BREAKING:Preben Damgaard er død

Artikel top billede

Glem den gode gamle it-afdeling: Her er din nye hverdag

Det er ikke længere it-chefen og it-afdelingen alene, der står for at styre og investere it-budgettet. Se her, hvordan pengene bruges - og hvem der bruger dem.

I en IDC-undersøgelse, der er foretaget blandt 1.651 it-beslutningstagere i Vesteuropa, fremgår det blandt andet, hvordan it-budgetterne vil blive brugt i 2014.

52,1 procent af budgettet vil i gennemsnit gå vedligeholdelse og drift.

18,7 procent vil gå til vækst-relaterede områder.

16,3 procent vil gå til compliance og regulatoriske krav.

12,7 procent ventes at gå til innovation.

I undersøgelsen, der blev præsenteret i forbindelse med konferencen IDC Directions i København i sidste uge, fremgår det også, at forretningen og de forskellige forretningsområder i dag "ejer" mere og mere af it-budgettet og i det hele taget får større og større indflydelse på de it-beslutninger, der skal træffes.

Årsagen til denne tendens er ikke, at it-afdelingerne og it-cheferne ikke gør deres arbejde godt nok, men snarere at den generelle digitalisering i virksomhederne betyder, at it i dag i høj grad også er et relevant emne for eksempelvis en marketingchef.

Samtidig har man som eksempelvis salgschef i dag ikke nødvendigvis brug for, at it-afdelingen skal sætte den der server op, før man kan påbegynde et nyt projekt - i stedet kan man vælge at leje sig til en ny applikation som en cloud-service, hvilket flere og flere danske virksomheder gør.

Sådan ændrer det hverdagen

IDC har blandt andet spurgt respondenterne, hvordan ændringerne på it-markedet påvirker deres rolle i virksomheden?

36 procent siger, at de skal arbejde tættere sammen med andre afdelinger i virksomheden.

Nogenlunde lige så mange fortæller, at de skal forstå virksomheden og den grundlæggende forretningen bedre, og omkring 31 procent siger desuden, at deres afdeling i højere grad bliver en intern serviceafdeling.

Det er også interessant, at omkring 32 procent peger på, at ændringerne i it-markedet betyder, at de møder nye krav og forventninger, og at mere end hver fjerde deltager mener, at de er nødt til at uddanne sig på nye områder.

Computerworld bragte sidste efterår en serie artikler med danske it-chefer, hvor de forholder sig til de nye tider - og til, hvordan de sikrer sig den bedst mulige it-organisation, der kan understøtte og servicere forretningen og samtidig være med til at sikre innovationen.

Læs artiklerne her.

Læs også:

Forretningen hapser dit it-budget: Derfor er det helt fint

Så stor en del af dit it-budget bør gå til innovation

Guide: Sådan skaber du det mest effektive it-team
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Alfapeople Nordic A/S
Rådgivning, implementering, udvikling og support af software og it-løsninger indenfor CRM og ERP.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
AI & machine learning i dagligdagen – teknologi og best practice

Kunstig intelligens og machine learning er i gang med at forandre de måder, som vi arbejder på i organisationer og virksomheder - både i det store og i det små. Bliv inspireret til hvordan kan du selv udnytte dem til at gøre din organisation klogere, skarpere og mere effektiv.

06. december 2022 | Læs mere


ERP løsninger til SMV segmentet

For små og mellemstore virksomheder gemmer der sig meget store muligheder for effektivisering og data-udnyttelse i valget af ERP-system. Med det rigtige valg kan man udnytte eksempelvis machine learning, AI, procesautomatisering og meget andet på tværs af hele organisationen til blandt andet lagerstyring, produktion, distribution, intelligent afrapportering.

07. december 2022 | Læs mere


Identity & Access Management - sådan holder du din virksomhed sikker

God styring af brugerrettigheder er en af de mest effektive måder til at højne it-sikkerheden. For det kan hurtigt gå galt, hvis system-rettigheder, system-adgang og lignende ikke hele tiden opdateres. Kom og hør om erfaringer og muligheder til hurtigt og nemt hele tiden at sikre, at der er styr på brugerrettighederne i hele din organisation- også uden at genere brugerne.

08. december 2022 | Læs mere