Artikel top billede

Skærmdump fra Youtube.

Video: Sådan tvinges internet-afhængighed ud af unge mennesker

Afhængighed af nettet er et stigende problem. Det løser man blandt andet ved at sende unge mennesker i arbejdslejr med hård militær træning og medicin på menuen.

Det minder mest af alt om en arbejdslejr eller et topsikret fængsel, men det er en klinik, der skal kurere kinesiske teenagere, der er blevet diagnosticeret som web-junkier.

Behandlingen foregår under ganske barske og håndfaste forhold, med timevis af terapi, medicin og militære træningsøvelser.

Videoen nederst er et klip fra en dokumentarfilm, som er publiceret af The New York Times, der beskriver forholdene på en kinesisk net-klinik.

De kinesiske eksperter fortæller blandt andet, at hvis du er på nettet mere end seks timer om dagen, uden at det er i forbindelse med skolearbejde eller job, så er du farezonen for at blive internetafhængig.

Indlagt af far og mor

De unge mennesker, der interviewes i filmen, beretter, at de mod deres vilje er blevet 'indlagt´ af deres forældre for at blive net-afruset.

På hjemmet bliver de bevogtet af soldater, får behandling med medicin og overvåget døgnet rundt. I dagtimerne står menuen også på hård militærtræning.

Alt sammen for at returnere ungdommen til den virkelige verden.

Om behandlingen er god eller skadelig, bliver ikke berørt i filmen, men de personer, der driver behandlingscentret, hævder at 70 procent ikke bruger nettet efter indlæggelsen.

Og det kan man sådan set godt forstå.

Det påpeges at internet-afhængighed er stadigt voksende problem i landet, og at der at den grund findes i hundredevis af lignede internet-behandlingshjem i Kina.

Kineserne tager grovfilen i brug overfor internetafhængighed.

Læs også denne reportage fra Foxconns it-fabrikker i Kina: Springer de ansatte stadig ud fra taget hos Foxconn?

Ups: Halvdelen af klodens internettrafik sendt til én forkert ip-adresse
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Itm8 | IT Relation A/S
Outsourcing, hosting, decentral drift, servicedesk, konsulentydelser, salg og udleje af handelsvarer, udvikling af software.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Den digitale trussel er konstant, kompleks og stadigt stigende - også i den offentlige sektor

I dagens Danmark har vi indrettet os sådan, at alt kommunikation mellem det offentlige og borgerne foregår på forskellige digitale platforme, hvilket gør både borgerne og de offentlige institutioner skrøbelige overfor cyberkriminalitet. Samtidig lyder det fra rapporter, at de offentliges it-systemer er støvede og fulde af teknisk gæld. Dette er en farlig cocktail for de offentlige institutioner, men en særdeles lækker drink for cyber-kriminelle.

28. maj 2024 | Læs mere


Industry 4.0 – sådan udnytter du AI og digitalisering til optimering af din produktion.

På denne konference fokuserer på en digitaliseret optimering af processer i produktions- og procesorienterede virksomheder. Herved bliver du f.eks. i stand til at kombinere maskiner med sales forecasting og derved planlægge anvendelsen af produktionsapparat og medarbejderallokering effektivt – samt begrænse materialespild og nedetid ved at optimere produktionsplanlægning og omstilling af produktionsmateriel.

29. maj 2024 | Læs mere


Forbered dig effektivt på cyber katastrofen

Da det ikke længere er et spørgsmål om, om man bliver ramt men et spørgsmål om hvornår, er det essentielt at analysere angrebsflader og designe en effektiv sikkerhedsinfrastruktur, som afvejer sikring af centrale data og systemer mod hensynet til brugervenlighed og medarbejdernes produktivitet.

30. maj 2024 | Læs mere