Artikel top billede

(Foto: Dan Jensen)

Bank hiver 45 millioner ud af kendt dansk it-firma

Storbank trækker et stort millionbeløb ud af dansk it-firma i forbindelse med salg. "Helt naturligt," mener it-direktør.

Den kendte it-virksomhed Silkeborg Data, der leverer blandt andet lønsystemer til stribevis af kommuner og regioner, blev for nylig solgt af moderselskabet Jyske Bank til kapitalfonden Axcel.

Det kan du læse mere om her.

Jyske Bank tjente 300 millioner kroner, hed det i forbindelse med salget.

Men der er også blevet hevet 45 millioner kroner ud af it-virksomheden.

Det fremgår således af en besked offentliggjort på Erhvervstyrelsens database over virksomheder cvr.dk den 20. januar 2014, at en kapitatalnedsættelse blev "besluttet 06.01.2014". 

Her fremgår det videre, at selskabet udbetaler 45 millioner kroner til aktionærerne i forbindelse med kapitalnedsættelsen.

Et led i handlen

Computerworld har spurgt administrerende direktør Brian Busk fra Silkeborg Data, hvad der sker.

"Aktiekapitalen er rigtig nok reduceret med 45 millioner kroner fra 50 millioner til fem millioner kroner. Det var et led i handlen, ligesom en udbytteudlodning var," forklarer Brian Busk.

"Det er således Jyske Bank, der trækker penge ud af selskabet, hvilket er helt naturligt," oplyser Brian Busk videre.

Silkeborg Data har længe ligget med "ualmindelig mange likvider", oplyser Brian Busk.

"Det er jo Jyske Banks penge, og så er det ikke Axcels strategi at ligge inde med masser af likvider i selskaberne. De har den tilgang, at penge skal ud at arbejde - de skal investeres aktivt, ikke ligge som likvider eller i obligationer."

"Det giver god mening. Særligt i disse tider, hvor du ikke rigtig får noget i rente og kan låne penge billigt," lyder det videre.

Direktør: Fortsat solid

Han afviser samtidig, at det skulle have betydning for selve forretningen.

"Mentalt betyder det selvfølgelig noget, at jeg ikke har en masse millioner stående i banken, men i praksis betyder det ikke rigtig noget."

"Vi er solide nok og har likvider nok til at realisere vores vækstplaner. Hvis vi hæver ambitionsniveauet og får brug for yderligere penge, så har vi både en god ejer, Axcel, og en god bank, Jyske Bank, i ryggen."

"Vi har således adgang til den nødvendige kapital," siger it-direktør Brian Busk.

Jyske Bank: Derfor
Hos Jyske Bank bekræfter afdelingsdirektør Karsten Dahl, at det er Jyske Bank, der har trukket de 45 millioner kroner ud af Silkeborg Data.

"Det er sådan set ligetil: Silkeborg Data var overkapitaliseret i forhold til sammenlignelige it-virksomheder, hvorfor vi hentede kapitalen hjem til koncernen i forbindelse med salget," siger han.

Karsten Dahl understreger, at der på ingen måde er tale om, at en kapitalfond går ind og bruger en overtaget virksomheds værdier til at finansiere et køb.

Her er tale om, at Jyske Bank som ejer - i forbindelse med salget - trækker 45 millioner kroner ud af selskabet, hvilket var en del af aftalen med Axcel.

"Vi offentliggjorde en positiv resultateffekt for Jyske Bank på 300 millioner kroner, hvilket er upåvirket af kapitalnedsættelsen," lyder det fra afdelingsdirektøren.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Fiftytwo A/S
Konsulentydelser og branchespecifikke softwareløsninger til retail, e-Commerce, leasing og mediebranchen.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Produktion 2.0: Drift og sikkerhed når der går IT i OT

Moderne produkter skal have mere end strøm for at fungere – og deres navlestreng skal ikke klippes når de forlader fabrikshallen. På denne konference kan du derfor lære mere om hvordan du får etableret det sikre setup når der går IT i OT.

23. februar 2023 | Læs mere


MS Power Platform

Bliv inspireret til, hvordan du kan gribe mulighederne via Microsofts Power Platform og Power Apps gennem oplæg om og demonstrationer af, hvordan danske virksomheder anvender mulighederne. Eksempelvis ved at visualisere og dele data med Power BI, tilpasse, digitalisere workflows med Power Apps samt automatisere workflows mellem services med Power Automate.

28. februar 2023 | Læs mere


Customer Experience - sådan får du glade og loyale kunder

En dyb og relevant indsigt i dine kunders behov, ageren og navigeren er med til at skabe den bedste kundeoplevelse. Det kræver mange data, og det er afgørende at virksomhederne har det rette setup og viden om dataindsamling og dataanalyse. Deltag på dette semirnår og bliv klogere på de store aktuelle muligheder som data, software og ny innovation skaber inden for customer experience.

01. marts 2023 | Læs mere