Artikel top billede

Høje forventninger til ny dansk it-rapport

Normalt er rapporter fra kommissioner ikke ligefrem det mest sexede i verden. Men det gælder ikke denne rapport, der offentliggøres i morgen.

Produktivitetskommissionen kommer med en stor rapport om infrastruktur onsdag, og her vil den digitale infrastruktur udgøre det ene af de to ben - det andet er transport.

Kommissionen holder pressemøde om rapportens resultater onsdag formiddag.

Hos Danske Energi har man høje forventninger.

"At kommissionen tager særskilt fat i digital infrastruktur vidner om, at de ser et uforløst vækstpotentiale på området, og med det udgangspunkt forventer vi, at rapporten kan udgøre et væsentligt bidrag til at forvandle Danmark til en it-vindernation," udtaler chefkonsulent Thomas Woldiderich fra Dansk Energi.

Han pointerer dog, at rapporten ikke gør det alene.

"Det er den politiske handling, der følger efter, som bliver afgørende," understreger han.

Politisk vilje?

Og tidligere anbefalinger er faktisk ikke blevet fulgt. Højhastighedskomiteen blev ikke fulgt op af konkrete vækstinitiativer fra den forrige regerings side.

Den komité blev nedsat af daværende videnskabsminister Helge Sander (V) i marts 2009 og offentliggjorde sin rapport i januar 2010. Men den nye minister, Charlotte Sahl-Madsen (K), var hurtig til at skyde rapporten ned.

Imidlertid er der fortsat høje forventninger til rapporten, der kommer i morgen.

"Kommissionens arbejde forventes jo at danne en del af grundlaget for regeringens kommende vækstpakke, og de analyser, som allerede er lavet på bredbåndsområdet, understreger jo en klar sammenhæng mellem bedre bredbånd og vækst," lyder det fra Thomas Woldiderich.

Håbet er også, at der indledes forhandlinger om et nyt teleforlig.

"Vi bliver jo ikke en digital vindernation med et politisk forlig fra den digitale stenalder," mener Thomas Woldiderich.

Læs mere om rapporten i morgen på Computerworld.dk.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Alfapeople Nordic A/S
Rådgivning, implementering, udvikling og support af software og it-løsninger indenfor CRM og ERP.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Cloud giver dig fleksibilitet, skalerbarhed og agilitet – men hvordan håndterer man sikkerheden?

Cloudsikkerhed handler om effektiv orkestrering og automatisering for at muliggøre hurtig detektion af og reaktion på hændelser. Det handler om at eliminere kompleksitet, sikre smidighed og sikre fleksibilitet. På dette seminar bliver du klogere på hvordan du planlægger, designer, implementerer og kører dit cybersikkerhedsprogram effektivt.

23. juni 2021 | Læs mere


Effektiv drift og support af applikationer i Dynamics 365 FO

Med Microsoft Dynamics 365 for Finance and Operations (FO) er forretningssystemet flyttet i skyen. Dermed er det slut med store opgraderingsprojekter, og virksomheder og organisationer skal i stedet være klar til løbende opdateringer, som sendes ud flere gange om året. Det kræver et særligt fokus på effektiv drift af applikationerne, hvis stabiliteten i applikationerne skal opretholdes og konkurrenceevnen bevares. I dette webinar bliver du inspireret til, hvordan du får mest muligt ud af din investering i Microsoft Dynamics 365 FO med en driftsaftale, så platformen udvikler sig sammen med din forretning.

24. juni 2021 | Læs mere


The intelligent business: From neat idea to reality

The choice to become a more intelligent business and optimize workflows is not always straightforward, but it requires that you take a step back and see the possibilities in other ways. Come inside when we try to focus on the intelligent business. Hear how SAP S / 4HANA makes processes intelligent and transforms traditional workflows.

01. juli 2021 | Læs mere


Premium
ATP vil inden længe slette koden til sit hastudviklede it-system til udbetaling af milliarder af feriepenge-kroner
It-løsningen til udbetaling af danskernes indefrosne feriepenge har nu næsten udtjent sin rolle. Milliarder af feriepenge er røget igennem systemet, som ATP byggede på få måneder, men som nu skal afvikles. "Vi slæber selvfølgelig ikke rundt på den del af koden, som det ikke giver mening at beholde," siger underdirektør i ATP, Gitte Klæbel.
Computerworld
Efter Windows 11-lækket: Her er de nye elementer - og lanceringsdatoen
Podcast: Hvad kan Windows 11 tilbyde? Hvad kræver det af dit hardware? Hvornår kommer det? Og hvorfor har NNIT indsat Pär Fors som ny topchef? Ham har vi mødt på hans kontor i Søborg. Få svarene i denne episode af Computerworlds nyhedspodcast.
CIO
Årets CIO 2021: Nu skal Danmarks dygtigste CIO findes - er det dig? Eller kender du en, du vil indstille?
Det er den mest eftertragtede titel for danske it-chefer og CIO'er, der er på spil, når Årets CIO kåres 16. september 2021. Søg selv eller prik til en, som du kender - og læs mere om prisen her.
White paper
Kommunal IT-sikkerhed: Sådan håndterer du det mest effektivt
Hvordan sikrer du systemer og fortrolige data i den kommunale sektor trods begrænsede budgetter og en lang række krav til den digitale transformationsproces? Få et godt overblik her.