Artikel top billede

Larry Ellison: Her er Oracles nye hovedfjender

Glem IBM og SAP. De er ikke længere Oracles hovedfjender. Se hvem Larry Ellison ser som Oracles nye hovedkonkurrenter.

IBM og SAP er ikke længere Oracles hovedrivaler.

Sådan lyder meldingen fra Oracles topchef, Larry Ellison, der i stedet udråber andre fremadstormende cloud-baserede service-selskaber som de hovedfjender, som Oracle i fremtiden vil agere efter.

"Vores konkurrenter er hele denne nye generation af cloud-selskaber. Vi sigter efter infrastruktur-selskaber som Amazon og SaaS-selskaber som Salesforce," lyder det Larry Ellison.

Det betyder ifølge Oracle-chefen, at Oracle lægger sine ellers mange fjende-billeder i form af IBM og SAP bag sig.

"Vi bytter gruppen af store drenge - IBM og SAP - ud med en gruppe af nye drenge, der er små, men agile," siger han.

Hans udmelding kom under spørgerunden på Oracles CloudWorld-konference, der i disse dage løber af stablen i San Fransisco, hvor han dog også benyttede sig af lejligheden til at give SAP et par solide nakkestryg.

Lang tid undervejs

Larry Ellison har tidligere bedyret, at han var med til at etablere verdens første 'rigtige' cloud-selskab med lanceringen af selskabet Netsuite.

Hvorfor har det så taget Oracle så lang tid at få gjort selskabets applikationer tilgængelige som cloud-tjenester?

"Det er jo ret enkelt, hvis man blot vil gøre én applikation tilgængelig i skyen. Men Oracle er ikke et selskab, der bygger én applikation. Vi bygger mange," lød det fra Larry Ellison.

Oracle har nemlig været nødt til at genskrive både sine apps og sin Java-middleware og gøre den kendte database multi-tenant.

"Man kan godt sige, at vi er sent på den, men det er ikke, fordi vi er kommet sent i gang, da vi begyndte det her for 10 år siden. Det har bare været en enorm opgave at få vores enorme suite af apps ud i skyen," sagde han.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Fiftytwo A/S
Konsulentydelser og branchespecifikke softwareløsninger til retail, e-Commerce, leasing og mediebranchen.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

23. april 2024 | Læs mere


AI Business Excellence Day – sådan folder du mulighederne ud

Mange danske virksomheder har eksperimenteret med AI-projekter af begrænset omfang, men kun de færreste har for alvor udforsket mulighederne i storskala. Det gør vi her! Du vil blandt andet få mulighed for at se eksempler på, hvordan AI kan anvendes som accelerator i storskala og skubber til grænserne for, hvordan det er muligt at integrere teknologien, så potentialet for alvor foldes ud.

24. april 2024 | Læs mere


Unbreakable - sådan sikrer du dig vedvarende og uafbrudt adgang til dine data

Vi dykker ned i værdien af en stabil og pålidelig storage-platform og hvilke muligheder der findes, for at sikre den højeste grad af redundans og tilgængelighed. Områder som date-beskyttelse og cyber-sikkerhed vil også blive berørt.

25. april 2024 | Læs mere