Læser du flest e-bøger eller papirbøger - og hvorfor?

Helt nye tal afslører, hvordan det går med e-bøgerne. Men hvordan ser dine egne kulturelle vaner efterhånden ud - er bogreolen digital eller analog?

E-bøgerne vinder frem, men de fortrænger ikke de gammeldags papirbøger lige med det samme.

Sådan lyder konklusionen fra Pew Research Center i en ny rapport, der bygger på en undersøgelse blandt flere end 1.000 voksne borgere i USA.

I 2012 var det 23 procent af amerikanerne, der kunne svare ja til, at de havde læst en e-bog i årets løb.

I den nye undersøgelse er det steget til 28 procent.

Det skal dog holdes op imod, at syv ud af 10 svarer, at de har læst en papirbog, og at 14 procent har lyttet til en lydbog.

"Selv om e-bøger vokser i popularitet, forbliver print fundamentet for amerikanernes læsevaner. De fleste, der læser e-bøger, læser også print-bøger, og kun fire procent af læserne er kun til e-bøger," skriver Pew Research Center.

Nu har vi hardwaren til e-bøger
Selv om de amerikanske forbrugere altså stadig er mest til de fysiske æselører, får e-bøgerne bedre og bedre vilkår for at vinde frem.

Ifølge undersøgelsen er det nu 42 procent af de voksne amerikanere, der ejer en tablet, mod 34 procent året før.

Samtidig ejer 32 procent en dedikeret e-bogslæser som Kindle eller Nook.

Samlet set ejer hver anden voksne amerikaner ifølge Pew Research Center nu en tablet og/eller e-bogslæser.

Dertil kommer, at endnu flere naturligvis ejer en smartphone og pc, hvor man også kan læse e-bøger.

Hvad med i Danmark?
Vi har i øvrigt tidligere skrevet om, hvilke forskelle der er på at læse e-bøger på forskellige typer hardware - læs mere om det i artiklen: Fire grunde til at vælge en e-bogslæser - og ikke en tablet-pc

Mens selskaber som Amazon og Barnes & Noble var med til at sparke e-bogsmarkedet i gang i USA for efterhånden en del år siden, har Danmark været lidt længere tid om at komme op i omdrejninger.

Hvor der til at starte med var en voldsomt mangel på danske titler som e-bøger, er der i de senere år for alvor begyndt at ske noget, så man nu både kan låne og købe et bredt udvalg af danske bøger digitalt.

Men hvordan ser dine egne læse-forventninger egentlig ud i 2014?

Afgiv din stemme herunder og uddyb gerne i debatten, hvordan du foretrækker at læse bøger - og hvorfor?Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Atomic Software ApS
Udvikling og salg af økonomisystemer samt CRM og MPS. Systemer til blandt andet maskinhandlere, vvs-branchen, vognmænd, låsesmede,handelsvirksomheder

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
SAP Excellence Day 2021

Gennem målrettede opkøb og egenudvikling tilbyder SAP i dag en produktpalette, der blandt andet omfatter avancerede analyseredskaber, HR-systemer og helt- eller delvist cloud-baserede løsninger. Få muligheden for at møde erfarne it-folk, der kan hjælpe dig videre på din SAP-rejse.

13. april 2021 | Læs mere


CIO Trends 2021 - trends, teknologi, innovation og organisationsformer

Teknologien i virksomheder spiller i den grad en større og større rolle, hvor vi er nødt til at stille endnu større krav til, hvordan vi udnytter den, og hvilke muligheder den giver. Spørgsmålet er dog, hvordan man formår at lede en virksomhed, der konstant skal forholde sig til teknologiens forandringer.

15. april 2021 | Læs mere


Sådan gør IT bæredygtighed til en god forretning

Presset øges i disse år på virksomheder for at begrænse klimabelastningen. IT og teknologi spiller en nøglerolle i arbejdet, hvilket er emnet for denne konference. Her kan du blive klogere på, hvordan du aktivt arbejder for at kombinere effektiv og lønsom forretningsdrift med en effektiv bæredygtighedsindsats.

20. april 2021 | Læs mere


Premium
NNIT-selskabet Scales efter nedlukning af svenske og norske selskaber: De store vækstmuligheder ligger i Danmark
Interview: I løbet af 2020 har det NNIT-ejede Scales lukket sine datterselskaber i Norge og Sverige. I stedet fokuserer ERP-selskabet udelukkende på Danmark de næste par år, forklarer, forklarer CEO Hasse Bergman. Se her, hvorfor selskabet har afviklet de to nordiske enheder.
Computerworld
Sundhed.dk er klar med vaccinepas: Sådan finder du det
Regeringen har sendt et digitalt coronapas i udbud, men allerede nu kan du få adgang til et digitalt vaccinepas, der dokumenterer din vaccinationsstatus.
CIO
Har du rost din mellemleder i dag? Snart er de uddøde - og det er et tab
Computerworld mener: Mellemledere lever livet farligt: Topledelsen får konstant ideer med skiftende hold i virkeligheden, og moden går mod flade agile organisationer. Men mellemlederen er en overset hverdagens helt med et kæmpe ansvar. Her er min hyldest til den ofte latterliggjorte mellemleder.
Job & Karriere
"Vi var nødt til at sige til dem, at I er nødt til at sende ham hjem nu, for han begynder at knække"
"Vi var nødt til at sige til dem, at I er nødt til at sende ham hjem nu, for han begynder at knække"
White paper
Infrastruktur: Byg et velfungerende Data Estate i otte trin
Mange virksomheder trækker på så mange og righoldige datakilder, at det bliver stadig sværere at holde rede på alle de informationer, man har. Samtidig lever et traditionelt data warehouse sjældent op til hverken de aktuelle eller – i særdeleshed – fremtidige krav fra forretningen. Løsningen er at udvide til en egentlig Data Estate; et stykke kritisk infrastruktur som gør det muligt at opbevare, organisere, konsolidere og analysere organisationens samlede datamængde. Denne hvidbog giver et samlet billede af, hvordan man gennem otte trin bevæger sig mod at implementere og drage nytte af en Data Estate. Samt hvordan du prioriterer indsatsen, så den giver størst værdi for forretningen.