Artikel top billede

(Foto: Dan Jensen)

Investorer pumper millioner ind i dansk it-succes - gør klar til børsnotering

Investorer pumper 137 millioner kroner ind i dansk it-succes. Ejere sigter efter at blive børsnoteret i USA.

Den danske internetportal Trustpilot gør klar til en amerikansk børsnotering.

Ifølge Børsen sker det, efter at det amerikanske investeringsselskab DFJ samt dets britiske søsterselskab DFJ Esprit netop har købt sig ind i selskabet.

DFJ og DJF Esprit har tilsammen lagt 137 millioner kroner i Trustpilot, hvilket betyder, at det danske selskab siden 2007 ifølge Børsen har rejst omkring en kvart milliard kroner fra en række investorer.

To af disse investorer siger til Børsen, at de arbejder frem mod en mulig børsnotering af selskabet, efter at det er blevet opbygget på det amerikanske marked.

For ventureselskaberne handler en investering ofte om at arbejde frem mod en såkaldt exit, hvor det selskab, som de har investeret i, bliver afsat til den højest mulige pris.

Her er en børsnotering ofte en lukrativ mulighed. Og det gælder også for Trustpilot.

Tidligst om et år

"Men det bliver tidligst om 12-18 måneder," siger Gregers Kronborg, der sidder i Trustpilot bestyrelse som repræsentant for investeringsselskabet Northzone, til Børsen.

Samme melding kommer fra Seed Capital, der ligeledes har købt en luns af selskabet.

Her siger partner Lars Andersen til Børsen, at en børsnotering af Trustpilot kan være en mulighed i fremtiden.

"Der er flere muligheder, og en børsnotering er klart en af dem," siger han til avisen.

Trustpilot har i dag 160 ansatte og er til stede i 24 lande.

Selskabet er specialiseret i anmeldelser af virksomheder, som brugerne selv formulerer og deler.

"Vi har brug for penge til at vokse os større, og jeg tror virkelig, at vi kan blive den globale standard for anmeldelser af virksomheder," siger Trustpilots administrerende direktør, Peter Mühlmann, til Børsen.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Despec Denmark A/S
Distributør af forbrugsstoffer, printere, it-tilbehør, mobility-tilbehør, ergonomiske produkter, kontor-maskiner og -tilbehør.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Undgå cyberkatastrofen med automatiseret kontrol over sensitive data

Når cyberkriminelle gennemtrænger din sikkerhedsinfrastruktur, bruger de i snit 48 dage til at danne sig et overblik over sensitive data, før de lukker dine systemer og data ned med ransomware. På dette seminar får du derfor et solidt grundlag for at sikre dig overblik over sensitive, virksomhedskritiske informationer. Derudover vil du få et praktisk indblik i, hvordan du beskytter dine informationer, så du er er mindre sårbar når cyberkriminelle trænger ind på dit netværk, samt et overblik over typiske angrebsformer og viden om, hvordan et ransomwareangreb foregår i praksis.

07. februar 2023 | Læs mere


Status og erfaringer fra fem år med GDPR

Vi samler nogle af Danmarks fremmeste GDPR-eksperter trådene efter knapt fem år. Dette giver dig et solidt overblik over de hidtidige erfaringer og sikker viden at basere din indsats på, når du skal planlægge og tilpasse din organisations indsats for at sikre compliance med det omfattende regelkompleks.

07. februar 2023 | Læs mere


ERP-trends 2023

Vi sætter også fokus på, hvordan udviklingen kommer til at påvirke din organisation, hvordan du bedst forbereder og planlægger ERP-indsatsen og om, hvilke faldgruber du skal være opmærksom på. Herunder hvordan den stadig mere udbredte – og uomgængelige – anvendelse af cloudservices vil påvirke dine muligheder for at få mest muligt ud af dine investeringer.

08. februar 2023 | Læs mere