Artikel top billede

Langvarig chefjagt koster Ballmer og Gates milliarder af kroner

Microsofts langstrakte jagt på en ny topchef rammer Steve Ballmer og Bill Gates hårdt.

Microsofts fortsatte jagt på den person, der skal overtage ledelsen af selskabet efter Steve Ballmer, ser ud til at koste Steve Ballmer og selskabets stifter og storaktionær, Bill Gates, milliarder af kroner.

Siden 4. december, da Microsoft-aktien toppede, er aktiekursen nemlig faldet næsten ni procent.

Faldet kan skyldes, at markedet reagerer på, at jagten på en ny og beslutningsdygtig topchef trækker ud.

Steve Ballmer har meddelt, at han trækker sig inden sommer. Det betyder, at han allerede i dag i stort omfang regnes for et spøgelse og gårsdagens mand, der ikke er værd at indgå længerevarende og strategiske aftaler med.

Indtil for nylig forventede mange, at Microsoft ville være klar med den nye topchef inden nytår.

Det kan du læse mere om her: Har lynende travlt: Derfor vil Microsoft finde ny topchef inden nytår

Det glippede imidlertid. Se hvorfor her.

Faldet i aktiekursen på ni procent betyder, at Steve Ballmers formue siden 4. december er skrumpet med seks milliarder kroner til 64,7 milliarder kroner.

Microsofts største enkelt-aktionær, Bill Gates, rammes også, idet hans formue er skrumpet med 6,6 milliarder kroner på grund af kursfaldet.

Topkandidat afviser interesse

Analytikere vurderer, at det vil få store konsekvenser for aktiens fremtidige udvikling, at Fords topchef, Alan Mulally, der ellers har været regnet for at være favoritten til jobbet, for nylig fastslog, at han ikke er interesseret i at overtage CEO-posten i Microsoft.

Det kan du læse mere om her: Favorit siger nej til CEO-job i Microsoft: Vil ikke afløse Ballmer

Derfor rammes aktiekursen så hårdt lige nu

Mange investorer har ellers betragtet Alan Mulally som det klart bedste bud - blandt andet fordi han er ekstern kandidat og fordi han tidligere har været i stand med succes at udtænke og eksekvere store effektiverings-projekter i Ford, der som Microsoft er et stort, multinationalt selskab i et konkurrencepræget marked.

"En stor del af grunden til aktiens bevægelse i 2013 skal findes i spekulationerne om, at Mulally ville overtage og returnere penge til aktionærerne, skære i omkostningerne og angribe hellige køer som Bing og Xbox," lyder det fra analysehuset MKM.

Microsofts aktiekurs - der ellers har været relativt stillestående i mange år - bevægede sig støt opad i 2013, med størst stigning i perioden efter at Steve Ballmer havde meddelt sin afgang.

Du kan læse mere om Microsoft-aktiens udvikling og grundene til det her: Så vild har udviklingen i Microsofts markedsværdi været på et år

Mellem 21. august og 4. december steg aktien 23,2 procent.

Den begyndte imidlertid at falde igen, da rygterne begyndte at svirre om, at Alan Mulally alligevel ikke ville blive ny Microsoft-topchef.

Læs også:

Steve Ballmer skrev 40 udkast til sin egen opsigelse
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Ciklum ApS
Offshore software- og systemudvikling.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Webinar: Tør du håndtere cyberberedskabet på egen hånd?

Der er akut behov for at øge visibilitet, indsigt og overblik, hvis man som virksomhed skal have en chance for at afværge og minimere skaden ved cyberangreb. Trusselsbilledet udvikler sig imidlertid så hastigt, at opgaven let vokser selv større virksomheder, med en eller flere dedikerede IT-sikkerhedsansvarlige, over hovedet. Bliv klogere på dette seminar.

22. september 2021 | Læs mere


GDPR i dagligdagen: Vedligeholdelse og tilsyn

Det er efterhånden ved at være noget tid siden, at vi blev introduceret til GDPR, og alle organisationer har med tiden fået styr på dataflow og håndteringen af persondata i organisationen. Mange valg har skulle træffes og det har krævet mange ressourcer. Få overblik over de seneste nye tiltag og udmeldinger fra Datatilsynet samt overblik over de seneste regler, og hvordan du håndterer dem.

23. september 2021 | Læs mere


Årets CISO 2021

I både offentlige og private organisationer er der behov for at uddanne, rekruttere og fastholde de bedste it-sikkerhedsfolk, fordi sikkerhedsudfordringerne konstant forandres. Derfor sætter vi fokus på best practice inden for it-sikkerhed, og vi vil samtidig fremhæve de personer i Danmark, der gør et ekstra stykke arbejde for at styrke den digitale sikkerhed. Vi hylder derfor årets CISO 2021 på denne konference.

05. oktober 2021 | Læs mere


Premium
Danske militær-officerers fagforening ramt af hackerangreb: Cpr-numre og helbredsdata på 5.000 medlemmer kan være lækket
5.000 medarbejdere og medlemmer af danske officerrs fagforbund, HOD, kan have fået lækket cpr-numre, helbredsdata og oplysninger om privatøkonomi og strafbare forhold på det mørke internet. HOD ved efter en måneds venten på Center for Cybersikkerhed stadig ikke, hvad der er sket efter hackerangreb på organisationen.
Computerworld
Apple præsenterer iPhone 13 og iPhone 13 Pro - se dem her
Snart kan du få fingre i den nye iPhone 13 og iPhone 13 Pro. Bliv klogere på de to helt nye iPhones her.
CIO
“Der har simpelthen været for få gråhårede medarbejdere involveret i den her udviklingsproces. Folk der ved, hvad der skal til”
"Vi havde ansat nogle unge mennesker i sandaler og med langt skæg for at bryde med det traditionelle it-setup. De her vakse unge mennesker fik også ret hurtigt bygget en supersmart applikation til virksomheden. Men den brager ned, da vi ruller den ud, og den fylder cirka 1,5 procent af alle transaktioner."
Job & Karriere
35-årig kvinde gik amok på hjemmekontoret efter fyring: ”De fjernede ikke min adgang, så jeg slettede p-drevet lol”
En 35-årig kvinde står anklaget for at have slettet 21,3 gigabyte data fra fællesdrevet efter, at hun blev fyret. Nu risikerer hun op til 10 års fængsel.
White paper
Sådan prioriterer IT-sikkerhedschefernes indsatsen i 2021
I denne undersøgelse fra F-Secure giver knap 2.000 ledende personer på tværs af hele Europa deres bud på, hvor de vil prioritere indsatsen i år – og hvad de opfatter som virksomhedernes mest presserende udfordringer på cybersikkerhedsfronten.