Artikel top billede

Power BI til Office 365.

Er regnearkets tid forbi? Sådan analyserer vi data i dag

Det er slut med at scrolle frem og tilbage i tørre regneark. Nye, visuelle BI-værktøjer giver os et hav af nye muligheder - og medfører en særlig risiko.

Det er - og vil i stigende grad blive - lettere end nogensinde at lave data-analyser.

Visuelle data-præsentationer, der gør data-analysen markant lettere og mere overskuelig for slutbrugeren, vinder hastigt frem. 

Sådan lyder en af konklusionerne i en ny rapport (PDF) fra Deloitte om trends inden for data-analyser i 2014.

"Letanvendelig software gør komplekse data tilgængelige og forståelige for stort set en hvilken som helst forretningsbruger," skriver Deloitte.

"Fra discovery og visual exploration til identificering af mønstre og sammenhænge; nutidens visualiserings-værktøjer bekræfter let talemåden, at et billede er mere værd end tusind ord. Eller, i dette tilfælde, tal."

Rådgivningsfirmaet forklarer, at det det ikke mindst gælder inden for big data, hvor visualiseringen af komplekse og ustrukturerede data kan bane vejen for en helt ny indsigt i forretningens nuværende og potentielt kommende aktiviteter.

"Det er forklaringen på, at visuelt orienterede værktøjer vinder frem i mange big data-applikationer. Brugerne får mulighed for at forstå, udforske, dele og anvende data effektivt og i fællesskab - ofte uden at der er behov for professionelle analysefolk."

Her kan du få problemer

Deloitte mener dog også, at denne udvikling medfører en risiko for, at brugerne vælger de polerede grafer frem for mere grundige analyser og derfor potentielt kan komme frem til forkerte resultater.

"Visuelle analyser giver ikke mening til alle beslutninger, og nogle visualiseringer skaber simpelthen ikke klarhed over data."

"Nogle gange giver det mening at fremvise resultater som gode gamle tal, og prangende visualiseringer skaber bare støj," skriver Deloitte i rapporten.

Der findes en stribe leverandører af BI- og big data-værktøjer, og de fleste af dem har visuelle data-analyser som et af de store fokusområder.

Senest har Microsoft lanceret sit Power BI til Office 365, hvor visualiseringen af data er det store salgsargument.

Det betyder dog ikke, at det er slut med det klassiske Excel-ark, for det er stadig der, dataene opsamles, før de kan præsenteres på en mere interaktiv og visuel måde via Power BI.

Læs også:

Klar til big data? Her skal du investere i ny teknologi

Big data afmystificeret: Sådan kommer du i gang

Her er Microsofts BI til Office 365: Sådan fungerer det
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Højer og Lauritzen ApS
Distributør af pc- og printertilbehør.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Digital kundeservice: Kom godt i gang med chatbots

Der er store gevinster at hente med chatbots, som kan håndtere en stor del af kommunikationen med brugere - både de eksterne som kunder og de interne som medarbejdere.Og lige rundt om hjørnet venter næste generation, nemlig de stemme-baserede chatbots, som står på skuldrene af de stemmestyrede home-devices som Amazons Alexa og Google Home.

07. december 2021 | Læs mere


Can AI bring value to your business?

You will learn how AI has been successfully used to enhance an existing business where artificial intelligence is deployed to work complementary to natural intelligence in a complex data process. And you will be presented with a business case where AI provides the possibilities of creating a completely new business platform, that would not otherwise have been possible.

08. december 2021 | Læs mere


Sådan styrker du din forsyningskæde gennem digitalisering

I dette webinar bygger CGI's eksperter bro mellem de overordnede, strategiske aspekter af den digitale værdikæde og mere konkret de nye muligheder, Intelligent Order Management til Microsoft Dynamics 365 FO byder på.

09. december 2021 | Læs mere