Artikel top billede

It-konsulenter i slem skattepine: Men håb forude

Skaderne af en bombe under it-konsulenter kan måske begrænses. Forening vurderer, at der er håb forude for en mere fair løsning.

En bombe under it-konsulenter i form af skat på såkaldt arbejdsudleje kan være på vej til at blive demonteret - eller i hvert ført i retning af en kontrolleret sprængning.

For IT-Branchens direktør Morten Bangsgaard gør i sit nyhedsbrev det klart, at opråb fra branchen er blevet lyttet til hos politikerne.

"Sagen er nu også blevet taget op på Christiansborg, hvor skatteministeren (tidligere minister, red.) sidste fredag var kaldt i samråd. Budskabet fra ministeren var, at der skal findes en løsning på problemet indenfor den næste måneds tid," står der i nyhedsbrevet.

Morten Bangsgaard er glad for, "at der er blevet lyttet til it-virksomhedernes problemer, og politikerne nu lægger op til handling".

De ændrede regler om skat på arbejdsudleje har betydning for flere virksomheder end først antaget, oplyses det.

Problemet, som er beskrevet mere indgående her, er lidt firkantet sat op, at it-konsulenter fra udlandet vil blive beskattet.

Skræk-afgørelser

Læs om en sag vedrørende en sap-konsulent her, og arbejde i forbindelse med en it-integration her.

"It-erhvervet er særligt hårdt ramt af reglerne, fordi virksomhederne ofte har svært ved at finde de rette kompetencer i Danmark og derfor henter folk ind fra andre lande," mener IT-Branhcen.

"Meget tyder på, at vi herhjemme har en strammere fortolkning af, hvornår der er arbejdsudleje end i landene omkring os, hvilket giver ulige konkurrencevilkår for den danske it-branche," skriver it-direktøren, hvorfor man er "gået i brechen for klarere regler og en fortolkning, der er i overensstemmelse med OECD's".

"IT-Branchen vil følge sagen helt til dørs de kommende uger, så vi kan få bedre vilkår i branchen," lyder budskabet i nyhedsbrevet.

Morten Bangsgaard fra IT-Branchen oplyser til Computerworld, at man nu vil tage sagen op med den nye radikale skatteminister Morten Østergaard.

Også Dansk Industri har været aktiv i sagen. Det kan du læse mere om herunder.

Læs også:

Bombe under it-konsulenter: Skat slår hårdt ned

Dansk Industri: Ny skat vil koste it-arbejdspladser
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Targit A/S
Udvikling og salg af software til business intelligence.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Cloud giver dig fleksibilitet, skalerbarhed og agilitet – men hvordan håndterer man sikkerheden?

Cloudsikkerhed handler om effektiv orkestrering og automatisering for at muliggøre hurtig detektion af og reaktion på hændelser. Det handler om at eliminere kompleksitet, sikre smidighed og sikre fleksibilitet. På dette seminar bliver du klogere på hvordan du planlægger, designer, implementerer og kører dit cybersikkerhedsprogram effektivt.

23. juni 2021 | Læs mere


Effektiv drift og support af applikationer i Dynamics 365 FO

Med Microsoft Dynamics 365 for Finance and Operations (FO) er forretningssystemet flyttet i skyen. Dermed er det slut med store opgraderingsprojekter, og virksomheder og organisationer skal i stedet være klar til løbende opdateringer, som sendes ud flere gange om året. Det kræver et særligt fokus på effektiv drift af applikationerne, hvis stabiliteten i applikationerne skal opretholdes og konkurrenceevnen bevares. I dette webinar bliver du inspireret til, hvordan du får mest muligt ud af din investering i Microsoft Dynamics 365 FO med en driftsaftale, så platformen udvikler sig sammen med din forretning.

24. juni 2021 | Læs mere


The intelligent business: From neat idea to reality

The choice to become a more intelligent business and optimize workflows is not always straightforward, but it requires that you take a step back and see the possibilities in other ways. Come inside when we try to focus on the intelligent business. Hear how SAP S / 4HANA makes processes intelligent and transforms traditional workflows.

01. juli 2021 | Læs mere


Premium
Nuuday og Telenor vinder kæmpe teleaftaler til det offentlige til en værdi af 1,8 milliarder kroner
SKI har udnævnt vinderne af de to tele- og dataaftaler 50.48 og 02.08, der udgør omkring 14 procent af det samlede offentlige telemarked.
Computerworld
Ransomware-hackere krævede 15 millioner kroner: Betal og kom videre, lød det fra politiet
En fagforening med 1,3 millioner medlemmer blev i 2019 ramt af et ransomware-angreb, hvor hackerne krævede en løsesum på 15 millioner kroner. Myndighederne opfordrede dem til at betale løsesummen, men de valgte en helt anden løsning, og i stedet fandt de fysiske kopier frem og forsøgte at gendanne data.
CIO
Der findes ikke noget vigtigere for din virksomhedskultur end psychological safety
Klumme: Forskningen er entydig: Vidensarbejde er mere effektiv, når du tør stille spørgsmål, rejse kritik og indrømme fejl helt uden frygt for at blive straffet eller gjort til grin. Hvis du ikke har fokus på denne del af din virksomhedskultur, så lever din virksomhed og dine medarbejdere ikke op til deres fulde potentiale.
White paper
Sådan: Sæt din fakturahåndtering på autopilot
Accounts payable automation frigør ressourcer i bogholderiet og minimerer risikoen for fejl, men hvordan kommer du i gang? Læs med her og få bud på, hvordan du opnår ”touchless flow.”