Artikel top billede

Nu må it-giganter afsløre data-hemmeligheder

Ny aftale betyder, at de amerikanske teknologivirksomheder nu må offentliggøre flere informationer omkring den dataudlevering, som virksomhederne leverer til de amerikanske myndigheder.

Amerikanske teknologivirksomheder får nu grønt lys til at fortælle offentligheden flere detaljer omkring udleveringen af personfølsomme data, som virksomhederne leverer til de amerikanske myndigheder på foranledning.

Det skriver IDG News Service.

Indtil nu har processerne og omfanget af dataudleveringerne været så godt som hemmelige, men mandag offentliggjorde det amerikanske justitsministerium aftalen, der skal sikre større gennemsigtighed.

"Udbydere af kommunikation gøres i stand til at offentliggøre flere oplysninger om de ordrer, virksomhederne har modtaget omkring udlevering af data til regeringen," fremgår det af et brev fra justitsministeriet.

Aftalen kommer i hus oven på et halvt år, hvor dataudleverings-skeletterne har væltet ud af skabene efter Edward Snowdens afsløringer af it-virksomhedernes samarbejde med NSA.

Virksomhederne ønsker yderligere åbenhed

Beskeden fra justitsministeriet er afsendt til virksomhederne Microsoft, Facebook, Google, LinkedIn, og Yahoo, som alle har bedt om ret til at give flere information til offentligheden.

De fem it-giganter bifalder alle den nye aftale, men anbefaler samtidig endnu mere gennemsigtighed.

"Vi vil fortsætte med at opfordre Kongressen til at tage yderligere skridt til at lave alle de reformer, som vi mener er nødvendige," fortæller virksomhederne i en fælles udmelding.

Åbenheden har visse grænser

Aftalen fastsætter, at teknologivirksomhederne kun må offentliggøre udleveringsstistik i bestemte tidsrum.

Offentliggørelse af data, der er blevet udleveret på grund af kendelser fra FISA (Foreign Intelligence Surveillance Act) og NSLS (National Security Letters), kan ske hver sjette måned.

Og den nye aftale indeholder yderligere en begrænsning, der pålægger virksomhederne, at statistik omkring nyoprettede eller nyudviklede tjenester skal holdes tilbage i en periode på to år, før statistikken kan publiceres.

Læs også:
Microsoft vil offentliggøre alle detaljer om NSA-overvågning

Magtfulde it-giganter taler med store bogstaver over for Obama
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Despec Denmark A/S
Distributør af forbrugsstoffer, printere, it-tilbehør, mobility-tilbehør, ergonomiske produkter, kontor-maskiner og -tilbehør.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Undgå cyberkatastrofen med automatiseret kontrol over sensitive data

Når cyberkriminelle gennemtrænger din sikkerhedsinfrastruktur, bruger de i snit 48 dage til at danne sig et overblik over sensitive data, før de lukker dine systemer og data ned med ransomware. På dette seminar får du derfor et solidt grundlag for at sikre dig overblik over sensitive, virksomhedskritiske informationer. Derudover vil du få et praktisk indblik i, hvordan du beskytter dine informationer, så du er er mindre sårbar når cyberkriminelle trænger ind på dit netværk, samt et overblik over typiske angrebsformer og viden om, hvordan et ransomwareangreb foregår i praksis.

07. februar 2023 | Læs mere


Status og erfaringer fra fem år med GDPR

Vi samler nogle af Danmarks fremmeste GDPR-eksperter trådene efter knapt fem år. Dette giver dig et solidt overblik over de hidtidige erfaringer og sikker viden at basere din indsats på, når du skal planlægge og tilpasse din organisations indsats for at sikre compliance med det omfattende regelkompleks.

07. februar 2023 | Læs mere


ERP-trends 2023

Vi sætter også fokus på, hvordan udviklingen kommer til at påvirke din organisation, hvordan du bedst forbereder og planlægger ERP-indsatsen og om, hvilke faldgruber du skal være opmærksom på. Herunder hvordan den stadig mere udbredte – og uomgængelige – anvendelse af cloudservices vil påvirke dine muligheder for at få mest muligt ud af dine investeringer.

08. februar 2023 | Læs mere