Artikel top billede

Sådan spinder du guld på Internet of Things

Alle taler om, hvor gigantisk Internet of Things er og bliver, men hvordan får man egentlig del i de mange milliarder, dette nye marked omsætter for?

Det kan efterhånden ikke være ret mange, der er tvivl om, at Internet of Things er og i stigende grad bliver et af de store temaer i både it-industrien og en række andre industrier.

Konceptet med milliarder og atter milliarder af intelligente enheder, der er koblet til internettet og til hinanden og dermed kan kommunikere på kryds og tværs, vinder stadig mere genklang.

Derfor er der også en udbredt opfattelse af, at det er et område, hvor man - med den rette forretningsstrategi - vil kunne tjene gode penge fremover.

Men hvor ligger indtjeningsmulighederne i Internet of Things helt konkret, hvir man er en it-virksomhed?

Dette skal du forstå

Det giver analysefirmaet IDC et bud på i en ny opgørelse over de markeder, hvor IoT vil få størst betydning fra 2014 til 2017.

"Succesfulde salgs- og marketing-indsatser af leverandører vil bygge på, at man forstår de mest lukrative vertikaler, der har vækst nu og et fremtidigt potentiale, og dernæst at man skaber løsninger til specifikke brugsscenarier, der adresserer industri-specifikke forretningsprocesser," lyder det blandt andet fra IDC.

"At forstå eksistensen af vertikale muligheder er det første skridt til at forstå indflydelsen - og de markedsmuligheder, der eksisterer - for it-leverandører."

Her ligger pengene gemt

IDC forventer, at teknologier og services inden for IoT vil nå en global omsætning på mere end 7.000 milliarder dollar i 2017, og at der vil være tale om en årlig vækst på 8,8 procent over de næste tre år.

De største forretningsmuligheder ligger ifølge IDC inden for forbruger-vertikaler, fremstilling og offentlige industrier.

"Industrier, der allerede ‘forstår' IoT, vil opleve væksten først, som eksempelvis industriel produktion/bil-industrien, transport og energi. Men alle vertikaler vil have store muligheder."

IDC skriver desuden:

"IoT er et afledt marked, der består af mange elementer, inklusiv horisontale it-komponenter så vel som vertikale og industrispecifikke it-elementer."

"Det er med disse vertikale komponenter, at it-leverandører er nødt til at udmærke sig for at kunne adressere IoT-behov inden for specifikke industrier."

En konkret forretningsmulighed, som IDC fremhæver, er, at it-leverandører kan levere services til det sammenkoblede hjem og fremtidens biler.

"Mens horisontalt fokuserede it-leverandører vil gå efter at tilbude IoT-løsninger, der appellerer til mange industrier, vil der også være god fremdrift i at tilbyde vertikalt fokuserede løsninger, der gør IoT konkret i forhold til både industri-applikationer (M2M) og forbrugernes behov (B2B2C)."

Læs også:

Her kan vi få store problemer med Internet of Things

Internet of Things: Derfor vil alt ændre sig nu

Sådan bliver Internet of Things til dit værste mareridt

Denne teknologi skaber gennembrud for Internet of Things
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Brother Nordic A/S
Import og engroshandel med kontormaskiner.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Computerworld Summit 2021

En moderne digital vindervirksomhed bringer nye teknologier i spil, skaber digital innovation, udnytter data som styringsværktøj og ser verden som én stor markedsplads. Men succes kræver, at du ved, hvor den dyre teknologi kan gøre den største forskel i forretningen. Den kræver, at du ved i hvilken retning den øgede politiske regulering af teknologi og data bevæger sig hen. Og den succes kræver, at du kan udnytte teknologien til at automatisere og skalere til gavn for bundlinjen og budgettet.

26. oktober 2021 | Læs mere


CIO Trends 2021: Sådan ser teknologiradaren ud hos Danmarks bedste CIOs

Teknologien i virksomheder spiller i den grad en større og større rolle, hvor vi er nødt til at stille endnu større krav til, hvordan vi udnytter den, og hvilke muligheder den giver. Spørgsmålet er dog, hvordan man formår at lede en virksomhed, der konstant skal forholde sig til teknologiens forandringer.

16. november 2021 | Læs mere


How to Sikkerhed: Awareness, email fraud og phishing

Man kan aldrig vide sig sikker, for uanset hvor godt man sikrer sig mod hackerangreb og anden svindel, vil hacker næsten altid være et skridt foran. De går efter organisationernes svageste led i håbet om at kunne snyde sig til data, penge eller andet værdifuldt. Få derfor konkrete bud på, hvordan du kan gribe opgaven an og understøtte et effektivt awareness-niveau i din organisation med enkel, men velfungerende, teknologi.

17. november 2021 | Læs mere