Artikel top billede

Bank hiver 45 millioner ud af kendt dansk it-firma

Storbank trækker et stort millionbeløb ud af dansk it-firma i forbindelse med salg. "Helt naturligt," mener it-direktør.

Den kendte it-virksomhed Silkeborg Data, der leverer blandt andet lønsystemer til stribevis af kommuner og regioner, blev for nylig solgt af moderselskabet Jyske Bank til kapitalfonden Axcel.

Det kan du læse mere om her.

Jyske Bank tjente 300 millioner kroner, hed det i forbindelse med salget.

Men der er også blevet hevet 45 millioner kroner ud af it-virksomheden.

Det fremgår således af en besked offentliggjort på Erhvervstyrelsens database over virksomheder cvr.dk den 20. januar 2014, at en kapitatalnedsættelse blev "besluttet 06.01.2014". 

Her fremgår det videre, at selskabet udbetaler 45 millioner kroner til aktionærerne i forbindelse med kapitalnedsættelsen.

Et led i handlen

Computerworld har spurgt administrerende direktør Brian Busk fra Silkeborg Data, hvad der sker.

"Aktiekapitalen er rigtig nok reduceret med 45 millioner kroner fra 50 millioner til fem millioner kroner. Det var et led i handlen, ligesom en udbytteudlodning var," forklarer Brian Busk.

"Det er således Jyske Bank, der trækker penge ud af selskabet, hvilket er helt naturligt," oplyser Brian Busk videre.

Silkeborg Data har længe ligget med "ualmindelig mange likvider", oplyser Brian Busk.

"Det er jo Jyske Banks penge, og så er det ikke Axcels strategi at ligge inde med masser af likvider i selskaberne. De har den tilgang, at penge skal ud at arbejde - de skal investeres aktivt, ikke ligge som likvider eller i obligationer."

"Det giver god mening. Særligt i disse tider, hvor du ikke rigtig får noget i rente og kan låne penge billigt," lyder det videre.

Direktør: Fortsat solid

Han afviser samtidig, at det skulle have betydning for selve forretningen.

"Mentalt betyder det selvfølgelig noget, at jeg ikke har en masse millioner stående i banken, men i praksis betyder det ikke rigtig noget."

"Vi er solide nok og har likvider nok til at realisere vores vækstplaner. Hvis vi hæver ambitionsniveauet og får brug for yderligere penge, så har vi både en god ejer, Axcel, og en god bank, Jyske Bank, i ryggen."

"Vi har således adgang til den nødvendige kapital," siger it-direktør Brian Busk.

Jyske Bank: Derfor
Hos Jyske Bank bekræfter afdelingsdirektør Karsten Dahl, at det er Jyske Bank, der har trukket de 45 millioner kroner ud af Silkeborg Data.

"Det er sådan set ligetil: Silkeborg Data var overkapitaliseret i forhold til sammenlignelige it-virksomheder, hvorfor vi hentede kapitalen hjem til koncernen i forbindelse med salget," siger han.

Karsten Dahl understreger, at der på ingen måde er tale om, at en kapitalfond går ind og bruger en overtaget virksomheds værdier til at finansiere et køb.

Her er tale om, at Jyske Bank som ejer - i forbindelse med salget - trækker 45 millioner kroner ud af selskabet, hvilket var en del af aftalen med Axcel.

"Vi offentliggjorde en positiv resultateffekt for Jyske Bank på 300 millioner kroner, hvilket er upåvirket af kapitalnedsættelsen," lyder det fra afdelingsdirektøren.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Brother Nordic A/S
Import og engroshandel med kontormaskiner.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Cloud giver dig fleksibilitet, skalerbarhed og agilitet – men hvordan håndterer man sikkerheden?

Cloudsikkerhed handler om effektiv orkestrering og automatisering for at muliggøre hurtig detektion af og reaktion på hændelser. Det handler om at eliminere kompleksitet, sikre smidighed og sikre fleksibilitet. På dette seminar bliver du klogere på hvordan du planlægger, designer, implementerer og kører dit cybersikkerhedsprogram effektivt.

23. juni 2021 | Læs mere


Effektiv drift og support af applikationer i Dynamics 365 FO

Med Microsoft Dynamics 365 for Finance and Operations (FO) er forretningssystemet flyttet i skyen. Dermed er det slut med store opgraderingsprojekter, og virksomheder og organisationer skal i stedet være klar til løbende opdateringer, som sendes ud flere gange om året. Det kræver et særligt fokus på effektiv drift af applikationerne, hvis stabiliteten i applikationerne skal opretholdes og konkurrenceevnen bevares. I dette webinar bliver du inspireret til, hvordan du får mest muligt ud af din investering i Microsoft Dynamics 365 FO med en driftsaftale, så platformen udvikler sig sammen med din forretning.

24. juni 2021 | Læs mere


The intelligent business: From neat idea to reality

The choice to become a more intelligent business and optimize workflows is not always straightforward, but it requires that you take a step back and see the possibilities in other ways. Come inside when we try to focus on the intelligent business. Hear how SAP S / 4HANA makes processes intelligent and transforms traditional workflows.

01. juli 2021 | Læs mere


Premium
Den nye kulørte iMac er så Applesk at det næsten gør ondt – og derfor ville jeg ikke selv købe en
Apple-dyderne lever i allerbedste velgående i selskabets nye, lækre og farverige iMac – og det bør få dig til at se dig om efter noget andet.
Computerworld
Efter Windows 11-lækket: Her er de nye elementer - og lanceringsdatoen
Podcast: Hvad kan Windows 11 tilbyde? Hvad kræver det af dit hardware? Hvornår kommer det? Og hvorfor har NNIT indsat Pär Fors som ny topchef? Ham har vi mødt på hans kontor i Søborg. Få svarene i denne episode af Computerworlds nyhedspodcast.
CIO
Der findes ikke noget vigtigere for din virksomhedskultur end psychological safety
Klumme: Forskningen er entydig: Vidensarbejde er mere effektiv, når du tør stille spørgsmål, rejse kritik og indrømme fejl helt uden frygt for at blive straffet eller gjort til grin. Hvis du ikke har fokus på denne del af din virksomhedskultur, så lever din virksomhed og dine medarbejdere ikke op til deres fulde potentiale.
White paper
Når AI sætter sig ved rattet: Sådan passer infrastrukturen på sig selv
Selvkørende IT-infrastruktur styrker skaleringsmuligheder og ressourceudnyttelse. Dette whitepaper giver overblik over proces og muligheder.