Top 100:Visma-koncernen brager frem: Fire af selskaberne blandt de 100 dygtigste i Danmark

Artikel top billede

Hemmelig Android-plan: Drastisk ændring kan være på vej

Google er tilsyneladende ved at været træt af en særlig problemstilling hos producenterne af Android-produkter. Lækkede informationer peger på, hvordan det skal løses.

I Gartners netop offentliggjorte opgørelse over mobil- og smartphonemarkedet i 2013 fremgår det, at Android er det mest solgt operativsystem med en markedsandel 78,4 procent.

iOS lander på 15,6 procent på andenpladsen, og Microsoft indtager tredjepladsen med 3,2 procent.

Men selv om der altså er installeret Android på omkring otte ud af 10 af de smartphones, der sælges på verdensplan, er Android ikke bare Android - der er derimod tale om flere forskellige versioner af styresystemet.

Det brogede Android-billede kan dog måske snart være fortid.

Flere medier, blandt andre Phonearena.com, hævder at være kommet i besiddelse af lækkede informationer, der beskriver, hvordan Google fremover vil indføre en ny politik, der vil begrænse andelen af enheder, der kører ældre versioner af Android.

Nye regler måske på vej

Google har - hvis informationerne er ægte - sendt følgende besked til en eller flere af hardware-producenterne.

"Fra februar 2014 vil Google ikke længere godkende GMS-distribution (Google Mobile Services, red.) på nye Android-produkter, der bliver sendt afsted med ældre platforms-releases."

"Hver enkelt platforms-release vil have et ‘GMS approval window', der typisk lukkes ni måneder efter, at den næste Android platform-release er offentligt tilgængelig."

Google Mobile Services inkluderer blandt andet populære tjenester som Google Maps og Google Play Store.

Det vil derfor give smartphoneproducenten et forklaringsproblem over for kunderne, hvis en ellers relativ ny telefon eksempelvis ikke kan godkendes til Google Play Store, fordi den kører en ældre Android-version.

Her er alle Android-versionerne

Nu ved vi som sagt ikke, om den lækkede information er ægte, men det er en velkendt problemstilling, at Android har været præget af for megen fragmentering - og Google arbejder i øvrigt også løbende på at ændre dette.

Det ses blandt andet ved, at den nyeste version, KitKat, er designet til også at kunne køre på ældre hardware.

En af forklaringerne på, at det til tider kan være en længere proces, fra nye Android-versioner frigives, til de lander på brugerens smartphone eller tablet, er, at det er mobilproducenterne, der justerer versionen og tilpasser den til de konkrete telefoner, før opdateringen sendes ud.

Her er Android-versionerne i dag

Googles udvikler-side (se figur nederst) fremgår det, hvordan udbredelsen af de forskellige Android-versioner er i dag.

Jelly Bean ligger i øjeblikket på 60,7 procent som den mest udbredte version. Andenpladsen indtages af Gingerbread med 20 procent, mens Ice Cream Sandwich har 16 procent.

Den nyeste version af Android, KitKat, er endnu kun at finde på 1,8 procent af de Android-telefoner, der indgår i statistikken - det skyldes dog først og fremmest, at KitKat først blev frigivet til de første produkter i november sidste år.

Læs også:

Alt du skal vide om Android 4.4 KitKat

Sådan indtager Android-telefonerne din arbejdsplads

Her er den mest populære Android-version
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Fiftytwo A/S
Konsulentydelser og branchespecifikke softwareløsninger til retail, e-Commerce, leasing og mediebranchen.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Om SAP Excellence Day 2022

På SAP Excellence Day 2022 får du et kondenseret og prioriteret overblik, der gør det lettere at prioritere mellem de mange muligheder og informeret grundlag for at vælge til og fra. Du får viden om, hvilke muligheder de nye tilbud og services giver – men også om risikoen ved at vælge de nyeste løsninger fra. Samtidig får du senest opdaterede indsigt i SAPs egne planer for de kommende 2-3 år.

05. oktober 2022 | Læs mere


Sådan får du effektiv drift og udnytter de nye muligheder med Microsoft Dynamics 365

På denne konference kan du derfor få indblik i nyhederne i Microsoft Dynamics 365, erfaringer med udrulning af systemerne samt nyttig viden fra en række centrale leverandører om valgmulighederne i det omfattende system og erfaringerne ind til nu.

06. oktober 2022 | Læs mere


Cyber Security Strategy Trends 2022

Vi kan ikke komme uden om, at CISO'ens rolle bliver mere og mere markant i de fleste organisationer grundet det evigt omskftelige trusselsbillede. It-sikkerhed er forlængst blevet en forretningskritisk disciplin, hvor dele af og hele organisationer kan blive lagt ned af at enkelt angreb. Derfor ser vi nærmere på det overordnede trusselsbillede, og hvordan CISO'erne konstant skal være på vagt over for nye trusler.

11. oktober 2022 | Læs mere


CIO
Stort CIO-interview: Lemvigh-Müllers milliard-omsætning er blevet digital