Artikel top billede

Ny superchip klar: Android endelig på omgangshøjde med Apple

Intel er langt om længe klar med ny chip, der kan hamle op med Apples chip.

Android-producenterne har længe sukket efter muligheden for at kunne levere Android-telefoner udstyret med lynhurtige 64-bit-chip, men det har indtil videre ikke kunnet lade sig gøre.

På Mobile World Congress præsenterer Intel imidlertid nu en 64-bit udgave af Android på en telefon bygget med Intels nye dual-core chip, Merrifield.

"Vores 64-bit Android-kerne, Merrifield, er oppe at køre," lød det her fra chefen for Intels såkaldte Mobile and Communications-division, Hermann Eul.

Intel har tidligere fremvist en tablet-computer bygget på en dengang ufærdig version af 64-bit Android, der kørte på selskabets Bay Trail-chip.

Selskabet meddelte i januar, at det var færdigt med at udvikle 64-bit Android-kernen, efter det længe havde arbejdet på at integrere 64-bit i Android 4.4, der også bliver kaldt KitKat.

Med lanceringen af Merrifield håber Intel at kunne komme på omgangshøjde med dels dominerende Arm, dels Apple, der for tiden ligger langt foran, når det gælder performance.

Apple har nemlig længe været i markedet med iPhone 5S, der er udstyret med 64-bit-chippen, A7.

Telefoner vil snart komme

Der er endnu ikke blevet meldt ud, om 64-bit Android-telefoner, men Intel forventer, at de første Android-telefoner udstyret med Merrifield-chippen vil se dagens lys om nogle måneder.

Ifølge Intel vil Merrifield-chippen og det kompatible Android-styresystem føre til langt bedre video-performance, bedre kompression samt forbedring af en række øvrige krævende opgaver.

Mobil-verdenen er i dag domineret af chip fra chipproducenten Arm, og Intel håber at kunne vinde ind på Arm med 64-bit-understøttelsen af Android.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Advania Danmark A/S
Hardware, licenser, konsulentydelser

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Cloud giver dig fleksibilitet, skalerbarhed og agilitet – men hvordan håndterer man sikkerheden?

Cloudsikkerhed handler om effektiv orkestrering og automatisering for at muliggøre hurtig detektion af og reaktion på incidents. Det handler om at eliminere kompleksitet, det handler om at fortsat sikre smidighed og fleksibilitet. På dette seminar bliver du klogere på hvordan du planlægger, designer, implementerer og kører dit cybersikkerhedsprogram effektivt.

23. juni 2021 | Læs mere


Effektiv drift og support af applikationer i Dynamics 365 FO

Med Microsoft Dynamics 365 for Finance and Operations (FO) er forretningssystemet flyttet i skyen. Dermed er det slut med store opgraderingsprojekter, og virksomheder og organisationer skal i stedet være klar til løbende opdateringer, som sendes ud flere gange om året. Det kræver et særligt fokus på effektiv drift af applikationerne, hvis stabiliteten i applikationerne skal opretholdes og konkurrenceevnen bevares. I dette webinar bliver du inspireret til, hvordan du får mest muligt ud af din investering i Microsoft Dynamics 365 FO med en driftsaftale, så platformen udvikler sig sammen med din forretning.

24. juni 2021 | Læs mere


The intelligent business: From neat idea to reality

The choice to become a more intelligent business and optimize workflows is not always straightforward, but it requires that you take a step back and see the possibilities in other ways. Come inside when we try to focus on the intelligent business. Hear how SAP S / 4HANA makes processes intelligent and transforms traditional workflows.

01. juli 2021 | Læs mere


Premium
Skyder gammelt sikkerhedsråd i sænk: Derfor kan du trygt koble dig på åbne wifi-netværk
Du behøver ikke længere frygte, at blive udsat for digitalt misbrug, hvis du logger på et åbent wifi-netværk, lyder det fra en norsk sikkerhedsekspert. En dansk ekspert mener dog endnu ikke, at tiden er inde til at droppe sikkerhedsrådet.
CIO
Der findes ikke noget vigtigere for din virksomhedskultur end psychological safety
Klumme: Forskningen er entydig: Vidensarbejde er mere effektiv, når du tør stille spørgsmål, rejse kritik og indrømme fejl helt uden frygt for at blive straffet eller gjort til grin. Hvis du ikke har fokus på denne del af din virksomhedskultur, så lever din virksomhed og dine medarbejdere ikke op til deres fulde potentiale.
White paper
Er din forretning og jeres Dynamics 365 klar til løbende opdateringer?
Hyppige opdateringer af din Dynamics 365 sikrer hurtig adgang til nyeste funktioner og opdateringer. Men metoden rummer også risici. Læs her, hvordan du minimerer dem.