Artikel top billede

Glem den gode gamle it-afdeling: Her er din nye hverdag

Det er ikke længere it-chefen og it-afdelingen alene, der står for at styre og investere it-budgettet. Se her, hvordan pengene bruges - og hvem der bruger dem.

I en IDC-undersøgelse, der er foretaget blandt 1.651 it-beslutningstagere i Vesteuropa, fremgår det blandt andet, hvordan it-budgetterne vil blive brugt i 2014.

52,1 procent af budgettet vil i gennemsnit gå vedligeholdelse og drift.

18,7 procent vil gå til vækst-relaterede områder.

16,3 procent vil gå til compliance og regulatoriske krav.

12,7 procent ventes at gå til innovation.

I undersøgelsen, der blev præsenteret i forbindelse med konferencen IDC Directions i København i sidste uge, fremgår det også, at forretningen og de forskellige forretningsområder i dag "ejer" mere og mere af it-budgettet og i det hele taget får større og større indflydelse på de it-beslutninger, der skal træffes.

Årsagen til denne tendens er ikke, at it-afdelingerne og it-cheferne ikke gør deres arbejde godt nok, men snarere at den generelle digitalisering i virksomhederne betyder, at it i dag i høj grad også er et relevant emne for eksempelvis en marketingchef.

Samtidig har man som eksempelvis salgschef i dag ikke nødvendigvis brug for, at it-afdelingen skal sætte den der server op, før man kan påbegynde et nyt projekt - i stedet kan man vælge at leje sig til en ny applikation som en cloud-service, hvilket flere og flere danske virksomheder gør.

Sådan ændrer det hverdagen

IDC har blandt andet spurgt respondenterne, hvordan ændringerne på it-markedet påvirker deres rolle i virksomheden?

36 procent siger, at de skal arbejde tættere sammen med andre afdelinger i virksomheden.

Nogenlunde lige så mange fortæller, at de skal forstå virksomheden og den grundlæggende forretningen bedre, og omkring 31 procent siger desuden, at deres afdeling i højere grad bliver en intern serviceafdeling.

Det er også interessant, at omkring 32 procent peger på, at ændringerne i it-markedet betyder, at de møder nye krav og forventninger, og at mere end hver fjerde deltager mener, at de er nødt til at uddanne sig på nye områder.

Computerworld bragte sidste efterår en serie artikler med danske it-chefer, hvor de forholder sig til de nye tider - og til, hvordan de sikrer sig den bedst mulige it-organisation, der kan understøtte og servicere forretningen og samtidig være med til at sikre innovationen.

Læs artiklerne her.

Læs også:

Forretningen hapser dit it-budget: Derfor er det helt fint

Så stor en del af dit it-budget bør gå til innovation

Guide: Sådan skaber du det mest effektive it-team
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Keybalance A/S
Udvikling og salg af økonomisystemer samt CRM og MPS. Systemer til blandt andet maskinhandlere, vvs-branchen, vognmænd, låsesmede,handelsvirksomheder

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Digital kundeservice: Kom godt i gang med chatbots

Der er store gevinster at hente med chatbots, som kan håndtere en stor del af kommunikationen med brugere - både de eksterne som kunder og de interne som medarbejdere.Og lige rundt om hjørnet venter næste generation, nemlig de stemme-baserede chatbots, som står på skuldrene af de stemmestyrede home-devices som Amazons Alexa og Google Home.

07. december 2021 | Læs mere


Can AI bring value to your business?

You will learn how AI has been successfully used to enhance an existing business where artificial intelligence is deployed to work complementary to natural intelligence in a complex data process. And you will be presented with a business case where AI provides the possibilities of creating a completely new business platform, that would not otherwise have been possible.

08. december 2021 | Læs mere


Sådan styrker du din forsyningskæde gennem digitalisering

I dette webinar bygger CGI's eksperter bro mellem de overordnede, strategiske aspekter af den digitale værdikæde og mere konkret de nye muligheder, Intelligent Order Management til Microsoft Dynamics 365 FO byder på.

09. december 2021 | Læs mere