Artikel top billede

Favorit siger nej til CEO-job i Microsoft: Vil ikke afløse Ballmer

Favoritten til at afløse Steve Ballmer som topchef for Microsoft har trukket sig.

Topchefen for bilgiganten Ford, 68-årige Alan Mulally, vil alligevel ikke være topchef for Microsoft, hvis topchef gennem de seneste 14 år, Steve Ballmer, trækker sig inden sommer.

Alan Mulally har ellers i flere måneder været betragtet som topkandidaten til stillingen.

Dette skyldes ikke mindst, at han - der bor i Microsofts hjemby, Seattle - gennem mange år har været ganske tæt på Steve Ballmer og derfor i forvejen kender Microsoft ganske godt, ligesom han er vant til at stå i spidsen for en global virksomhed i et konkurrencepræget marked.

Blandt andet har han hjulpet Steve Ballmer med at formulere planerne for selskabets store ombygning. Det kan du læse mere om her: Steve Ballmer skrev 40 udkast til sin egen opsigelse.

Bliver mindst et år endnu

Alan Mulally meddeler imidlertid til nyhedsbureauet Associated Press, at han ikke bliver topchef for Microsoft.

De vedholdende rygter om hans mulige jobskifte har skabt turbulens i Ford, der i sagens natur er interesseret i at kunne fremvise en stabil ledelse og styring, da det ikke kan lade sig gøre at indgå aftaler eller lignende med en mand, der er på vej ud.

Ford-bestyrelsesmedlem Edsel Ford II har også tidligere forsøgt at mane rygterne i jorden. Det kan du læse mere om her.

"Jeg har ingen planer om at gøre noget som helst andet end at arbejde for Ford," siger Alan Mulally til Associated Presse.

Det gælder i hvert fald indtil årsskiftet, idet han agter at beholde sit job som administrerende direktør for Ford indtil mindst udgangen af 2014, fortæller han til nyhedsbureauet.

Han nævner intet om, hvorvidt han er i forhandlinger med Microsoft, men siger, at alle rygterne og spekulationerne er 'distraherende' for Ford.

Læs også:

Så vild har udviklingen i Microsofts markedsværdi været på et år

Steve Ballmer skrev 40 udkast til sin egen opsigelse

Elop lagt på is: To favoritter tilbage til topstillingen i Microsoft

Derfor er Bill Gates en færdig mand i Microsoft

Microsofts store ombygning - tre faser mod et forenet Microsoft

Top-kandidat ude af kapløbet som topchef for Microsoft
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Højer og Lauritzen ApS
Distributør af pc- og printertilbehør.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Computerworld Summit 2021

En moderne digital vindervirksomhed bringer nye teknologier i spil, skaber digital innovation, udnytter data som styringsværktøj og ser verden som én stor markedsplads. Men succes kræver, at du ved, hvor den dyre teknologi kan gøre den største forskel i forretningen. Den kræver, at du ved i hvilken retning den øgede politiske regulering af teknologi og data bevæger sig hen. Og den succes kræver, at du kan udnytte teknologien til at automatisere og skalere til gavn for bundlinjen og budgettet.

26. oktober 2021 | Læs mere


Sats på DevOps og få mere kvalitet og hastighed i både udvikling og drift

Der er mange potentielle gevinster at hente ved at satse på DevOps. Rigtig mange danske virksomheder er allerede i gang. På denne konference får du et indblik i mulighederne med DevOps og gode råd, der kan sikre dig succesen.

02. november 2021 | Læs mere


CIO Trends 2021: Sådan ser teknologiradaren ud hos Danmarks bedste CIOs

Teknologien i virksomheder spiller i den grad en større og større rolle, hvor vi er nødt til at stille endnu større krav til, hvordan vi udnytter den, og hvilke muligheder den giver. Spørgsmålet er dog, hvordan man formår at lede en virksomhed, der konstant skal forholde sig til teknologiens forandringer.

16. november 2021 | Læs mere