Artikel top billede

It-konsulenter i slem skattepine: Men håb forude

Skaderne af en bombe under it-konsulenter kan måske begrænses. Forening vurderer, at der er håb forude for en mere fair løsning.

En bombe under it-konsulenter i form af skat på såkaldt arbejdsudleje kan være på vej til at blive demonteret - eller i hvert ført i retning af en kontrolleret sprængning.

For IT-Branchens direktør Morten Bangsgaard gør i sit nyhedsbrev det klart, at opråb fra branchen er blevet lyttet til hos politikerne.

"Sagen er nu også blevet taget op på Christiansborg, hvor skatteministeren (tidligere minister, red.) sidste fredag var kaldt i samråd. Budskabet fra ministeren var, at der skal findes en løsning på problemet indenfor den næste måneds tid," står der i nyhedsbrevet.

Morten Bangsgaard er glad for, "at der er blevet lyttet til it-virksomhedernes problemer, og politikerne nu lægger op til handling".

De ændrede regler om skat på arbejdsudleje har betydning for flere virksomheder end først antaget, oplyses det.

Problemet, som er beskrevet mere indgående her, er lidt firkantet sat op, at it-konsulenter fra udlandet vil blive beskattet.

Skræk-afgørelser

Læs om en sag vedrørende en sap-konsulent her, og arbejde i forbindelse med en it-integration her.

"It-erhvervet er særligt hårdt ramt af reglerne, fordi virksomhederne ofte har svært ved at finde de rette kompetencer i Danmark og derfor henter folk ind fra andre lande," mener IT-Branhcen.

"Meget tyder på, at vi herhjemme har en strammere fortolkning af, hvornår der er arbejdsudleje end i landene omkring os, hvilket giver ulige konkurrencevilkår for den danske it-branche," skriver it-direktøren, hvorfor man er "gået i brechen for klarere regler og en fortolkning, der er i overensstemmelse med OECD's".

"IT-Branchen vil følge sagen helt til dørs de kommende uger, så vi kan få bedre vilkår i branchen," lyder budskabet i nyhedsbrevet.

Morten Bangsgaard fra IT-Branchen oplyser til Computerworld, at man nu vil tage sagen op med den nye radikale skatteminister Morten Østergaard.

Også Dansk Industri har været aktiv i sagen. Det kan du læse mere om herunder.

Læs også:

Bombe under it-konsulenter: Skat slår hårdt ned

Dansk Industri: Ny skat vil koste it-arbejdspladser




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
TIETOEVRY DENMARK A/S
Udvikler, sælger og implementerer software til ESDH, CRM og portaler. Fokus på detailhandel, bygge- og anlæg, energi og finans.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

23. april 2024 | Læs mere


AI Business Excellence Day – sådan folder du mulighederne ud

Mange danske virksomheder har eksperimenteret med AI-projekter af begrænset omfang, men kun de færreste har for alvor udforsket mulighederne i storskala. Det gør vi her! Du vil blandt andet få mulighed for at se eksempler på, hvordan AI kan anvendes som accelerator i storskala og skubber til grænserne for, hvordan det er muligt at integrere teknologien, så potentialet for alvor foldes ud.

24. april 2024 | Læs mere


Unbreakable - sådan sikrer du dig vedvarende og uafbrudt adgang til dine data

Vi dykker ned i værdien af en stabil og pålidelig storage-platform og hvilke muligheder der findes, for at sikre den højeste grad af redundans og tilgængelighed. Områder som date-beskyttelse og cyber-sikkerhed vil også blive berørt.

25. april 2024 | Læs mere