Artikel top billede

Derfor dropper streaming-gigant nu Adobe

Videostreaming-virksomheden Vimeo dropper nu Adobe Flash som standard-afspiller til fordel for HTML5 og opnår en lang række fordele.

Videostreamings-tjenesten Vimeo har ombygget sin video-afspiller og dropper nu Adobe Flash som standard-programmeringssprog til fordel for HTML5-standarden.

Skiftet sker blandt andet, fordi HTML5, til forskel fra Adobe Flash, ikke kræver installation af ekstra plugins i brugernes browsere.

"Vi havde brug for en mere fleksibel afspiller. Så vi gjorde det eneste, der gav mening: Vi genopbyggede det hele fra bunden," fortæller Brad Dougherty, der er senior application engineer, i et blogindlæg.

Udvikler: Her er fordelene
Ud over nemmere integration med browserne betyder skiftet, ifølge Vimeo, at videoerne loader langt hurtigere for brugerne.

"Vi har brugt en masse tid på at optimere afspilning, og nu starter videoerne langt hurtigere. I mange tilfælde vil videoer starte på under et sekund," skriver Brad Dougherty.

Med indførelsen af HTML5-versionen som standard-videoafspiller sikrer Vimeo sig samtidig langt større kompatibilitet med smartphones end med sin ældre Adobe Flash-afspiller. Apple nægter eksempelvis fortsat at understøtte Adobe Flash i virksomhedens mobile styresystem, iOS.

"Vi regner med, at omkring 65 procent af vores brugere i dag bruger en browser, der understøtter HTML5, og vi er temmelig sikre på, at vi nu leverer mere video gennem HTML5 end nogen andre," mener Brad Dougherty.

Læs også:

Sådan får Adobe 38 millioner rasende brugere under kontrol

24.000 vrede kunder demonstrerer mod grafikgiganten Adobe
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Hewlett-Packard ApS
Udvikling og salg af software, hardware, konsulentydelser, outsourcing samt service og support.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere