Artikel top billede

Ny superchip klar: Android endelig på omgangshøjde med Apple

Intel er langt om længe klar med ny chip, der kan hamle op med Apples chip.

Android-producenterne har længe sukket efter muligheden for at kunne levere Android-telefoner udstyret med lynhurtige 64-bit-chip, men det har indtil videre ikke kunnet lade sig gøre.

På Mobile World Congress præsenterer Intel imidlertid nu en 64-bit udgave af Android på en telefon bygget med Intels nye dual-core chip, Merrifield.

"Vores 64-bit Android-kerne, Merrifield, er oppe at køre," lød det her fra chefen for Intels såkaldte Mobile and Communications-division, Hermann Eul.

Intel har tidligere fremvist en tablet-computer bygget på en dengang ufærdig version af 64-bit Android, der kørte på selskabets Bay Trail-chip.

Selskabet meddelte i januar, at det var færdigt med at udvikle 64-bit Android-kernen, efter det længe havde arbejdet på at integrere 64-bit i Android 4.4, der også bliver kaldt KitKat.

Med lanceringen af Merrifield håber Intel at kunne komme på omgangshøjde med dels dominerende Arm, dels Apple, der for tiden ligger langt foran, når det gælder performance.

Apple har nemlig længe været i markedet med iPhone 5S, der er udstyret med 64-bit-chippen, A7.

Telefoner vil snart komme

Der er endnu ikke blevet meldt ud, om 64-bit Android-telefoner, men Intel forventer, at de første Android-telefoner udstyret med Merrifield-chippen vil se dagens lys om nogle måneder.

Ifølge Intel vil Merrifield-chippen og det kompatible Android-styresystem føre til langt bedre video-performance, bedre kompression samt forbedring af en række øvrige krævende opgaver.

Mobil-verdenen er i dag domineret af chip fra chipproducenten Arm, og Intel håber at kunne vinde ind på Arm med 64-bit-understøttelsen af Android.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Hewlett-Packard ApS
Udvikling og salg af software, hardware, konsulentydelser, outsourcing samt service og support.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Sådan vil AI-assistenten Microsoft Copilot transformere processer og dit arbejdsliv

Med Microsoft Copilot får du for første gang en intelligent, personlig assistent ved hånden, som kan løse opgaver og lette hverdagen. Få inspiration til, hvordan Copilot kan automatisere rutineopgaver og transformere din hverdag.

18. juni 2024 | Læs mere


Den digitale trussel er konstant, kompleks og stadigt stigende - også i den offentlige sektor

I dagens Danmark har vi indrettet os sådan, at alt kommunikation mellem det offentlige og borgerne foregår på forskellige digitale platforme, hvilket gør både borgerne og de offentlige institutioner skrøbelige overfor cyberkriminalitet. Samtidig lyder det fra rapporter, at de offentliges it-systemer er støvede og fulde af teknisk gæld. Dette er en farlig cocktail for de offentlige institutioner, men en særdeles lækker drink for cyber-kriminelle.

20. juni 2024 | Læs mere


Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere