Artikel top billede

(Foto: Dan Jensen)

Bank hiver 45 millioner ud af kendt dansk it-firma

Storbank trækker et stort millionbeløb ud af dansk it-firma i forbindelse med salg. "Helt naturligt," mener it-direktør.

Den kendte it-virksomhed Silkeborg Data, der leverer blandt andet lønsystemer til stribevis af kommuner og regioner, blev for nylig solgt af moderselskabet Jyske Bank til kapitalfonden Axcel.

Det kan du læse mere om her.

Jyske Bank tjente 300 millioner kroner, hed det i forbindelse med salget.

Men der er også blevet hevet 45 millioner kroner ud af it-virksomheden.

Det fremgår således af en besked offentliggjort på Erhvervstyrelsens database over virksomheder cvr.dk den 20. januar 2014, at en kapitatalnedsættelse blev "besluttet 06.01.2014". 

Her fremgår det videre, at selskabet udbetaler 45 millioner kroner til aktionærerne i forbindelse med kapitalnedsættelsen.

Et led i handlen

Computerworld har spurgt administrerende direktør Brian Busk fra Silkeborg Data, hvad der sker.

"Aktiekapitalen er rigtig nok reduceret med 45 millioner kroner fra 50 millioner til fem millioner kroner. Det var et led i handlen, ligesom en udbytteudlodning var," forklarer Brian Busk.

"Det er således Jyske Bank, der trækker penge ud af selskabet, hvilket er helt naturligt," oplyser Brian Busk videre.

Silkeborg Data har længe ligget med "ualmindelig mange likvider", oplyser Brian Busk.

"Det er jo Jyske Banks penge, og så er det ikke Axcels strategi at ligge inde med masser af likvider i selskaberne. De har den tilgang, at penge skal ud at arbejde - de skal investeres aktivt, ikke ligge som likvider eller i obligationer."

"Det giver god mening. Særligt i disse tider, hvor du ikke rigtig får noget i rente og kan låne penge billigt," lyder det videre.

Direktør: Fortsat solid

Han afviser samtidig, at det skulle have betydning for selve forretningen.

"Mentalt betyder det selvfølgelig noget, at jeg ikke har en masse millioner stående i banken, men i praksis betyder det ikke rigtig noget."

"Vi er solide nok og har likvider nok til at realisere vores vækstplaner. Hvis vi hæver ambitionsniveauet og får brug for yderligere penge, så har vi både en god ejer, Axcel, og en god bank, Jyske Bank, i ryggen."

"Vi har således adgang til den nødvendige kapital," siger it-direktør Brian Busk.

Jyske Bank: Derfor
Hos Jyske Bank bekræfter afdelingsdirektør Karsten Dahl, at det er Jyske Bank, der har trukket de 45 millioner kroner ud af Silkeborg Data.

"Det er sådan set ligetil: Silkeborg Data var overkapitaliseret i forhold til sammenlignelige it-virksomheder, hvorfor vi hentede kapitalen hjem til koncernen i forbindelse med salget," siger han.

Karsten Dahl understreger, at der på ingen måde er tale om, at en kapitalfond går ind og bruger en overtaget virksomheds værdier til at finansiere et køb.

Her er tale om, at Jyske Bank som ejer - i forbindelse med salget - trækker 45 millioner kroner ud af selskabet, hvilket var en del af aftalen med Axcel.

"Vi offentliggjorde en positiv resultateffekt for Jyske Bank på 300 millioner kroner, hvilket er upåvirket af kapitalnedsættelsen," lyder det fra afdelingsdirektøren.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
TIETOEVRY DENMARK A/S
Udvikler, sælger og implementerer software til ESDH, CRM og portaler. Fokus på detailhandel, bygge- og anlæg, energi og finans.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til NIS2 - indhold, krav og konsekvenser

På dagen vil du både få et koncentreret, fokuseret overblik over de juridiske aspekter og de krav, du vil skulle leve op til. Du går også hjem med praktisk viden fra eksperter, der arbejder med NIS2-compliance på både det tekniske og organisatoriske niveau.

28. februar 2024 | Læs mere


Hybrid, on-premise eller public cloud. Bliv klogere på fremtidens datacenter

Vi dykker ned i, hvordan du finder den perfekte pasform for netop din virksomhed. Vi ser på, hvordan du kan imødekomme jeres behov for fleksibilitet og hurtig udvikling, samtidig med at håndtere udfordringerne ved cloud-tjenester.

29. februar 2024 | Læs mere


Faldgruber og forberedelser når du skal implementere Dynamics 365 FO

På dette webinar stiller vir skarpt på overvejelser, forberedelser, forretning og faldgruber, så din virksomhed får det bedste udgangspunkt for jeres Dynamics 365-implementering. Du bliver også klogere på at håndtere master data, som er et af de absolut vigtigste områder i ethvert ERP-projekt, og på hvorfor Dynamics 365 FO er en del af et samlet cloud-transformationsprojekt.

29. februar 2024 | Læs mere