Artikel top billede

It-konsulenter i slem skattepine: Men håb forude

Skaderne af en bombe under it-konsulenter kan måske begrænses. Forening vurderer, at der er håb forude for en mere fair løsning.

En bombe under it-konsulenter i form af skat på såkaldt arbejdsudleje kan være på vej til at blive demonteret - eller i hvert ført i retning af en kontrolleret sprængning.

For IT-Branchens direktør Morten Bangsgaard gør i sit nyhedsbrev det klart, at opråb fra branchen er blevet lyttet til hos politikerne.

"Sagen er nu også blevet taget op på Christiansborg, hvor skatteministeren (tidligere minister, red.) sidste fredag var kaldt i samråd. Budskabet fra ministeren var, at der skal findes en løsning på problemet indenfor den næste måneds tid," står der i nyhedsbrevet.

Morten Bangsgaard er glad for, "at der er blevet lyttet til it-virksomhedernes problemer, og politikerne nu lægger op til handling".

De ændrede regler om skat på arbejdsudleje har betydning for flere virksomheder end først antaget, oplyses det.

Problemet, som er beskrevet mere indgående her, er lidt firkantet sat op, at it-konsulenter fra udlandet vil blive beskattet.

Skræk-afgørelser

Læs om en sag vedrørende en sap-konsulent her, og arbejde i forbindelse med en it-integration her.

"It-erhvervet er særligt hårdt ramt af reglerne, fordi virksomhederne ofte har svært ved at finde de rette kompetencer i Danmark og derfor henter folk ind fra andre lande," mener IT-Branhcen.

"Meget tyder på, at vi herhjemme har en strammere fortolkning af, hvornår der er arbejdsudleje end i landene omkring os, hvilket giver ulige konkurrencevilkår for den danske it-branche," skriver it-direktøren, hvorfor man er "gået i brechen for klarere regler og en fortolkning, der er i overensstemmelse med OECD's".

"IT-Branchen vil følge sagen helt til dørs de kommende uger, så vi kan få bedre vilkår i branchen," lyder budskabet i nyhedsbrevet.

Morten Bangsgaard fra IT-Branchen oplyser til Computerworld, at man nu vil tage sagen op med den nye radikale skatteminister Morten Østergaard.

Også Dansk Industri har været aktiv i sagen. Det kan du læse mere om herunder.

Læs også:

Bombe under it-konsulenter: Skat slår hårdt ned

Dansk Industri: Ny skat vil koste it-arbejdspladser
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Also A/S
Salg af serviceydelser inden for logistik, finansiering, fragt og levering, helhedsløsninger, digitale tjenester og individuelle it-løsninger.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Styrk effektivitet og bundlinje i ét hug

Fleksibilitet, valgfrihed og bæredygtighed er nogle af de områder, som vægtes særligt højt, især blandt de yngre generationer, når de skal vælge eller blive på en arbejdsplads. På eventet kan du få konkrete løsningsforslag til, hvordan du med en fleksibel IT-strategi og det frie IT-valg, kan give medarbejderne medbestemmelse omkring valg af digitalt arbejdsudstyr og samtidig være mere miljøbevidste i deres valg.

06. juni 2023 | Læs mere


Kom godt i gang og få det fulde udbytte med Dynamics 365 FO

Overvejelser, forberedelser og implementering. CGI's eksperter stiller skarp på Microsoft Dynamics 365 FO og merværdien ved samspillet med Azure og Power Platform.

06. juni 2023 | Læs mere


Cybersecurity Excellence Day 2023

Sikkerhed er et vidt begreb, og antallet af produkter og services nærmest eksploderer i takt med, at trusselsbilledet bliver stadig mere mudret og faretruende. På årets Cybersecurity Excellence Day kommer vi hele vejen rundt, så du får et solidt grundlag for at skelne mellem de aktuelt mest værdifulde teknologier fra buzzwords og ny vin på gamle flasker.

07. juni 2023 | Læs mere