Artikel top billede

Her er Microsofts mange Windows-projekter i 2014

Flere afgørende Windows-projekter skal gerne flaske sig for Microsoft i det kommende år. Her kan du se, hvad der er på spil for selskabet og dets nye CEO.

Med en helt ny CEO ved roret, Satya Nadella, skal Microsoft i det kommende år have fuld fart på både strategiarbejdet og kodearbejdet for at kunne udnytte det ekstra boost, der altid kommer, når en ny direktør tager over.

Og der er nok at tage fat på for Microsoft og Satya Nadella, for både aktionærer og også mange kunder ønsker at se Microsoft imponere med nye spændende løsninger og teknologier.

Udviklerkonferencen Build er den Microsoft-konference, der traditionelt giver det bedste indblik i, hvad Microsoft går og arbejder på - særligt i forhold til de forskellige Windows-teknologier.

Microsoft: Det kan I vente jer
Det er endnu sparsomt med oplysningerne om programmet på den udsolgte konference, der finder sted i starten af april, men i december var Microsoft ude med lidt info om de overordnede temaer.

"På dette års event kommer vi til at tale om, hvad fremtiden bringer for Windows, Windows Phone, Windows Azure, Windows Server, Visual Studio og meget mere," skrev Steve Guggenheimer, corporate vice president, i et blogindlæg.

Build tager udgangspunkt i de forskellige Windows-teknologier, og derfor er der som sådan ikke noget opsigtsvækkende i udmeldingen fra Microsoft.

Det, der derimod vil komme til at skabe et væld af overskrifter i den kommende tid, er de konkrete nyheder, der kommer frem på Build.

Vi har her samlet både de løse og mere faste rygter forud for udviklerkonferencen.

Det helt store Windows-spørgsmål

1) Windows 9

Lad os starte med det helt store tema, nemlig den næste version af Microsofts styresystem til pc'er, tablets og hybrider.

Om det er retfærdigt eller ej, har Windows 8 i de seneste par år været udgangspunkt for en heftig debat blandt ellers trofaste Windows-brugere.

Den helt nye Metro-brugergrænseflade, det massive fokus på touch og i det hele taget den markante afvigelse fra det ellers så populære Windows 7 har virkelig delt vandene.

Selv om Windows 8.1 har taget hånd om nogle af de kritikpunkter, der var ved det oprindelige Windows 8, er der stadig for mange forbrugere og erhvervskunder, der ikke køber Microsofts koncept.

Men der er også rigtig mange gode elementer i denne Windows-version, og Microsoft har gode muligheder for at bygge videre på dem i et Windows 9, der så samtidig kan udrydde flere af de kritikpunkter, der har været.

Derfor er der allerede nu mange rygter og forventninger til Windows 9, der også bærer kodenavnet Threshold.

Build-konferencen vil helt sikkert byde på nyheder om den næste version af Windows, så spørgsmålet er mere, hvor mange detaljer Microsoft vil lægge frem - og hvad folket vil sige til de ting, de bliver præsenteret for.

Mange mener at vide, at Threshold/Windows 9 vil være klar til frigivelse i april 2015.

Hvis det er korrekt, bliver Build 2014 stedet, hvor vi får det store indblik i Windows-fremtiden.

Her satser Microsoft også stort

2) Windows Phone

Mobilitet er megatrenden over dem alle, og Microsofts Windows Phone er softwaregigantens våben i kampen om smartphonekunderne.

Men Windows Phone har haft det svært i skyggen af iOS og Android, og selv om Windows Phone specielt i det seneste år er begyndt at vinde kunder, er markedsandelen endnu ikke på et niveau, som en gigant som Microsoft kan være tilfreds med.

Microsoft har dog gode forudsætninger for at tage de sidste afgørende skridt væk fra kravlegården med Windows Phone.

Det vigtigste element i den forbindelse er naturligvis købet af Nokia, som dels betyder, at Nokias organisation kan koncentrere sig om at lave gode produkter i stedet for at diskutere overlevelsesstrategier, dels betyder, at Microsoft nu kan styre både hardware og software og dermed potentielt gøre produkterne endnu bedre.

Windows Phone er som operativsystem blevet modnet, og børnesygdommene er udryddet.

Det er nu eller aldrig, hvis Microsoft skal blive den smartphone-spiller, som selskabets størrelse og historik faktisk lægger op til.

3) Windows Server og Windows Azure

Microsofts server-styresystemer er stadig ekstremt vigtige for selskabet.

Det gælder ikke mindst i dag, hvor mange virksomheder så småt begynder at tage cloud-løsningerne i brug, og hvor hybride løsninger er en af de ting, Microsoft satser stort på.

Den seneste version af Windows Server, Windows Server 2012 R2,som  udkom i oktober 2013, har blandt andet et betydeligt fokus på virtualisering og private cloud, og Microsoft vil naturligvis fortsætte ad denne vej også med den næste version.

Det er endnu meget sparsomt med oplysninger om Microsofts server-styresystem, men formentlig er vi noget klogere, når Build er overstået.

Microsofts cloud-platform, Azure, bliver vigtigere og vigtigere, efterhånden som cloud computing for alvor slår igennem hos erhvervskunderne.

Azure er udgangspunkt for ikke bare en stor del af Microsofts fremtid, men også for de mange tusinde udviklere, der møder op til Build.

Nye Windows Azure-features og forbedringer af de eksisterende vil blive et stort tema i Microsoft-land igennem hele 2014.

Der skal kæles for udviklerne

Microsoft har - som alle andre softwareselskaber - et gigantisk behov for at blive ved med at begejstre udviklerne og tiltrække deres opmærksomhed.

De skal udvikle applikationer til Windows-universet - og helst mange og gode apps.

Derfor fortsætter Microsoft med at styre dets udviklerværktøjer, og Visual Studio vil således også på dette års Build blive et omdrejningspunkt for konferencen. 

Læs også:

Her er Microsofts nye topboss - afløser Steve Ballmer

Her er de seks vigtigste opgaver for Microsofts nye topchef

Derfor eksisterer det gamle Microsoft snart ikke længere
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Fiftytwo A/S
Konsulentydelser og branchespecifikke softwareløsninger til retail, e-Commerce, leasing og mediebranchen.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til NIS2 - indhold, krav og konsekvenser

På dagen vil du både få et koncentreret, fokuseret overblik over de juridiske aspekter og de krav, du vil skulle leve op til. Du går også hjem med praktisk viden fra eksperter, der arbejder med NIS2-compliance på både det tekniske og organisatoriske niveau.

28. februar 2024 | Læs mere


Hybrid, on-premise eller public cloud. Bliv klogere på fremtidens datacenter

Vi dykker ned i, hvordan du finder den perfekte pasform for netop din virksomhed. Vi ser på, hvordan du kan imødekomme jeres behov for fleksibilitet og hurtig udvikling, samtidig med at håndtere udfordringerne ved cloud-tjenester.

29. februar 2024 | Læs mere


Faldgruber og forberedelser når du skal implementere Dynamics 365 FO

På dette webinar stiller vir skarpt på overvejelser, forberedelser, forretning og faldgruber, så din virksomhed får det bedste udgangspunkt for jeres Dynamics 365-implementering. Du bliver også klogere på at håndtere master data, som er et af de absolut vigtigste områder i ethvert ERP-projekt, og på hvorfor Dynamics 365 FO er en del af et samlet cloud-transformationsprojekt.

29. februar 2024 | Læs mere