Artikel top billede

Favorit siger nej til CEO-job i Microsoft: Vil ikke afløse Ballmer

Favoritten til at afløse Steve Ballmer som topchef for Microsoft har trukket sig.

Topchefen for bilgiganten Ford, 68-årige Alan Mulally, vil alligevel ikke være topchef for Microsoft, hvis topchef gennem de seneste 14 år, Steve Ballmer, trækker sig inden sommer.

Alan Mulally har ellers i flere måneder været betragtet som topkandidaten til stillingen.

Dette skyldes ikke mindst, at han - der bor i Microsofts hjemby, Seattle - gennem mange år har været ganske tæt på Steve Ballmer og derfor i forvejen kender Microsoft ganske godt, ligesom han er vant til at stå i spidsen for en global virksomhed i et konkurrencepræget marked.

Blandt andet har han hjulpet Steve Ballmer med at formulere planerne for selskabets store ombygning. Det kan du læse mere om her: Steve Ballmer skrev 40 udkast til sin egen opsigelse.

Bliver mindst et år endnu

Alan Mulally meddeler imidlertid til nyhedsbureauet Associated Press, at han ikke bliver topchef for Microsoft.

De vedholdende rygter om hans mulige jobskifte har skabt turbulens i Ford, der i sagens natur er interesseret i at kunne fremvise en stabil ledelse og styring, da det ikke kan lade sig gøre at indgå aftaler eller lignende med en mand, der er på vej ud.

Ford-bestyrelsesmedlem Edsel Ford II har også tidligere forsøgt at mane rygterne i jorden. Det kan du læse mere om her.

"Jeg har ingen planer om at gøre noget som helst andet end at arbejde for Ford," siger Alan Mulally til Associated Presse.

Det gælder i hvert fald indtil årsskiftet, idet han agter at beholde sit job som administrerende direktør for Ford indtil mindst udgangen af 2014, fortæller han til nyhedsbureauet.

Han nævner intet om, hvorvidt han er i forhandlinger med Microsoft, men siger, at alle rygterne og spekulationerne er 'distraherende' for Ford.

Læs også:

Så vild har udviklingen i Microsofts markedsværdi været på et år

Steve Ballmer skrev 40 udkast til sin egen opsigelse

Elop lagt på is: To favoritter tilbage til topstillingen i Microsoft

Derfor er Bill Gates en færdig mand i Microsoft

Microsofts store ombygning - tre faser mod et forenet Microsoft

Top-kandidat ude af kapløbet som topchef for Microsoft
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
EG A/S
Udvikling, salg, implementering og support af software og it-løsninger til ERP, CRM, BA, BI, e-handel og portaler. Infrastrukturløsninger og hardware. Fokus på brancheløsninger.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Drukner din sikkerhed i et hav af falske advarsler?

Der er et konstant våbenkapløb i gang mellem de værktøjer, din IT-sikkerhedsafdeling har til rådighed og et stigende antal komplekse og mangeartede cybertrusler. Men når sikkerhedsinfrastrukturen udbygges, stiger kompleksiteten og mængden af advarsler også. Hermed får du svært ved at skelne mellem et stort antal falsk positive og de få – men reelle og kritiske! – advarsler, du skal prioritere at håndtere. Bliv klogere på hvordan du håndtere det.

15. juni 2021 | Læs mere


Datadrevet forretning 2021: Sæt automatisering og data på den strategiske dagsorden

Ved at anvende data på den korrekte måde, kan du og din virksomhed for alvor sætte skub i konkurrencen. Der ligger en værdifuld viden om kunder, kundeadfærd, konkurrenter, markeder og meget andet i den data, der svæver rundt omkring os. Med den nyeste teknologi er det endda blevet nemmere at automatisere disse processer.

16. juni 2021 | Læs mere


Cloud giver dig fleksibilitet, skalerbarhed og agilitet – men hvordan håndterer man sikkerheden?

Cloudsikkerhed handler om effektiv orkestrering og automatisering for at muliggøre hurtig detektion af og reaktion på incidents. Det handler om at eliminere kompleksitet, det handler om at fortsat sikre smidighed og fleksibilitet. På dette seminar bliver du klogere på hvordan du planlægger, designer, implementerer og kører dit cybersikkerhedsprogram effektivt.

23. juni 2021 | Læs mere


Premium
Test: Duer Samsungs første Pro-pc'er til noget?
Samsung Galaxy Book Pro serien er et bevis på, at de etablerede pc-producenter får sig en formidabel udfordrer i den sydkoreanske supersværvægter.
CIO
Der findes ikke noget vigtigere for din virksomhedskultur end psychological safety
Klumme: Forskningen er entydig: Vidensarbejde er mere effektiv, når du tør stille spørgsmål, rejse kritik og indrømme fejl helt uden frygt for at blive straffet eller gjort til grin. Hvis du ikke har fokus på denne del af din virksomhedskultur, så lever din virksomhed og dine medarbejdere ikke op til deres fulde potentiale.
White paper
Er det nu? Eller skal vi vente? Optimér udskiftning af servere i koncernen
Denne analyse giver dig svar på, hvordan du rammer ”the sweet spot”, der sikrer maksimal udnyttelse af eksisterende hardware i koncernens IT-miljø, inden du skifter til nye servere.