Artikel top billede

(Foto: Microsoft)

Langvarig chefjagt koster Ballmer og Gates milliarder af kroner

Microsofts langstrakte jagt på en ny topchef rammer Steve Ballmer og Bill Gates hårdt.

Microsofts fortsatte jagt på den person, der skal overtage ledelsen af selskabet efter Steve Ballmer, ser ud til at koste Steve Ballmer og selskabets stifter og storaktionær, Bill Gates, milliarder af kroner.

Siden 4. december, da Microsoft-aktien toppede, er aktiekursen nemlig faldet næsten ni procent.

Faldet kan skyldes, at markedet reagerer på, at jagten på en ny og beslutningsdygtig topchef trækker ud.

Steve Ballmer har meddelt, at han trækker sig inden sommer. Det betyder, at han allerede i dag i stort omfang regnes for et spøgelse og gårsdagens mand, der ikke er værd at indgå længerevarende og strategiske aftaler med.

Indtil for nylig forventede mange, at Microsoft ville være klar med den nye topchef inden nytår.

Det kan du læse mere om her: Har lynende travlt: Derfor vil Microsoft finde ny topchef inden nytår

Det glippede imidlertid. Se hvorfor her.

Faldet i aktiekursen på ni procent betyder, at Steve Ballmers formue siden 4. december er skrumpet med seks milliarder kroner til 64,7 milliarder kroner.

Microsofts største enkelt-aktionær, Bill Gates, rammes også, idet hans formue er skrumpet med 6,6 milliarder kroner på grund af kursfaldet.

Topkandidat afviser interesse

Analytikere vurderer, at det vil få store konsekvenser for aktiens fremtidige udvikling, at Fords topchef, Alan Mulally, der ellers har været regnet for at være favoritten til jobbet, for nylig fastslog, at han ikke er interesseret i at overtage CEO-posten i Microsoft.

Det kan du læse mere om her: Favorit siger nej til CEO-job i Microsoft: Vil ikke afløse Ballmer

Derfor rammes aktiekursen så hårdt lige nu

Mange investorer har ellers betragtet Alan Mulally som det klart bedste bud - blandt andet fordi han er ekstern kandidat og fordi han tidligere har været i stand med succes at udtænke og eksekvere store effektiverings-projekter i Ford, der som Microsoft er et stort, multinationalt selskab i et konkurrencepræget marked.

"En stor del af grunden til aktiens bevægelse i 2013 skal findes i spekulationerne om, at Mulally ville overtage og returnere penge til aktionærerne, skære i omkostningerne og angribe hellige køer som Bing og Xbox," lyder det fra analysehuset MKM.

Microsofts aktiekurs - der ellers har været relativt stillestående i mange år - bevægede sig støt opad i 2013, med størst stigning i perioden efter at Steve Ballmer havde meddelt sin afgang.

Du kan læse mere om Microsoft-aktiens udvikling og grundene til det her: Så vild har udviklingen i Microsofts markedsværdi været på et år

Mellem 21. august og 4. december steg aktien 23,2 procent.

Den begyndte imidlertid at falde igen, da rygterne begyndte at svirre om, at Alan Mulally alligevel ikke ville blive ny Microsoft-topchef.

Læs også:

Steve Ballmer skrev 40 udkast til sin egen opsigelse
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
IT Relation A/S
Outsourcing, hosting, decentral drift, servicedesk, konsulentydelser, salg og udleje af handelsvarer, udvikling af software.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Undgå cyberkatastrofen med automatiseret kontrol over sensitive data

Når cyberkriminelle gennemtrænger din sikkerhedsinfrastruktur, bruger de i snit 48 dage til at danne sig et overblik over sensitive data, før de lukker dine systemer og data ned med ransomware. På dette seminar får du derfor et solidt grundlag for at sikre dig overblik over sensitive, virksomhedskritiske informationer. Derudover vil du få et praktisk indblik i, hvordan du beskytter dine informationer, så du er er mindre sårbar når cyberkriminelle trænger ind på dit netværk, samt et overblik over typiske angrebsformer og viden om, hvordan et ransomwareangreb foregår i praksis.

07. februar 2023 | Læs mere


Status og erfaringer fra fem år med GDPR

Vi samler nogle af Danmarks fremmeste GDPR-eksperter trådene efter knapt fem år. Dette giver dig et solidt overblik over de hidtidige erfaringer og sikker viden at basere din indsats på, når du skal planlægge og tilpasse din organisations indsats for at sikre compliance med det omfattende regelkompleks.

07. februar 2023 | Læs mere


ERP-trends 2023

Vi sætter også fokus på, hvordan udviklingen kommer til at påvirke din organisation, hvordan du bedst forbereder og planlægger ERP-indsatsen og om, hvilke faldgruber du skal være opmærksom på. Herunder hvordan den stadig mere udbredte – og uomgængelige – anvendelse af cloudservices vil påvirke dine muligheder for at få mest muligt ud af dine investeringer.

08. februar 2023 | Læs mere