Artikel top billede

(Foto: Mike Reed)

Fra afdelingen for åbenlys videnskab: Internettrolde er dårlige mennesker

Onlinedebatter plages alt for ofte af hadefulde fjolser. En gruppe forskere har undersøgt, hvad der er galt med de aggressive og manipulerende internettrolde. Se resultatet her.

Det er ligesom visheden om, at vand er vådt og det faktum, at du bliver både kønnere og mere charmerende efter et par øl - helt åbenlyst sandt.

Alligevel har et hold forskere fra Manitoba Universitet i Canada undersøgt i alt 1.235 personer og gennemgået deres opførsel, når der kommenteres på nettet for at finde personlighedstrækkene for såkaldt internettrolde. Altså folk som hærger kommentarfelterne på nettet med personlige angreb, bevidst fejlagtige kommentarer eller generelt bare prøver at afspore debatten for at skabe splid.

Og resultaterne er slående, men måske knap så overraskende for folk, der ofte læser kommentarer på nettet: Trolde er ikke som os andre.

For i deres rapport, som har det sigende navn "Trolls just want to have fun", dokumenterer forskerne, at personer med en opførsel som en såkaldt internettrold oftere har personlighedstræk, som rammer ind i den såkaldte Dark Tetrad: At man er parat til at manipulere med andre, at man er narcissistisk / selvoptaget, at man savner empati og at man finder glæde i andres lidelse (sadisme).

Den lille gruppe blev dog blandt andet fundet ved, at de svarede ja til spørgsmål som "Jeg kan lide at trolle folk i debatforums eller i kommentarfelter på nettet", "Jeg holder af at genere andre spillere i multiplayer-spil" og "Jo smukkere og ren en ting er, jo mere tilfredsstillende er det at ødelægge".

Heldigvis for os andre var det kun 5,6 procent af deltagerne i studiet som angav, at de nød at opføre sig som en internettrold. Men derfor kan de hurtigt fylde uforholdsmæssigt meget, som talrige danske aviser har fundet ud af.

Læs også om fanboys, spejderdrenge og irriterende Kloge Åger: Her er de værste fjolser online
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Despec Denmark A/S
Distributør af forbrugsstoffer, printere, it-tilbehør, mobility-tilbehør, ergonomiske produkter, kontor-maskiner og -tilbehør.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Byg digitale løsninger omkring dit kerneprodukt og styrk konkurrenceevnen

Stadig flere virksomheder tænker digitale løsninger ind i deres samlede produktportefølje. De sælger ikke ”kun” komponenter og fysiske produkter, men styrker det samlede produktkatalog med services, der f.eks. giver indsigt i ydeevne og udnyttelse af enhederne – og som gør vedligehold langt mere kosteffektivt og rettidigt. Derfor sætter vi fokus på, hvordan du bygger eller optimerer cloudbaserede løsninger, der komplementerer dit kerneprodukt.

21. marts 2023 | Læs mere


Computerworld Cyber Briefing

Én gang om måneden leverer Computerworld Event et 30 minutters Cyber Briefing, hvor du får overblik over de mest aktuelle angreb, største trusler og tendenser samt giver dig gode råd, der kan implementeres direkte i din it-sikkerhedsafdeling. Tema: Hvor står Danmark i forhold truslen fra DDoS?

22. marts 2023 | Læs mere


Datadrevet forretning 2023

Gennem inspirerende oplæg fra personer, der – på egne eller andres vegne – har formået at udnytte data til at sikre en kant til konkurrenterne, bliver du inspireret til, hvordan din organisation kan lykkes med at høste gevinsterne gennem målrettet investering i databaseret innovation og udvikling og om, hvordan man i praksis spotter potentialet i og værdien af data.

23. marts 2023 | Læs mere