Artikel top billede

Dansk Industri: Ny skat vil koste danske it-job

Ifølge Dansk Industri er der "betydelig risiko" for at ny skat på it-konsulenter vil koste danske it-arbejdspladser.

Forleden kunne Computerworld fortælle om en ny skat, der er en bombe under it-konsulenter.

Særligt udenlandske it-konsulenter vil blive ramt, men fagforeningen HK vurderer, at det rent faktisk vil skabe danske it-job.

Men Dansk Industri mener afgjort ikke, at der er noget som helst at juble over.

"I DI ITEK har vi været stærkt utilfredse med de nye regler for arbejdsudleje, som vi finder unødigt restriktive, og som blokerer for, at vore medlemmer kan arbejde gnidningsfrit på tværs af landegrænser," udtaler direktør Tom Togsverd fra ITEK under Dansk Industri.

Derfor er man også trukket i arbejdstøjet med henblik på at få ændret reglerne.

"Vi har derfor sammen med DI indledt en dialog med SKAT om en lempelig fortolkning af reglerne, således at det kan blive lettere at bruge medarbejdere fra udenlandske samarbejdspartnere eller fra andre dele af den koncern, man arbejder i."

"Vi har imidlertid grund til at forvente, at det faktisk lykkes at få SKAT med på nogle lempeligere fortolkninger," udtaler han videre.

Intet at juble over

Han ryster dog på hovedet af HK's udmelding i Computerworld om sagen.

"Der er absolut ikke noget at juble over, og jeg forstår overhovedet ikke HK's melding i denne sag: Med de nye regler for arbejdsudleje risikerer vi, at langt flere opgaver bliver lagt hos udenlandske partnere henholdsvis afdelinger i de koncerner, vi arbejder i."

"Så der bliver ikke tale om flere arbejdspladser, men om en betydelig risiko for færre," slutter Tom Togsverd.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Ed A/S
Salg af hard- og software.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
NIS2 - Sådan forbereder du din virksomhed til den store dag med ny EU-lovgivning om cybersikkerhed

NIS2 er et nyt EU-direktiv, som pålægger medlemslandene at sikre, at udbydere af kritisk infrastruktur og tjenester har passende sikkerhedsforanstaltninger på plads til at styre cyberrisici og opretholde modstandsdygtighed i tilfælde af en hændelse. Du skal være klar fra dag et – ellers vanker der bøder.

26. september 2023 | Læs mere


Er der en vej uden om usikker, kostbar og kompleks clouddrift?

Få indsigt i konklusionerne fra en nylig, storstilet undersøgelse fra Computerworld og Veritas med svar fra mere end 100 danske IT-topchefer i detaljer om deres erfaringer med de seneste års bevægelse mod cloudbaserede platforme og services. Derudover får du bud på, hvordan man som virksomhed både høster fordelene ved øget clouddrift og et stigende antal leverandører. Vel at mærke samtidig med, at man får det overblik, som gør det muligt at drive infrastrukturen sikkert og effektivt.

05. oktober 2023 | Læs mere


OT-sikkerhed i produktionsmiljøer - hvor kommer truslerne fra og hvordan opnår I optimal modstandsdygtighed overfor cyberangreb?

Til trods for den intense fokus på cybersikkerhed og NIS2 er mange produktionsvirksomheder og organisationer stadig usikre på, hvad de konkret skal gøre for at sikre, at de lever op til direktivets nye skærpede krav, når det gælder risikostyring, dokumentation og indberetning samt kravene om at garantere sikkerheden igennem hele forsyningskæden – og det ansvar, der følger med.

10. oktober 2023 | Læs mere