Skal iOS og Mac OS X virkelig smeltes sammen til et helt nyt system?

ComputerViews: Apple pønser måske på at smelte iOS og Mac OS X sammen. Men giver det egentlig nogen mening?

ComputerViews: Skal man være noget ved musikken, skal man som software-leverandør i dag levere solide systemer til både smartphone, tablet-computere og de to klassiske computerformater, pc og bærbar.

Microsoft har for længst set skriften på væggen og har udviklet en vision om, at data, programmer og måske endda selve styresystemet skal kunne køre gnidningsfrit mellem både pc'er, tablet-computere og smartphones.

Men hvordan med Apple?

Apples vækstrater er efter års jubelridt begyndt at flade ud, og selskabet har ikke siden iPad'en - der blev udviklet før navnkundige Steve Jobs' død - lanceret særligt opsigtsvækkende eller banebrydende produkter.

Vi må derfor formode, at selskabet er på jagt efter 'The next big thing - det produkt, der igen kan katapultere Apple godt ind i fremtiden.

Det kan du læse mere om her: Alt er ikke godt for Apple trods rekordsalg: Her er Apples store udfordringer

'iAnywhere'
Analysehuset J.P. Morgan mener, at denne jagt kan udmønte sig i et helt nyt og frit flydende styresystem, 'iAnywhere,' der med enkelte småvariationer skal kunne anvendes på alle typer enheder - fra smartphone og tablet til en full blown computer til tung brug.

Med andre ord: En sammensmeltning af Mac OS X og iOS.

Microsoft har lagt samme ide til grund med udviklingen af den kakkel- og touch-baserede Windows 8, hvis nye design-tanker imidlertid har udløst lidt af et chok for mange Windows-brugere, som har haft svært ved for alvor at tage tablet-inspirationen til sig, når de sidder ved en pc.

Det har uden den mindste tvivl givet stof til eftertanke hos Apple, hvis brugere traditionelt går væsentligt mere op i design, lækkerhed og polish end Windows-brugerne, der som udgangspunkt bare vil have skidtet til at fungere.

Teknologisk hviler iOS og Mac OS X allerede i dag på samme fundament med en række fælles frameworks, der kan anvendes relativt gnidningsfrit på både Mac og iPhone.

Det understreger, at Apple i hvert fald dengang helt bevidst valgte at videreudvikle til henholdsvis smartphone og computer.

Men det var på den anden side dengang, hvor ingen rigtigt kunne se, hvilken indflydelse iPhonen og iOS ville få i markedet. Og hvor smartphonen var væsentligt svagere og havde væsentligt færre hestekræfter end computeren - en forskel, der imidlertid langsomt, men støt, er ved at blive udlignet.

Artiklen fortsætter på næste side...
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
IT Relation A/S
Outsourcing, hosting, decentral drift, servicedesk, konsulentydelser, salg og udleje af handelsvarer, udvikling af software.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Giv dit salg og kundeservice et løft med Dynamics 365

Microsoft har sat turbo på udviklingen af Dynamics 365, som er stærkere, mere omfattende og mere fleksibel end nogensinde før. Resultatet er et hav af nye muligheder. Både for dig, som allerede bruger dele af Dynamics' ERP-funktionalitet, og for dig som vil høste fordelene af alle de andre smarte funktioner, Dynamics 365-platformen byder på.

06. oktober 2020 | Læs mere


Netværkssikkerhed - teknologi og værktøjer til at skabe sikre netværk

Netværket er din virksomheds livsnerve: Den ofte oversete teknologi, der sikrer, at interne og eksterne medarbejdere, leverandører eller kunder har adgang til netop den information der holder driften kørende.

07. oktober 2020 | Læs mere


ESDH/ECM: Effektiv data- og dokumenthåndtering i din organisation

Den rigtige dokumenthåndtering er i den grad med til at sikre effektiviteten i din virksomhed. Det hjælper både din virksomhed og dine medarbejder til at spare tid, mindske risikoen for fejl og leve op til gældende regler. Få svar på hvilke arbejdsprocesser, der med fordel kan digitaliseres først.

20. oktober 2020 | Læs mere


Premium
Efter rokade i KMD's direktion: Her er selskabets nye ledelse
En række af KMD's direktører har fået nye hatte efter en ledelsesrokade. En ny profil er hentet ind udefra, en direktør stopper og en tredje bytter titel ud med en anden. Se selskabet nye ledelse her.
Computerworld
Statens Serum Institut har slettet alle sendte mails ved en fejl: "Det er dybt beklageligt"
Alle sendte mails fra Statens Seruminstitut og Sundhedsdatastyrelsen er blevet slettet, hvis de er sendt før 22. juli, oplyser de to myndigheder.
CIO
Torben Fabrin og Arla måtte på få dage omstille hele deres produktion da coronaen ramte
Da coronaen ramte verden måtte mejerigiganten Arla på få dage omstille sin produktion. Samtidig voksede salget massivt til supermarkeder mens institutioner og restauranter gik næsten i stå. Hør hvordan Arla kom gennem krisen ved blandt andet være klar med realtime analytics.
Job & Karriere
På jagt efter et it-job i Jylland? Her er 10 stillinger fra Aabenraa til Aalborg, der ledige netop nu
Vi har fundet en række spændende stillinger til dig, der jagter et it-job. Her kan du vælge og vrage mellem ledige stillinger lige fra Aabenraa til Aalborg.
White paper
Organisér din Spend Management strategi
Med den stigende økonomiske usikkerhed og omkostningerne ved de evigt voksende reguleringer, så må virksomhedsledere kigge ind i deres organisation for at drive profitabilitet og vækst, som en konkurrencemæssig fordel. Det første skridt i denne proces er at identificere hvilke Spend-processer der skal optimeres, ved at benchmarke de nuværende performance levels mod ledernes performance. I dette whitepaper kigger vi nærmere på bl.a. KPI’er og optimering af Spend-strategi, så du udnytter potentialet bedst muligt.