Artikel top billede

Omstridt dansk softwarefirma flytter til udlandet

Stor dansk softwarevirksomhed, der i 2013 blev idømt millionbøde for grov kursmanipulation, flytter nu alle sine aktiviteter til et nyoprettet schweizisk selskab.

Den århusianske softwareudviklingsvirksomhed Trifork eksekverer nu planen om at afnotere selskabet fra den danske børs i København og rykker nu i stedet aktiviteterne over i et nyt schweizisk selskab.

Det skal ifølge bestyrelsen gøre virksomheden "attraktiv for internationale investorer og derved give bedre adgang til ny selskabskapital," fremgår det af en ny fondsbørsmeddelelse fra virksomheden.

Derudover er en af begrundelserne, at alle virksomhedens forretningsenheder i forvejen rapporterer til koncernledelsen i Schweiz.

De konkrete planer omkring en egentlig afnotering fra den danske børs falder oven på et turbulent år, hvor virksomheden i 2013 blev idømt en millionbøde for kursmanipulation af særlig grov karakter.

Sådan udføres afnoteringen

Trifork A/S, der i dag blandt andet laver software til finans-, sundheds-, og telekommunikationsindustrien, kommer for fremtiden til at bogføre sine aktiviteter i det nystiftede schweiziske selskab Trifork Holding AG.

"Det er intentionen, at Trifork Holding skal fungere som det ultimative holdingselskab for Trifork-koncernen og være centrum for alle koncernens internationale aktiviteter," skriver bestyrelsen i meddelelsen.

Når den endelige overdragelse af aktiviteterne er afsluttet, vil det danske selskab blive afnoteret.

"Såfremt Trifork Holding AG efter afslutningen af overtagelsestilbuddet besidder mere end 90 procent af aktierne og stemmerne i Trifork A/S, er det Trifork Holding AG's hensigt at gennemføre en tvangsidløsning af de resterende aktier og ansøge om en afnotering af Trifork A/S fra NASDAQ OMX Copenhagen," fremgår det af fondsbørsmeddelelsen.

Danske ansatte er fredet

Allerede i august 2013 luftede virksomheden sine afnoteringsplaner og lovede samtidig, at manøvren ikke fik konsekvenser for de danske ansatte.

"Nej, de vil kun mærke noget i den forstand, at vi vil vækste yderligere i Danmark, og derfor vil der blive flere danske medarbejdere," fortalte administrerende direktør Jørn Larsen i fjor.

Læs også:
Dansk it-firma med 260 ansatte flytter til udlandet
Helt nye ejere måske på vej i omstridt dansk softwarehus
Trifork-formand efter millionbøde: Vi er lettede
Dansk softwarefirma får bøde på en million kroner
Dansk it-selskab i retten: Tiltalt for kursmanipulation
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
JN Data A/S
Driver og udvikler it-systemer for finanssektoren.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Cloud giver dig fleksibilitet, skalerbarhed og agilitet – men hvordan håndterer man sikkerheden?

Cloudsikkerhed handler om effektiv orkestrering og automatisering for at muliggøre hurtig detektion af og reaktion på hændelser. Det handler om at eliminere kompleksitet, sikre smidighed og sikre fleksibilitet. På dette seminar bliver du klogere på hvordan du planlægger, designer, implementerer og kører dit cybersikkerhedsprogram effektivt.

23. juni 2021 | Læs mere


Effektiv drift og support af applikationer i Dynamics 365 FO

Med Microsoft Dynamics 365 for Finance and Operations (FO) er forretningssystemet flyttet i skyen. Dermed er det slut med store opgraderingsprojekter, og virksomheder og organisationer skal i stedet være klar til løbende opdateringer, som sendes ud flere gange om året. Det kræver et særligt fokus på effektiv drift af applikationerne, hvis stabiliteten i applikationerne skal opretholdes og konkurrenceevnen bevares. I dette webinar bliver du inspireret til, hvordan du får mest muligt ud af din investering i Microsoft Dynamics 365 FO med en driftsaftale, så platformen udvikler sig sammen med din forretning.

24. juni 2021 | Læs mere


The intelligent business: From neat idea to reality

The choice to become a more intelligent business and optimize workflows is not always straightforward, but it requires that you take a step back and see the possibilities in other ways. Come inside when we try to focus on the intelligent business. Hear how SAP S / 4HANA makes processes intelligent and transforms traditional workflows.

01. juli 2021 | Læs mere


Premium
Nuuday og Telenor vinder kæmpe teleaftaler til det offentlige til en værdi af 1,8 milliarder kroner
SKI har udnævnt vinderne af de to tele- og dataaftaler 50.48 og 02.08, der udgør omkring 14 procent af det samlede offentlige telemarked.
Computerworld
Ransomware-hackere krævede 15 millioner kroner: Betal og kom videre, lød det fra politiet
En fagforening med 1,3 millioner medlemmer blev i 2019 ramt af et ransomware-angreb, hvor hackerne krævede en løsesum på 15 millioner kroner. Myndighederne opfordrede dem til at betale løsesummen, men de valgte en helt anden løsning, og i stedet fandt de fysiske kopier frem og forsøgte at gendanne data.
CIO
Der findes ikke noget vigtigere for din virksomhedskultur end psychological safety
Klumme: Forskningen er entydig: Vidensarbejde er mere effektiv, når du tør stille spørgsmål, rejse kritik og indrømme fejl helt uden frygt for at blive straffet eller gjort til grin. Hvis du ikke har fokus på denne del af din virksomhedskultur, så lever din virksomhed og dine medarbejdere ikke op til deres fulde potentiale.
White paper
Kunsten at navigere i en tilpasningsøkonomi
Evnen til at tilpasse sig en verden i konstant forandring bliver afgørende for virksomhedens mulighed for at vækste i fremtiden. Ét af de finansielle håndtag du kan skrue på, er en hel eller delvis outsourcing af it-driften. I e-bogen ”Kunsten at navigere i en tilpasningsøkonomi” får du viden om, hvordan din virksomhed kan bruge tilpasningsøkonomi til at håndtere fremtidens krav til it. Vi spørger blandt andet: - Kan din virksomhed skalere og tilpasse sin digitale kapacitet og økonomi? - Har dine kunder tillid til, at du har de skarpeste it-løsninger? - Ville I kunne styrke forretningen ved at give jeres it mere fokus? - Kan I få øget funktionalitet til samme pris? Vi fokuserer på risiko, økonomi, fokus og valg af it-partner, som er fire opmærksomhedspunkter du skal have styr på for at lykkes med at tilpasse virksomheden til at modstå forandringerne i verden.