Artikel top billede

Skærmdump fra Youtube.

Video: Sådan tvinges internet-afhængighed ud af unge mennesker

Afhængighed af nettet er et stigende problem. Det løser man blandt andet ved at sende unge mennesker i arbejdslejr med hård militær træning og medicin på menuen.

Det minder mest af alt om en arbejdslejr eller et topsikret fængsel, men det er en klinik, der skal kurere kinesiske teenagere, der er blevet diagnosticeret som web-junkier.

Behandlingen foregår under ganske barske og håndfaste forhold, med timevis af terapi, medicin og militære træningsøvelser.

Videoen nederst er et klip fra en dokumentarfilm, som er publiceret af The New York Times, der beskriver forholdene på en kinesisk net-klinik.

De kinesiske eksperter fortæller blandt andet, at hvis du er på nettet mere end seks timer om dagen, uden at det er i forbindelse med skolearbejde eller job, så er du farezonen for at blive internetafhængig.

Indlagt af far og mor

De unge mennesker, der interviewes i filmen, beretter, at de mod deres vilje er blevet 'indlagt´ af deres forældre for at blive net-afruset.

På hjemmet bliver de bevogtet af soldater, får behandling med medicin og overvåget døgnet rundt. I dagtimerne står menuen også på hård militærtræning.

Alt sammen for at returnere ungdommen til den virkelige verden.

Om behandlingen er god eller skadelig, bliver ikke berørt i filmen, men de personer, der driver behandlingscentret, hævder at 70 procent ikke bruger nettet efter indlæggelsen.

Og det kan man sådan set godt forstå.

Det påpeges at internet-afhængighed er stadigt voksende problem i landet, og at der at den grund findes i hundredevis af lignede internet-behandlingshjem i Kina.

Kineserne tager grovfilen i brug overfor internetafhængighed.

Læs også denne reportage fra Foxconns it-fabrikker i Kina: Springer de ansatte stadig ud fra taget hos Foxconn?

Ups: Halvdelen af klodens internettrafik sendt til én forkert ip-adresse
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Jobindex Media A/S
Salg af telemarketing og research for it-branchen, it-kurser og konferencer

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Cloud giver dig fleksibilitet, skalerbarhed og agilitet – men hvordan håndterer man sikkerheden?

Cloudsikkerhed handler om effektiv orkestrering og automatisering for at muliggøre hurtig detektion af og reaktion på hændelser. Det handler om at eliminere kompleksitet, sikre smidighed og sikre fleksibilitet. På dette seminar bliver du klogere på hvordan du planlægger, designer, implementerer og kører dit cybersikkerhedsprogram effektivt.

23. juni 2021 | Læs mere


Effektiv drift og support af applikationer i Dynamics 365 FO

Med Microsoft Dynamics 365 for Finance and Operations (FO) er forretningssystemet flyttet i skyen. Dermed er det slut med store opgraderingsprojekter, og virksomheder og organisationer skal i stedet være klar til løbende opdateringer, som sendes ud flere gange om året. Det kræver et særligt fokus på effektiv drift af applikationerne, hvis stabiliteten i applikationerne skal opretholdes og konkurrenceevnen bevares. I dette webinar bliver du inspireret til, hvordan du får mest muligt ud af din investering i Microsoft Dynamics 365 FO med en driftsaftale, så platformen udvikler sig sammen med din forretning.

24. juni 2021 | Læs mere


The intelligent business: From neat idea to reality

The choice to become a more intelligent business and optimize workflows is not always straightforward, but it requires that you take a step back and see the possibilities in other ways. Come inside when we try to focus on the intelligent business. Hear how SAP S / 4HANA makes processes intelligent and transforms traditional workflows.

01. juli 2021 | Læs mere


Premium
ATP vil inden længe slette koden til sit hastudviklede it-system til udbetaling af milliarder af feriepenge-kroner
It-løsningen til udbetaling af danskernes indefrosne feriepenge har nu næsten udtjent sin rolle. Milliarder af feriepenge er røget igennem systemet, som ATP byggede på få måneder, men som nu skal afvikles. "Vi slæber selvfølgelig ikke rundt på den del af koden, som det ikke giver mening at beholde," siger underdirektør i ATP, Gitte Klæbel.
Computerworld
Efter Windows 11-lækket: Her er de nye elementer - og lanceringsdatoen
Podcast: Hvad kan Windows 11 tilbyde? Hvad kræver det af dit hardware? Hvornår kommer det? Og hvorfor har NNIT indsat Pär Fors som ny topchef? Ham har vi mødt på hans kontor i Søborg. Få svarene i denne episode af Computerworlds nyhedspodcast.
CIO
Årets CIO 2021: Nu skal Danmarks dygtigste CIO findes - er det dig? Eller kender du en, du vil indstille?
Det er den mest eftertragtede titel for danske it-chefer og CIO'er, der er på spil, når Årets CIO kåres 16. september 2021. Søg selv eller prik til en, som du kender - og læs mere om prisen her.
White paper
Kommunal IT-sikkerhed: Sådan håndterer du det mest effektivt
Hvordan sikrer du systemer og fortrolige data i den kommunale sektor trods begrænsede budgetter og en lang række krav til den digitale transformationsproces? Få et godt overblik her.