Artikel top billede

Nyt super-batteri kører på sukker

Forskere har udviklet et superbatteri, der kan drive en smartphone, med sukker som næringskilde.

Sukker er ren energi for kroppen, og i fremtiden kan det også blive energikilde til din mobiltelefon eller din bærbare computer.

Forskere på det amerikanske teknologi-universitet Virginia Tech har nemlig udviklet et batteri, der bliver drevet af sukker.

Med tiden og lidt held vil det kunne føre til små, genopfyldelige, billige og nedbrydelige batterier med en lang række anvendelsesmuligheder, mener forskerne.

Der er tidligere blevet udviklet sukker-drevne batterier. Men de har udviklet langt mindre strøm i kortere tid end denne nye type, mener forskerne.

Ifølge professor Percival Zhang fra forskerholdet vil holdets sukker-batteri kunne være klar til markedet i løbet af tre år.

Han siger til Computerworlds amerikanske nyhedstjeneste, at sukker fra naturens side er det perfekte materiale til at lagre energi.

"Så det er helt oplagt, at vi forsøger at udnytte denne naturlige energi-ressource til på en miljøvenlig måde at producere et batteri," siger han.

Mange projekter i gang

Ifølge Computerworlds amerikanske nyhedsbureau er der for tiden stort fokus på udviklingen af miljøvenlige batterier.

Blandt andet etablerede det amerikanske energi-ministerium for godt et år siden en fem-årig støttepulje på omkring en halv milliard kroner.

Det skete med det formål at anspore forskere til at udvikle metoder til at forlænge batteriers levetid.

Andre forskere har bygget et fleksibelt carbon-batteri, mens britiske forskere har udviklet en metode, hvormed eksempelvis robotter kan blive drevet af urin.

Det kan du læse mere om her: Forskere: Fremtidens robotter kan køre på urin.

Sukker-batteriet udnytter sukkeret til at producere energi på nogenlunde samme måde som i en brændselscelle.

I sukkerbatterierne vil kombinationen af maltrodextrinen i sukkeret og luft udvikle strøm, hedder det.

I batteriet anvendes billige enzymer til katalysen fremfor det meget dyrere platin, der typisk anvendes i konventionelle batterier.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Brother Nordic A/S
Import og engroshandel med kontormaskiner.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
IAM - din genvej til højere sikkerhed uden uautoriseret adgang og datatab

På denne dag udforsker vi de nyeste strategier, værktøjer og bedste praksis inden for IAM, med det formål at styrke virksomheders sikkerhedsposition og effektiviteten af deres adgangsstyringssystemer og dermed minimere risikoen for uautoriseret adgang og datatab. Og hvordan man kommer fra at overbevise ledelsen til rent faktisk at implementere IAM?

18. april 2024 | Læs mere


EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

23. april 2024 | Læs mere


AI Business Excellence Day – sådan folder du mulighederne ud

Mange danske virksomheder har eksperimenteret med AI-projekter af begrænset omfang, men kun de færreste har for alvor udforsket mulighederne i storskala. Det gør vi her! Du vil blandt andet få mulighed for at se eksempler på, hvordan AI kan anvendes som accelerator i storskala og skubber til grænserne for, hvordan det er muligt at integrere teknologien, så potentialet for alvor foldes ud.

24. april 2024 | Læs mere