bedre, inden Tim Cook kan indløse aktierne.

Tim Cook fik hovedbestanddelen af de pågældende aktier - 125.000 styks - for tre år siden. De kan indløses 21. september.

Tim Cook har i 2013 solgt mere end 79.000 af sine Apple-aktier. Det har over tre omgang indbragt ham 197 millioner kroner.

En opgørelse fra Apple fra 26. december viser, at to af Apples bestyrelsesmedlemmer, formand Arthur Levinson samt den tidligere vicepræsident i USA Al Gore, begge ejer flere Apple-aktier end Tim Cook.

Lilleput

Sammenlignet med Microsofts topchef, Steve Ballmer, og Googles topchef fra 2001 til 2011, Eric Schmidt, ejer Tim Cook en meget lille del af den virksomhed, som han står i spidsen for.

Steve Ballmer ejer således næsten fire procent af Microsoft. Hans ejer-andel er i omegnen af 68 milliarder kroner værd.

Eric Schmidt, der i dag er bestyrelsesformand for Google, sidder på 6,8 millioner Google-aktier med en samlet værdi på godt 44 milliarder kroner.

Læs også:

Microsoft skaber verdens rigeste it-folk

Efter to år med vilde stigninger: Lønnen falder for Microsofts chefer

It-mand er verdens rigeste person under 30 år
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
KEYBALANCE A/S
Udvikling og salg af økonomisystemer samt CRM og MPS. Systemer til blandt andet maskinhandlere, vvs-branchen, vognmænd, låsesmede,handelsvirksomheder

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
AI Business Excellence Day – sådan folder du mulighederne ud

Mange danske virksomheder har eksperimenteret med AI-projekter af begrænset omfang, men kun de færreste har for alvor udforsket mulighederne i storskala. Det gør vi her! Du vil blandt andet få mulighed for at se eksempler på, hvordan AI kan anvendes som accelerator i storskala og skubber til grænserne for, hvordan det er muligt at integrere teknologien, så potentialet for alvor foldes ud.

05. december 2023 | Læs mere


Teknologien bliver den næste konkurrencedefinerende slagmark – sådan forbereder du dig

Få bud på, hvordan du kan tænke IT-planlægning som en løbende strategisk proces frem for noget, der foregår fra enkeltprojekt til enkeltprojekt. Herunder hvordan strategisk brug af IT giver dig et stærkt grundlag for at orkestrere kundeoplevelser, kunderelevans og produktivitetsforbedringer.

06. december 2023 | Læs mere


People Tech 2023: Sådan gør du din gode arbejdsplads endnu bedre

Du får indsigt i de nyeste trends, hvor udviklingen går hen, masser af inspiration fra andres erfaringer samt god tid til netværk – og værdifuld indsigt i mulighederne for at effektivisere løn- og HR-processer, understøtter nye arbejdsformer og helt basalt skabe grundlaget for at skabe en bedre og mere attraktiv arbejdsplads.

13. december 2023 | Læs mere