Artikel top billede

Høje forventninger til ny dansk it-rapport

Normalt er rapporter fra kommissioner ikke ligefrem det mest sexede i verden. Men det gælder ikke denne rapport, der offentliggøres i morgen.

Produktivitetskommissionen kommer med en stor rapport om infrastruktur onsdag, og her vil den digitale infrastruktur udgøre det ene af de to ben - det andet er transport.

Kommissionen holder pressemøde om rapportens resultater onsdag formiddag.

Hos Danske Energi har man høje forventninger.

"At kommissionen tager særskilt fat i digital infrastruktur vidner om, at de ser et uforløst vækstpotentiale på området, og med det udgangspunkt forventer vi, at rapporten kan udgøre et væsentligt bidrag til at forvandle Danmark til en it-vindernation," udtaler chefkonsulent Thomas Woldiderich fra Dansk Energi.

Han pointerer dog, at rapporten ikke gør det alene.

"Det er den politiske handling, der følger efter, som bliver afgørende," understreger han.

Politisk vilje?

Og tidligere anbefalinger er faktisk ikke blevet fulgt. Højhastighedskomiteen blev ikke fulgt op af konkrete vækstinitiativer fra den forrige regerings side.

Den komité blev nedsat af daværende videnskabsminister Helge Sander (V) i marts 2009 og offentliggjorde sin rapport i januar 2010. Men den nye minister, Charlotte Sahl-Madsen (K), var hurtig til at skyde rapporten ned.

Imidlertid er der fortsat høje forventninger til rapporten, der kommer i morgen.

"Kommissionens arbejde forventes jo at danne en del af grundlaget for regeringens kommende vækstpakke, og de analyser, som allerede er lavet på bredbåndsområdet, understreger jo en klar sammenhæng mellem bedre bredbånd og vækst," lyder det fra Thomas Woldiderich.

Håbet er også, at der indledes forhandlinger om et nyt teleforlig.

"Vi bliver jo ikke en digital vindernation med et politisk forlig fra den digitale stenalder," mener Thomas Woldiderich.

Læs mere om rapporten i morgen på Computerworld.dk.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Konica Minolta Business Solutions Denmark A/S
Salg af kopimaskiner, digitale produktionssystemer og it-services.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Styrk effektivitet og bundlinje i ét hug

Fleksibilitet, valgfrihed og bæredygtighed er nogle af de områder, som vægtes særligt højt, især blandt de yngre generationer, når de skal vælge eller blive på en arbejdsplads. På eventet kan du få konkrete løsningsforslag til, hvordan du med en fleksibel IT-strategi og det frie IT-valg, kan give medarbejderne medbestemmelse omkring valg af digitalt arbejdsudstyr og samtidig være mere miljøbevidste i deres valg.

06. juni 2023 | Læs mere


Kom godt i gang og få det fulde udbytte med Dynamics 365 FO

Overvejelser, forberedelser og implementering. CGI's eksperter stiller skarp på Microsoft Dynamics 365 FO og merværdien ved samspillet med Azure og Power Platform.

06. juni 2023 | Læs mere


Cybersecurity Excellence Day 2023

Sikkerhed er et vidt begreb, og antallet af produkter og services nærmest eksploderer i takt med, at trusselsbilledet bliver stadig mere mudret og faretruende. På årets Cybersecurity Excellence Day kommer vi hele vejen rundt, så du får et solidt grundlag for at skelne mellem de aktuelt mest værdifulde teknologier fra buzzwords og ny vin på gamle flasker.

07. juni 2023 | Læs mere