Artikel top billede

Forskere: Fremtidens robotter kan køre på urin

Forskere er langt med udviklingen af urin-drevet robot. Se her, hvordan det kan lade sig gøre.

Britiske forskere har bygget et system, der meget vel kan komme til at tegne i hvert fald konturerne af en ny måde at drive fremtidens robotter på.

Energien skal i det nye system komme fra en lidt usædvanlig kilde, nemlig urin.

Det nye energisystem - udviklet af britiske forskere fra universiteterne West of England, Bristol og University of Bristol - skal dermed sørge for, at robotterne kan fungere uden batterier og uden at skulle kobles til el-stik eller lignende.

Kopiere hjertet

Forskernes idé bygger på at kopiere det menneskelige hjerte.

Med urin-systemet vil en pumpe således føre urinen ind i robottens maskinrum, hvor urinen vil blive omdannet til strøm.

Den første udgave af urin-systemet rummer 24,5 millimeter urin.

Forskerne har i de seneste 10 år bygget i alt fire generationer af de såkaldte EvoBots, der er robotter, som får energi fra forskellige slags organisk affald ved at anvende mikroorganismer, der 'fordøjer' affaldet og omdanner det til elektricitet.

Foruden urin kan systemet også producere elektricitet af rådden frugt og rådne grøntsager, døde fluer, spildevand og slam.

Systemet fungerer ved, at mikroorganismerne arbejder inde i en slags biologiske brændselsceller, hvor mikroorganismerne omdanner de organiske materialer til kuldioxid og elektricitet.

Når det gælder robotterne, er det forskernes idé, at 'pumpeværket' skal drives ved, at et blødt område skiftevis udvider og sammentrækker sig og derved driver den gamle urin ud af brændselscellen og frisk urin ind i den.

"Det kunstige hjerteslag er mekanisk mere simpelt end en konventionel, elektrisk, motordrevet pumpe," lyder det fra forskerne.

De ser store muligheder i brugen af flydende organisk materiale og ser blandt andet en fremtid, hvor eksempelvis urin fra offentlige urinaler kan udnyttes, ligesom urin fra landbrugs-dyr kan indsamles og udnyttes fra gårdene.

Du kan læse mere om de mikrobiologiske brændselsceller og EcoBot her.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Targit A/S
Udvikling og salg af software til business intelligence.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
AI i praksis: Fokus på teknologi og best practice

Tag med os på en rejse ind i AI’s verden, hvor vi udforsker anvendelsesmulighederne og belyser, hvordan AI kan gøre en positiv forskel. Vi kigger nærmere på de teknologier og platforme, som det kan give mening for din virksomhed at satse på, og eksperterne giver dig gode råd til, hvordan man kan arbejde innovativt og agilt med kunstig intelligens-løsninger.

19. august 2021 | Læs mere


MS Power Platform - hvad kan det for dig?

Med Microsoft Power Platform kan virksomhederne både visualisere og dele deres data helt uden kendskab til at kunne kode og digitalisere arbejdsgange. Hør hvordan en række danske virksomheder anvender platformen i store dele af virksomheden – og med succes.

24. august 2021 | Læs mere


Opgøret med legacy-systemer: Få styr på mulighederne, planen og businesscasen

I en verden hvor alt forandres konstant, og hvor kravene til virksomhedernes digitale formåen vokser, er der stadig mange organisationer og virksomheder, der bliver hæmmet af deres legacy-systemer. Det kan være en lang og hård rejse at afskaffe disse systemer, men på sigt kan virksomhederne høste frugt af deres arbejde.

25. august 2021 | Læs mere


Premium
Stor regnskabsuge i vente: Dette skal du holde øje med, når it-giganterne aflægger regnskaber
Der er en stor regnskabsuge i vente. I de kommende dage vil Microsoft, Apple, Alphabet, Amazom og Facebook løfter sløre for deres regnskaber og forventninger til efteråret.
Computerworld
Gigantisk kollektivt nedbrud rammer flere internationale hjemmesider
Igen var flere internationale hjemmesider ude af drift. En fejl ramte over 50 af de største internationale websites tordag aften. Se alle detaljer on nedbruddet her.
CIO
Årets CIO 2021: Nu skal Danmarks dygtigste CIO findes - er det dig? Eller kender du en, du vil indstille?
Det er den mest eftertragtede titel for danske it-chefer og CIO'er, der er på spil, når Årets CIO kåres 16. september 2021. Søg selv eller prik til en, som du kender - og læs mere om prisen her.
Job & Karriere
Så meget kan du tjene: Disse stillinger giver den højeste løn i den danske it-branche lige nu
Du skal have ledelsesansvar, hvis du vil helt tops i lønhierakiet i den danske it-branche, viser nye tal. Se hvor meget du kan tjene i de stillinger i it-branchen, der giver den højeste månedsløn lige nu.
White paper
Whitepaper: Sådan kobler du kunstig intelligens på forskningen
Målrettet anvendelse af AI og High Performance Computing skyder genvej til indsigt i store mængder rå data og – i sidste ende – gennembrud i forskning og udviklingsarbejde.