Artikel top billede

Microsoft: Derfor når vi ikke at finde ny topchef inden nytår

Microsoft når ikke at finde Steve Ballmers afløser inden nytår.

Det har været ventet, at Microsoft ville finde en ny topchef til at afløse Steve Ballmer inden nytår, i det særlige omstændigheder vil gøre topchef-jagten mere besværlig i det nye år.

Det kan du læse mere om her: Har lynende travlt: Derfor vil Microsoft finde ny topchef inden nytår

Det bliver imidlertid først engang i 2014, at Microsoft beslutter sig, meddeler virksomheden nu.

Microsofts ansættelsesudvalg behøver kort og godt mere tid til at arbejde sig gennem listen med kandidater.

20 kandidater tilbage

I en blog skriver bestyrelsesmedlem John Thompson, at Microsofts ansættelsesudvalg nu har kogt antallet af kandidater ned til cirka 20 stykker.

I begyndelsen arbejdede Microsoft med en brutto-liste med 100 mulige emner fra mange forskellige brancher og med mange forskellige kompetencer til jobbet som topchef i selskabet.

"Arbejdet skrider fremad, og jeg forventer, at vi vil være færdige med vores arbejde tidligt i 2014," skriver han.

Microsoft-stifter Bill Gates har tidligere understreget, at jobbet som topchef i Microsoft er særdeles kompleks.

Man bliver nemlig chef for en virksomhed med en kompleks forretningsmodel, ligesom topchefen skal være i stand til at lede og forstå en teknologisk avanceret organisation med mange teknologi-eksperter.

Blandt topkandidaterne til jobbet nævnes ofte bilproducenten Fords administrerende direktør, Alan Mulally, der i en årrække har været tæt på Steve Ballmer.

Han var eksempelvis manden, der inspirerede Steve Ballmer til at igangsætte den store ombygning, som Microsoft for tiden er i gang med.

Det kan du læse mere om her: Microsofts store ombygning - tre faser mod et forenet Microsoft
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Atomic Software ApS
Udvikling og salg af økonomisystemer samt CRM og MPS. Systemer til blandt andet maskinhandlere, vvs-branchen, vognmænd, låsesmede,handelsvirksomheder

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
AI i praksis: Fokus på teknologi og best practice

Tag med os på en rejse ind i AI’s verden, hvor vi udforsker anvendelsesmulighederne og belyser, hvordan AI kan gøre en positiv forskel. Vi kigger nærmere på de teknologier og platforme, som det kan give mening for din virksomhed at satse på, og eksperterne giver dig gode råd til, hvordan man kan arbejde innovativt og agilt med kunstig intelligens-løsninger.

19. august 2021 | Læs mere


MS Power Platform - hvad kan det for dig?

Med Microsoft Power Platform kan virksomhederne både visualisere og dele deres data helt uden kendskab til at kunne kode og digitalisere arbejdsgange. Hør hvordan en række danske virksomheder anvender platformen i store dele af virksomheden – og med succes.

24. august 2021 | Læs mere


Opgøret med legacy-systemer: Få styr på mulighederne, planen og businesscasen

I en verden hvor alt forandres konstant, og hvor kravene til virksomhedernes digitale formåen vokser, er der stadig mange organisationer og virksomheder, der bliver hæmmet af deres legacy-systemer. Det kan være en lang og hård rejse at afskaffe disse systemer, men på sigt kan virksomhederne høste frugt af deres arbejde.

25. august 2021 | Læs mere


Premium
EU forbereder stor satsning: Disse banebrydende teknologier skal gøre Europa til verdens første CO2-neutrale kontinent
Rene teknologier er nøgleordet i EUs nye grønne klimapagt. Se her hvilke teknologier, der konkret skal redde os ud af CO2-overforbruget inden 2050.
Computerworld
Gigantisk kollektivt nedbrud rammer flere internationale hjemmesider
Igen var flere internationale hjemmesider ude af drift. En fejl ramte over 50 af de største internationale websites tordag aften. Se alle detaljer on nedbruddet her.
CIO
Årets CIO 2021: Nu skal Danmarks dygtigste CIO findes - er det dig? Eller kender du en, du vil indstille?
Det er den mest eftertragtede titel for danske it-chefer og CIO'er, der er på spil, når Årets CIO kåres 16. september 2021. Søg selv eller prik til en, som du kender - og læs mere om prisen her.
White paper
Er det nu? Eller skal vi vente? Optimér udskiftning af servere i koncernen
Denne analyse giver dig svar på, hvordan du rammer ”the sweet spot”, der sikrer maksimal udnyttelse af eksisterende hardware i koncernens IT-miljø, inden du skifter til nye servere.