Årets CIO 2021Her er Danmarks bedste it-chef: CIO i Coop Morten Holm Christiansen er Årets CIO 2021

Artikel top billede

Kendt it-profil stopper - afløser ikke fundet

Efter 15 år stopper direktøren hos Dansk Industris it-brancheforening ITEK. En afløser er ikke fundet.

Direktør Tom Togsverd fra ITEK under Dansk Industri stopper, uden at der er en afløser på plads.

"Ja, det er korrekt," siger han til Computerworld.

I stedet har han fået titel af projektmedarbejder og skal arbejde i en gruppen omkring et stort produktivitetsprojekt i regi af Dansk Industri.

Men der er ikke tale om en fyring fra posten som direktør.

"Nej, jeg blev bedt om at deltage i det andet, og det gik lidt stærkt. Vi vurderede, at der skulle jeg over med det samme, og så må man finde en afløser bagefter," udtaler han.

Tom Togsverd oplyser altså, at der ikke er fundet en afløser for ham.

105 år og knive i ærmet

Tom Togsverd virker afklaret omkring stoppet.

"Man kunne godt argumentere for, at jeg snart burde stoppe efter 15 år. I dotcom tiden sagde vi jo, at der gik syv internetår på et år - det vil så sige, at jeg har 105 år i branchen," siger han.

Blandt den største omvæltning, når han skal pege på noget, der er sket over de 15 år, er, at det i dag er blevet indlysende for alle, at teknologi er vejen frem.

Sådan var det ikke for 15 år siden.

"Samtidig er konkurrencen blevet meget hård. I telebranchen går man nærmest med kniv i ærmet," siger Tom Togsverd.

Tom Togsverd forklarer igen, at Dansk Industri spurgte, om han ville være med i projektgruppen om produtivitet, hvor de får "meget travlt" og skal ud til over 1.000 virksomheder.

"Og jeg kunne ikke begge dele. Så nu bruger jeg to år på det her," siger han.

Tom Togsverd, der har kommenteret på utallige it-emner igennem de 15 år, kom senest lidt galt afsted, da han udtalte sig om overvågning af danske virksomheder.

En udtalelse han måtte trække tilbage.

Medlemstallet går angiveligt fint fremad for ITEK, omend Telenor ifølge Computerworlds oplysninger for nylig meldte sig ud.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Hewlett-Packard ApS
Udvikling og salg af software, hardware, konsulentydelser, outsourcing samt service og support.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Webinar: Tør du håndtere cyberberedskabet på egen hånd?

Der er akut behov for at øge visibilitet, indsigt og overblik, hvis man som virksomhed skal have en chance for at afværge og minimere skaden ved cyberangreb. Trusselsbilledet udvikler sig imidlertid så hastigt, at opgaven let vokser selv større virksomheder, med en eller flere dedikerede IT-sikkerhedsansvarlige, over hovedet. Bliv klogere på dette seminar.

22. september 2021 | Læs mere


GDPR i dagligdagen: Vedligeholdelse og tilsyn

Det er efterhånden ved at være noget tid siden, at vi blev introduceret til GDPR, og alle organisationer har med tiden fået styr på dataflow og håndteringen af persondata i organisationen. Mange valg har skulle træffes og det har krævet mange ressourcer. Få overblik over de seneste nye tiltag og udmeldinger fra Datatilsynet samt overblik over de seneste regler, og hvordan du håndterer dem.

23. september 2021 | Læs mere


Årets CISO 2021

I både offentlige og private organisationer er der behov for at uddanne, rekruttere og fastholde de bedste it-sikkerhedsfolk, fordi sikkerhedsudfordringerne konstant forandres. Derfor sætter vi fokus på best practice inden for it-sikkerhed, og vi vil samtidig fremhæve de personer i Danmark, der gør et ekstra stykke arbejde for at styrke den digitale sikkerhed. Vi hylder derfor årets CISO 2021 på denne konference.

05. oktober 2021 | Læs mere


Premium
Danske militær-officerers fagforening ramt af hackerangreb: Cpr-numre og helbredsdata på 5.000 medlemmer kan være lækket
5.000 medarbejdere og medlemmer af danske officerrs fagforbund, HOD, kan have fået lækket cpr-numre, helbredsdata og oplysninger om privatøkonomi og strafbare forhold på det mørke internet. HOD ved efter en måneds venten på Center for Cybersikkerhed stadig ikke, hvad der er sket efter hackerangreb på organisationen.
Computerworld
Apple præsenterer iPhone 13 og iPhone 13 Pro - se dem her
Snart kan du få fingre i den nye iPhone 13 og iPhone 13 Pro. Bliv klogere på de to helt nye iPhones her.
CIO
“Der har simpelthen været for få gråhårede medarbejdere involveret i den her udviklingsproces. Folk der ved, hvad der skal til”
"Vi havde ansat nogle unge mennesker i sandaler og med langt skæg for at bryde med det traditionelle it-setup. De her vakse unge mennesker fik også ret hurtigt bygget en supersmart applikation til virksomheden. Men den brager ned, da vi ruller den ud, og den fylder cirka 1,5 procent af alle transaktioner."
Job & Karriere
35-årig kvinde gik amok på hjemmekontoret efter fyring: ”De fjernede ikke min adgang, så jeg slettede p-drevet lol”
En 35-årig kvinde står anklaget for at have slettet 21,3 gigabyte data fra fællesdrevet efter, at hun blev fyret. Nu risikerer hun op til 10 års fængsel.
White paper
Bringer dine sikkerhedssiloer data og systemer i fare?
Individuelle sikkerhedsservices til hvert behov skaber store problemer og øger sårbarheden. Det er tid til at samle dem, få det fulde overblik og lukke hullerne i beskyttelsen.