Artikel top billede

(Foto: Dan Jensen)

Afliver flere systemer: Her lader Microsoft øksen falde om otte uger

Om otte uger lader Microsoft falde øksen falde over en hel række udbredte it-systemer - inklusive Windows XP. Se hvilke programmer, der bliver aflivet.

Efter talrige forlængelser og udskydelser er det 8. april endegyldigt slut med det voldsomt populære, men aldrende, Microsoft-styresystem Windows XP.

Her når Microsoft nemlig til den såkaldte end-of-life - eller EOL - af Windows XP, der dog fortsat i et års tid vil blive opdateret med de mest basale sikkerheds-funktioner.

Du kan læse mere om det fantastiske Windows XP her: Verdens bedste Windows? Historien om en gigantisk succes

Den tilstundende aflivning af Windows XP har fået stor bevågenhed. Det samme er ikke tilfældet med de øvrige aflivninger, som Microsoft lader finde sted nogenlunde samtidig.

For også to andre populære Microsoft-programmer når nemlig til EOL inden for et par måneder, hvor de som XP vil blive sikkerhedsopdateret en sidste gang, hvorefter de vil blive forladt og overladt til sig selv.

Det drejer sig om Office 2003 og Exchange 2003.

Office 2003, der blev lanceret 21. oktober 2003, vil modtage sin allersidste sikkerhedsopdatering 8. april - uanset hvilken type Windows-maskine programmet kører på.

Det kan meget vel føre til samme sikkerheds-problemer, som Windows XP's EOL.

Programmet vil nemlig hurtigt komme til at stå pivåbent uden de løbende sikkerhedsopdateringer, der ellers har holdt programmet modstandsdygtigt mod de skiftende hacker-trusler.

Microsoft udsendte alene sidste år 10 sikkerheds-opdateringer til Office 2003. I år er der indtil videre blevet udsendt én opdatering til Office 2003.

Exchange 2003

Det er imidlertid ikke kun front end'en, der når end-of-life 8. april.

Det samme sker nemlig for back end'en, idet også Exchange Server 2003 bliver aflivet på dagen med udsendelsen af den sidste sikkerhedsopdatering.

Mange brugere har - som det er tilfældet med XP og Office 2003 - holdt fast i Exchange Server 2003 og har derfor sprunget den næste udgave, Exchange Server 2007, over.

Mange virksomheder har i stedet migreret direkte til Windows 7, Office 2010 og Exchange Server 2010.

Microsoft stopper også med at lappe patches i Office til Mac 2011 Service Pack 2, hvor alle brugere af OS X-udgaverne skal installere Service Pack 3 for fremover at kunne modtage og installere sikkerheds-opdateringer.

Læs også:

Nye brugere strømmer til XP trods snarlig aflivning

Verdens bedste Windows? Historien om en gigantisk succes

Så hundedyr bliver Windows XP-support lige om lidt

På falderebet: Microsoft forlænger support på dødsdømt styresystem
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Alfapeople Nordic A/S
Rådgivning, implementering, udvikling og support af software og it-løsninger indenfor CRM og ERP.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
People Tech 2023: Sådan gør du din gode arbejdsplads endnu bedre

Du får indsigt i de nyeste trends, hvor udviklingen går hen, masser af inspiration fra andres erfaringer samt god tid til netværk – og værdifuld indsigt i mulighederne for at effektivisere løn- og HR-processer, understøtter nye arbejdsformer og helt basalt skabe grundlaget for at skabe en bedre og mere attraktiv arbejdsplads.

13. december 2023 | Læs mere


Computerworld Cyber Briefing

Én gang om måneden leverer Computerworld Event et 30 minutters Cyber Briefing, hvor du får overblik over de mest aktuelle angreb, største trusler og tendenser samt giver dig gode råd, der kan implementeres direkte i din it-sikkerhedsafdeling. Tema: Trusselsvurderinger – hvorfor er de så forskellige?

19. december 2023 | Læs mere


Secure Access Service Edge - SASE: Sådan styrker du netværkssikkerhed i skyen og skaber et robust cyberforsvar

Bliv klogere på nogle af de udfordringer, som en SASE-løsning effektivt kan håndtere. Du får inspiration til, hvordan du implementerer en cloudbaseret SASE-strategi i din organisation – og hvorfor du bør gøre det. Og så dykker vi ned i nogle af de trends og tendenser, som betyder, at mange virksomheder og organisationer udskrifter deres klassiske netværkssikkerhedstilgang med en SASE-strategi.

16. januar 2024 | Læs mere