Artikel top billede

Hemmelig Android-plan: Drastisk ændring kan være på vej

Google er tilsyneladende ved at været træt af en særlig problemstilling hos producenterne af Android-produkter. Lækkede informationer peger på, hvordan det skal løses.

I Gartners netop offentliggjorte opgørelse over mobil- og smartphonemarkedet i 2013 fremgår det, at Android er det mest solgt operativsystem med en markedsandel 78,4 procent.

iOS lander på 15,6 procent på andenpladsen, og Microsoft indtager tredjepladsen med 3,2 procent.

Men selv om der altså er installeret Android på omkring otte ud af 10 af de smartphones, der sælges på verdensplan, er Android ikke bare Android - der er derimod tale om flere forskellige versioner af styresystemet.

Det brogede Android-billede kan dog måske snart være fortid.

Flere medier, blandt andre Phonearena.com, hævder at være kommet i besiddelse af lækkede informationer, der beskriver, hvordan Google fremover vil indføre en ny politik, der vil begrænse andelen af enheder, der kører ældre versioner af Android.

Nye regler måske på vej

Google har - hvis informationerne er ægte - sendt følgende besked til en eller flere af hardware-producenterne.

"Fra februar 2014 vil Google ikke længere godkende GMS-distribution (Google Mobile Services, red.) på nye Android-produkter, der bliver sendt afsted med ældre platforms-releases."

"Hver enkelt platforms-release vil have et ‘GMS approval window', der typisk lukkes ni måneder efter, at den næste Android platform-release er offentligt tilgængelig."

Google Mobile Services inkluderer blandt andet populære tjenester som Google Maps og Google Play Store.

Det vil derfor give smartphoneproducenten et forklaringsproblem over for kunderne, hvis en ellers relativ ny telefon eksempelvis ikke kan godkendes til Google Play Store, fordi den kører en ældre Android-version.

Her er alle Android-versionerne

Nu ved vi som sagt ikke, om den lækkede information er ægte, men det er en velkendt problemstilling, at Android har været præget af for megen fragmentering - og Google arbejder i øvrigt også løbende på at ændre dette.

Det ses blandt andet ved, at den nyeste version, KitKat, er designet til også at kunne køre på ældre hardware.

En af forklaringerne på, at det til tider kan være en længere proces, fra nye Android-versioner frigives, til de lander på brugerens smartphone eller tablet, er, at det er mobilproducenterne, der justerer versionen og tilpasser den til de konkrete telefoner, før opdateringen sendes ud.

Her er Android-versionerne i dag

Googles udvikler-side (se figur nederst) fremgår det, hvordan udbredelsen af de forskellige Android-versioner er i dag.

Jelly Bean ligger i øjeblikket på 60,7 procent som den mest udbredte version. Andenpladsen indtages af Gingerbread med 20 procent, mens Ice Cream Sandwich har 16 procent.

Den nyeste version af Android, KitKat, er endnu kun at finde på 1,8 procent af de Android-telefoner, der indgår i statistikken - det skyldes dog først og fremmest, at KitKat først blev frigivet til de første produkter i november sidste år.

Læs også:

Alt du skal vide om Android 4.4 KitKat

Sådan indtager Android-telefonerne din arbejdsplads

Her er den mest populære Android-version
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Targit A/S
Udvikling og salg af software til business intelligence.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til NIS2 - indhold, krav og konsekvenser

På dagen vil du både få et koncentreret, fokuseret overblik over de juridiske aspekter og de krav, du vil skulle leve op til. Du går også hjem med praktisk viden fra eksperter, der arbejder med NIS2-compliance på både det tekniske og organisatoriske niveau.

28. februar 2024 | Læs mere


Hybrid, on-premise eller public cloud. Bliv klogere på fremtidens datacenter

Vi dykker ned i, hvordan du finder den perfekte pasform for netop din virksomhed. Vi ser på, hvordan du kan imødekomme jeres behov for fleksibilitet og hurtig udvikling, samtidig med at håndtere udfordringerne ved cloud-tjenester.

29. februar 2024 | Læs mere


Faldgruber og forberedelser når du skal implementere Dynamics 365 FO

På dette webinar stiller vir skarpt på overvejelser, forberedelser, forretning og faldgruber, så din virksomhed får det bedste udgangspunkt for jeres Dynamics 365-implementering. Du bliver også klogere på at håndtere master data, som er et af de absolut vigtigste områder i ethvert ERP-projekt, og på hvorfor Dynamics 365 FO er en del af et samlet cloud-transformationsprojekt.

29. februar 2024 | Læs mere