Her er de så: De 10 vigtigste it-trends for dig i 2014

Analysefimaet IDC har netop fremlagt sit bud på de 10 it-tendenser, der vil være mest dominerende i det kommende år. Få overblikket her.

Mere mobility, mere cloud computing, mere big data/analytics og mere social software.

Det var de vigtigste pointer torsdag eftermiddag til IDC's årlige Directions-konference, der fandt sted i København.

Analysehuset fremlagde dets bud på, hvordan it-markedet vil udvikle sig i det kommende år med udgangspunkt i de prioriteringer og forventninger, de it-ansvarlige har ude i virksomhederne. 

Vi bringer her de 10 vigtigste it-trends i 2014, som IDC vurderer det: 

1) Vækst i vente

2014 vil byde på en vækst i den nordiske it-industri på mere end to procent.

IDC vurderer, at både Danmark, Finland, Norge og Sverige vil opleve, at omsætningen i it-industrien stiger i 2014 i forhold til 2013.

Det er Sverige, der vil have den største omsætning, mens Danmark indtager andenpladsen.

Denne vurdering af det nordiske marked ligger i øvrigt fint i tråd med en undersøgelse fra Morgan Stanley, der viser, at CIO'er i 150 store og mellemstore virksomheder i USA og Europa venter at forøge investeringerne i it-produkter og it-services med 4,6 procent i 2014 i forhold til 2013.

Så er spørgsmålet så bare, hvor CIO'erne kommer til at investere pengene. Vi har tidligere bragt et bud på fem oplagte it-områder, hvor du kan investere - se dem her.

2) Mobilitet er en vækstmotor

I 2014 vil de mobile enheder udgøre 14 procent af den totale it-industri i Norden og 45 procent af hardware-investeringerne.

Smartphones og tablets har været et hot emne en del år i træk, og der er ikke noget, der tyder på, at væksten klinger af lige med det samme.

Derfor bliver det også så meget vigtigere, at man - om man er it-chef, leverandør, partner, konsulent eller andet - formår at udnytte mulighederne og at levere de bedste mobile løsninger.

3) Den tredje platorm får betydning for dig

Skiftet til "den tredje platform" vil få agendaen for CIO'er og CxO'er til at smelte sammen.

Der er blevet talt meget om, at CIO'erne ikke længere har it for sig selv, men i stigende grad også skal forholde sig til, at eksempelvis økonomichefer og marketingchefer har digitale visioner og investeringer.

Med skiftet til det, IDC kalder den tredje platform - mobility, cloud, big data/analytics og social business - smelter de forskelliges chef-typers agenda dog sammen, vurderer IDC.

4) Internet of Things vokser

En it-trend, som IDC også ser gribe om sig i 2014, er Internet Of Things.

Antallet af enheder og sensorer, der er koblet til internettet - og dermed kan kommunikere med hinanden og udveksle data - fortsætter med at stige voldsomt i det kommende år.

IDC venter dog, at omsætningen, der relaterer sig til IoT, vil forblive nogenlunde stabil i det kommende år.

5) Social og collaboration

Brugeroplevelser med flere sociale elementer og et øget fokus på samarbejdssoftware på flere forskellige typer enheder er også en tendens, IDC fremhæver i sine forudsigelser for det kommende år.

Analytikerne peger på, at disse teknologier blandt andet vil vinde frem inden for rekruttering og performance management og vil føre til øget gennemsigtighed og hurtigere feedback.

Artiklen fortsætter på næste side...
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Tieto Denmark A/S
Udvikler, sælger og implementerer software til ESDH, CRM og portaler. Fokus på detailhandel, bygge- og anlæg, energi og finans.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Årets CIO 2020

Siden 2006 har vi hvert år kåret Årets CIO - en pris der kaster lys over det fantastiske arbejde, der bliver gjort rundt omkring i de danske organisationer for at høste det store forretnings-potentiale, der kan drives ud af it og digitalisering.

01. december 2020 | Læs mere


Customer Experience 2021 - fokus på CX-strategi og teknologi til at forankre kundeoplevelsen

De gode kundeoplevelser er altafgørende for virksomheden, og netop derfor er det nødvendigt at have fokus på CX-strategi og teknologi, der kan være med til at forbedre kundeoplevelsen endnu mere. Det kræver tid og ressourcer, men det gavner hele virksomheden på lang sigt.

03. december 2020 | Læs mere


Træf det rigtige cloud-valg: Hør om mulighederne med hybrid- og multi-cloud

Vi kan ikke komme udenom, at cloud-teknologien bare vokser og vokser. Den giver adgang til store fordele for din virksomhed, men det kræver at virksomheden træffer strategiske, arkitektoniske og teknologiske vælg. Få indblik i, hvordan ud kan få sikkerhed, release cycles og andet til at gå op i en højere enhed.

09. december 2020 | Læs mere


Premium
Coop ansætter ny digital direktør: Her er hans vigtigste opgave
Interview: Den danske supermarkedskoncern Coop skifter ud i topledelsen og ansætter Morten Viktor i en nyoprettet stilling som direktør for digital & e-commerce. "Min rolle bliver at få samlet hele det digitale kundemøde," fortæller han.
Computerworld
Stein Bagger gør comeback i ny branche: "De lignede et mafiahold, førte sig frem som nyrige og plaprede løs om urealistiske drømme"
Stein Bagger har skiftet navn og fører sig nu frem i store biler i en helt ny branche, skriver en dansk avis.
CIO
Podcast: Her er seks gode råd om ledelse og digitalisering fra danske top-CIO'er
The Digital Edge: Vi har talt med 17 af Danmarks dygtigste digitale ledere - og samlet deres seks bedste råd om digitalisering og ledelse. Få alle rådene på 26 minutter i denne episode af podcasten The Digital Edge.
Job & Karriere
Se Waoos forklaring: Derfor har selskabet fyret topchef Jørgen Stensgaard med omgående virkning
Waaos bestyrelse opsiger fiberselskabets topchef, Jørgen Stensgaard, der fratræder med omgående virkning. Se hele forklaringen fra Waao her.
White paper
Optimér produktiviteten og lad din printer følge med ud i skyen
De fleste virksomheder investerer betydelige beløb i den digitale transformationsproces, men skriver alligevel dokumenter ud som aldrig før, og medarbejdere opfatter decideret print som en forudsætning for at kunne arbejde effektivt. Alligevel er virksomhedens printstruktur ofte et systemmæssigt stedbarn, der er sammenstykket af mange forskellige enheder og platforme – hvilket skaber forvirring og betydeligt tidsspilde. Print passer heller helt ind i hverken den eksisterende digitale infrastruktur eller i den cloudbaserede infrastruktur, virksomheden sigter mod. Det udfordrer både sikkerhed, produktivitet og digital strategi som hele. I denne hvidbog kan du læse om udfordringerne og om, hvordan du håndterer dem mest effektivt som et led i den digitale transformationsproces.