Artikel top billede

Høje forventninger til ny dansk it-rapport

Normalt er rapporter fra kommissioner ikke ligefrem det mest sexede i verden. Men det gælder ikke denne rapport, der offentliggøres i morgen.

Produktivitetskommissionen kommer med en stor rapport om infrastruktur onsdag, og her vil den digitale infrastruktur udgøre det ene af de to ben - det andet er transport.

Kommissionen holder pressemøde om rapportens resultater onsdag formiddag.

Hos Danske Energi har man høje forventninger.

"At kommissionen tager særskilt fat i digital infrastruktur vidner om, at de ser et uforløst vækstpotentiale på området, og med det udgangspunkt forventer vi, at rapporten kan udgøre et væsentligt bidrag til at forvandle Danmark til en it-vindernation," udtaler chefkonsulent Thomas Woldiderich fra Dansk Energi.

Han pointerer dog, at rapporten ikke gør det alene.

"Det er den politiske handling, der følger efter, som bliver afgørende," understreger han.

Politisk vilje?

Og tidligere anbefalinger er faktisk ikke blevet fulgt. Højhastighedskomiteen blev ikke fulgt op af konkrete vækstinitiativer fra den forrige regerings side.

Den komité blev nedsat af daværende videnskabsminister Helge Sander (V) i marts 2009 og offentliggjorde sin rapport i januar 2010. Men den nye minister, Charlotte Sahl-Madsen (K), var hurtig til at skyde rapporten ned.

Imidlertid er der fortsat høje forventninger til rapporten, der kommer i morgen.

"Kommissionens arbejde forventes jo at danne en del af grundlaget for regeringens kommende vækstpakke, og de analyser, som allerede er lavet på bredbåndsområdet, understreger jo en klar sammenhæng mellem bedre bredbånd og vækst," lyder det fra Thomas Woldiderich.

Håbet er også, at der indledes forhandlinger om et nyt teleforlig.

"Vi bliver jo ikke en digital vindernation med et politisk forlig fra den digitale stenalder," mener Thomas Woldiderich.

Læs mere om rapporten i morgen på Computerworld.dk.
IT-JOB
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
EG A/S
Udvikling, salg, implementering og support af software og it-løsninger til ERP, CRM, BA, BI, e-handel og portaler. Infrastrukturløsninger og hardware. Fokus på brancheløsninger.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Datadrevet forretning 2022: Sæt data på den strategiske dagsorden

Lær hvordan du tænker automatisering, data og digitalisering ind i dagligdagen, over for kunderne og hvordan du får skabt ny forretning.

31. maj 2022 | Læs mere


Sådan gør du din forsyningskæde mere robust

Vi sætter fokus på standardværktøjer og tillægsløsninger til Microsoft Dynamics 365 FO i produktionsvirksomheder, som vil planlægge og drive en effektiv supply chain.

31. maj 2022 | Læs mere


AI & machine learning i praksis: Sådan får du gevinst i din dagligdag

Kunstig intelligens, machine learning og algoritmer er i fuld gang med at forandre måden, vi arbejder og driver virksomhed på. På seminaret kan du møde førende eksperter på området, leverandører, beslutningstagere og praktikere, der fokuserer på best practise på området.

02. juni 2022 | Læs mere


CIO
Årets CIO 2022: Nu skal Danmarks dygtigste CIO findes - er det dig? Eller kender du en, du vil indstille?