Artikel top billede

Fra afdelingen for åbenlys videnskab: Internettrolde er dårlige mennesker

Onlinedebatter plages alt for ofte af hadefulde fjolser. En gruppe forskere har undersøgt, hvad der er galt med de aggressive og manipulerende internettrolde. Se resultatet her.

Det er ligesom visheden om, at vand er vådt og det faktum, at du bliver både kønnere og mere charmerende efter et par øl - helt åbenlyst sandt.

Alligevel har et hold forskere fra Manitoba Universitet i Canada undersøgt i alt 1.235 personer og gennemgået deres opførsel, når der kommenteres på nettet for at finde personlighedstrækkene for såkaldt internettrolde. Altså folk som hærger kommentarfelterne på nettet med personlige angreb, bevidst fejlagtige kommentarer eller generelt bare prøver at afspore debatten for at skabe splid.

Og resultaterne er slående, men måske knap så overraskende for folk, der ofte læser kommentarer på nettet: Trolde er ikke som os andre.

For i deres rapport, som har det sigende navn "Trolls just want to have fun", dokumenterer forskerne, at personer med en opførsel som en såkaldt internettrold oftere har personlighedstræk, som rammer ind i den såkaldte Dark Tetrad: At man er parat til at manipulere med andre, at man er narcissistisk / selvoptaget, at man savner empati og at man finder glæde i andres lidelse (sadisme).

Den lille gruppe blev dog blandt andet fundet ved, at de svarede ja til spørgsmål som "Jeg kan lide at trolle folk i debatforums eller i kommentarfelter på nettet", "Jeg holder af at genere andre spillere i multiplayer-spil" og "Jo smukkere og ren en ting er, jo mere tilfredsstillende er det at ødelægge".

Heldigvis for os andre var det kun 5,6 procent af deltagerne i studiet som angav, at de nød at opføre sig som en internettrold. Men derfor kan de hurtigt fylde uforholdsmæssigt meget, som talrige danske aviser har fundet ud af.

Læs også om fanboys, spejderdrenge og irriterende Kloge Åger: Her er de værste fjolser online
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Targit A/S
Udvikling og salg af software til business intelligence.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Cloud giver dig fleksibilitet, skalerbarhed og agilitet – men hvordan håndterer man sikkerheden?

Cloudsikkerhed handler om effektiv orkestrering og automatisering for at muliggøre hurtig detektion af og reaktion på hændelser. Det handler om at eliminere kompleksitet, sikre smidighed og sikre fleksibilitet. På dette seminar bliver du klogere på hvordan du planlægger, designer, implementerer og kører dit cybersikkerhedsprogram effektivt.

23. juni 2021 | Læs mere


Effektiv drift og support af applikationer i Dynamics 365 FO

Med Microsoft Dynamics 365 for Finance and Operations (FO) er forretningssystemet flyttet i skyen. Dermed er det slut med store opgraderingsprojekter, og virksomheder og organisationer skal i stedet være klar til løbende opdateringer, som sendes ud flere gange om året. Det kræver et særligt fokus på effektiv drift af applikationerne, hvis stabiliteten i applikationerne skal opretholdes og konkurrenceevnen bevares. I dette webinar bliver du inspireret til, hvordan du får mest muligt ud af din investering i Microsoft Dynamics 365 FO med en driftsaftale, så platformen udvikler sig sammen med din forretning.

24. juni 2021 | Læs mere


The intelligent business: From neat idea to reality

The choice to become a more intelligent business and optimize workflows is not always straightforward, but it requires that you take a step back and see the possibilities in other ways. Come inside when we try to focus on the intelligent business. Hear how SAP S / 4HANA makes processes intelligent and transforms traditional workflows.

01. juli 2021 | Læs mere


Premium
Den nye kulørte iMac er så Applesk at det næsten gør ondt – og derfor ville jeg ikke selv købe en
Apple-dyderne lever i allerbedste velgående i selskabets nye, lækre og farverige iMac – og det bør få dig til at se dig om efter noget andet.
Computerworld
Efter Windows 11-lækket: Her er de nye elementer - og lanceringsdatoen
Podcast: Hvad kan Windows 11 tilbyde? Hvad kræver det af dit hardware? Hvornår kommer det? Og hvorfor har NNIT indsat Pär Fors som ny topchef? Ham har vi mødt på hans kontor i Søborg. Få svarene i denne episode af Computerworlds nyhedspodcast.
CIO
Der findes ikke noget vigtigere for din virksomhedskultur end psychological safety
Klumme: Forskningen er entydig: Vidensarbejde er mere effektiv, når du tør stille spørgsmål, rejse kritik og indrømme fejl helt uden frygt for at blive straffet eller gjort til grin. Hvis du ikke har fokus på denne del af din virksomhedskultur, så lever din virksomhed og dine medarbejdere ikke op til deres fulde potentiale.
White paper
Det bedste fra to verdener: Sådan går du i Azure med VMware
Det er blevet langt lettere at rykke dit VMware-miljø til Microsoft Azure – få den korte og præcise forklaring her.