Artikel top billede

Derfor dropper streaming-gigant nu Adobe

Videostreaming-virksomheden Vimeo dropper nu Adobe Flash som standard-afspiller til fordel for HTML5 og opnår en lang række fordele.

Videostreamings-tjenesten Vimeo har ombygget sin video-afspiller og dropper nu Adobe Flash som standard-programmeringssprog til fordel for HTML5-standarden.

Skiftet sker blandt andet, fordi HTML5, til forskel fra Adobe Flash, ikke kræver installation af ekstra plugins i brugernes browsere.

"Vi havde brug for en mere fleksibel afspiller. Så vi gjorde det eneste, der gav mening: Vi genopbyggede det hele fra bunden," fortæller Brad Dougherty, der er senior application engineer, i et blogindlæg.

Udvikler: Her er fordelene
Ud over nemmere integration med browserne betyder skiftet, ifølge Vimeo, at videoerne loader langt hurtigere for brugerne.

"Vi har brugt en masse tid på at optimere afspilning, og nu starter videoerne langt hurtigere. I mange tilfælde vil videoer starte på under et sekund," skriver Brad Dougherty.

Med indførelsen af HTML5-versionen som standard-videoafspiller sikrer Vimeo sig samtidig langt større kompatibilitet med smartphones end med sin ældre Adobe Flash-afspiller. Apple nægter eksempelvis fortsat at understøtte Adobe Flash i virksomhedens mobile styresystem, iOS.

"Vi regner med, at omkring 65 procent af vores brugere i dag bruger en browser, der understøtter HTML5, og vi er temmelig sikre på, at vi nu leverer mere video gennem HTML5 end nogen andre," mener Brad Dougherty.

Læs også:

Sådan får Adobe 38 millioner rasende brugere under kontrol

24.000 vrede kunder demonstrerer mod grafikgiganten Adobe
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Hewlett-Packard ApS
Udvikling og salg af software, hardware, konsulentydelser, outsourcing samt service og support.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Cybersecurity Excellence Day 2023

Sikkerhed er et vidt begreb, og antallet af produkter og services nærmest eksploderer i takt med, at trusselsbilledet bliver stadig mere mudret og faretruende. På årets Cybersecurity Excellence Day kommer vi hele vejen rundt, så du får et solidt grundlag for at skelne mellem de aktuelt mest værdifulde teknologier fra buzzwords og ny vin på gamle flasker.

07. juni 2023 | Læs mere


Årets CIO 2023

Vi skal finde Årets CIO 2023 og den kvinde eller mand, som i et helt år kan bryste sig af at være landets bedste CIO og løfte arven efter Årets CIO 2022 Ann Fogelgren fra GN og de 16 andre, der løb med prisen før hende.

08. juni 2023 | Læs mere


B2B automatisering

Globale software- og udviklerhuse såsom Microsoft, IBM, Salesforce og SAP mangedobler i disse år deres investeringer i udvikling af teknologi, der integrerer automatisering i ERP-platforme og andre forretningskritiske services. Du får konkret viden om, hvordan stadig flere koncerner samt mindre og mellemstore virksomheder allerede i dag konverterer processer, så langt de fleste sager håndteres automatisk, mens kun et mindretal behandles manuelt.

14. juni 2023 | Læs mere