Topnyhed:Ingrid Mjøen stopper som dansk landechef i Oracle: Skifter til international toppost

Artikel top billede

To vigtige ting du skal vide om fremtidens software

Virksomhedens software-miljø er under forandring, og særligt to vigtige tendenser bør man forholde sig til, hvis man vil undgå søvnløse nætter.

Flere releases med kortere mellemrum og et stadig mere sammensat applikation-landskab.

Det er to tendenser, man som CIO og it-afdeling i stigende grad skal forholde sig sig.

"I gamle dage havde produkter frigivelses-cyklusser på to år. Du kunne bruge seks måneder til at finde ud af, hvad der ville virke og ikke virke, køre det i et års tid og derefter stabilisere det. Den tid er er slut og kommer ikke tilbage," siger Mike Ehrenberg der er technical fellow og chief software architect i Microsoft.

Læs første del af interviewet med ham her.

"Hvilket som helst lag i stack'en - og det er ikke kun hos Microsoft - forsøger at arbejde hurtigere," fortætter Mike Ehrenberg. 

"Hvis du tænker på en forretningsapplikation, der skal spille sammen med alle de forskellige elementer, så er jobbet blevet sværere," siger han om CIO'en, der i sidste ende har ansvaret for, at it fungerer.

"Jeg mener, at det er med til at øge værdien af at være i vores sky, for i skyen er det vores problem, ikke CIO'ens problem."

Men CIO'en og dennes organisation skal jo stadig være klar til at tage det i brug?

"Ja, og det er et fælles ansvar. En af de ting, jeg taler med vores team om, er, at kvaliteten altid har været vigtig - men hvis vi ønsker, at kunderne rykker sig sammen med os, bliver kvalitet endnu vigtigere," siger Mike Ehrenberg om det, at man med cloud-løsningerne skubber nye funktioner langt ofte, end de var tilfældet i gamle dage.

CIO'erne skal kunne stole på opdateringerne

"Hvis vi giver CIO'erne en release, der ikke fungerer, vil de miste tilliden til opgraderingerne. Det kræver ét problem for at miste tilliden og fem ny releases for at vinde den tilbage."

Mike Ehrenberg tilføjer, at Microsoft forsøger at blive bedre til at levere opgraderinger og ændringer i cloud-løsningerne på en måde, der skal lægge mindst muligt pres på CIO'erne.

"Vi prøver at finde den rette rytme," siger han og giver et eksempel med, at Microsoft blandt andet skal tage højde for, hvornår der skal laves skatteindberetninger i forskellige lande, så man ikke opgraderer systemerne, lige når der i forvejen er et stort pres på it.

Et mere forskelligartet it-landskab

En del it-chefer forsøger i disse år at bevæge sig væk fra en klassisk en-leverandør-strategi over imod mere løst koblede it-systemer.

Det betyder, at man inden for hvert enkelt område som udgangspunkt går efter den applikation, der er bedst til formålet, frem for som udgangspunkt at vælge en løsning fra en forudbestemt leverandør.

Computerworld spørger under besøget i Vedbæk Mike Ehrenberg, hvordan han og Microsoft forholder sig til den trend?

"Vi omfavner det faktum, at de vil have ting forskellige steder fra."

"I de fleste større organisationer har man allerede noget i forvejen, og hvis din samtale med den kunde går på, at de skal smide alt det væk for at få Dynamics, er det en skidt situation," siger han.

Mike Ehrenberg tilføjer, at man i dag ikke ser virksomheder udskifte økonomisystemet bare for at skifte det - det sker kun, hvis det er, fordi forretningen har ændret sig i en grad, så det er nødvendigt.

"Ja, vi ønsker, at de før eller siden bruger alt det, vi har, men i de store organisationer vil det næsten altid starte som en blandet miljø."

Altid en bagside af medaljen

Samtidig tilføjer han, at CIO'erne også er nødt til at gøre op med sig selv, hvad de vil prioritere:

"Det kan godt være, at folk ønsker best-of-breed (bedste applikation til formålet, red.) særligt i forhold til de ting, der er vigtige til at differentiere virksomheden, men de ønsker ikke de problemer, der kommer med best-of-breed."

"Det, vi ønsker - måden vi udvikler os på over tid - er, at i stedet for én stor suite skal den suite være en sammensætning af services, der fungerer sammen på en løst koblet måde," lyder det fra chief software architect Mike Ehrenberg. 

Læs også:

It-chefens smarte opskrift: Slicer ERP op i små bidder

Derfor ændrer cloud alt for dig som softwareudvikler
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Jobindex Media A/S
Salg af telemarketing og research for it-branchen, it-kurser og konferencer

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Effektiv drift og support af applikationer i Dynamics 365 FO

Med Microsoft Dynamics 365 for Finance and Operations (FO) er forretningssystemet flyttet i skyen. Dermed er det slut med store opgraderingsprojekter, og virksomheder og organisationer skal i stedet være klar til løbende opdateringer, som sendes ud flere gange om året. Det kræver et særligt fokus på effektiv drift af applikationerne, hvis stabiliteten i applikationerne skal opretholdes og konkurrenceevnen bevares. I dette webinar bliver du inspireret til, hvordan du får mest muligt ud af din investering i Microsoft Dynamics 365 FO med en driftsaftale, så platformen udvikler sig sammen med din forretning.

24. juni 2021 | Læs mere


The intelligent business: From neat idea to reality

The choice to become a more intelligent business and optimize workflows is not always straightforward, but it requires that you take a step back and see the possibilities in other ways. Come inside when we try to focus on the intelligent business. Hear how SAP S / 4HANA makes processes intelligent and transforms traditional workflows.

01. juli 2021 | Læs mere


AI i praksis: Fokus på teknologi og best practice

Tag med os på en rejse ind i AI’s verden, hvor vi udforsker anvendelsesmulighederne og belyser, hvordan AI kan gøre en positiv forskel. Vi kigger nærmere på de teknologier og platforme, som det kan give mening for din virksomhed at satse på, og eksperterne giver dig gode råd til, hvordan man kan arbejde innovativt og agilt med kunstig intelligens-løsninger.

19. august 2021 | Læs mere


Premium
LogPoint-topchef Jesper Zerlang indsætter tidligere Superliga-spiller som ny dansk landechef
Jesper Zerlang overlader pladsen som landechef for det danske marked hos it-sikkerhedsselskabet LogPoint. I stedet skal han fokusere på jobbet som topchef for hele koncernen, der er til stede i ni lande.
Computerworld
Efter Windows 11-lækket: Her er de nye elementer - og lanceringsdatoen
Podcast: Hvad kan Windows 11 tilbyde? Hvad kræver det af dit hardware? Hvornår kommer det? Og hvorfor har NNIT indsat Pär Fors som ny topchef? Ham har vi mødt på hans kontor i Søborg. Få svarene i denne episode af Computerworlds nyhedspodcast.
CIO
Årets CIO 2021: Nu skal Danmarks dygtigste CIO findes - er det dig? Eller kender du en, du vil indstille?
Det er den mest eftertragtede titel for danske it-chefer og CIO'er, der er på spil, når Årets CIO kåres 16. september 2021. Søg selv eller prik til en, som du kender - og læs mere om prisen her.
White paper
Indbygget sikkerhed i servermiljøet – her er fordelene
Få et samlet og teknisk velfunderet overblik over alle sikkerhedsfeatures i Dells PowerEdge-servere.