Artikel top billede

Her er de så: De 10 vigtigste it-trends for dig i 2014

Analysefimaet IDC har netop fremlagt sit bud på de 10 it-tendenser, der vil være mest dominerende i det kommende år. Få overblikket her.

Mere mobility, mere cloud computing, mere big data/analytics og mere social software.

Det var de vigtigste pointer torsdag eftermiddag til IDC's årlige Directions-konference, der fandt sted i København.

Analysehuset fremlagde dets bud på, hvordan it-markedet vil udvikle sig i det kommende år med udgangspunkt i de prioriteringer og forventninger, de it-ansvarlige har ude i virksomhederne. 

Vi bringer her de 10 vigtigste it-trends i 2014, som IDC vurderer det: 

1) Vækst i vente

2014 vil byde på en vækst i den nordiske it-industri på mere end to procent.

IDC vurderer, at både Danmark, Finland, Norge og Sverige vil opleve, at omsætningen i it-industrien stiger i 2014 i forhold til 2013.

Det er Sverige, der vil have den største omsætning, mens Danmark indtager andenpladsen.

Denne vurdering af det nordiske marked ligger i øvrigt fint i tråd med en undersøgelse fra Morgan Stanley, der viser, at CIO'er i 150 store og mellemstore virksomheder i USA og Europa venter at forøge investeringerne i it-produkter og it-services med 4,6 procent i 2014 i forhold til 2013.

Så er spørgsmålet så bare, hvor CIO'erne kommer til at investere pengene. Vi har tidligere bragt et bud på fem oplagte it-områder, hvor du kan investere - se dem her.

2) Mobilitet er en vækstmotor

I 2014 vil de mobile enheder udgøre 14 procent af den totale it-industri i Norden og 45 procent af hardware-investeringerne.

Smartphones og tablets har været et hot emne en del år i træk, og der er ikke noget, der tyder på, at væksten klinger af lige med det samme.

Derfor bliver det også så meget vigtigere, at man - om man er it-chef, leverandør, partner, konsulent eller andet - formår at udnytte mulighederne og at levere de bedste mobile løsninger.

3) Den tredje platorm får betydning for dig

Skiftet til "den tredje platform" vil få agendaen for CIO'er og CxO'er til at smelte sammen.

Der er blevet talt meget om, at CIO'erne ikke længere har it for sig selv, men i stigende grad også skal forholde sig til, at eksempelvis økonomichefer og marketingchefer har digitale visioner og investeringer.

Med skiftet til det, IDC kalder den tredje platform - mobility, cloud, big data/analytics og social business - smelter de forskelliges chef-typers agenda dog sammen, vurderer IDC.

4) Internet of Things vokser

En it-trend, som IDC også ser gribe om sig i 2014, er Internet Of Things.

Antallet af enheder og sensorer, der er koblet til internettet - og dermed kan kommunikere med hinanden og udveksle data - fortsætter med at stige voldsomt i det kommende år.

IDC venter dog, at omsætningen, der relaterer sig til IoT, vil forblive nogenlunde stabil i det kommende år.

5) Social og collaboration

Brugeroplevelser med flere sociale elementer og et øget fokus på samarbejdssoftware på flere forskellige typer enheder er også en tendens, IDC fremhæver i sine forudsigelser for det kommende år.

Analytikerne peger på, at disse teknologier blandt andet vil vinde frem inden for rekruttering og performance management og vil føre til øget gennemsigtighed og hurtigere feedback.

Her er de sidste fem it-trends

6) Dette sætter skub på big data-markedet

Big data er formentlig det mest omtalte og mest hypede it-emne i de seneste år, og det er ikke uden grund.

Men selvom big data rummer mange interessante perspektiver, har danske virksomheder og organisationer ikke ligefrem været blandt dem, der er first movers.

I IDC's forudsigelser for 2014 kan man dog læse, at selve fundamentet for big data nu for alvor begynder at ligne noget.

Brugen af sensorer, mobile teknologier, bærbare teknologier og indlejrede teknologier er nogle af de ting, der vil drive big data-markedet frem i det kommende år, mener IDC.

7) Cloud er reelle løsninger i virksomhederne

Ifølge IDC anvender 43 procent af de nordiske organisationer i dag cloud i en eller anden form.

Når vi taler den tredje platform - mobile, social og big data - vil 80 procent af de nye applikationer ifølge analysehuset være "data-intensive," og det det vil forstærke brugen af cloud computing, idet meget af denne data bliver født i skyen.

8) Derfor investeres der i mere mobilitet

Et af de markeder, der har oplevet de mest markante vækstrater i de seneste år, er markedet for mobil hardware og software.

Ifølge IDC vil vi også i det kommende år se mobilitet som et markant fokusområde.

Blandt argumenterne for at investere i mobile løsninger er et ønske og en forventning om at øge medarbejder-produktiviteten og at tiltrække nye talenter til virksomheden.

9) Sikkerheds-udfordringerne øges

It-sikkerhed vil også i det kommende år være et centralt emne for de it-ansvarlige.

Uanset om det drejer sig som malware og cyberangreb, cloud-relaterede sikkerheds-udfordringer eller andet, kan vi godt vente, at sikkerhed og privacy fortsat vil fylde meget i vores hverdag, mener IDC.

10) Sådan vil vi investere i 2014

Selv om IDC venter en vækst på mere end to procent i den nordiske it-industri i det kommende år, er der grundlæggende tale om et nogenlunde stabilt år, når man spørger de it-ansvarlige til deres planlagte it-investeringer.

44 procent venter, at investeringerne vil være på samme niveau som året før, 30 procent venter at øge dem, og 24 procent venter at reducere dem.

Læs også:

Disse fem it-områder skal du bruge penge på i år
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Konica Minolta Business Solutions Denmark A/S
Salg af kopimaskiner, digitale produktionssystemer og it-services.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Computerworld Summit 2021

En moderne digital vindervirksomhed bringer nye teknologier i spil, skaber digital innovation, udnytter data som styringsværktøj og ser verden som én stor markedsplads. Men succes kræver, at du ved, hvor den dyre teknologi kan gøre den største forskel i forretningen. Den kræver, at du ved i hvilken retning den øgede politiske regulering af teknologi og data bevæger sig hen. Og den succes kræver, at du kan udnytte teknologien til at automatisere og skalere til gavn for bundlinjen og budgettet.

26. oktober 2021 | Læs mere


Sats på DevOps og få mere kvalitet og hastighed i både udvikling og drift

Der er mange potentielle gevinster at hente ved at satse på DevOps. Rigtig mange danske virksomheder er allerede i gang. På denne konference får du et indblik i mulighederne med DevOps og gode råd, der kan sikre dig succesen.

02. november 2021 | Læs mere


CIO Trends 2021: Sådan ser teknologiradaren ud hos Danmarks bedste CIOs

Teknologien i virksomheder spiller i den grad en større og større rolle, hvor vi er nødt til at stille endnu større krav til, hvordan vi udnytter den, og hvilke muligheder den giver. Spørgsmålet er dog, hvordan man formår at lede en virksomhed, der konstant skal forholde sig til teknologiens forandringer.

16. november 2021 | Læs mere