Artikel top billede

TDC køber Blockbuster-brandet: Har store planer

TDC har købt de danske rettigheder til Blockbuster-navnet. Få forklaringen her.

TDC meddeler, at selskabet vil satse yderligere på markedet for digital filmudlejning, og at telekoncernen derfor har købt de danske rettigheder til Blockbuster-navnet.

"TDC vil udnytte kendskabet til navnet Blockbuster til at lære alle danskere at leje film på nettet," skriver selskabet i en pressemeddelelse.
 
Koncerndirektør Anders Jensen fra TDC forklarer, at udlejningen af premiere-film er mere end fordoblet hvert år de seneste fem år.

"Fra de nyeste film vises i biografen, til de kan ses på de forskellige abonnementstjenester, går der typisk et par år, og det er der mange, der ikke vil vente på. De vil se filmene, mens de stadig er nye, og vil gerne betale det ekstra, det koster."

TDC vil allerede i første halvdel af 2014 tage Blockbuster-navnet i brug. 

"Blockbuster er et superstærkt brand, som i mange år har leveret det største udbud af de bedste og nyeste premierefilm til danskerne - og sådan vil det også være fremadrettet. Samtidig vil vi selvfølgelig forny konceptet med alle de muligheder, der nu ligger inden for rammerne af den digitale verden," udtaler Anders Jensen.

Blockbuster-blodbad

Selv om Blockbuster fortsat er et yderst velkendt brand, er det også et brand, der i de senere år er blevet forbundet med den krise, det traditionelle marked for filmudlejning har oplevet med internettjenesternes fremmarch. 

Blockbuster Danmark offentliggjorde i 2013, at de fysiske butikker vil blive rebrandet til RecycleIT.dk.

"Jeg er glad for, at Blockbuster-navnet lever videre i den digitale verden, men vil samtidig slå fast, at vi i RecycleIT.dk fortsætter med at servicere den del af markedet som fortsat ønsker at købe og leje fysiske film og spil," udtaler Søren Heilmann, direktør for RecycleIT og det nuværende Blockbuster Danmark.

TDC har allerede i dag flere digitale indholdstjenester, heriblandt Play, HomeTrio og YouBio.

Administrerende direktør, Carsten Dilling, forklarede for nylig til Computerworld, hvorfor TDC ønsker selv at kunne levere tjenester som eksempelvis Play frem for at indgå partnerskaber med tjenester som Spotify eller Netflex, hvilket er modellen hos blandre andre Telia. 

"Vi kan se, at det er noget, vores kunder sætter pris på, fordi det giver en merværdi. Det koster bestemt noget, men vi tror stadig på, at forretningsmodellen holder, fordi det er noget, vores kunder sætter pris på," sagde Carsten Dilling blandt andet.

Læs også:

Bombe i bredbåndsrapport: TDC skal splittes op

Sådan vil TDC bevare tronen i dansk tele-krig
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
JN Data A/S
Driver og udvikler it-systemer for finanssektoren.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Årets CISO 2021

I både offentlige og private organisationer er der behov for at uddanne, rekruttere og fastholde de bedste it-sikkerhedsfolk, fordi sikkerhedsudfordringerne konstant forandres. Derfor sætter vi fokus på best practice inden for it-sikkerhed, og vi vil samtidig fremhæve de personer i Danmark, der gør et ekstra stykke arbejde for at styrke den digitale sikkerhed. Vi hylder derfor årets CISO 2021 på denne konference.

05. oktober 2021 | Læs mere


Dynamics Excellence Day 2021 - indblik, best practice og øget værdi

Med Microsoft Dynamics 365 er Microsoft rykket mod skyen og har fuld integration til både Dynamics, CRM, Office 365, Power BI og Cortana. Det giver utrolig mange muligheder, hvis du griber det rigtigt an. Vi sætter fokus på værdiskabelse og forbedring for både nuværende og nye Dynamics-brugere.

07. oktober 2021 | Læs mere


CISO Trends 2021: Sikkerhed, trusler og strategi

Vi kan ikke komme uden om, at CISO'ens rolle bliver mere og mere markant i de fleste organisationer grundet det evigt omskftelige trusselsbillede. It-sikkerhed er forlængst blevet en forretningskritisk disciplin, hvor dele af og hele organisationer kan blive lagt ned af at enkelt angreb. Derfor ser vi nærmere på det overordnede trusselsbillede, og hvordan CISO'erne konstant skal være på vagt over for nye trusler.

12. oktober 2021 | Læs mere