Artikel top billede

Power BI til Office 365.

Er regnearkets tid forbi? Sådan analyserer vi data i dag

Det er slut med at scrolle frem og tilbage i tørre regneark. Nye, visuelle BI-værktøjer giver os et hav af nye muligheder - og medfører en særlig risiko.

Det er - og vil i stigende grad blive - lettere end nogensinde at lave data-analyser.

Visuelle data-præsentationer, der gør data-analysen markant lettere og mere overskuelig for slutbrugeren, vinder hastigt frem. 

Sådan lyder en af konklusionerne i en ny rapport (PDF) fra Deloitte om trends inden for data-analyser i 2014.

"Letanvendelig software gør komplekse data tilgængelige og forståelige for stort set en hvilken som helst forretningsbruger," skriver Deloitte.

"Fra discovery og visual exploration til identificering af mønstre og sammenhænge; nutidens visualiserings-værktøjer bekræfter let talemåden, at et billede er mere værd end tusind ord. Eller, i dette tilfælde, tal."

Rådgivningsfirmaet forklarer, at det det ikke mindst gælder inden for big data, hvor visualiseringen af komplekse og ustrukturerede data kan bane vejen for en helt ny indsigt i forretningens nuværende og potentielt kommende aktiviteter.

"Det er forklaringen på, at visuelt orienterede værktøjer vinder frem i mange big data-applikationer. Brugerne får mulighed for at forstå, udforske, dele og anvende data effektivt og i fællesskab - ofte uden at der er behov for professionelle analysefolk."

Her kan du få problemer

Deloitte mener dog også, at denne udvikling medfører en risiko for, at brugerne vælger de polerede grafer frem for mere grundige analyser og derfor potentielt kan komme frem til forkerte resultater.

"Visuelle analyser giver ikke mening til alle beslutninger, og nogle visualiseringer skaber simpelthen ikke klarhed over data."

"Nogle gange giver det mening at fremvise resultater som gode gamle tal, og prangende visualiseringer skaber bare støj," skriver Deloitte i rapporten.

Der findes en stribe leverandører af BI- og big data-værktøjer, og de fleste af dem har visuelle data-analyser som et af de store fokusområder.

Senest har Microsoft lanceret sit Power BI til Office 365, hvor visualiseringen af data er det store salgsargument.

Det betyder dog ikke, at det er slut med det klassiske Excel-ark, for det er stadig der, dataene opsamles, før de kan præsenteres på en mere interaktiv og visuel måde via Power BI.

Læs også:

Klar til big data? Her skal du investere i ny teknologi

Big data afmystificeret: Sådan kommer du i gang

Her er Microsofts BI til Office 365: Sådan fungerer det
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
KEYBALANCE A/S
Udvikling og salg af økonomisystemer samt CRM og MPS. Systemer til blandt andet maskinhandlere, vvs-branchen, vognmænd, låsesmede,handelsvirksomheder

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Produktion 2.0: Drift og sikkerhed når der går IT i OT

Moderne produkter skal have mere end strøm for at fungere – og deres navlestreng skal ikke klippes når de forlader fabrikshallen. På denne konference kan du derfor lære mere om hvordan du får etableret det sikre setup når der går IT i OT.

23. februar 2023 | Læs mere


MS Power Platform

Bliv inspireret til, hvordan du kan gribe mulighederne via Microsofts Power Platform og Power Apps gennem oplæg om og demonstrationer af, hvordan danske virksomheder anvender mulighederne. Eksempelvis ved at visualisere og dele data med Power BI, tilpasse, digitalisere workflows med Power Apps samt automatisere workflows mellem services med Power Automate.

28. februar 2023 | Læs mere


Customer Experience - sådan får du glade og loyale kunder

En dyb og relevant indsigt i dine kunders behov, ageren og navigeren er med til at skabe den bedste kundeoplevelse. Det kræver mange data, og det er afgørende at virksomhederne har det rette setup og viden om dataindsamling og dataanalyse. Deltag på dette semirnår og bliv klogere på de store aktuelle muligheder som data, software og ny innovation skaber inden for customer experience.

01. marts 2023 | Læs mere