Artikel top billede

Nu kaster Google milliarder efter nye algoritmer

Den amerikanske søgegigant Google har brugt milliarder af kroner i weekenden. Denne gang er midlerne brugt på opkøb af engelsk specialistvirksomhed.

Google har haft den helt store pung med i byen i weekenden og har smidt 400 millioner dollar, eller godt 2,1 milliarder danske kroner, på bordet for at få fingrene i virksomheden DeepMind Technologies.

Det bekræfter Google i en e-mail til IDG News Service.

DeepMind Technologies har base i London og beskæftiger sig med kunstig intelligens, men derudover er det endnu uvist, hvordan Google vil bruge den nyerhvervede teknologi i sine produkter.

Opkøbet sker blot 14 dage efter Googles opkøb af virksomheden Nest, som Google betalte svimlende 17,5 milliarder danske kroner for.

Google får fingre i nye algoritmer

På DeepMinds hjemmeside løfter virksomheden en lille flig af sine evner og tekniske kunnen.

"DeepMind er en virksomhed på forkant med den nyeste kunstige intelligens. Vi kombinerer de bedste teknikker indenfor machine learning og neurovidenskab, til at bygge kraftfulde algoritmer, som kan bruges til generelle formål," skriver virksomheden DeepMind på sin hjemmeside.

Virksomhedens algoritmer bruges i dag indenfor særligt tre forretningsområder.

"Vores første kommercielle applikationer er indenfor kategorien simuleringer, e-handel og spil," skriver DeepMind.

Google har ikke ønsket at kommentere teknikken over for IDG News Service.

Kunstig intelligens på hjernen

Den kunstige intelligens er i øjeblikket et hit hos amerikanske Google, som også havde en finger med i spillet omkring lanceringen af det såkaldte Quantum Artificial Intelligence Lab hos NASA, der bruges til forskning i machine learning.

Hos Google ser man netop machine learning og den kunstige intelligens som en vigtig ingrediens i virksomhedens fremtidige produkter.

"Vi håber, det hjælper forskerne med at konstruere mere effektive og mere nøjagtige modeller til blandt andet talegenkendelse og websøgning," mener Google.

Læs også:
Derfor vil Google betale milliarder for lille termostat-firma

Google vil ind i dit hjem: Køber digital termostat for gigantbeløb
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Despec Denmark A/S
Distributør af forbrugsstoffer, printere, it-tilbehør, mobility-tilbehør, ergonomiske produkter, kontor-maskiner og -tilbehør.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Undgå cyberkatastrofen med automatiseret kontrol over sensitive data

Når cyberkriminelle gennemtrænger din sikkerhedsinfrastruktur, bruger de i snit 48 dage til at danne sig et overblik over sensitive data, før de lukker dine systemer og data ned med ransomware. På dette seminar får du derfor et solidt grundlag for at sikre dig overblik over sensitive, virksomhedskritiske informationer. Derudover vil du få et praktisk indblik i, hvordan du beskytter dine informationer, så du er er mindre sårbar når cyberkriminelle trænger ind på dit netværk, samt et overblik over typiske angrebsformer og viden om, hvordan et ransomwareangreb foregår i praksis.

07. februar 2023 | Læs mere


Status og erfaringer fra fem år med GDPR

Vi samler nogle af Danmarks fremmeste GDPR-eksperter trådene efter knapt fem år. Dette giver dig et solidt overblik over de hidtidige erfaringer og sikker viden at basere din indsats på, når du skal planlægge og tilpasse din organisations indsats for at sikre compliance med det omfattende regelkompleks.

07. februar 2023 | Læs mere


ERP-trends 2023

Vi sætter også fokus på, hvordan udviklingen kommer til at påvirke din organisation, hvordan du bedst forbereder og planlægger ERP-indsatsen og om, hvilke faldgruber du skal være opmærksom på. Herunder hvordan den stadig mere udbredte – og uomgængelige – anvendelse af cloudservices vil påvirke dine muligheder for at få mest muligt ud af dine investeringer.

08. februar 2023 | Læs mere