Nu må it-giganter afsløre data-hemmeligheder

Ny aftale betyder, at de amerikanske teknologivirksomheder nu må offentliggøre flere informationer omkring den dataudlevering, som virksomhederne leverer til de amerikanske myndigheder.

Amerikanske teknologivirksomheder får nu grønt lys til at fortælle offentligheden flere detaljer omkring udleveringen af personfølsomme data, som virksomhederne leverer til de amerikanske myndigheder på foranledning.

Det skriver IDG News Service.

Indtil nu har processerne og omfanget af dataudleveringerne været så godt som hemmelige, men mandag offentliggjorde det amerikanske justitsministerium aftalen, der skal sikre større gennemsigtighed.

"Udbydere af kommunikation gøres i stand til at offentliggøre flere oplysninger om de ordrer, virksomhederne har modtaget omkring udlevering af data til regeringen," fremgår det af et brev fra justitsministeriet.

Aftalen kommer i hus oven på et halvt år, hvor dataudleverings-skeletterne har væltet ud af skabene efter Edward Snowdens afsløringer af it-virksomhedernes samarbejde med NSA.

Virksomhederne ønsker yderligere åbenhed
Beskeden fra justitsministeriet er afsendt til virksomhederne Microsoft, Facebook, Google, LinkedIn, og Yahoo, som alle har bedt om ret til at give flere information til offentligheden.

De fem it-giganter bifalder alle den nye aftale, men anbefaler samtidig endnu mere gennemsigtighed.

"Vi vil fortsætte med at opfordre Kongressen til at tage yderligere skridt til at lave alle de reformer, som vi mener er nødvendige," fortæller virksomhederne i en fælles udmelding.

Åbenheden har visse grænser
Aftalen fastsætter, at teknologivirksomhederne kun må offentliggøre udleveringsstistik i bestemte tidsrum.

Offentliggørelse af data, der er blevet udleveret på grund af kendelser fra FISA (Foreign Intelligence Surveillance Act) og NSLS (National Security Letters), kan ske hver sjette måned.

Og den nye aftale indeholder yderligere en begrænsning, der pålægger virksomhederne, at statistik omkring nyoprettede eller nyudviklede tjenester skal holdes tilbage i en periode på to år, før statistikken kan publiceres.

Læs også:
Microsoft vil offentliggøre alle detaljer om NSA-overvågning

Magtfulde it-giganter taler med store bogstaver over for Obama
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Despec Denmark A/S
Distributør af forbrugsstoffer, printere, it-tilbehør, mobility-tilbehør, ergonomiske produkter, kontor-maskiner og -tilbehør.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Strategiske it-sikkerhedsdage 2021

God it-sikkerhed er blevet en strategisk disciplin der kombinerer ledelse, adfærd, processer og teknologi. Men hvor lægger du niveauet? Hvad er vigtigt for forretningen og den drift? Hvad er knapt så vigtigt? Hvordan indtænker du it-sikkerheds-indsatsen strategisk? Hvad gør du, når skaden er sket? Bliv klogere på ”Strategiske it-sikkerhedsdage 2021: Trusler, tendenser og værktøjer”.

26. januar 2021 | Læs mere


Fuel your IT with the best-kept secret in IBM

It takes massive computing power to accurately calculate weather forecasts – and to secure that people and businesses are able to access detailed information about whether it is going to rain, shine, storm, or snow. In this seminar, you will have the chance to hear the British Met Office describe how they do exactly that.

28. januar 2021 | Læs mere


Sandheden om Schrems II – erhvervslivets nye Cuba-krise

Konsekvenserne af Schrems II kan meget vel gå hen og blive en af de største udfordringer for danske virksomheder i 2021. Så tjek ind på denne onlinebriefing, hvor den hemmelige Schrems II gæst, ComplyCloud og Datatilsynet giver dig indsigt i, hvad dommen i virkeligheden handler om, og hvilke menneskelige hensyn der ligger bag.

29. januar 2021 | Læs mere


Premium
Test: Kæmpestort gaming-headset er perfekt til dine lange Teams-møder - men har også nogle besværligheder
Længe før vi andre blev slået hjem til hjemmekontorets endeløse webmøder har gamerne gennemskuet behovet for komfortabelt grej. Så vi tog danske EPOS top gamingheadset med på arbejde. Læs testen her.
Computerworld
Biden sender skjult besked til kode-folket: "Hvis du læser dette, har vi brug for din hjælp”
En stående invitation er blevet opdaget i kildekoden på Det Hvide Hus' hjemmeside. Men den er kun til de eksperter, der selv kan finde den.
CIO
Podcast: Hos Viking Life-Saving Equipment er it gået fra at være backend til at være noget, som kunderne spørger aktivt efter
Podcast, The Digital Edge: Viking leverer en stadig større del af deres produkt som en tjeneste. Som en del af tjenesten tager Viking ansvar for sikkerheden ved at levere, dokumentere og vedligeholde det nødvendige sikkerhedsudstyr. Hør hvordan Henrik Balslev senior digital director hos Viking har løftet den opgave.
White paper
Kunsten at navigere i en tilpasningsøkonomi
Evnen til at tilpasse sig en verden i konstant forandring bliver afgørende for virksomhedens mulighed for at vækste i fremtiden. Ét af de finansielle håndtag du kan skrue på, er en hel eller delvis outsourcing af it-driften. I e-bogen ”Kunsten at navigere i en tilpasningsøkonomi” får du viden om, hvordan din virksomhed kan bruge tilpasningsøkonomi til at håndtere fremtidens krav til it. Vi spørger blandt andet: - Kan din virksomhed skalere og tilpasse sin digitale kapacitet og økonomi? - Har dine kunder tillid til, at du har de skarpeste it-løsninger? - Ville I kunne styrke forretningen ved at give jeres it mere fokus? - Kan I få øget funktionalitet til samme pris? Vi fokuserer på risiko, økonomi, fokus og valg af it-partner, som er fire opmærksomhedspunkter du skal have styr på for at lykkes med at tilpasse virksomheden til at modstå forandringerne i verden.