Skriv dig op og få tallene først:Så meget tjener din chef og dine kollegaer - og det bliver lønstigningen i år (nok)

Artikel top billede

Læser du flest e-bøger eller papirbøger - og hvorfor?

Helt nye tal afslører, hvordan det går med e-bøgerne. Men hvordan ser dine egne kulturelle vaner efterhånden ud - er bogreolen digital eller analog?

E-bøgerne vinder frem, men de fortrænger ikke de gammeldags papirbøger lige med det samme.

Sådan lyder konklusionen fra Pew Research Center i en ny rapport, der bygger på en undersøgelse blandt flere end 1.000 voksne borgere i USA.

I 2012 var det 23 procent af amerikanerne, der kunne svare ja til, at de havde læst en e-bog i årets løb.

I den nye undersøgelse er det steget til 28 procent.

Det skal dog holdes op imod, at syv ud af 10 svarer, at de har læst en papirbog, og at 14 procent har lyttet til en lydbog.

"Selv om e-bøger vokser i popularitet, forbliver print fundamentet for amerikanernes læsevaner. De fleste, der læser e-bøger, læser også print-bøger, og kun fire procent af læserne er kun til e-bøger," skriver Pew Research Center.

Nu har vi hardwaren til e-bøger

Selv om de amerikanske forbrugere altså stadig er mest til de fysiske æselører, får e-bøgerne bedre og bedre vilkår for at vinde frem.

Ifølge undersøgelsen er det nu 42 procent af de voksne amerikanere, der ejer en tablet, mod 34 procent året før.

Samtidig ejer 32 procent en dedikeret e-bogslæser som Kindle eller Nook.

Samlet set ejer hver anden voksne amerikaner ifølge Pew Research Center nu en tablet og/eller e-bogslæser.

Dertil kommer, at endnu flere naturligvis ejer en smartphone og pc, hvor man også kan læse e-bøger.

Hvad med i Danmark?

Vi har i øvrigt tidligere skrevet om, hvilke forskelle der er på at læse e-bøger på forskellige typer hardware - læs mere om det i artiklen: Fire grunde til at vælge en e-bogslæser - og ikke en tablet-pc

Mens selskaber som Amazon og Barnes & Noble var med til at sparke e-bogsmarkedet i gang i USA for efterhånden en del år siden, har Danmark været lidt længere tid om at komme op i omdrejninger.

Hvor der til at starte med var en voldsomt mangel på danske titler som e-bøger, er der i de senere år for alvor begyndt at ske noget, så man nu både kan låne og købe et bredt udvalg af danske bøger digitalt.

Men hvordan ser dine egne læse-forventninger egentlig ud i 2014?

Afgiv din stemme herunder og uddyb gerne i debatten, hvordan du foretrækker at læse bøger - og hvorfor?
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
KEYBALANCE A/S
Udvikling og salg af økonomisystemer samt CRM og MPS. Systemer til blandt andet maskinhandlere, vvs-branchen, vognmænd, låsesmede,handelsvirksomheder

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Undgå cyberkatastrofen med automatiseret kontrol over sensitive data

Når cyberkriminelle gennemtrænger din sikkerhedsinfrastruktur, bruger de i snit 48 dage til at danne sig et overblik over sensitive data, før de lukker dine systemer og data ned med ransomware. På dette seminar får du derfor et solidt grundlag for at sikre dig overblik over sensitive, virksomhedskritiske informationer. Derudover vil du få et praktisk indblik i, hvordan du beskytter dine informationer, så du er er mindre sårbar når cyberkriminelle trænger ind på dit netværk, samt et overblik over typiske angrebsformer og viden om, hvordan et ransomwareangreb foregår i praksis.

07. februar 2023 | Læs mere


Status og erfaringer fra fem år med GDPR

Vi samler nogle af Danmarks fremmeste GDPR-eksperter trådene efter knapt fem år. Dette giver dig et solidt overblik over de hidtidige erfaringer og sikker viden at basere din indsats på, når du skal planlægge og tilpasse din organisations indsats for at sikre compliance med det omfattende regelkompleks.

07. februar 2023 | Læs mere


ERP-trends 2023

Vi sætter også fokus på, hvordan udviklingen kommer til at påvirke din organisation, hvordan du bedst forbereder og planlægger ERP-indsatsen og om, hvilke faldgruber du skal være opmærksom på. Herunder hvordan den stadig mere udbredte – og uomgængelige – anvendelse af cloudservices vil påvirke dine muligheder for at få mest muligt ud af dine investeringer.

08. februar 2023 | Læs mere