Topnyhed:Ingrid Mjøen stopper som dansk landechef i Oracle: Skifter til international toppost

Artikel top billede

Power BI til Office 365.

Er regnearkets tid forbi? Sådan analyserer vi data i dag

Det er slut med at scrolle frem og tilbage i tørre regneark. Nye, visuelle BI-værktøjer giver os et hav af nye muligheder - og medfører en særlig risiko.

Det er - og vil i stigende grad blive - lettere end nogensinde at lave data-analyser.

Visuelle data-præsentationer, der gør data-analysen markant lettere og mere overskuelig for slutbrugeren, vinder hastigt frem. 

Sådan lyder en af konklusionerne i en ny rapport (PDF) fra Deloitte om trends inden for data-analyser i 2014.

"Letanvendelig software gør komplekse data tilgængelige og forståelige for stort set en hvilken som helst forretningsbruger," skriver Deloitte.

"Fra discovery og visual exploration til identificering af mønstre og sammenhænge; nutidens visualiserings-værktøjer bekræfter let talemåden, at et billede er mere værd end tusind ord. Eller, i dette tilfælde, tal."

Rådgivningsfirmaet forklarer, at det det ikke mindst gælder inden for big data, hvor visualiseringen af komplekse og ustrukturerede data kan bane vejen for en helt ny indsigt i forretningens nuværende og potentielt kommende aktiviteter.

"Det er forklaringen på, at visuelt orienterede værktøjer vinder frem i mange big data-applikationer. Brugerne får mulighed for at forstå, udforske, dele og anvende data effektivt og i fællesskab - ofte uden at der er behov for professionelle analysefolk."

Her kan du få problemer

Deloitte mener dog også, at denne udvikling medfører en risiko for, at brugerne vælger de polerede grafer frem for mere grundige analyser og derfor potentielt kan komme frem til forkerte resultater.

"Visuelle analyser giver ikke mening til alle beslutninger, og nogle visualiseringer skaber simpelthen ikke klarhed over data."

"Nogle gange giver det mening at fremvise resultater som gode gamle tal, og prangende visualiseringer skaber bare støj," skriver Deloitte i rapporten.

Der findes en stribe leverandører af BI- og big data-værktøjer, og de fleste af dem har visuelle data-analyser som et af de store fokusområder.

Senest har Microsoft lanceret sit Power BI til Office 365, hvor visualiseringen af data er det store salgsargument.

Det betyder dog ikke, at det er slut med det klassiske Excel-ark, for det er stadig der, dataene opsamles, før de kan præsenteres på en mere interaktiv og visuel måde via Power BI.

Læs også:

Klar til big data? Her skal du investere i ny teknologi

Big data afmystificeret: Sådan kommer du i gang

Her er Microsofts BI til Office 365: Sådan fungerer det
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Hewlett-Packard ApS
Udvikling og salg af software, hardware, konsulentydelser, outsourcing samt service og support.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Effektiv drift og support af applikationer i Dynamics 365 FO

Med Microsoft Dynamics 365 for Finance and Operations (FO) er forretningssystemet flyttet i skyen. Dermed er det slut med store opgraderingsprojekter, og virksomheder og organisationer skal i stedet være klar til løbende opdateringer, som sendes ud flere gange om året. Det kræver et særligt fokus på effektiv drift af applikationerne, hvis stabiliteten i applikationerne skal opretholdes og konkurrenceevnen bevares. I dette webinar bliver du inspireret til, hvordan du får mest muligt ud af din investering i Microsoft Dynamics 365 FO med en driftsaftale, så platformen udvikler sig sammen med din forretning.

24. juni 2021 | Læs mere


The intelligent business: From neat idea to reality

The choice to become a more intelligent business and optimize workflows is not always straightforward, but it requires that you take a step back and see the possibilities in other ways. Come inside when we try to focus on the intelligent business. Hear how SAP S / 4HANA makes processes intelligent and transforms traditional workflows.

01. juli 2021 | Læs mere


AI i praksis: Fokus på teknologi og best practice

Tag med os på en rejse ind i AI’s verden, hvor vi udforsker anvendelsesmulighederne og belyser, hvordan AI kan gøre en positiv forskel. Vi kigger nærmere på de teknologier og platforme, som det kan give mening for din virksomhed at satse på, og eksperterne giver dig gode råd til, hvordan man kan arbejde innovativt og agilt med kunstig intelligens-løsninger.

19. august 2021 | Læs mere


Premium
LogPoint-topchef Jesper Zerlang indsætter tidligere Superliga-spiller som ny dansk landechef
Jesper Zerlang overlader pladsen som landechef for det danske marked hos it-sikkerhedsselskabet LogPoint. I stedet skal han fokusere på jobbet som topchef for hele koncernen, der er til stede i ni lande.
Computerworld
Efter Windows 11-lækket: Her er de nye elementer - og lanceringsdatoen
Podcast: Hvad kan Windows 11 tilbyde? Hvad kræver det af dit hardware? Hvornår kommer det? Og hvorfor har NNIT indsat Pär Fors som ny topchef? Ham har vi mødt på hans kontor i Søborg. Få svarene i denne episode af Computerworlds nyhedspodcast.
CIO
Årets CIO 2021: Nu skal Danmarks dygtigste CIO findes - er det dig? Eller kender du en, du vil indstille?
Det er den mest eftertragtede titel for danske it-chefer og CIO'er, der er på spil, når Årets CIO kåres 16. september 2021. Søg selv eller prik til en, som du kender - og læs mere om prisen her.
White paper
Kroner og ører: Sådan udregner du værdien af din sikkerhedsindsats
I dette whitepaper får du redskaber til at fastsætte den konkrete værdi af virksomhedens sikkerhedsindsats, som du kan præsentere for topledelse og bestyrelse.