Artikel top billede

Investorer pumper millioner ind i dansk it-succes - gør klar til børsnotering

Investorer pumper 137 millioner kroner ind i dansk it-succes. Ejere sigter efter at blive børsnoteret i USA.

Den danske internetportal Trustpilot gør klar til en amerikansk børsnotering.

Ifølge Børsen sker det, efter at det amerikanske investeringsselskab DFJ samt dets britiske søsterselskab DFJ Esprit netop har købt sig ind i selskabet.

DFJ og DJF Esprit har tilsammen lagt 137 millioner kroner i Trustpilot, hvilket betyder, at det danske selskab siden 2007 ifølge Børsen har rejst omkring en kvart milliard kroner fra en række investorer.

To af disse investorer siger til Børsen, at de arbejder frem mod en mulig børsnotering af selskabet, efter at det er blevet opbygget på det amerikanske marked.

For ventureselskaberne handler en investering ofte om at arbejde frem mod en såkaldt exit, hvor det selskab, som de har investeret i, bliver afsat til den højest mulige pris.

Her er en børsnotering ofte en lukrativ mulighed. Og det gælder også for Trustpilot.

Tidligst om et år

"Men det bliver tidligst om 12-18 måneder," siger Gregers Kronborg, der sidder i Trustpilot bestyrelse som repræsentant for investeringsselskabet Northzone, til Børsen.

Samme melding kommer fra Seed Capital, der ligeledes har købt en luns af selskabet.

Her siger partner Lars Andersen til Børsen, at en børsnotering af Trustpilot kan være en mulighed i fremtiden.

"Der er flere muligheder, og en børsnotering er klart en af dem," siger han til avisen.

Trustpilot har i dag 160 ansatte og er til stede i 24 lande.

Selskabet er specialiseret i anmeldelser af virksomheder, som brugerne selv formulerer og deler.

"Vi har brug for penge til at vokse os større, og jeg tror virkelig, at vi kan blive den globale standard for anmeldelser af virksomheder," siger Trustpilots administrerende direktør, Peter Mühlmann, til Børsen.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Alfapeople Nordic A/S
Rådgivning, implementering, udvikling og support af software og it-løsninger indenfor CRM og ERP.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Datadrevet forretning 2021: Sæt automatisering og data på den strategiske dagsorden

Ved at anvende data på den korrekte måde, kan du og din virksomhed for alvor sætte skub i konkurrencen. Der ligger en værdifuld viden om kunder, kundeadfærd, konkurrenter, markeder og meget andet i den data, der svæver rundt omkring os. Med den nyeste teknologi er det endda blevet nemmere at automatisere disse processer.

16. juni 2021 | Læs mere


Cloud giver dig fleksibilitet, skalerbarhed og agilitet – men hvordan håndterer man sikkerheden?

Cloudsikkerhed handler om effektiv orkestrering og automatisering for at muliggøre hurtig detektion af og reaktion på incidents. Det handler om at eliminere kompleksitet, det handler om at fortsat sikre smidighed og fleksibilitet. På dette seminar bliver du klogere på hvordan du planlægger, designer, implementerer og kører dit cybersikkerhedsprogram effektivt.

23. juni 2021 | Læs mere


Effektiv drift og support af applikationer i Dynamics 365 FO

Med Microsoft Dynamics 365 for Finance and Operations (FO) er forretningssystemet flyttet i skyen. Dermed er det slut med store opgraderingsprojekter, og virksomheder og organisationer skal i stedet være klar til løbende opdateringer, som sendes ud flere gange om året. Det kræver et særligt fokus på effektiv drift af applikationerne, hvis stabiliteten i applikationerne skal opretholdes og konkurrenceevnen bevares. I dette webinar bliver du inspireret til, hvordan du får mest muligt ud af din investering i Microsoft Dynamics 365 FO med en driftsaftale, så platformen udvikler sig sammen med din forretning.

24. juni 2021 | Læs mere


Premium
Pär Fors stempler ind som ny CEO hos NNIT: Her er hans første store opgaver som topchef
Mandag rykkede Pär Fors ind på hjørnekontoret hos NNIT. Efter 14 år med Per Kogut ved roret har den 55-årige svensker nu taget over. Med en masse international erfaring i rygsækken skal han nu tage konsulenthuset til næste niveau. "Når man er ny som mig, så kan man stille dumme spørgsmål. Det er en god mulighed, der ikke bør gå til spilde," siger han til Computerworld.
CIO
Der findes ikke noget vigtigere for din virksomhedskultur end psychological safety
Klumme: Forskningen er entydig: Vidensarbejde er mere effektiv, når du tør stille spørgsmål, rejse kritik og indrømme fejl helt uden frygt for at blive straffet eller gjort til grin. Hvis du ikke har fokus på denne del af din virksomhedskultur, så lever din virksomhed og dine medarbejdere ikke op til deres fulde potentiale.
White paper
Er det nu? Eller skal vi vente? Optimér udskiftning af servere i koncernen
Denne analyse giver dig svar på, hvordan du rammer ”the sweet spot”, der sikrer maksimal udnyttelse af eksisterende hardware i koncernens IT-miljø, inden du skifter til nye servere.