Artikel top billede

Derfor dropper streaming-gigant nu Adobe

Videostreaming-virksomheden Vimeo dropper nu Adobe Flash som standard-afspiller til fordel for HTML5 og opnår en lang række fordele.

Videostreamings-tjenesten Vimeo har ombygget sin video-afspiller og dropper nu Adobe Flash som standard-programmeringssprog til fordel for HTML5-standarden.

Skiftet sker blandt andet, fordi HTML5, til forskel fra Adobe Flash, ikke kræver installation af ekstra plugins i brugernes browsere.

"Vi havde brug for en mere fleksibel afspiller. Så vi gjorde det eneste, der gav mening: Vi genopbyggede det hele fra bunden," fortæller Brad Dougherty, der er senior application engineer, i et blogindlæg.

Udvikler: Her er fordelene
Ud over nemmere integration med browserne betyder skiftet, ifølge Vimeo, at videoerne loader langt hurtigere for brugerne.

"Vi har brugt en masse tid på at optimere afspilning, og nu starter videoerne langt hurtigere. I mange tilfælde vil videoer starte på under et sekund," skriver Brad Dougherty.

Med indførelsen af HTML5-versionen som standard-videoafspiller sikrer Vimeo sig samtidig langt større kompatibilitet med smartphones end med sin ældre Adobe Flash-afspiller. Apple nægter eksempelvis fortsat at understøtte Adobe Flash i virksomhedens mobile styresystem, iOS.

"Vi regner med, at omkring 65 procent af vores brugere i dag bruger en browser, der understøtter HTML5, og vi er temmelig sikre på, at vi nu leverer mere video gennem HTML5 end nogen andre," mener Brad Dougherty.

Læs også:

Sådan får Adobe 38 millioner rasende brugere under kontrol

24.000 vrede kunder demonstrerer mod grafikgiganten Adobe
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
JN Data A/S
Driver og udvikler it-systemer for finanssektoren.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Datadrevet forretning 2022: Sæt data på den strategiske dagsorden

Lær hvordan du tænker automatisering, data og digitalisering ind i dagligdagen, over for kunderne og hvordan du får skabt ny forretning.

31. maj 2022 | Læs mere


Sådan gør du din forsyningskæde mere robust

Vi sætter fokus på standardværktøjer og tillægsløsninger til Microsoft Dynamics 365 FO i produktionsvirksomheder, som vil planlægge og drive en effektiv supply chain.

31. maj 2022 | Læs mere


Kom hackerne i forkøbet: Sådan gør du din cybersikkerhed kampklar

Kom hackerne i forkøbet. Eksperter deler de bedste erfaring til, hvordan du øger din cybersikkerhed.

01. juni 2022 | Læs mere


CIO
Årets CIO 2022: Nu skal Danmarks dygtigste CIO findes - er det dig? Eller kender du en, du vil indstille?