Artikel top billede

(Foto: Microsoft)

Langvarig chefjagt koster Ballmer og Gates milliarder af kroner

Microsofts langstrakte jagt på en ny topchef rammer Steve Ballmer og Bill Gates hårdt.

Microsofts fortsatte jagt på den person, der skal overtage ledelsen af selskabet efter Steve Ballmer, ser ud til at koste Steve Ballmer og selskabets stifter og storaktionær, Bill Gates, milliarder af kroner.

Siden 4. december, da Microsoft-aktien toppede, er aktiekursen nemlig faldet næsten ni procent.

Faldet kan skyldes, at markedet reagerer på, at jagten på en ny og beslutningsdygtig topchef trækker ud.

Steve Ballmer har meddelt, at han trækker sig inden sommer. Det betyder, at han allerede i dag i stort omfang regnes for et spøgelse og gårsdagens mand, der ikke er værd at indgå længerevarende og strategiske aftaler med.

Indtil for nylig forventede mange, at Microsoft ville være klar med den nye topchef inden nytår.

Det kan du læse mere om her: Har lynende travlt: Derfor vil Microsoft finde ny topchef inden nytår

Det glippede imidlertid. Se hvorfor her.

Faldet i aktiekursen på ni procent betyder, at Steve Ballmers formue siden 4. december er skrumpet med seks milliarder kroner til 64,7 milliarder kroner.

Microsofts største enkelt-aktionær, Bill Gates, rammes også, idet hans formue er skrumpet med 6,6 milliarder kroner på grund af kursfaldet.

Topkandidat afviser interesse

Analytikere vurderer, at det vil få store konsekvenser for aktiens fremtidige udvikling, at Fords topchef, Alan Mulally, der ellers har været regnet for at være favoritten til jobbet, for nylig fastslog, at han ikke er interesseret i at overtage CEO-posten i Microsoft.

Det kan du læse mere om her: Favorit siger nej til CEO-job i Microsoft: Vil ikke afløse Ballmer

Derfor rammes aktiekursen så hårdt lige nu

Mange investorer har ellers betragtet Alan Mulally som det klart bedste bud - blandt andet fordi han er ekstern kandidat og fordi han tidligere har været i stand med succes at udtænke og eksekvere store effektiverings-projekter i Ford, der som Microsoft er et stort, multinationalt selskab i et konkurrencepræget marked.

"En stor del af grunden til aktiens bevægelse i 2013 skal findes i spekulationerne om, at Mulally ville overtage og returnere penge til aktionærerne, skære i omkostningerne og angribe hellige køer som Bing og Xbox," lyder det fra analysehuset MKM.

Microsofts aktiekurs - der ellers har været relativt stillestående i mange år - bevægede sig støt opad i 2013, med størst stigning i perioden efter at Steve Ballmer havde meddelt sin afgang.

Du kan læse mere om Microsoft-aktiens udvikling og grundene til det her: Så vild har udviklingen i Microsofts markedsværdi været på et år

Mellem 21. august og 4. december steg aktien 23,2 procent.

Den begyndte imidlertid at falde igen, da rygterne begyndte at svirre om, at Alan Mulally alligevel ikke ville blive ny Microsoft-topchef.

Læs også:

Steve Ballmer skrev 40 udkast til sin egen opsigelse
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Jobindex Media A/S
Salg af telemarketing og research for it-branchen, it-kurser og konferencer

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Digital kundeservice: Kom godt i gang med chatbots

Der er store gevinster at hente med chatbots, som kan håndtere en stor del af kommunikationen med brugere - både de eksterne som kunder og de interne som medarbejdere.Og lige rundt om hjørnet venter næste generation, nemlig de stemme-baserede chatbots, som står på skuldrene af de stemmestyrede home-devices som Amazons Alexa og Google Home.

07. december 2021 | Læs mere


Can AI bring value to your business?

You will learn how AI has been successfully used to enhance an existing business where artificial intelligence is deployed to work complementary to natural intelligence in a complex data process. And you will be presented with a business case where AI provides the possibilities of creating a completely new business platform, that would not otherwise have been possible.

08. december 2021 | Læs mere


Sådan styrker du din forsyningskæde gennem digitalisering

I dette webinar bygger CGI's eksperter bro mellem de overordnede, strategiske aspekter af den digitale værdikæde og mere konkret de nye muligheder, Intelligent Order Management til Microsoft Dynamics 365 FO byder på.

09. december 2021 | Læs mere