Artikel top billede

(Foto: Dan Jensen)

USA har skruet op for it-snageri: Vil have mere at vide om os

Det vælter ind med anmodninger om udlevering af brugerdata fra de amerikanske myndigheder.

USA har i de seneste år øget omfanget af anmodninger om at få udleveret brugerdata fra de store it-firmaer som Google, Facebook og Microsoft ganske betragteligt.

Det viser en sammentælling af anmodninger fra den diskrete amerikanske domstol FISA (U.S. Foreign Intelligence Surveillance), der håndterer overvågnings-anmodningerne fra de amerikanske myndigheder.

I de første seks måneder af 2013 modtog Google således mellem 9.000 og 10.000 anmodninger fra FISA om udlevering af bruger-data.

I samme periode i 2011 modtog Google til sammenligning mellem 7.000 og 8.000 anmodninger.

Samme billede gør sig gældende for Microsoft, hvor antallet af udleverings-anmodninger er steget fra 11.000-12.000 i 2011 til 15.000-16.000 i 2013.

Facebook har modtaget 5.000-6.000 anmodninger.

FISA har især bedt om at få udleveret private beskeder, dokumenter, billeder og videoer.

Microsoft, Google, LinkedIn, Yahoo og Microsoft har besluttet at offentliggøre oplysningerne for at skabe mere transparens om deres data.

Yahoo har således modtaget mellem 30.000 og 31.000 FISA-anmodninger i de første seks måneder af 2013.

Selskaberne vil ikke oplyse, hvor mange af udleverings-anmodningerne de har efterkommet.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Also A/S
Salg af serviceydelser inden for logistik, finansiering, fragt og levering, helhedsløsninger, digitale tjenester og individuelle it-løsninger.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Undgå cyberkatastrofen med automatiseret kontrol over sensitive data

Når cyberkriminelle gennemtrænger din sikkerhedsinfrastruktur, bruger de i snit 48 dage til at danne sig et overblik over sensitive data, før de lukker dine systemer og data ned med ransomware. På dette seminar får du derfor et solidt grundlag for at sikre dig overblik over sensitive, virksomhedskritiske informationer. Derudover vil du få et praktisk indblik i, hvordan du beskytter dine informationer, så du er er mindre sårbar når cyberkriminelle trænger ind på dit netværk, samt et overblik over typiske angrebsformer og viden om, hvordan et ransomwareangreb foregår i praksis.

07. februar 2023 | Læs mere


Status og erfaringer fra fem år med GDPR

Vi samler nogle af Danmarks fremmeste GDPR-eksperter trådene efter knapt fem år. Dette giver dig et solidt overblik over de hidtidige erfaringer og sikker viden at basere din indsats på, når du skal planlægge og tilpasse din organisations indsats for at sikre compliance med det omfattende regelkompleks.

07. februar 2023 | Læs mere


ERP-trends 2023

Vi sætter også fokus på, hvordan udviklingen kommer til at påvirke din organisation, hvordan du bedst forbereder og planlægger ERP-indsatsen og om, hvilke faldgruber du skal være opmærksom på. Herunder hvordan den stadig mere udbredte – og uomgængelige – anvendelse af cloudservices vil påvirke dine muligheder for at få mest muligt ud af dine investeringer.

08. februar 2023 | Læs mere