Artikel top billede

656 millioner kroner hevet væk fra TDC med et snuptag

En stor del af faldet i omsætningen hos TDC skyldes en helt særlig udfordring på telemarkedet. Se her, hvad TDC mener om situationen - og hvordan den skal håndteres fremover.

I TDC's 2013-regnskab er omsætningen faldet til 24,6 milliarder kroner mod 26,2 milliarder kroner i 2012.

TDC fremhæver, at den primære årsag til det fald er regulering af telepriserne, som har skåret 656 millioner af omsætningen - eller hvad der svarer til 43 procent af det rapporterede fald i omsætningen.

"Priserne på mobilterminering (MTR) for tale blev reduceret med 68 procent sammenlignet med 2012, og reguleringen af international roaming fortsatte i 2013. Omsætningen blev også i mindre grad negativt påvirket af forskellige fastnetreguleringer," skriver TDC i regnskabet.

Må lære at leve med det

Og der er intet, der tyder på, at vi har set det sidste til den slags reguleringer, erkender koncernchef Carsten Dilling over for Computerworld, for teleregulering er kommet for at blive.

"Det er det, og det er noget vi og vores kolleger må leve med. På grund af vores stilling i Danmark er vi noget hårdere ramt end kollegerne. De har så tilsvarende problematikker i deres hjemmemarkeder," siger Carsten Dilling.

"Men det er bare et faktum, og det er ikke så meget et udtryk for, hvordan sundheden i forretningen er. Og det gode ved det er, at vi kan forudse, hvad der kommer i 2014," siger Carsten Dilling.

Der foregår dog i øjeblikket en del forhandlinger og diskussioner i EU-regi, hvor kommissær Neelie Kroes blandt andet har bebudet et endeligt opgør med roaming-priserne og generelt ønsker, at EU-landene i højere grad skal fungere som ét samlet telemarked.

EU på vej med flere tiltag

Så selvom TDC venter, at regulering vil have en mindre effekt i 2014-regnskabet end i de 656 millioner, der var tale om i 2013, er der stadig en del uvished.

"Der er en proces i gang i EU, som vi ikke aner hvor ender. Men med de reguleringer, der bliver talt om i 2014, kan vi allerede nu se, at det er begrænset, hvor meget mere, der er at tage af, hvis EU vælger at tage ‘next step.'"

"Vi begynder at være i bund med det her," mener Carsten Dilling.

Uanset hvad der kommer til at ske, har han ikke tænkt sig at dvæle alt for længe ved reguleringerne.

"Hvis EU kommer med et eller andet - og det er lidt tvivlsomt hvor den debat ender - så må vi bare agere i det rum og finde veje der," siger Carsten Dilling og fortsætter:

"Det er bare en præmis for at køre teleforretningen, og den skal vi håndtere, og frem for alt skal vi over for vores investorer og kunder og så videre sørge for, at der er transparens, og at alle forstår, hvad det er for en indflydelse, de har på vores tal."

Læs anden del af interviewet med Carsten Dilling her

Læs også:

TDC's Carsten Dilling: Derfor er vi gode til at effektivisere

Her er TDC's helt store udfordring

TDC hårdt presset - men skovler penge ind
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
KEYBALANCE A/S
Udvikling og salg af økonomisystemer samt CRM og MPS. Systemer til blandt andet maskinhandlere, vvs-branchen, vognmænd, låsesmede,handelsvirksomheder

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
NIS2 - Sådan forbereder du din virksomhed til den store dag med ny EU-lovgivning om cybersikkerhed

NIS2 er et nyt EU-direktiv, som pålægger medlemslandene at sikre, at udbydere af kritisk infrastruktur og tjenester har passende sikkerhedsforanstaltninger på plads til at styre cyberrisici og opretholde modstandsdygtighed i tilfælde af en hændelse. Du skal være klar fra dag et – ellers vanker der bøder.

26. september 2023 | Læs mere


Er der en vej uden om usikker, kostbar og kompleks clouddrift?

Få indsigt i konklusionerne fra en nylig, storstilet undersøgelse fra Computerworld og Veritas med svar fra mere end 100 danske IT-topchefer i detaljer om deres erfaringer med de seneste års bevægelse mod cloudbaserede platforme og services. Derudover får du bud på, hvordan man som virksomhed både høster fordelene ved øget clouddrift og et stigende antal leverandører. Vel at mærke samtidig med, at man får det overblik, som gør det muligt at drive infrastrukturen sikkert og effektivt.

05. oktober 2023 | Læs mere


OT-sikkerhed i produktionsmiljøer - hvor kommer truslerne fra og hvordan opnår I optimal modstandsdygtighed overfor cyberangreb?

Til trods for den intense fokus på cybersikkerhed og NIS2 er mange produktionsvirksomheder og organisationer stadig usikre på, hvad de konkret skal gøre for at sikre, at de lever op til direktivets nye skærpede krav, når det gælder risikostyring, dokumentation og indberetning samt kravene om at garantere sikkerheden igennem hele forsyningskæden – og det ansvar, der følger med.

10. oktober 2023 | Læs mere