656 millioner kroner hevet væk fra TDC med et snuptag

En stor del af faldet i omsætningen hos TDC skyldes en helt særlig udfordring på telemarkedet. Se her, hvad TDC mener om situationen - og hvordan den skal håndteres fremover.

I TDC's 2013-regnskab er omsætningen faldet til 24,6 milliarder kroner mod 26,2 milliarder kroner i 2012.

TDC fremhæver, at den primære årsag til det fald er regulering af telepriserne, som har skåret 656 millioner af omsætningen - eller hvad der svarer til 43 procent af det rapporterede fald i omsætningen.

"Priserne på mobilterminering (MTR) for tale blev reduceret med 68 procent sammenlignet med 2012, og reguleringen af international roaming fortsatte i 2013. Omsætningen blev også i mindre grad negativt påvirket af forskellige fastnetreguleringer," skriver TDC i regnskabet.

Må lære at leve med det
Og der er intet, der tyder på, at vi har set det sidste til den slags reguleringer, erkender koncernchef Carsten Dilling over for Computerworld, for teleregulering er kommet for at blive.

"Det er det, og det er noget vi og vores kolleger må leve med. På grund af vores stilling i Danmark er vi noget hårdere ramt end kollegerne. De har så tilsvarende problematikker i deres hjemmemarkeder," siger Carsten Dilling.

"Men det er bare et faktum, og det er ikke så meget et udtryk for, hvordan sundheden i forretningen er. Og det gode ved det er, at vi kan forudse, hvad der kommer i 2014," siger Carsten Dilling.

Der foregår dog i øjeblikket en del forhandlinger og diskussioner i EU-regi, hvor kommissær Neelie Kroes blandt andet har bebudet et endeligt opgør med roaming-priserne og generelt ønsker, at EU-landene i højere grad skal fungere som ét samlet telemarked.

Artiklen fortsætter på næste side...
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Advania Danmark A/S
Hardware, licenser, konsulentydelser

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Nye muligheder for lynhurtig planning optimization i Dynamics 365 SCM

Hurtigere omstilling i virksomhedens supply chain er blevet et must og med de nye muligheder for lynhurtig planning optimization i Dynamics 365 SCM får du en fleksibel og skalerbar MRP-motor.

20. januar 2021 | Læs mere


Digital Vækst 2021

Vi ved, at fremtidens vindervirksomheder er digitale. På konferencen undersøger vi de tre vigtigste aspekter i den digitale transformation: Forretningsmodellerne, de menneskelige og organisatoriske faktorer samt valget af teknologier. I tre Digitale Dilemmaer giver vi en række digitale frontløbere fem minutter hver til at levere deres bedste guldkorn, og herefter åbner vi for spørgsmål fra salen – også digitalt. Diskussionen modereres af chefredaktør på Computerworld, Lars Jacobsen.

21. januar 2021 | Læs mere


Strategiske it-sikkerhedsdage 2021

God it-sikkerhed er blevet en strategisk disciplin der kombinerer ledelse, adfærd, processer og teknologi. Men hvor lægger du niveauet? Hvad er vigtigt for forretningen og den drift? Hvad er knapt så vigtigt? Hvordan indtænker du it-sikkerheds-indsatsen strategisk? Hvad gør du, når skaden er sket? Bliv klogere på ”Strategiske it-sikkerhedsdage 2021: Trusler, tendenser og værktøjer”.

26. januar 2021 | Læs mere


Premium
Fremtiden har aldrig set mere usikker ud for Intel: Her er det, der kan redde – og dødsdømme chip-kæmpen
Computerviews: Intels nyslåede topchef Pat Gelsinger står overfor en stribe rigtig svære beslutninger. Hvis han ikke træder varsomt, vil chip-giganten sandsynligvis sygne hen.
Computerworld
Akut mangel på chip tvinger verdens største bil-producenter til at drosle ned for produktionen af biler
Flere af verdens største bil-producenter er tvunget til at drosle ned for produktionen på grund af mangel på chip, som de ikke kan få leveret.
CIO
Podcast: Hos Viking Life-Saving Equipment er it gået fra at være backend til at være noget, som kunderne spørger aktivt efter
Podcast, The Digital Edge: Viking leverer en stadig større del af deres produkt som en tjeneste. Som en del af tjenesten tager Viking ansvar for sikkerheden ved at levere, dokumentere og vedligeholde det nødvendige sikkerhedsudstyr. Hør hvordan Henrik Balslev senior digital director hos Viking har løftet den opgave.
Job & Karriere
Microsoft i kæmpe dansk satsning - åbner tre store datacentre i Danmark
Microsoft lancerer kæmpe satsning fra hovedkvarteret i Lyngby. Selskabet åbner tre store bæredygtige datacentre på Sjælland.
White paper
Overser du muligheder for at optimere din Dynamics-investering?
Der er omfattende og ofte oversete muligheder for at understøtte centrale forretningsprocesser med Dynamics 365 Finance & Operations. For eksempel i form af fuld EDI-integration, som optimerer logistik og forsyning. Eller ved at automatisere håndteringen af konsignation eller centrale processer vedrørende elektronisk dokumentflow og dropshipping. Læs mere i dette whitepaper, der også går i dybden med fire konkrete cases.