Artikel top billede

(Foto: Dan Jensen)

Favorit siger nej til CEO-job i Microsoft: Vil ikke afløse Ballmer

Favoritten til at afløse Steve Ballmer som topchef for Microsoft har trukket sig.

Topchefen for bilgiganten Ford, 68-årige Alan Mulally, vil alligevel ikke være topchef for Microsoft, hvis topchef gennem de seneste 14 år, Steve Ballmer, trækker sig inden sommer.

Alan Mulally har ellers i flere måneder været betragtet som topkandidaten til stillingen.

Dette skyldes ikke mindst, at han - der bor i Microsofts hjemby, Seattle - gennem mange år har været ganske tæt på Steve Ballmer og derfor i forvejen kender Microsoft ganske godt, ligesom han er vant til at stå i spidsen for en global virksomhed i et konkurrencepræget marked.

Blandt andet har han hjulpet Steve Ballmer med at formulere planerne for selskabets store ombygning. Det kan du læse mere om her: Steve Ballmer skrev 40 udkast til sin egen opsigelse.

Bliver mindst et år endnu

Alan Mulally meddeler imidlertid til nyhedsbureauet Associated Press, at han ikke bliver topchef for Microsoft.

De vedholdende rygter om hans mulige jobskifte har skabt turbulens i Ford, der i sagens natur er interesseret i at kunne fremvise en stabil ledelse og styring, da det ikke kan lade sig gøre at indgå aftaler eller lignende med en mand, der er på vej ud.

Ford-bestyrelsesmedlem Edsel Ford II har også tidligere forsøgt at mane rygterne i jorden. Det kan du læse mere om her.

"Jeg har ingen planer om at gøre noget som helst andet end at arbejde for Ford," siger Alan Mulally til Associated Presse.

Det gælder i hvert fald indtil årsskiftet, idet han agter at beholde sit job som administrerende direktør for Ford indtil mindst udgangen af 2014, fortæller han til nyhedsbureauet.

Han nævner intet om, hvorvidt han er i forhandlinger med Microsoft, men siger, at alle rygterne og spekulationerne er 'distraherende' for Ford.

Læs også:

Så vild har udviklingen i Microsofts markedsværdi været på et år

Steve Ballmer skrev 40 udkast til sin egen opsigelse

Elop lagt på is: To favoritter tilbage til topstillingen i Microsoft

Derfor er Bill Gates en færdig mand i Microsoft

Microsofts store ombygning - tre faser mod et forenet Microsoft

Top-kandidat ude af kapløbet som topchef for Microsoft
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Højer og Lauritzen ApS
Distributør af pc- og printertilbehør.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
AI Business Excellence Day – sådan folder du mulighederne ud

Mange danske virksomheder har eksperimenteret med AI-projekter af begrænset omfang, men kun de færreste har for alvor udforsket mulighederne i storskala. Det gør vi her! Du vil blandt andet få mulighed for at se eksempler på, hvordan AI kan anvendes som accelerator i storskala og skubber til grænserne for, hvordan det er muligt at integrere teknologien, så potentialet for alvor foldes ud.

05. december 2023 | Læs mere


Teknologien bliver den næste konkurrencedefinerende slagmark – sådan forbereder du dig

Få bud på, hvordan du kan tænke IT-planlægning som en løbende strategisk proces frem for noget, der foregår fra enkeltprojekt til enkeltprojekt. Herunder hvordan strategisk brug af IT giver dig et stærkt grundlag for at orkestrere kundeoplevelser, kunderelevans og produktivitetsforbedringer.

06. december 2023 | Læs mere


People Tech 2023: Sådan gør du din gode arbejdsplads endnu bedre

Du får indsigt i de nyeste trends, hvor udviklingen går hen, masser af inspiration fra andres erfaringer samt god tid til netværk – og værdifuld indsigt i mulighederne for at effektivisere løn- og HR-processer, understøtter nye arbejdsformer og helt basalt skabe grundlaget for at skabe en bedre og mere attraktiv arbejdsplads.

13. december 2023 | Læs mere