Region efter kæmpenedbrud: Vi har fundet synderen

Region har fundet synderen, der fik regionens netværk til at kollapse, så sygehusene stod uden it.

Det var en defekt fiberkomponent i Region Nords datacenter i Aalborg, der natten til tirsdag fik hele regionens netværk til at kollapse.

Sådan lyder det fra it-chef Claus Wegener Kofoed.

"Vi fandt frem til den pågældende fiber-komponent klokken 12.00 og sendte straks en tekniker ud for at skifte den," siger han til Computerworld.

Her sad den
Den defekte fiber-komponent sad i en core-switch i kælderen under regionens datacenter i Aalborg, fortæller Claus Wegener Kofoed.

"Den broadcastede og genererede en masse trafik, som fik systemet til at gå ned," siger han.

Du kan læse mere om kollapset her: Dansk stor-region efter nedbrud: Derfor gik it-systemerne i sort

Claus Wegener Kofoed fortæller, at denne type fejl - med 'en dårlig' komponent - er noget af det værste, der kan ramme et netværk.

"Der ville jo ikke have været noget problem, hvis den bare var gået ned, for så havde vi bare fået en alarm, mens det redundante system havde kørt videre uden problemer. Men nu sad den altså og genererede en masse trafik," fortæller han.

It-afdelingens overvågningssystem udsendte alarm klokken 03.45 i nat.

Det viste sig, at en såkaldt pakkestorm havde lagt netværket ned - altså en massiv overbelastning af data.

Det kollapsede netværk betød blandt andet, at der ikke var adgang til regionens EPJ-system.

Netværket blev re-etableret igen 09.50.

Siden har regionens it-folk arbejdet på at lokalisere selve den enhed, der har genereret de store mængder data.

"Vi fik trukket netværks-segmentet ud, så vi kunne analysere det, mens det kørte for sig selv. Og her kunne vi se, at der peakede trafik ud," fortæller Claus Wegener Kofoed.

Artiklen fortsætter på næste side...
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Jobindex Media A/S
Salg af telemarketing og research for it-branchen, it-kurser og konferencer

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Nye muligheder for lynhurtig planning optimization i Dynamics 365 SCM

Hurtigere omstilling i virksomhedens supply chain er blevet et must og med de nye muligheder for lynhurtig planning optimization i Dynamics 365 SCM får du en fleksibel og skalerbar MRP-motor.

20. januar 2021 | Læs mere


Digital Vækst 2021

Vi ved, at fremtidens vindervirksomheder er digitale. På konferencen undersøger vi de tre vigtigste aspekter i den digitale transformation: Forretningsmodellerne, de menneskelige og organisatoriske faktorer samt valget af teknologier. I tre Digitale Dilemmaer giver vi en række digitale frontløbere fem minutter hver til at levere deres bedste guldkorn, og herefter åbner vi for spørgsmål fra salen – også digitalt. Diskussionen modereres af chefredaktør på Computerworld, Lars Jacobsen.

21. januar 2021 | Læs mere


Strategiske it-sikkerhedsdage 2021

God it-sikkerhed er blevet en strategisk disciplin der kombinerer ledelse, adfærd, processer og teknologi. Men hvor lægger du niveauet? Hvad er vigtigt for forretningen og den drift? Hvad er knapt så vigtigt? Hvordan indtænker du it-sikkerheds-indsatsen strategisk? Hvad gør du, når skaden er sket? Bliv klogere på ”Strategiske it-sikkerhedsdage 2021: Trusler, tendenser og værktøjer”.

26. januar 2021 | Læs mere


Premium
Fremtiden har aldrig set mere usikker ud for Intel: Her er det, der kan redde – og dødsdømme chip-kæmpen
Computerviews: Intels nyslåede topchef Pat Gelsinger står overfor en stribe rigtig svære beslutninger. Hvis han ikke træder varsomt, vil chip-giganten sandsynligvis sygne hen.
Computerworld
Akut mangel på chip tvinger verdens største bil-producenter til at drosle ned for produktionen af biler
Flere af verdens største bil-producenter er tvunget til at drosle ned for produktionen på grund af mangel på chip, som de ikke kan få leveret.
CIO
Podcast: Hos Viking Life-Saving Equipment er it gået fra at være backend til at være noget, som kunderne spørger aktivt efter
Podcast, The Digital Edge: Viking leverer en stadig større del af deres produkt som en tjeneste. Som en del af tjenesten tager Viking ansvar for sikkerheden ved at levere, dokumentere og vedligeholde det nødvendige sikkerhedsudstyr. Hør hvordan Henrik Balslev senior digital director hos Viking har løftet den opgave.
Job & Karriere
Microsoft i kæmpe dansk satsning - åbner tre store datacentre i Danmark
Microsoft lancerer kæmpe satsning fra hovedkvarteret i Lyngby. Selskabet åbner tre store bæredygtige datacentre på Sjælland.
White paper
Kunsten at navigere i en tilpasningsøkonomi
Evnen til at tilpasse sig en verden i konstant forandring bliver afgørende for virksomhedens mulighed for at vækste i fremtiden. Ét af de finansielle håndtag du kan skrue på, er en hel eller delvis outsourcing af it-driften. I e-bogen ”Kunsten at navigere i en tilpasningsøkonomi” får du viden om, hvordan din virksomhed kan bruge tilpasningsøkonomi til at håndtere fremtidens krav til it. Vi spørger blandt andet: - Kan din virksomhed skalere og tilpasse sin digitale kapacitet og økonomi? - Har dine kunder tillid til, at du har de skarpeste it-løsninger? - Ville I kunne styrke forretningen ved at give jeres it mere fokus? - Kan I få øget funktionalitet til samme pris? Vi fokuserer på risiko, økonomi, fokus og valg af it-partner, som er fire opmærksomhedspunkter du skal have styr på for at lykkes med at tilpasse virksomheden til at modstå forandringerne i verden.