Artikel top billede

Internet Explorer under angreb - hidtil ukendt sikkerhedshul udnyttes

Hackere har indledt et angreb via et hidtil ukendt sikkerhedshul i Internet Explorer.

Internet Explorer 10 er under angreb via et hidtil ukendt sikkerhedshul, som hackere udnytter.

Sikkerhedshullet er blevet opdaget af sikkerhedsfirmaet FireEye og bekræftes af Microsoft.

"Microsoft er opmærksom på angrebet mod Internet Explorer. Vi er i gang med efterforskningen," lyder det i en mail fra Microsoft.

Her bedyrer selskabet også, at det nu vil sætte i gang med at løse problemet.

Opdagelsen af sikkerhedshullet kommer blot to dage efter, at Microsoft udsendte en stor sikkerhedsopdateringen, hvor selskabet lappede 24 sikkerhedshuller på tværs af alle versioner af Internet Explorer.

Heraf eksisterede de 15 huller i Internet Explorer 10.

Den store IE-opdatering var ikke oprindeligt planlagt til at indgå i Microsoft månedlige tirsdags-opdatering, men blev tilføjet i sidste øjeblik.

Det kan du læse mere om her: Microsoft klasker to hasterettelser i tirsdagsopdateringen

Den pågældende angrebskode bliver ifølge FireEye hostet på et angrebet, amerikansk website.

Sikkerhedsselskabet kalder det for et 'klassisk drive-by download-angreb,' hvilket dækker over den farligste slags browser-baserede angreb, der alene har til formål at lokke folk over på malware-inficerede sites.

Ifølge FireEye tilsidesætter angrebskoden den såkaldte ASLR (adress space layout randomization) ved hjælp af Flash Action Script.

ASLR er en af Microsofts vigtigste sikkerheds-teknologier, og når den er blevet tilsidesat er det muligt for koden at downloade et payload fra en ekstern server.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Alfapeople Nordic A/S
Rådgivning, implementering, udvikling og support af software og it-løsninger indenfor CRM og ERP.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
NIS2 - Sådan forbereder du din virksomhed til den store dag med ny EU-lovgivning om cybersikkerhed

NIS2 er et nyt EU-direktiv, som pålægger medlemslandene at sikre, at udbydere af kritisk infrastruktur og tjenester har passende sikkerhedsforanstaltninger på plads til at styre cyberrisici og opretholde modstandsdygtighed i tilfælde af en hændelse. Du skal være klar fra dag et – ellers vanker der bøder.

26. september 2023 | Læs mere


Er der en vej uden om usikker, kostbar og kompleks clouddrift?

Få indsigt i konklusionerne fra en nylig, storstilet undersøgelse fra Computerworld og Veritas med svar fra mere end 100 danske IT-topchefer i detaljer om deres erfaringer med de seneste års bevægelse mod cloudbaserede platforme og services. Derudover får du bud på, hvordan man som virksomhed både høster fordelene ved øget clouddrift og et stigende antal leverandører. Vel at mærke samtidig med, at man får det overblik, som gør det muligt at drive infrastrukturen sikkert og effektivt.

05. oktober 2023 | Læs mere


OT-sikkerhed i produktionsmiljøer - hvor kommer truslerne fra og hvordan opnår I optimal modstandsdygtighed overfor cyberangreb?

Til trods for den intense fokus på cybersikkerhed og NIS2 er mange produktionsvirksomheder og organisationer stadig usikre på, hvad de konkret skal gøre for at sikre, at de lever op til direktivets nye skærpede krav, når det gælder risikostyring, dokumentation og indberetning samt kravene om at garantere sikkerheden igennem hele forsyningskæden – og det ansvar, der følger med.

10. oktober 2023 | Læs mere