Topnyhed:Ingrid Mjøen stopper som dansk landechef i Oracle: Skifter til international toppost

Artikel top billede

Afliver flere systemer: Her lader Microsoft øksen falde om otte uger

Om otte uger lader Microsoft falde øksen falde over en hel række udbredte it-systemer - inklusive Windows XP. Se hvilke programmer, der bliver aflivet.

Efter talrige forlængelser og udskydelser er det 8. april endegyldigt slut med det voldsomt populære, men aldrende, Microsoft-styresystem Windows XP.

Her når Microsoft nemlig til den såkaldte end-of-life - eller EOL - af Windows XP, der dog fortsat i et års tid vil blive opdateret med de mest basale sikkerheds-funktioner.

Du kan læse mere om det fantastiske Windows XP her: Verdens bedste Windows? Historien om en gigantisk succes

Den tilstundende aflivning af Windows XP har fået stor bevågenhed. Det samme er ikke tilfældet med de øvrige aflivninger, som Microsoft lader finde sted nogenlunde samtidig.

For også to andre populære Microsoft-programmer når nemlig til EOL inden for et par måneder, hvor de som XP vil blive sikkerhedsopdateret en sidste gang, hvorefter de vil blive forladt og overladt til sig selv.

Det drejer sig om Office 2003 og Exchange 2003.

Office 2003, der blev lanceret 21. oktober 2003, vil modtage sin allersidste sikkerhedsopdatering 8. april - uanset hvilken type Windows-maskine programmet kører på.

Det kan meget vel føre til samme sikkerheds-problemer, som Windows XP's EOL.

Programmet vil nemlig hurtigt komme til at stå pivåbent uden de løbende sikkerhedsopdateringer, der ellers har holdt programmet modstandsdygtigt mod de skiftende hacker-trusler.

Microsoft udsendte alene sidste år 10 sikkerheds-opdateringer til Office 2003. I år er der indtil videre blevet udsendt én opdatering til Office 2003.

Exchange 2003

Det er imidlertid ikke kun front end'en, der når end-of-life 8. april.

Det samme sker nemlig for back end'en, idet også Exchange Server 2003 bliver aflivet på dagen med udsendelsen af den sidste sikkerhedsopdatering.

Mange brugere har - som det er tilfældet med XP og Office 2003 - holdt fast i Exchange Server 2003 og har derfor sprunget den næste udgave, Exchange Server 2007, over.

Mange virksomheder har i stedet migreret direkte til Windows 7, Office 2010 og Exchange Server 2010.

Microsoft stopper også med at lappe patches i Office til Mac 2011 Service Pack 2, hvor alle brugere af OS X-udgaverne skal installere Service Pack 3 for fremover at kunne modtage og installere sikkerheds-opdateringer.

Læs også:

Nye brugere strømmer til XP trods snarlig aflivning

Verdens bedste Windows? Historien om en gigantisk succes

Så hundedyr bliver Windows XP-support lige om lidt

På falderebet: Microsoft forlænger support på dødsdømt styresystem
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Edgemo A/S
Salg af hardware, software, konsulentydelser og services inden for virtualiseret infrastruktur, cloud, datacenteret og unified communication.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Cloud giver dig fleksibilitet, skalerbarhed og agilitet – men hvordan håndterer man sikkerheden?

Cloudsikkerhed handler om effektiv orkestrering og automatisering for at muliggøre hurtig detektion af og reaktion på hændelser. Det handler om at eliminere kompleksitet, sikre smidighed og sikre fleksibilitet. På dette seminar bliver du klogere på hvordan du planlægger, designer, implementerer og kører dit cybersikkerhedsprogram effektivt.

23. juni 2021 | Læs mere


Effektiv drift og support af applikationer i Dynamics 365 FO

Med Microsoft Dynamics 365 for Finance and Operations (FO) er forretningssystemet flyttet i skyen. Dermed er det slut med store opgraderingsprojekter, og virksomheder og organisationer skal i stedet være klar til løbende opdateringer, som sendes ud flere gange om året. Det kræver et særligt fokus på effektiv drift af applikationerne, hvis stabiliteten i applikationerne skal opretholdes og konkurrenceevnen bevares. I dette webinar bliver du inspireret til, hvordan du får mest muligt ud af din investering i Microsoft Dynamics 365 FO med en driftsaftale, så platformen udvikler sig sammen med din forretning.

24. juni 2021 | Læs mere


The intelligent business: From neat idea to reality

The choice to become a more intelligent business and optimize workflows is not always straightforward, but it requires that you take a step back and see the possibilities in other ways. Come inside when we try to focus on the intelligent business. Hear how SAP S / 4HANA makes processes intelligent and transforms traditional workflows.

01. juli 2021 | Læs mere


Premium
LogPoint-topchef Jesper Zerlang indsætter tidligere Superliga-spiller som ny dansk landechef
Jesper Zerlang overlader pladsen som landechef for det danske marked hos it-sikkerhedsselskabet LogPoint. I stedet skal han fokusere på jobbet som topchef for hele koncernen, der er til stede i ni lande.
Computerworld
Efter Windows 11-lækket: Her er de nye elementer - og lanceringsdatoen
Podcast: Hvad kan Windows 11 tilbyde? Hvad kræver det af dit hardware? Hvornår kommer det? Og hvorfor har NNIT indsat Pär Fors som ny topchef? Ham har vi mødt på hans kontor i Søborg. Få svarene i denne episode af Computerworlds nyhedspodcast.
CIO
Årets CIO 2021: Nu skal Danmarks dygtigste CIO findes - er det dig? Eller kender du en, du vil indstille?
Det er den mest eftertragtede titel for danske it-chefer og CIO'er, der er på spil, når Årets CIO kåres 16. september 2021. Søg selv eller prik til en, som du kender - og læs mere om prisen her.
White paper
Sådan outsourcer du effektivt – og undgår fælderne
Nogle outsourcer for at minimere omkostningsniveauet, andre for at skaffe ressourcer og spidskompetencer, der er svære at skaffe lokalt – eller af en helt tredje årsag. Der er dog talrige forhold, der er gode at afdække, før man overhovedet begynder at lede en outsourcingudbyder. Man skal klarlægge egne projektbehov samt de spørgsmål og krav, man vil stille samt indsamle viden og erfaringer om, hvordan samarbejdet indledes, drives og styres optimalt. Dertil skal man kende til de hyppigste faldgruber, der kan få et ellers lovende outsourcingsamarbejde til at køre i grøften.