Artikel top billede

Nu kaster Google milliarder efter nye algoritmer

Den amerikanske søgegigant Google har brugt milliarder af kroner i weekenden. Denne gang er midlerne brugt på opkøb af engelsk specialistvirksomhed.

Google har haft den helt store pung med i byen i weekenden og har smidt 400 millioner dollar, eller godt 2,1 milliarder danske kroner, på bordet for at få fingrene i virksomheden DeepMind Technologies.

Det bekræfter Google i en e-mail til IDG News Service.

DeepMind Technologies har base i London og beskæftiger sig med kunstig intelligens, men derudover er det endnu uvist, hvordan Google vil bruge den nyerhvervede teknologi i sine produkter.

Opkøbet sker blot 14 dage efter Googles opkøb af virksomheden Nest, som Google betalte svimlende 17,5 milliarder danske kroner for.

Google får fingre i nye algoritmer

På DeepMinds hjemmeside løfter virksomheden en lille flig af sine evner og tekniske kunnen.

"DeepMind er en virksomhed på forkant med den nyeste kunstige intelligens. Vi kombinerer de bedste teknikker indenfor machine learning og neurovidenskab, til at bygge kraftfulde algoritmer, som kan bruges til generelle formål," skriver virksomheden DeepMind på sin hjemmeside.

Virksomhedens algoritmer bruges i dag indenfor særligt tre forretningsområder.

"Vores første kommercielle applikationer er indenfor kategorien simuleringer, e-handel og spil," skriver DeepMind.

Google har ikke ønsket at kommentere teknikken over for IDG News Service.

Kunstig intelligens på hjernen

Den kunstige intelligens er i øjeblikket et hit hos amerikanske Google, som også havde en finger med i spillet omkring lanceringen af det såkaldte Quantum Artificial Intelligence Lab hos NASA, der bruges til forskning i machine learning.

Hos Google ser man netop machine learning og den kunstige intelligens som en vigtig ingrediens i virksomhedens fremtidige produkter.

"Vi håber, det hjælper forskerne med at konstruere mere effektive og mere nøjagtige modeller til blandt andet talegenkendelse og websøgning," mener Google.

Læs også:
Derfor vil Google betale milliarder for lille termostat-firma

Google vil ind i dit hjem: Køber digital termostat for gigantbeløb
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Despec Denmark A/S
Distributør af forbrugsstoffer, printere, it-tilbehør, mobility-tilbehør, ergonomiske produkter, kontor-maskiner og -tilbehør.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Datadrevet forretning 2021: Sæt automatisering og data på den strategiske dagsorden

Ved at anvende data på den korrekte måde, kan du og din virksomhed for alvor sætte skub i konkurrencen. Der ligger en værdifuld viden om kunder, kundeadfærd, konkurrenter, markeder og meget andet i den data, der svæver rundt omkring os. Med den nyeste teknologi er det endda blevet nemmere at automatisere disse processer.

16. juni 2021 | Læs mere


Cloud giver dig fleksibilitet, skalerbarhed og agilitet – men hvordan håndterer man sikkerheden?

Cloudsikkerhed handler om effektiv orkestrering og automatisering for at muliggøre hurtig detektion af og reaktion på incidents. Det handler om at eliminere kompleksitet, det handler om at fortsat sikre smidighed og fleksibilitet. På dette seminar bliver du klogere på hvordan du planlægger, designer, implementerer og kører dit cybersikkerhedsprogram effektivt.

23. juni 2021 | Læs mere


Effektiv drift og support af applikationer i Dynamics 365 FO

Med Microsoft Dynamics 365 for Finance and Operations (FO) er forretningssystemet flyttet i skyen. Dermed er det slut med store opgraderingsprojekter, og virksomheder og organisationer skal i stedet være klar til løbende opdateringer, som sendes ud flere gange om året. Det kræver et særligt fokus på effektiv drift af applikationerne, hvis stabiliteten i applikationerne skal opretholdes og konkurrenceevnen bevares. I dette webinar bliver du inspireret til, hvordan du får mest muligt ud af din investering i Microsoft Dynamics 365 FO med en driftsaftale, så platformen udvikler sig sammen med din forretning.

24. juni 2021 | Læs mere


Premium
Pär Fors stempler ind som ny CEO hos NNIT: Her er hans første store opgaver som topchef
Mandag rykkede Pär Fors ind på hjørnekontoret hos NNIT. Efter 14 år med Per Kogut ved roret har den 55-årige svensker nu taget over. Med en masse international erfaring i rygsækken skal han nu tage konsulenthuset til næste niveau. "Når man er ny som mig, så kan man stille dumme spørgsmål. Det er en god mulighed, der ikke bør gå til spilde," siger han til Computerworld.
CIO
Der findes ikke noget vigtigere for din virksomhedskultur end psychological safety
Klumme: Forskningen er entydig: Vidensarbejde er mere effektiv, når du tør stille spørgsmål, rejse kritik og indrømme fejl helt uden frygt for at blive straffet eller gjort til grin. Hvis du ikke har fokus på denne del af din virksomhedskultur, så lever din virksomhed og dine medarbejdere ikke op til deres fulde potentiale.
White paper
Derfor virker mailbårne angreb – og sådan beskytter du dig
Cyberangreb via email er blandt de mest udbredte cybertrusler, og i dette whitepaper får du viden om hvordan de mest udbredte typer fungerer, detekteres og afvises.