Artikel top billede

Forskere: Fremtidens robotter kan køre på urin

Forskere er langt med udviklingen af urin-drevet robot. Se her, hvordan det kan lade sig gøre.

Britiske forskere har bygget et system, der meget vel kan komme til at tegne i hvert fald konturerne af en ny måde at drive fremtidens robotter på.

Energien skal i det nye system komme fra en lidt usædvanlig kilde, nemlig urin.

Det nye energisystem - udviklet af britiske forskere fra universiteterne West of England, Bristol og University of Bristol - skal dermed sørge for, at robotterne kan fungere uden batterier og uden at skulle kobles til el-stik eller lignende.

Kopiere hjertet

Forskernes idé bygger på at kopiere det menneskelige hjerte.

Med urin-systemet vil en pumpe således føre urinen ind i robottens maskinrum, hvor urinen vil blive omdannet til strøm.

Den første udgave af urin-systemet rummer 24,5 millimeter urin.

Forskerne har i de seneste 10 år bygget i alt fire generationer af de såkaldte EvoBots, der er robotter, som får energi fra forskellige slags organisk affald ved at anvende mikroorganismer, der 'fordøjer' affaldet og omdanner det til elektricitet.

Foruden urin kan systemet også producere elektricitet af rådden frugt og rådne grøntsager, døde fluer, spildevand og slam.

Systemet fungerer ved, at mikroorganismerne arbejder inde i en slags biologiske brændselsceller, hvor mikroorganismerne omdanner de organiske materialer til kuldioxid og elektricitet.

Når det gælder robotterne, er det forskernes idé, at 'pumpeværket' skal drives ved, at et blødt område skiftevis udvider og sammentrækker sig og derved driver den gamle urin ud af brændselscellen og frisk urin ind i den.

"Det kunstige hjerteslag er mekanisk mere simpelt end en konventionel, elektrisk, motordrevet pumpe," lyder det fra forskerne.

De ser store muligheder i brugen af flydende organisk materiale og ser blandt andet en fremtid, hvor eksempelvis urin fra offentlige urinaler kan udnyttes, ligesom urin fra landbrugs-dyr kan indsamles og udnyttes fra gårdene.

Du kan læse mere om de mikrobiologiske brændselsceller og EcoBot her.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
EG Danmark A/S
Udvikling, salg, implementering og support af software og it-løsninger til ERP, CRM, BA, BI, e-handel og portaler. Infrastrukturløsninger og hardware. Fokus på brancheløsninger.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
NIS2 - Sådan forbereder du din virksomhed til den store dag med ny EU-lovgivning om cybersikkerhed

NIS2 er et nyt EU-direktiv, som pålægger medlemslandene at sikre, at udbydere af kritisk infrastruktur og tjenester har passende sikkerhedsforanstaltninger på plads til at styre cyberrisici og opretholde modstandsdygtighed i tilfælde af en hændelse. Du skal være klar fra dag et – ellers vanker der bøder.

26. september 2023 | Læs mere


Er der en vej uden om usikker, kostbar og kompleks clouddrift?

Få indsigt i konklusionerne fra en nylig, storstilet undersøgelse fra Computerworld og Veritas med svar fra mere end 100 danske IT-topchefer i detaljer om deres erfaringer med de seneste års bevægelse mod cloudbaserede platforme og services. Derudover får du bud på, hvordan man som virksomhed både høster fordelene ved øget clouddrift og et stigende antal leverandører. Vel at mærke samtidig med, at man får det overblik, som gør det muligt at drive infrastrukturen sikkert og effektivt.

05. oktober 2023 | Læs mere


OT-sikkerhed i produktionsmiljøer - hvor kommer truslerne fra og hvordan opnår I optimal modstandsdygtighed overfor cyberangreb?

Til trods for den intense fokus på cybersikkerhed og NIS2 er mange produktionsvirksomheder og organisationer stadig usikre på, hvad de konkret skal gøre for at sikre, at de lever op til direktivets nye skærpede krav, når det gælder risikostyring, dokumentation og indberetning samt kravene om at garantere sikkerheden igennem hele forsyningskæden – og det ansvar, der følger med.

10. oktober 2023 | Læs mere