Artikel top billede

Nyt super-batteri kører på sukker

Forskere har udviklet et superbatteri, der kan drive en smartphone, med sukker som næringskilde.

Sukker er ren energi for kroppen, og i fremtiden kan det også blive energikilde til din mobiltelefon eller din bærbare computer.

Forskere på det amerikanske teknologi-universitet Virginia Tech har nemlig udviklet et batteri, der bliver drevet af sukker.

Med tiden og lidt held vil det kunne føre til små, genopfyldelige, billige og nedbrydelige batterier med en lang række anvendelsesmuligheder, mener forskerne.

Der er tidligere blevet udviklet sukker-drevne batterier. Men de har udviklet langt mindre strøm i kortere tid end denne nye type, mener forskerne.

Ifølge professor Percival Zhang fra forskerholdet vil holdets sukker-batteri kunne være klar til markedet i løbet af tre år.

Han siger til Computerworlds amerikanske nyhedstjeneste, at sukker fra naturens side er det perfekte materiale til at lagre energi.

"Så det er helt oplagt, at vi forsøger at udnytte denne naturlige energi-ressource til på en miljøvenlig måde at producere et batteri," siger han.

Mange projekter i gang

Ifølge Computerworlds amerikanske nyhedsbureau er der for tiden stort fokus på udviklingen af miljøvenlige batterier.

Blandt andet etablerede det amerikanske energi-ministerium for godt et år siden en fem-årig støttepulje på omkring en halv milliard kroner.

Det skete med det formål at anspore forskere til at udvikle metoder til at forlænge batteriers levetid.

Andre forskere har bygget et fleksibelt carbon-batteri, mens britiske forskere har udviklet en metode, hvormed eksempelvis robotter kan blive drevet af urin.

Det kan du læse mere om her: Forskere: Fremtidens robotter kan køre på urin.

Sukker-batteriet udnytter sukkeret til at producere energi på nogenlunde samme måde som i en brændselscelle.

I sukkerbatterierne vil kombinationen af maltrodextrinen i sukkeret og luft udvikle strøm, hedder det.

I batteriet anvendes billige enzymer til katalysen fremfor det meget dyrere platin, der typisk anvendes i konventionelle batterier.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Konica Minolta Business Solutions Denmark A/S
Salg af kopimaskiner, digitale produktionssystemer og it-services.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Undgå cyberkatastrofen med automatiseret kontrol over sensitive data

Når cyberkriminelle gennemtrænger din sikkerhedsinfrastruktur, bruger de i snit 48 dage til at danne sig et overblik over sensitive data, før de lukker dine systemer og data ned med ransomware. På dette seminar får du derfor et solidt grundlag for at sikre dig overblik over sensitive, virksomhedskritiske informationer. Derudover vil du få et praktisk indblik i, hvordan du beskytter dine informationer, så du er er mindre sårbar når cyberkriminelle trænger ind på dit netværk, samt et overblik over typiske angrebsformer og viden om, hvordan et ransomwareangreb foregår i praksis.

07. februar 2023 | Læs mere


Status og erfaringer fra fem år med GDPR

Vi samler nogle af Danmarks fremmeste GDPR-eksperter trådene efter knapt fem år. Dette giver dig et solidt overblik over de hidtidige erfaringer og sikker viden at basere din indsats på, når du skal planlægge og tilpasse din organisations indsats for at sikre compliance med det omfattende regelkompleks.

07. februar 2023 | Læs mere


ERP-trends 2023

Vi sætter også fokus på, hvordan udviklingen kommer til at påvirke din organisation, hvordan du bedst forbereder og planlægger ERP-indsatsen og om, hvilke faldgruber du skal være opmærksom på. Herunder hvordan den stadig mere udbredte – og uomgængelige – anvendelse af cloudservices vil påvirke dine muligheder for at få mest muligt ud af dine investeringer.

08. februar 2023 | Læs mere