Artikel top billede

Nu kaster Google milliarder efter nye algoritmer

Den amerikanske søgegigant Google har brugt milliarder af kroner i weekenden. Denne gang er midlerne brugt på opkøb af engelsk specialistvirksomhed.

Google har haft den helt store pung med i byen i weekenden og har smidt 400 millioner dollar, eller godt 2,1 milliarder danske kroner, på bordet for at få fingrene i virksomheden DeepMind Technologies.

Det bekræfter Google i en e-mail til IDG News Service.

DeepMind Technologies har base i London og beskæftiger sig med kunstig intelligens, men derudover er det endnu uvist, hvordan Google vil bruge den nyerhvervede teknologi i sine produkter.

Opkøbet sker blot 14 dage efter Googles opkøb af virksomheden Nest, som Google betalte svimlende 17,5 milliarder danske kroner for.

Google får fingre i nye algoritmer

På DeepMinds hjemmeside løfter virksomheden en lille flig af sine evner og tekniske kunnen.

"DeepMind er en virksomhed på forkant med den nyeste kunstige intelligens. Vi kombinerer de bedste teknikker indenfor machine learning og neurovidenskab, til at bygge kraftfulde algoritmer, som kan bruges til generelle formål," skriver virksomheden DeepMind på sin hjemmeside.

Virksomhedens algoritmer bruges i dag indenfor særligt tre forretningsområder.

"Vores første kommercielle applikationer er indenfor kategorien simuleringer, e-handel og spil," skriver DeepMind.

Google har ikke ønsket at kommentere teknikken over for IDG News Service.

Kunstig intelligens på hjernen

Den kunstige intelligens er i øjeblikket et hit hos amerikanske Google, som også havde en finger med i spillet omkring lanceringen af det såkaldte Quantum Artificial Intelligence Lab hos NASA, der bruges til forskning i machine learning.

Hos Google ser man netop machine learning og den kunstige intelligens som en vigtig ingrediens i virksomhedens fremtidige produkter.

"Vi håber, det hjælper forskerne med at konstruere mere effektive og mere nøjagtige modeller til blandt andet talegenkendelse og websøgning," mener Google.

Læs også:
Derfor vil Google betale milliarder for lille termostat-firma

Google vil ind i dit hjem: Køber digital termostat for gigantbeløb
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
EG Danmark A/S
Udvikling, salg, implementering og support af software og it-løsninger til ERP, CRM, BA, BI, e-handel og portaler. Infrastrukturløsninger og hardware. Fokus på brancheløsninger.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Sådan vil AI-assistenten Microsoft Copilot transformere processer og dit arbejdsliv

Med Microsoft Copilot får du for første gang en intelligent, personlig assistent ved hånden, som kan løse opgaver og lette hverdagen. Få inspiration til, hvordan Copilot kan automatisere rutineopgaver og transformere din hverdag.

18. juni 2024 | Læs mere


Den digitale trussel er konstant, kompleks og stadigt stigende - også i den offentlige sektor

I dagens Danmark har vi indrettet os sådan, at alt kommunikation mellem det offentlige og borgerne foregår på forskellige digitale platforme, hvilket gør både borgerne og de offentlige institutioner skrøbelige overfor cyberkriminalitet. Samtidig lyder det fra rapporter, at de offentliges it-systemer er støvede og fulde af teknisk gæld. Dette er en farlig cocktail for de offentlige institutioner, men en særdeles lækker drink for cyber-kriminelle.

20. juni 2024 | Læs mere


Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere