Artikel top billede

Derfor dropper streaming-gigant nu Adobe

Videostreaming-virksomheden Vimeo dropper nu Adobe Flash som standard-afspiller til fordel for HTML5 og opnår en lang række fordele.

Videostreamings-tjenesten Vimeo har ombygget sin video-afspiller og dropper nu Adobe Flash som standard-programmeringssprog til fordel for HTML5-standarden.

Skiftet sker blandt andet, fordi HTML5, til forskel fra Adobe Flash, ikke kræver installation af ekstra plugins i brugernes browsere.

"Vi havde brug for en mere fleksibel afspiller. Så vi gjorde det eneste, der gav mening: Vi genopbyggede det hele fra bunden," fortæller Brad Dougherty, der er senior application engineer, i et blogindlæg.

Udvikler: Her er fordelene
Ud over nemmere integration med browserne betyder skiftet, ifølge Vimeo, at videoerne loader langt hurtigere for brugerne.

"Vi har brugt en masse tid på at optimere afspilning, og nu starter videoerne langt hurtigere. I mange tilfælde vil videoer starte på under et sekund," skriver Brad Dougherty.

Med indførelsen af HTML5-versionen som standard-videoafspiller sikrer Vimeo sig samtidig langt større kompatibilitet med smartphones end med sin ældre Adobe Flash-afspiller. Apple nægter eksempelvis fortsat at understøtte Adobe Flash i virksomhedens mobile styresystem, iOS.

"Vi regner med, at omkring 65 procent af vores brugere i dag bruger en browser, der understøtter HTML5, og vi er temmelig sikre på, at vi nu leverer mere video gennem HTML5 end nogen andre," mener Brad Dougherty.

Læs også:

Sådan får Adobe 38 millioner rasende brugere under kontrol

24.000 vrede kunder demonstrerer mod grafikgiganten Adobe
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Hewlett-Packard ApS
Udvikling og salg af software, hardware, konsulentydelser, outsourcing samt service og support.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Computerworld Summit 2021

En moderne digital vindervirksomhed bringer nye teknologier i spil, skaber digital innovation, udnytter data som styringsværktøj og ser verden som én stor markedsplads. Men succes kræver, at du ved, hvor den dyre teknologi kan gøre den største forskel i forretningen. Den kræver, at du ved i hvilken retning den øgede politiske regulering af teknologi og data bevæger sig hen. Og den succes kræver, at du kan udnytte teknologien til at automatisere og skalere til gavn for bundlinjen og budgettet.

26. oktober 2021 | Læs mere


Sats på DevOps og få mere kvalitet og hastighed i både udvikling og drift

Der er mange potentielle gevinster at hente ved at satse på DevOps. Rigtig mange danske virksomheder er allerede i gang. På denne konference får du et indblik i mulighederne med DevOps og gode råd, der kan sikre dig succesen.

02. november 2021 | Læs mere


CIO Trends 2021: Sådan ser teknologiradaren ud hos Danmarks bedste CIOs

Teknologien i virksomheder spiller i den grad en større og større rolle, hvor vi er nødt til at stille endnu større krav til, hvordan vi udnytter den, og hvilke muligheder den giver. Spørgsmålet er dog, hvordan man formår at lede en virksomhed, der konstant skal forholde sig til teknologiens forandringer.

16. november 2021 | Læs mere