Artikel top billede

Foto: Philippe Ramakers

Ups: Halvdelen af klodens internettrafik sendt til én forkert ip-adresse

En DNS-fejl sendte halvdelen af klodens net-trafik til 'fjendens' server.

På trods af den lysebrune kinesiske hud kan man med garanti få øje på de røde ører hos de personer, der står med ansvaret for et af internet-historiens største nedbrud.

Hovedparten af de 500 millioner kinesiske internet-brugere var nemlig uden forbindelse i tirsdags. Det svarer nogenlunde til halvdelen af klodens internet-trafik.

Fejlen ramte både almindelige brugere og store virksomheder som søgemaskinen Baidu.

Det skriver New York Times.

Eksperter forklarer til den amerikanske avis, at nedbruddet sandsynligvis skyldes den firewall, i folkemunde kendt som The Great Firewall of China, som myndighederne benytter til at overvåge og regulere borgernes net-trafik i landet.

Nedetiden er i sig selv en uheldig begivenhed, men der er en ekstra lille krølle på historien. 

Det hele endte hos 'fjenden'

Den statslige organisation, der kontrollerer internettet i Kina fortæller nemlig, at problemet var relateret til DNS-systemet.

Det har betydet, at den kinesiske trafik blev sendt videre til en stakkels lille server hos et selskab i Cheyenne, Wyoming, USA.

DNS er det system, der kobler domænenavn og ip-adresse sammen, og DNS-problemet i Kina bestod i, at alle forespørgsler blev sendt til en enkelt ip-adresse i USA.

Trafikken ramte således Wyoming-selskabet Sophidea med et brag, og den var så enorm, at serveren måtte ned at ligge efter bare millisekunder.

Præcis hvorfor det gik ud over virksomheden står ikke helt tydeligt. 

Fejl eller kinesisk DDoS

Sophidea hævdes blandt andet at stå bag en VPN-lignende tjeneste, der anvendes til at omgå den kinesiske censur.

I et forsøg på at blokere tjenesten kan de kinesiske myndigheder have fejlkonfigureret sit system, så trafikken blev sendt videre i noget, der må være historiens største DDoS-angreb, i stedet for at lukke adgangen til tjenesten.

Nøjagtig hvad der skete er der dog ingen, som med sikkerhed kan forklare.

Det er i øvrigt ikke den eneste bizarre net-fejl, som har ramt den virtuelle verden inden for den seneste uge.

I fredags blev Google nemlig også ramt af en fejl, der sendte tusindvis af mails til en uheldig Hotmail-bruger, uden at han havde mulighed for at stoppe strømmen.

Læs også:

Her er manden bag den kinesiske internet-censur

Sådan snydes den kinesiske netcensur

Google-ikon vil vælte den kinesiske internet-mur
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
KEYBALANCE A/S
Udvikling og salg af økonomisystemer samt CRM og MPS. Systemer til blandt andet maskinhandlere, vvs-branchen, vognmænd, låsesmede,handelsvirksomheder

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Skab en bedre bundlinje ved at gentænke rammerne i kampen om fremtidens talenter

Mennesker er forskellige og medarbejdere arbejder forskelligt. Nøglen til succes for fremtidens virksomheder er at tage udgangspunkt i de ansattes forskellige og individuelle behov. Kort sagt behandler du dine medarbejdere ens ved at behandle dem forskelligt

07. februar 2023 | Læs mere


Undgå cyberkatastrofen med automatiseret kontrol over sensitive data

Når cyberkriminelle gennemtrænger din sikkerhedsinfrastruktur, bruger de i snit 48 dage til at danne sig et overblik over sensitive data, før de lukker dine systemer og data ned med ransomware. På dette seminar får du derfor et solidt grundlag for at sikre dig overblik over sensitive, virksomhedskritiske informationer. Derudover vil du få et praktisk indblik i, hvordan du beskytter dine informationer, så du er er mindre sårbar når cyberkriminelle trænger ind på dit netværk, samt et overblik over typiske angrebsformer og viden om, hvordan et ransomwareangreb foregår i praksis.

07. februar 2023 | Læs mere


Status og erfaringer fra fem år med GDPR

Vi samler nogle af Danmarks fremmeste GDPR-eksperter trådene efter knapt fem år. Dette giver dig et solidt overblik over de hidtidige erfaringer og sikker viden at basere din indsats på, når du skal planlægge og tilpasse din organisations indsats for at sikre compliance med det omfattende regelkompleks.

07. februar 2023 | Læs mere