Artikel top billede

(Foto: Povl D. Rasmussen)

Derfor er to TDC-direktørers exit "tæt på en katastrofe"

Det er meget problematisk, når to koncerndirektører på ganske kort tid har valgt at forlade TDC - og det bør bekymre koncernchef Carsten Dilling, vurderer analytiker.

I sidste uge var det koncerndirektør Eva Berneke fra TDC Erhverv, der sagde op i TDC, fordi hun skal være ny topchef i KMD.

Nu har en anden af TDC's absolutte topchefer, koncerndirektør Anders Jensen fra consumer-delen, netop også valgt at sige op.

"Tiden er kommet til at tage en pause og finde de helt rigtige nye udfordringer," udtaler Anders Jensen.

Computerworld har forsøgt at få en kommentar fra TDC's øverste ansvarlige, koncernchef Carsten Dilling, men han er i dag på en rejse til udlandet. Han udtaler dog i i en pressemeddelelse:

"Det er klart, at Anders Jensen efterlader et hul i organisationen, men også jeg synes, at Consumer er i god form, og det er et stærkt og kompetent ledelsesteam, der driver forretningsområdet."

"Tæt på en katastrofe"

Men spørger man Morten Imsgard, der er analytiker i Sydbank, hvor han blandt andet beskæftiger sig med TDC, er det langt værre end det, TDC melder ud offentligt, når to så centrale direktører på så kort tid vælger at sige op.

"For TDC er det tæt på en katastrofe, at de to mest afgørende direktører for henholdsvis privat- og erhvervsdelen af selskabet forsvinder indenfor så kort tid," siger Morten Imsgard til Computerworld.

"For TDC er det tæt på en katastrofe"

Han forklarer, hvad problemet er:

"TDC lancerede sidste år en ny strategi, som langt hen ad vejen går på, at man gerne vil være et selskab, der sælger en samlet løsning til en husstand, i stedet for at være et selskab, der sælger et enkelt produkt til en enkelt kunde."

"I den forbindelse har man også lavet organisationen om, og specielt inden for privatdelen, hvor Anders Jensen var tovholder, har man lavet utroligt mange nye tiltag med at lægge brands sammen og sørge for, at man udnytter samspillet mellem de forskellige produkter og brands, som TDC har i deres portefølje."

Det er med udgangspunkt i den strategi, at Carsten Dilling nu har fået to alvorlige udfordringer, mener Morten Imsgard fra Sydbank.

"Det er virkelig en bet for Carsten Dilling og hans mulighed for at eksekvere på denne her strategi. Det er bygget op om, at både Eva Berneke og Anders Jensen har været med til at formulere strategien, og mit indtryk var, at specielt Anders Jensen har været meget en drivkraft i at drive TDC's privatdel på en mere effektiv måde."

Må give anledning til bekymringer

"Som jeg ser det, er det bestemt ikke nogen nem situation, TDC står i, når to af hjørnestenene i den strategi, man har lagt, og som man meget gerne skal eksekvere på i de kommende år, bliver rykket ud af korthuset."

"Det må give anledning til en del bekymringer," fortsætter Morten Imsgard fra Sydbank. 

Morten Imsgard påpeger, at Carsten Dilling og TDC til trods for, at man arbejder efter en strategi om et mere samlet TDC og en mere samlet produkt-portefølje, stadig har brug for et godt hold af ledere.

"Han har i høj grad brug for det her hold omkring sig. Jeg noterede mig også, at TDC i forbindelse med regnskabspræsentationerne sidste efterår lagde meget vægt på, at nu var strategien på plads, og nu var det øverste ledelseshold sat, så man kunne eksekvere på den strategi."

"Som jeg ser det, er det bestemt ikke nogen nem situation, TDC står i, når to af hjørnestenene i den strategi, man har lagt, og som man meget gerne skal eksekvere på i de kommende år, bliver rykket ud af korthuset"

Intern uro i TDC
Meddelelsen om Anders Jensens og Eva Bernekes exit kommer desuden samtidig med, at det er kommet frem, at der er intern uro i TDC.

Som Computerworld skrev tidligere på ugen, fremgår det af en intern meddelelse til TDC-medarbejderne, at selskabet vil overveje "partnerskaber, outsource eller offshore" på en stribe nye områder.

Det er ikke overraskende noget, der skaber en vis nervøsitet blandt medarbejderne.

"Det er klart, at vi som medarbejdernes repræsentanter er bekymrede for denne udvikling," lyder en kommentar fra en medarbejderrepræsentant.

Læs også:

Koncerndirektør forlader TDC




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Also A/S
Salg af serviceydelser inden for logistik, finansiering, fragt og levering, helhedsløsninger, digitale tjenester og individuelle it-løsninger.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Compliance og strategisk it-sikkerhed efter DORA

Finansielle koncerner har i snit 85 sikkerhedsløsninger i drift – men er i snit op til 100 dage om at opdage et igangværende cyberangreb. Ydermere viser øvelser, at det typisk tager 4-6 uger at rense og genetablere sikker drift af centrale systemer efter et stort angreb. Fokus for dagen vil derfor være på henholdsvis governance samt om, hvordan du som it-leder i den finansielle sektor skal kunne håndtere fremtidens cybertrusler og arbejde effektivt med sikkerhed på et strategisk niveau.

04. april 2024 | Læs mere


EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

16. april 2024 | Læs mere


IAM - din genvej til højere sikkerhed uden uautoriseret adgang og datatab

På denne dag udforsker vi de nyeste strategier, værktøjer og bedste praksis inden for IAM, med det formål at styrke virksomheders sikkerhedsposition og effektiviteten af deres adgangsstyringssystemer og dermed minimere risikoen for uautoriseret adgang og datatab. Og hvordan man kommer fra at overbevise ledelsen til rent faktisk at implementere IAM?

18. april 2024 | Læs mere