Artikel top billede

Internet Explorer under angreb - hidtil ukendt sikkerhedshul udnyttes

Hackere har indledt et angreb via et hidtil ukendt sikkerhedshul i Internet Explorer.

Internet Explorer 10 er under angreb via et hidtil ukendt sikkerhedshul, som hackere udnytter.

Sikkerhedshullet er blevet opdaget af sikkerhedsfirmaet FireEye og bekræftes af Microsoft.

"Microsoft er opmærksom på angrebet mod Internet Explorer. Vi er i gang med efterforskningen," lyder det i en mail fra Microsoft.

Her bedyrer selskabet også, at det nu vil sætte i gang med at løse problemet.

Opdagelsen af sikkerhedshullet kommer blot to dage efter, at Microsoft udsendte en stor sikkerhedsopdateringen, hvor selskabet lappede 24 sikkerhedshuller på tværs af alle versioner af Internet Explorer.

Heraf eksisterede de 15 huller i Internet Explorer 10.

Den store IE-opdatering var ikke oprindeligt planlagt til at indgå i Microsoft månedlige tirsdags-opdatering, men blev tilføjet i sidste øjeblik.

Det kan du læse mere om her: Microsoft klasker to hasterettelser i tirsdagsopdateringen

Den pågældende angrebskode bliver ifølge FireEye hostet på et angrebet, amerikansk website.

Sikkerhedsselskabet kalder det for et 'klassisk drive-by download-angreb,' hvilket dækker over den farligste slags browser-baserede angreb, der alene har til formål at lokke folk over på malware-inficerede sites.

Ifølge FireEye tilsidesætter angrebskoden den såkaldte ASLR (adress space layout randomization) ved hjælp af Flash Action Script.

ASLR er en af Microsofts vigtigste sikkerheds-teknologier, og når den er blevet tilsidesat er det muligt for koden at downloade et payload fra en ekstern server.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Fiftytwo A/S
Konsulentydelser og branchespecifikke softwareløsninger til retail, e-Commerce, leasing og mediebranchen.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Årets CISO 2021

I både offentlige og private organisationer er der behov for at uddanne, rekruttere og fastholde de bedste it-sikkerhedsfolk, fordi sikkerhedsudfordringerne konstant forandres. Derfor sætter vi fokus på best practice inden for it-sikkerhed, og vi vil samtidig fremhæve de personer i Danmark, der gør et ekstra stykke arbejde for at styrke den digitale sikkerhed. Vi hylder derfor årets CISO 2021 på denne konference.

05. oktober 2021 | Læs mere


Dynamics Excellence Day 2021 - indblik, best practice og øget værdi

Med Microsoft Dynamics 365 er Microsoft rykket mod skyen og har fuld integration til både Dynamics, CRM, Office 365, Power BI og Cortana. Det giver utrolig mange muligheder, hvis du griber det rigtigt an. Vi sætter fokus på værdiskabelse og forbedring for både nuværende og nye Dynamics-brugere.

07. oktober 2021 | Læs mere


CISO Trends 2021: Sikkerhed, trusler og strategi

Vi kan ikke komme uden om, at CISO'ens rolle bliver mere og mere markant i de fleste organisationer grundet det evigt omskftelige trusselsbillede. It-sikkerhed er forlængst blevet en forretningskritisk disciplin, hvor dele af og hele organisationer kan blive lagt ned af at enkelt angreb. Derfor ser vi nærmere på det overordnede trusselsbillede, og hvordan CISO'erne konstant skal være på vagt over for nye trusler.

12. oktober 2021 | Læs mere