Serverfejl hos TDC sendte halvdelen af webtrafikken i sort

En opdatering af en server hos TDC lukkede for adgangen til en række store websider for halvdelen af kunderne.

Trafikken kørte trægt her til morgen.

Ikke kun på motorvejene, men også på den digitale motorvej hos TDC's kunder.

En opdatering af en server gav nemlig en fejl i telegigantens serverrum, og den påvirkede blandt andet brugerens mulighed for at besøge store websider som dr.dk og bt.dk.

Det fortæller presserådgiver Rasmus Avnskjold til Computerworld.

"Omkring halvdelen af trafikken til en række websider forsvandt i forbindelse med en opdatering, der blev lavet forkert," fortæller han om hændelsen.

Hvornår skete det, og har I rettet fejlen?

"Vi lagde opgraderingen på i de tidlige morgentimer, helt som planlagt, men da vi opdagede, at der var sket en fejl, rullede vi straks serveren tilbage. Omkring klokken ni var der ikke længere problemer. Alt kører normalt nu," forklarer han.

Hvad bestod fejlen i?

"Det ved jeg ikke endnu, men den opstod i forbindelse med en opdatering af en server."

Hvor mange var berørt af nedbruddet?

"Det ved vi ikke præcist, men trafikken til en hel del hjemmesider blev reduceret til cirka halvdelen," siger Rasmus Avnskjold.

Fejlen har også berørt kunderne i virksomheder som Fullrate, der er koblet på TDC's bredbånd.

Læs også:
Ups: Halvdelen af klodens internettrafik sendt til én forkert ip-adresse

Nets tavs efter mega-nedbrud

Opdaterings-bøf hos Nets: Dankort-terminaler helt i sort
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Also A/S
Salg af serviceydelser inden for logistik, finansiering, fragt og levering, helhedsløsninger, digitale tjenester og individuelle it-løsninger.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Strategiske it-sikkerhedsdage 2021

God it-sikkerhed er blevet en strategisk disciplin der kombinerer ledelse, adfærd, processer og teknologi. Men hvor lægger du niveauet? Hvad er vigtigt for forretningen og den drift? Hvad er knapt så vigtigt? Hvordan indtænker du it-sikkerheds-indsatsen strategisk? Hvad gør du, når skaden er sket? Bliv klogere på ”Strategiske it-sikkerhedsdage 2021: Trusler, tendenser og værktøjer”.

26. januar 2021 | Læs mere


Fuel your IT with the best-kept secret in IBM

It takes massive computing power to accurately calculate weather forecasts – and to secure that people and businesses are able to access detailed information about whether it is going to rain, shine, storm, or snow. In this seminar, you will have the chance to hear the British Met Office describe how they do exactly that.

28. januar 2021 | Læs mere


Sandheden om Schrems II – erhvervslivets nye Cuba-krise

Konsekvenserne af Schrems II kan meget vel gå hen og blive en af de største udfordringer for danske virksomheder i 2021. Så tjek ind på denne onlinebriefing, hvor den hemmelige Schrems II gæst, ComplyCloud og Datatilsynet giver dig indsigt i, hvad dommen i virkeligheden handler om, og hvilke menneskelige hensyn der ligger bag.

29. januar 2021 | Læs mere


Premium
Tirsdag kårer Microsoft de bedste partnere i Danmark: Proactive og Delegate fører feltet an med flest nomineringer
Landets ypperste Microsoft-partnere bliver tirsdag hædret af Microsofts danske ledelse. 20 virksomheder har fået en indbydelse til det prestigefyldte arrangement. Her er et overblik over, hvem der er blevet nomineret.
Computerworld
Biden sender skjult besked til kode-folket: "Hvis du læser dette, har vi brug for din hjælp”
En stående invitation er blevet opdaget i kildekoden på Det Hvide Hus' hjemmeside. Men den er kun til de eksperter, der selv kan finde den.
CIO
Podcast: Her er seks gode råd om ledelse og digitalisering fra danske top-CIO'er
The Digital Edge: Vi har talt med 17 af Danmarks dygtigste digitale ledere - og samlet deres seks bedste råd om digitalisering og ledelse. Få alle rådene på 26 minutter i denne episode af podcasten The Digital Edge.
White paper
Sådan outsourcer du effektivt – og undgår fælderne
Nogle outsourcer for at minimere omkostningsniveauet, andre for at skaffe ressourcer og spidskompetencer, der er svære at skaffe lokalt – eller af en helt tredje årsag. Der er dog talrige forhold, der er gode at afdække, før man overhovedet begynder at lede en outsourcingudbyder. Man skal klarlægge egne projektbehov samt de spørgsmål og krav, man vil stille samt indsamle viden og erfaringer om, hvordan samarbejdet indledes, drives og styres optimalt. Dertil skal man kende til de hyppigste faldgruber, der kan få et ellers lovende outsourcingsamarbejde til at køre i grøften.