TDC køber Blockbuster-brandet: Har store planer

TDC har købt de danske rettigheder til Blockbuster-navnet. Få forklaringen her.

TDC meddeler, at selskabet vil satse yderligere på markedet for digital filmudlejning, og at telekoncernen derfor har købt de danske rettigheder til Blockbuster-navnet.

"TDC vil udnytte kendskabet til navnet Blockbuster til at lære alle danskere at leje film på nettet," skriver selskabet i en pressemeddelelse.
 
Koncerndirektør Anders Jensen fra TDC forklarer, at udlejningen af premiere-film er mere end fordoblet hvert år de seneste fem år.

"Fra de nyeste film vises i biografen, til de kan ses på de forskellige abonnementstjenester, går der typisk et par år, og det er der mange, der ikke vil vente på. De vil se filmene, mens de stadig er nye, og vil gerne betale det ekstra, det koster."

TDC vil allerede i første halvdel af 2014 tage Blockbuster-navnet i brug. 

"Blockbuster er et superstærkt brand, som i mange år har leveret det største udbud af de bedste og nyeste premierefilm til danskerne - og sådan vil det også være fremadrettet. Samtidig vil vi selvfølgelig forny konceptet med alle de muligheder, der nu ligger inden for rammerne af den digitale verden," udtaler Anders Jensen.

Blockbuster-blodbad
Selv om Blockbuster fortsat er et yderst velkendt brand, er det også et brand, der i de senere år er blevet forbundet med den krise, det traditionelle marked for filmudlejning har oplevet med internettjenesternes fremmarch. 

Blockbuster Danmark offentliggjorde i 2013, at de fysiske butikker vil blive rebrandet til RecycleIT.dk.

"Jeg er glad for, at Blockbuster-navnet lever videre i den digitale verden, men vil samtidig slå fast, at vi i RecycleIT.dk fortsætter med at servicere den del af markedet som fortsat ønsker at købe og leje fysiske film og spil," udtaler Søren Heilmann, direktør for RecycleIT og det nuværende Blockbuster Danmark.

TDC har allerede i dag flere digitale indholdstjenester, heriblandt Play, HomeTrio og YouBio.

Administrerende direktør, Carsten Dilling, forklarede for nylig til Computerworld, hvorfor TDC ønsker selv at kunne levere tjenester som eksempelvis Play frem for at indgå partnerskaber med tjenester som Spotify eller Netflex, hvilket er modellen hos blandre andre Telia. 

"Vi kan se, at det er noget, vores kunder sætter pris på, fordi det giver en merværdi. Det koster bestemt noget, men vi tror stadig på, at forretningsmodellen holder, fordi det er noget, vores kunder sætter pris på," sagde Carsten Dilling blandt andet.Læs også:

Bombe i bredbåndsrapport: TDC skal splittes op

Sådan vil TDC bevare tronen i dansk tele-krig

Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Daxiomatic ApS
Salg, udvikling, implementering og servicering af software til ERP

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
IT Security 2020

Strategic IT Security 2020 will focus on the never-ending story about security and cyber-defense, and how you can defend your business and your customer’s data and information. Together with several leading experts and digital executives from all over the Nordic countries, this conference seeks to give you the best input to focus even more on cyber security in the future.

03. november 2020 | Læs mere


Digitaliseringsledelse 2.0: Forretning, innovation og udvikling

På Digitaliseringsledelse kan du derfor en række førende danske CIOs der ærligt fortæller om deres overvejelser, strategier, organisationer og resultater. På dagen får du desuden mulighed for at netværke og reflektere over indholdet i en række korte intensive sessioner samt gå i dialog med dagens stærke oplægsholdere.

05. november 2020 | Læs mere


Dell Talk: Fremtidens arbejdsplads: Få fuld udbytte af medarbejdernes kompetencer og viden

Skal du have fuldt udbytte af medarbejderes kompetencer og den viden, som din organisation ligger inde med, kræver det de rigtige værktøjer, de rigtige processer og det rigtige mindset. I denne talk får du buddet på hvordan fremtidens arbejdsplads ser ud - og hvordan den lever op til kravene fra de dygtige, mobile og kritiske medarbejdere.

06. november 2020 | Læs mere


Premium
Test: Apples nye iPhone er bygget til fart og stil: Så gode er iPhone 12 og iPhone 12 Pro
Computerworld tester: IPhone 12 og iPhone 12 Pro er bygget til fart og til at se godt ud. Varen leveres stilsikkert, men noget er overset i farten.
Computerworld
Salling Group lukker stor online-satsning efter kun et år
Millionsatsningen Fillop lukker ved årets udgang. I stedet er supermarkeds-giganten Salling Group nu på vej med en række helt nye online-satsninger, der er affødt af coronakrisen.
CIO
Podcast: Hos Viking Life-Saving Equipment er it gået fra at være backend til at være noget, som kunderne spørger aktivt efter
Podcast, The Digital Edge: Viking leverer en stadig større del af deres produkt som en tjeneste. Som en del af tjenesten tager Viking ansvar for sikkerheden ved at levere, dokumentere og vedligeholde det nødvendige sikkerhedsudstyr. Hør hvordan Henrik Balslev senior digital director hos Viking har løftet den opgave.
Job & Karriere
Regner din ferie væk? Brug tiden på at søge en af disse otte stillinger, der er ledige netop nu
Det sjasker ned over hele Danmark. Du kan bruge de våde sommerdage på at søge et af disse otte job, der er ledige lige nu.
White paper
Sådan opbevarer du effektivt og sikkert dine data – også med hybrid cloud
Cloud er her der og alle vegne. Men mange organisationer foretrækker en mere blandet tilgang, hvor dele af virksomhedens workload og it-miljøer sendes i clouden, mens andre dele placeres i andre og ofte lokale datacentre. Det stiller ofte mange forskelligartede krav til behovet for lokal storage. Men med IBM FlashSystem kan du konsolidere dit storage-behov og reducere kompleksiteten. Samtidig er FlashSystem all-flash og hybrid-løsninger bygget på et standardiseret sæt af værktøjer og APIs, som giver dig adgang til enterprise-løsninger uanset størrelsen på din organisation. I dette whitepaper fra Atea og IBM kan du læse om IBMs storeløsninger og de yderligere fordele som du kan opnå med dem.