Artikel top billede

Foto: Philippe Ramakers

Ups: Halvdelen af klodens internettrafik sendt til én forkert ip-adresse

En DNS-fejl sendte halvdelen af klodens net-trafik til 'fjendens' server.

På trods af den lysebrune kinesiske hud kan man med garanti få øje på de røde ører hos de personer, der står med ansvaret for et af internet-historiens største nedbrud.

Hovedparten af de 500 millioner kinesiske internet-brugere var nemlig uden forbindelse i tirsdags. Det svarer nogenlunde til halvdelen af klodens internet-trafik.

Fejlen ramte både almindelige brugere og store virksomheder som søgemaskinen Baidu.

Det skriver New York Times.

Eksperter forklarer til den amerikanske avis, at nedbruddet sandsynligvis skyldes den firewall, i folkemunde kendt som The Great Firewall of China, som myndighederne benytter til at overvåge og regulere borgernes net-trafik i landet.

Nedetiden er i sig selv en uheldig begivenhed, men der er en ekstra lille krølle på historien. 

Det hele endte hos 'fjenden'

Den statslige organisation, der kontrollerer internettet i Kina fortæller nemlig, at problemet var relateret til DNS-systemet.

Det har betydet, at den kinesiske trafik blev sendt videre til en stakkels lille server hos et selskab i Cheyenne, Wyoming, USA.

DNS er det system, der kobler domænenavn og ip-adresse sammen, og DNS-problemet i Kina bestod i, at alle forespørgsler blev sendt til en enkelt ip-adresse i USA.

Trafikken ramte således Wyoming-selskabet Sophidea med et brag, og den var så enorm, at serveren måtte ned at ligge efter bare millisekunder.

Præcis hvorfor det gik ud over virksomheden står ikke helt tydeligt. 

Fejl eller kinesisk DDoS

Sophidea hævdes blandt andet at stå bag en VPN-lignende tjeneste, der anvendes til at omgå den kinesiske censur.

I et forsøg på at blokere tjenesten kan de kinesiske myndigheder have fejlkonfigureret sit system, så trafikken blev sendt videre i noget, der må være historiens største DDoS-angreb, i stedet for at lukke adgangen til tjenesten.

Nøjagtig hvad der skete er der dog ingen, som med sikkerhed kan forklare.

Det er i øvrigt ikke den eneste bizarre net-fejl, som har ramt den virtuelle verden inden for den seneste uge.

I fredags blev Google nemlig også ramt af en fejl, der sendte tusindvis af mails til en uheldig Hotmail-bruger, uden at han havde mulighed for at stoppe strømmen.

Læs også:

Her er manden bag den kinesiske internet-censur

Sådan snydes den kinesiske netcensur

Google-ikon vil vælte den kinesiske internet-mur
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
EG A/S
Udvikling, salg, implementering og support af software og it-løsninger til ERP, CRM, BA, BI, e-handel og portaler. Infrastrukturløsninger og hardware. Fokus på brancheløsninger.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Cloud giver dig fleksibilitet, skalerbarhed og agilitet – men hvordan håndterer man sikkerheden?

Cloudsikkerhed handler om effektiv orkestrering og automatisering for at muliggøre hurtig detektion af og reaktion på hændelser. Det handler om at eliminere kompleksitet, sikre smidighed og sikre fleksibilitet. På dette seminar bliver du klogere på hvordan du planlægger, designer, implementerer og kører dit cybersikkerhedsprogram effektivt.

23. juni 2021 | Læs mere


Effektiv drift og support af applikationer i Dynamics 365 FO

Med Microsoft Dynamics 365 for Finance and Operations (FO) er forretningssystemet flyttet i skyen. Dermed er det slut med store opgraderingsprojekter, og virksomheder og organisationer skal i stedet være klar til løbende opdateringer, som sendes ud flere gange om året. Det kræver et særligt fokus på effektiv drift af applikationerne, hvis stabiliteten i applikationerne skal opretholdes og konkurrenceevnen bevares. I dette webinar bliver du inspireret til, hvordan du får mest muligt ud af din investering i Microsoft Dynamics 365 FO med en driftsaftale, så platformen udvikler sig sammen med din forretning.

24. juni 2021 | Læs mere


The intelligent business: From neat idea to reality

The choice to become a more intelligent business and optimize workflows is not always straightforward, but it requires that you take a step back and see the possibilities in other ways. Come inside when we try to focus on the intelligent business. Hear how SAP S / 4HANA makes processes intelligent and transforms traditional workflows.

01. juli 2021 | Læs mere


Premium
NNIT åbner igen kontorerne for sine medarbejdere - snart vil alle være tilbage: Her er hele genåbningsplanen
De tomme mødelokaler og stille kontorer er ved at blive udskiftet med en summen af stemmer hos NNIT. Konsulenthuset er i gang med at eksekvere på en genåbningsplan, der skal munde ud i en fuld genåbning af kontorerne.
Computerworld
Ransomware-hackere krævede 15 millioner kroner: Betal og kom videre, lød det fra politiet
En fagforening med 1,3 millioner medlemmer blev i 2019 ramt af et ransomware-angreb, hvor hackerne krævede en løsesum på 15 millioner kroner. Myndighederne opfordrede dem til at betale løsesummen, men de valgte en helt anden løsning, og i stedet fandt de fysiske kopier frem og forsøgte at gendanne data.
CIO
Der findes ikke noget vigtigere for din virksomhedskultur end psychological safety
Klumme: Forskningen er entydig: Vidensarbejde er mere effektiv, når du tør stille spørgsmål, rejse kritik og indrømme fejl helt uden frygt for at blive straffet eller gjort til grin. Hvis du ikke har fokus på denne del af din virksomhedskultur, så lever din virksomhed og dine medarbejdere ikke op til deres fulde potentiale.
White paper
Er det nu? Eller skal vi vente? Optimér udskiftning af servere i koncernen
Denne analyse giver dig svar på, hvordan du rammer ”the sweet spot”, der sikrer maksimal udnyttelse af eksisterende hardware i koncernens IT-miljø, inden du skifter til nye servere.