Artikel top billede

Hemmelig Android-plan: Drastisk ændring kan være på vej

Google er tilsyneladende ved at været træt af en særlig problemstilling hos producenterne af Android-produkter. Lækkede informationer peger på, hvordan det skal løses.

I Gartners netop offentliggjorte opgørelse over mobil- og smartphonemarkedet i 2013 fremgår det, at Android er det mest solgt operativsystem med en markedsandel 78,4 procent.

iOS lander på 15,6 procent på andenpladsen, og Microsoft indtager tredjepladsen med 3,2 procent.

Men selv om der altså er installeret Android på omkring otte ud af 10 af de smartphones, der sælges på verdensplan, er Android ikke bare Android - der er derimod tale om flere forskellige versioner af styresystemet.

Det brogede Android-billede kan dog måske snart være fortid.

Flere medier, blandt andre Phonearena.com, hævder at være kommet i besiddelse af lækkede informationer, der beskriver, hvordan Google fremover vil indføre en ny politik, der vil begrænse andelen af enheder, der kører ældre versioner af Android.

Nye regler måske på vej

Google har - hvis informationerne er ægte - sendt følgende besked til en eller flere af hardware-producenterne.

"Fra februar 2014 vil Google ikke længere godkende GMS-distribution (Google Mobile Services, red.) på nye Android-produkter, der bliver sendt afsted med ældre platforms-releases."

"Hver enkelt platforms-release vil have et ‘GMS approval window', der typisk lukkes ni måneder efter, at den næste Android platform-release er offentligt tilgængelig."

Google Mobile Services inkluderer blandt andet populære tjenester som Google Maps og Google Play Store.

Det vil derfor give smartphoneproducenten et forklaringsproblem over for kunderne, hvis en ellers relativ ny telefon eksempelvis ikke kan godkendes til Google Play Store, fordi den kører en ældre Android-version.

Her er alle Android-versionerne

Nu ved vi som sagt ikke, om den lækkede information er ægte, men det er en velkendt problemstilling, at Android har været præget af for megen fragmentering - og Google arbejder i øvrigt også løbende på at ændre dette.

Det ses blandt andet ved, at den nyeste version, KitKat, er designet til også at kunne køre på ældre hardware.

En af forklaringerne på, at det til tider kan være en længere proces, fra nye Android-versioner frigives, til de lander på brugerens smartphone eller tablet, er, at det er mobilproducenterne, der justerer versionen og tilpasser den til de konkrete telefoner, før opdateringen sendes ud.

Her er Android-versionerne i dag

Googles udvikler-side (se figur nederst) fremgår det, hvordan udbredelsen af de forskellige Android-versioner er i dag.

Jelly Bean ligger i øjeblikket på 60,7 procent som den mest udbredte version. Andenpladsen indtages af Gingerbread med 20 procent, mens Ice Cream Sandwich har 16 procent.

Den nyeste version af Android, KitKat, er endnu kun at finde på 1,8 procent af de Android-telefoner, der indgår i statistikken - det skyldes dog først og fremmest, at KitKat først blev frigivet til de første produkter i november sidste år.

Læs også:

Alt du skal vide om Android 4.4 KitKat

Sådan indtager Android-telefonerne din arbejdsplads

Her er den mest populære Android-version
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
JN Data A/S
Driver og udvikler it-systemer for finanssektoren.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Computerworld Summit 2021

En moderne digital vindervirksomhed bringer nye teknologier i spil, skaber digital innovation, udnytter data som styringsværktøj og ser verden som én stor markedsplads. Men succes kræver, at du ved, hvor den dyre teknologi kan gøre den største forskel i forretningen. Den kræver, at du ved i hvilken retning den øgede politiske regulering af teknologi og data bevæger sig hen. Og den succes kræver, at du kan udnytte teknologien til at automatisere og skalere til gavn for bundlinjen og budgettet.

26. oktober 2021 | Læs mere


Sats på DevOps og få mere kvalitet og hastighed i både udvikling og drift

Der er mange potentielle gevinster at hente ved at satse på DevOps. Rigtig mange danske virksomheder er allerede i gang. På denne konference får du et indblik i mulighederne med DevOps og gode råd, der kan sikre dig succesen.

02. november 2021 | Læs mere


CIO Trends 2021: Sådan ser teknologiradaren ud hos Danmarks bedste CIOs

Teknologien i virksomheder spiller i den grad en større og større rolle, hvor vi er nødt til at stille endnu større krav til, hvordan vi udnytter den, og hvilke muligheder den giver. Spørgsmålet er dog, hvordan man formår at lede en virksomhed, der konstant skal forholde sig til teknologiens forandringer.

16. november 2021 | Læs mere