Artikel top billede

Omstridt dansk softwarefirma flytter til udlandet

Stor dansk softwarevirksomhed, der i 2013 blev idømt millionbøde for grov kursmanipulation, flytter nu alle sine aktiviteter til et nyoprettet schweizisk selskab.

Den århusianske softwareudviklingsvirksomhed Trifork eksekverer nu planen om at afnotere selskabet fra den danske børs i København og rykker nu i stedet aktiviteterne over i et nyt schweizisk selskab.

Det skal ifølge bestyrelsen gøre virksomheden "attraktiv for internationale investorer og derved give bedre adgang til ny selskabskapital," fremgår det af en ny fondsbørsmeddelelse fra virksomheden.

Derudover er en af begrundelserne, at alle virksomhedens forretningsenheder i forvejen rapporterer til koncernledelsen i Schweiz.

De konkrete planer omkring en egentlig afnotering fra den danske børs falder oven på et turbulent år, hvor virksomheden i 2013 blev idømt en millionbøde for kursmanipulation af særlig grov karakter.

Sådan udføres afnoteringen

Trifork A/S, der i dag blandt andet laver software til finans-, sundheds-, og telekommunikationsindustrien, kommer for fremtiden til at bogføre sine aktiviteter i det nystiftede schweiziske selskab Trifork Holding AG.

"Det er intentionen, at Trifork Holding skal fungere som det ultimative holdingselskab for Trifork-koncernen og være centrum for alle koncernens internationale aktiviteter," skriver bestyrelsen i meddelelsen.

Når den endelige overdragelse af aktiviteterne er afsluttet, vil det danske selskab blive afnoteret.

"Såfremt Trifork Holding AG efter afslutningen af overtagelsestilbuddet besidder mere end 90 procent af aktierne og stemmerne i Trifork A/S, er det Trifork Holding AG's hensigt at gennemføre en tvangsidløsning af de resterende aktier og ansøge om en afnotering af Trifork A/S fra NASDAQ OMX Copenhagen," fremgår det af fondsbørsmeddelelsen.

Danske ansatte er fredet

Allerede i august 2013 luftede virksomheden sine afnoteringsplaner og lovede samtidig, at manøvren ikke fik konsekvenser for de danske ansatte.

"Nej, de vil kun mærke noget i den forstand, at vi vil vækste yderligere i Danmark, og derfor vil der blive flere danske medarbejdere," fortalte administrerende direktør Jørn Larsen i fjor.

Læs også:
Dansk it-firma med 260 ansatte flytter til udlandet
Helt nye ejere måske på vej i omstridt dansk softwarehus
Trifork-formand efter millionbøde: Vi er lettede
Dansk softwarefirma får bøde på en million kroner
Dansk it-selskab i retten: Tiltalt for kursmanipulation
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Ciklum ApS
Offshore software- og systemudvikling.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
ERP-trends 2023

Vi sætter også fokus på, hvordan udviklingen kommer til at påvirke din organisation, hvordan du bedst forbereder og planlægger ERP-indsatsen og om, hvilke faldgruber du skal være opmærksom på. Herunder hvordan den stadig mere udbredte – og uomgængelige – anvendelse af cloudservices vil påvirke dine muligheder for at få mest muligt ud af dine investeringer.

08. februar 2023 | Læs mere


Produktion 2.0: Drift og sikkerhed når der går IT i OT

Moderne produkter skal have mere end strøm for at fungere – og deres navlestreng skal ikke klippes når de forlader fabrikshallen. På denne konference kan du derfor lære mere om hvordan du får etableret det sikre setup når der går IT i OT.

23. februar 2023 | Læs mere


MS Power Platform

Bliv inspireret til, hvordan du kan gribe mulighederne via Microsofts Power Platform og Power Apps gennem oplæg om og demonstrationer af, hvordan danske virksomheder anvender mulighederne. Eksempelvis ved at visualisere og dele data med Power BI, tilpasse, digitalisere workflows med Power Apps samt automatisere workflows mellem services med Power Automate.

28. februar 2023 | Læs mere