Artikel top billede

Nu må it-giganter afsløre data-hemmeligheder

Ny aftale betyder, at de amerikanske teknologivirksomheder nu må offentliggøre flere informationer omkring den dataudlevering, som virksomhederne leverer til de amerikanske myndigheder.

Amerikanske teknologivirksomheder får nu grønt lys til at fortælle offentligheden flere detaljer omkring udleveringen af personfølsomme data, som virksomhederne leverer til de amerikanske myndigheder på foranledning.

Det skriver IDG News Service.

Indtil nu har processerne og omfanget af dataudleveringerne været så godt som hemmelige, men mandag offentliggjorde det amerikanske justitsministerium aftalen, der skal sikre større gennemsigtighed.

"Udbydere af kommunikation gøres i stand til at offentliggøre flere oplysninger om de ordrer, virksomhederne har modtaget omkring udlevering af data til regeringen," fremgår det af et brev fra justitsministeriet.

Aftalen kommer i hus oven på et halvt år, hvor dataudleverings-skeletterne har væltet ud af skabene efter Edward Snowdens afsløringer af it-virksomhedernes samarbejde med NSA.

Virksomhederne ønsker yderligere åbenhed

Beskeden fra justitsministeriet er afsendt til virksomhederne Microsoft, Facebook, Google, LinkedIn, og Yahoo, som alle har bedt om ret til at give flere information til offentligheden.

De fem it-giganter bifalder alle den nye aftale, men anbefaler samtidig endnu mere gennemsigtighed.

"Vi vil fortsætte med at opfordre Kongressen til at tage yderligere skridt til at lave alle de reformer, som vi mener er nødvendige," fortæller virksomhederne i en fælles udmelding.

Åbenheden har visse grænser

Aftalen fastsætter, at teknologivirksomhederne kun må offentliggøre udleveringsstistik i bestemte tidsrum.

Offentliggørelse af data, der er blevet udleveret på grund af kendelser fra FISA (Foreign Intelligence Surveillance Act) og NSLS (National Security Letters), kan ske hver sjette måned.

Og den nye aftale indeholder yderligere en begrænsning, der pålægger virksomhederne, at statistik omkring nyoprettede eller nyudviklede tjenester skal holdes tilbage i en periode på to år, før statistikken kan publiceres.

Læs også:
Microsoft vil offentliggøre alle detaljer om NSA-overvågning

Magtfulde it-giganter taler med store bogstaver over for Obama
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
EG A/S
Udvikling, salg, implementering og support af software og it-løsninger til ERP, CRM, BA, BI, e-handel og portaler. Infrastrukturløsninger og hardware. Fokus på brancheløsninger.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
CIO Trends 2021: Sådan ser teknologiradaren ud hos Danmarks bedste CIOs

Teknologien i virksomheder spiller i den grad en større og større rolle, hvor vi er nødt til at stille endnu større krav til, hvordan vi udnytter den, og hvilke muligheder den giver. Spørgsmålet er dog, hvordan man formår at lede en virksomhed, der konstant skal forholde sig til teknologiens forandringer.

16. november 2021 | Læs mere


How to Sikkerhed: Awareness, email fraud og phishing

Man kan aldrig vide sig sikker, for uanset hvor godt man sikrer sig mod hackerangreb og anden svindel, vil hacker næsten altid være et skridt foran. De går efter organisationernes svageste led i håbet om at kunne snyde sig til data, penge eller andet værdifuldt. Få derfor konkrete bud på, hvordan du kan gribe opgaven an og understøtte et effektivt awareness-niveau i din organisation med enkel, men velfungerende, teknologi.

17. november 2021 | Læs mere


Microsoft 365: Gør klar til store prisstigninger

For første gang i mange år hæver Microsoft til foråret priserne på enterprise-udgaverne af Microsoft 365, som er meget udbredte i danske organisationer. Hør om mulighederne i Microsoft 365-pakkerne. Og hør, hvordan du med god license management har mulighed for at trimme dit setup, inden prisstigningerne på op til 25 procent træder i kraft 1. marts 2022.

19. november 2021 | Læs mere