Artikel top billede

Gode nyheder for desktopbrugere i lækket Windows 8.1

En ny version af den kommende Windows 8.1 update 1 viser tegn på, at Microsoft har lyttet til brugernes frustrationer over deres touch-overflade på desktopmaskiner.

Microsoft første opdatering til Windoes 8.1 er blevet lækket før dens officielle udgivelse, der formodentlig sker i marts. Det lækkede build viser tegn på, at Microsoft har lyttet til de mange klager, der har været over deres 'Modern UI', der kan virke tungt og upraktisk på specielt desktopmaskiner.

Blandt andet viser buildet, at der i hjørnet af alle 'Modern UI' (eller Metro-apps, som de også stadig går under) er kommet ikoner til at lukke app'en ned eller minimere den. Desuden kan man splitte skærmen med en anden knap, så man lettere kan håndtere apps med mus og tastatur.

Desuden kan man nu højreklikke på de forskellige livetiles på startskærmen og få en menu, hvor man kan 'pinne', vælge tile-størrelse og fjerne, så man slipper for at bevæge musen for meget frem og tilbage på skærmen.

Samtidig ser det ud til, at Microsoft endelig har fremhævet en slukknap på startskærmen. Før skulle man først trække 'charmbaren' ud, trykke indstillinger, trykke 'sluk' og derefter endeligt trykke på den rigtige 'sluk'.

Modern UI til skrivebordet
Modern UI-apps kommer også ud på det traditionelle skrivebord. Som legacy-programmer kan man nu åbne 'Modern UI-apps' fra skrivebordets taskbar i bunden. Apps'ene åbner stadig op i touch-universet, men det er nu lettere at bruge dem.

Oveni vil buildet også undgå startskærmen ved start up som standard. Funktionen kom egentlig i Windows 8.1, men man skulle som bruger aktivt vælge, om man ville undgå startskærmen ved opstart.

Buildet, der har et tidsstempel fra midt januar, er oprindeligt tiltænkt de firmaer, som udvikler hardwaren bag, og det er ikke unormalt, at versioner af Windows bliver lækket før tid. Tilbage i 2012 blev RTM-versionen af Windows 8 lækket blot timer efter, at den blev frigivet til hardwareudviklerne.

Microsoft har ikke officielt givet en udgivelsesdato, men flere internationale medier formoder, at udgivelsesdatoen er medio marts, kort før Microsofts årlige build event i starten af april.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Fiftytwo A/S
Konsulentydelser og branchespecifikke softwareløsninger til retail, e-Commerce, leasing og mediebranchen.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Undgå cyberkatastrofen med automatiseret kontrol over sensitive data

Når cyberkriminelle gennemtrænger din sikkerhedsinfrastruktur, bruger de i snit 48 dage til at danne sig et overblik over sensitive data, før de lukker dine systemer og data ned med ransomware. På dette seminar får du derfor et solidt grundlag for at sikre dig overblik over sensitive, virksomhedskritiske informationer. Derudover vil du få et praktisk indblik i, hvordan du beskytter dine informationer, så du er er mindre sårbar når cyberkriminelle trænger ind på dit netværk, samt et overblik over typiske angrebsformer og viden om, hvordan et ransomwareangreb foregår i praksis.

07. februar 2023 | Læs mere


Status og erfaringer fra fem år med GDPR

Vi samler nogle af Danmarks fremmeste GDPR-eksperter trådene efter knapt fem år. Dette giver dig et solidt overblik over de hidtidige erfaringer og sikker viden at basere din indsats på, når du skal planlægge og tilpasse din organisations indsats for at sikre compliance med det omfattende regelkompleks.

07. februar 2023 | Læs mere


ERP-trends 2023

Vi sætter også fokus på, hvordan udviklingen kommer til at påvirke din organisation, hvordan du bedst forbereder og planlægger ERP-indsatsen og om, hvilke faldgruber du skal være opmærksom på. Herunder hvordan den stadig mere udbredte – og uomgængelige – anvendelse af cloudservices vil påvirke dine muligheder for at få mest muligt ud af dine investeringer.

08. februar 2023 | Læs mere