Artikel top billede

Gode nyheder for desktopbrugere i lækket Windows 8.1

En ny version af den kommende Windows 8.1 update 1 viser tegn på, at Microsoft har lyttet til brugernes frustrationer over deres touch-overflade på desktopmaskiner.

Microsoft første opdatering til Windoes 8.1 er blevet lækket før dens officielle udgivelse, der formodentlig sker i marts. Det lækkede build viser tegn på, at Microsoft har lyttet til de mange klager, der har været over deres 'Modern UI', der kan virke tungt og upraktisk på specielt desktopmaskiner.

Blandt andet viser buildet, at der i hjørnet af alle 'Modern UI' (eller Metro-apps, som de også stadig går under) er kommet ikoner til at lukke app'en ned eller minimere den. Desuden kan man splitte skærmen med en anden knap, så man lettere kan håndtere apps med mus og tastatur.

Desuden kan man nu højreklikke på de forskellige livetiles på startskærmen og få en menu, hvor man kan 'pinne', vælge tile-størrelse og fjerne, så man slipper for at bevæge musen for meget frem og tilbage på skærmen.

Samtidig ser det ud til, at Microsoft endelig har fremhævet en slukknap på startskærmen. Før skulle man først trække 'charmbaren' ud, trykke indstillinger, trykke 'sluk' og derefter endeligt trykke på den rigtige 'sluk'.

Modern UI til skrivebordet
Modern UI-apps kommer også ud på det traditionelle skrivebord. Som legacy-programmer kan man nu åbne 'Modern UI-apps' fra skrivebordets taskbar i bunden. Apps'ene åbner stadig op i touch-universet, men det er nu lettere at bruge dem.

Oveni vil buildet også undgå startskærmen ved start up som standard. Funktionen kom egentlig i Windows 8.1, men man skulle som bruger aktivt vælge, om man ville undgå startskærmen ved opstart.

Buildet, der har et tidsstempel fra midt januar, er oprindeligt tiltænkt de firmaer, som udvikler hardwaren bag, og det er ikke unormalt, at versioner af Windows bliver lækket før tid. Tilbage i 2012 blev RTM-versionen af Windows 8 lækket blot timer efter, at den blev frigivet til hardwareudviklerne.

Microsoft har ikke officielt givet en udgivelsesdato, men flere internationale medier formoder, at udgivelsesdatoen er medio marts, kort før Microsofts årlige build event i starten af april.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
IT Relation A/S
Outsourcing, hosting, decentral drift, servicedesk, konsulentydelser, salg og udleje af handelsvarer, udvikling af software.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
AI Business Excellence Day – sådan folder du mulighederne ud

Mange danske virksomheder har eksperimenteret med AI-projekter af begrænset omfang, men kun de færreste har for alvor udforsket mulighederne i storskala. Det gør vi her! Du vil blandt andet få mulighed for at se eksempler på, hvordan AI kan anvendes som accelerator i storskala og skubber til grænserne for, hvordan det er muligt at integrere teknologien, så potentialet for alvor foldes ud.

05. december 2023 | Læs mere


Teknologien bliver den næste konkurrencedefinerende slagmark – sådan forbereder du dig

Få bud på, hvordan du kan tænke IT-planlægning som en løbende strategisk proces frem for noget, der foregår fra enkeltprojekt til enkeltprojekt. Herunder hvordan strategisk brug af IT giver dig et stærkt grundlag for at orkestrere kundeoplevelser, kunderelevans og produktivitetsforbedringer.

06. december 2023 | Læs mere


People Tech 2023: Sådan gør du din gode arbejdsplads endnu bedre

Du får indsigt i de nyeste trends, hvor udviklingen går hen, masser af inspiration fra andres erfaringer samt god tid til netværk – og værdifuld indsigt i mulighederne for at effektivisere løn- og HR-processer, understøtter nye arbejdsformer og helt basalt skabe grundlaget for at skabe en bedre og mere attraktiv arbejdsplads.

13. december 2023 | Læs mere