Artikel top billede

Ny superchip klar: Android endelig på omgangshøjde med Apple

Intel er langt om længe klar med ny chip, der kan hamle op med Apples chip.

Android-producenterne har længe sukket efter muligheden for at kunne levere Android-telefoner udstyret med lynhurtige 64-bit-chip, men det har indtil videre ikke kunnet lade sig gøre.

På Mobile World Congress præsenterer Intel imidlertid nu en 64-bit udgave af Android på en telefon bygget med Intels nye dual-core chip, Merrifield.

"Vores 64-bit Android-kerne, Merrifield, er oppe at køre," lød det her fra chefen for Intels såkaldte Mobile and Communications-division, Hermann Eul.

Intel har tidligere fremvist en tablet-computer bygget på en dengang ufærdig version af 64-bit Android, der kørte på selskabets Bay Trail-chip.

Selskabet meddelte i januar, at det var færdigt med at udvikle 64-bit Android-kernen, efter det længe havde arbejdet på at integrere 64-bit i Android 4.4, der også bliver kaldt KitKat.

Med lanceringen af Merrifield håber Intel at kunne komme på omgangshøjde med dels dominerende Arm, dels Apple, der for tiden ligger langt foran, når det gælder performance.

Apple har nemlig længe været i markedet med iPhone 5S, der er udstyret med 64-bit-chippen, A7.

Telefoner vil snart komme

Der er endnu ikke blevet meldt ud, om 64-bit Android-telefoner, men Intel forventer, at de første Android-telefoner udstyret med Merrifield-chippen vil se dagens lys om nogle måneder.

Ifølge Intel vil Merrifield-chippen og det kompatible Android-styresystem føre til langt bedre video-performance, bedre kompression samt forbedring af en række øvrige krævende opgaver.

Mobil-verdenen er i dag domineret af chip fra chipproducenten Arm, og Intel håber at kunne vinde ind på Arm med 64-bit-understøttelsen af Android.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
JN Data A/S
Driver og udvikler it-systemer for finanssektoren.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Undgå cyberkatastrofen med automatiseret kontrol over sensitive data

Når cyberkriminelle gennemtrænger din sikkerhedsinfrastruktur, bruger de i snit 48 dage til at danne sig et overblik over sensitive data, før de lukker dine systemer og data ned med ransomware. På dette seminar får du derfor et solidt grundlag for at sikre dig overblik over sensitive, virksomhedskritiske informationer. Derudover vil du få et praktisk indblik i, hvordan du beskytter dine informationer, så du er er mindre sårbar når cyberkriminelle trænger ind på dit netværk, samt et overblik over typiske angrebsformer og viden om, hvordan et ransomwareangreb foregår i praksis.

07. februar 2023 | Læs mere


Status og erfaringer fra fem år med GDPR

Vi samler nogle af Danmarks fremmeste GDPR-eksperter trådene efter knapt fem år. Dette giver dig et solidt overblik over de hidtidige erfaringer og sikker viden at basere din indsats på, når du skal planlægge og tilpasse din organisations indsats for at sikre compliance med det omfattende regelkompleks.

07. februar 2023 | Læs mere


ERP-trends 2023

Vi sætter også fokus på, hvordan udviklingen kommer til at påvirke din organisation, hvordan du bedst forbereder og planlægger ERP-indsatsen og om, hvilke faldgruber du skal være opmærksom på. Herunder hvordan den stadig mere udbredte – og uomgængelige – anvendelse af cloudservices vil påvirke dine muligheder for at få mest muligt ud af dine investeringer.

08. februar 2023 | Læs mere