Artikel top billede

Sådan spinder du guld på Internet of Things

Alle taler om, hvor gigantisk Internet of Things er og bliver, men hvordan får man egentlig del i de mange milliarder, dette nye marked omsætter for?

Det kan efterhånden ikke være ret mange, der er tvivl om, at Internet of Things er og i stigende grad bliver et af de store temaer i både it-industrien og en række andre industrier.

Konceptet med milliarder og atter milliarder af intelligente enheder, der er koblet til internettet og til hinanden og dermed kan kommunikere på kryds og tværs, vinder stadig mere genklang.

Derfor er der også en udbredt opfattelse af, at det er et område, hvor man - med den rette forretningsstrategi - vil kunne tjene gode penge fremover.

Men hvor ligger indtjeningsmulighederne i Internet of Things helt konkret, hvir man er en it-virksomhed?

Dette skal du forstå

Det giver analysefirmaet IDC et bud på i en ny opgørelse over de markeder, hvor IoT vil få størst betydning fra 2014 til 2017.

"Succesfulde salgs- og marketing-indsatser af leverandører vil bygge på, at man forstår de mest lukrative vertikaler, der har vækst nu og et fremtidigt potentiale, og dernæst at man skaber løsninger til specifikke brugsscenarier, der adresserer industri-specifikke forretningsprocesser," lyder det blandt andet fra IDC.

"At forstå eksistensen af vertikale muligheder er det første skridt til at forstå indflydelsen - og de markedsmuligheder, der eksisterer - for it-leverandører."

Her ligger pengene gemt

IDC forventer, at teknologier og services inden for IoT vil nå en global omsætning på mere end 7.000 milliarder dollar i 2017, og at der vil være tale om en årlig vækst på 8,8 procent over de næste tre år.

De største forretningsmuligheder ligger ifølge IDC inden for forbruger-vertikaler, fremstilling og offentlige industrier.

"Industrier, der allerede ‘forstår' IoT, vil opleve væksten først, som eksempelvis industriel produktion/bil-industrien, transport og energi. Men alle vertikaler vil have store muligheder."

IDC skriver desuden:

"IoT er et afledt marked, der består af mange elementer, inklusiv horisontale it-komponenter så vel som vertikale og industrispecifikke it-elementer."

"Det er med disse vertikale komponenter, at it-leverandører er nødt til at udmærke sig for at kunne adressere IoT-behov inden for specifikke industrier."

En konkret forretningsmulighed, som IDC fremhæver, er, at it-leverandører kan levere services til det sammenkoblede hjem og fremtidens biler.

"Mens horisontalt fokuserede it-leverandører vil gå efter at tilbude IoT-løsninger, der appellerer til mange industrier, vil der også være god fremdrift i at tilbyde vertikalt fokuserede løsninger, der gør IoT konkret i forhold til både industri-applikationer (M2M) og forbrugernes behov (B2B2C)."

Læs også:

Her kan vi få store problemer med Internet of Things

Internet of Things: Derfor vil alt ændre sig nu

Sådan bliver Internet of Things til dit værste mareridt

Denne teknologi skaber gennembrud for Internet of Things
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
JN Data A/S
Driver og udvikler it-systemer for finanssektoren.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Den digitale trussel er konstant, kompleks og stadigt stigende - også i den offentlige sektor

I dagens Danmark har vi indrettet os sådan, at alt kommunikation mellem det offentlige og borgerne foregår på forskellige digitale platforme, hvilket gør både borgerne og de offentlige institutioner skrøbelige overfor cyberkriminalitet. Samtidig lyder det fra rapporter, at de offentliges it-systemer er støvede og fulde af teknisk gæld. Dette er en farlig cocktail for de offentlige institutioner, men en særdeles lækker drink for cyber-kriminelle.

28. maj 2024 | Læs mere


Industry 4.0 – sådan udnytter du AI og digitalisering til optimering af din produktion.

På denne konference fokuserer på en digitaliseret optimering af processer i produktions- og procesorienterede virksomheder. Herved bliver du f.eks. i stand til at kombinere maskiner med sales forecasting og derved planlægge anvendelsen af produktionsapparat og medarbejderallokering effektivt – samt begrænse materialespild og nedetid ved at optimere produktionsplanlægning og omstilling af produktionsmateriel.

29. maj 2024 | Læs mere


Forbered dig effektivt på cyber katastrofen

Da det ikke længere er et spørgsmål om, om man bliver ramt men et spørgsmål om hvornår, er det essentielt at analysere angrebsflader og designe en effektiv sikkerhedsinfrastruktur, som afvejer sikring af centrale data og systemer mod hensynet til brugervenlighed og medarbejdernes produktivitet.

30. maj 2024 | Læs mere