Foto: Povl D. Rasmussen.

Vrede TDC-kunder: Vi får ikke det bredbånd vi betaler for

Mange TDC-kunder har oplevet for lave hastigheder, selv om telegiganten for nyligt lovede garanterede minimumshastigheder. Læs her, hvad du skal gøre, hvis du får for lidt.

Siden Computerworld skrev om, at telegiganten TDC droppede sine 'op til´-bredbåndshastigheder' og stedet garanterede minimumhastigheder til sine halv million bredbåndskunder, har Computerworld modtaget et lille dusin læserhenvendelser.

Alle læserhenvendelserne går på, at TDC-kunderne får for lidt.

Hvad enten de har 20, 60 eller 100 Mbit/s-forbindelser, levede hastigheden ikke op til de garantier, som TDC siden sidste uge har stillet til sine kunder, der er hoppet over på selskabets nye produktportefølje med garanterede hastigheder.

"Jeg har været kunde hos TDC i mere end 20 år og betaler i øjeblikket 369 kroner om måneden for bredbånd på 20/2 Mbit/s. + fastnettelefon. Min reelle hastighed måles til 15,890/1,67 Mbits/s," skriver en læser.

"På TDC's hjemmeside reklamerer man med 40/10 Mbits/s til 289 kroner om måneden, garanteret! Jeg betaler altså 80 kr. mere for en hastighed, som kun er 40 procent af det garanterede. Så meget for TDC's 'garantier' og 'kundeservice'," fortsætter Computerworld-læseren.

Forbudt at auto-forbedre kundeoplevelsen
Camilla Sebelius Jørgensen, som kommunikationsmedarbejder hos TDC, er det så ikke lidt forvirrende, at kunder får garanteret og derfor forventer én hastighed, mens I reelt leverer en anden og lavere hastighed?

"På vores ældre produkter er der et spænd mellem eksempelvis 10 til 20 Mbit/s, mens vi nu garanterer en minimumshastighed. Det, vi gør, er, at vi kigger på den specifikke kundes specifikke forbindelse, og så kan vi sige, hvilken hastighed kunden kan få."

Det hjælper åbenbart ikke for de læsere, der har henvendt sig til vores redaktion med lavere hastigheder end forventet?

"Nej, men det kan være, at Computerworld-læserne er på den gamle aftale med 'op til-hastigheder'. På grund af markedsføringsloven kan vi ikke bare flytte kunder over på nye og måske bedre og billigere produkter uden deres tilladelse. Derfor skal vi have kunderne til at kontakte os og give os den tilladelse."

Får du stadig for lidt?
Retter I så ikke bare 'op til 20 Mbit' ned til 'garanteret 10 MB'?

"Det kommer an på kundernes linjer. Vi kan også hjælpe dem med fejlretning, da vi har erfaringer med, at relativt simple ting som driveropdateringer og justering af routerens indstillinger kan hjælpe med at øge hastigheden."

Hvis du som TDC-kunde ikke får nok eller er i tvivl om, hvor hurtigt bredbånd du kan få i dit område, kan du kontakte selskabets kundeservice på følgende adresse: socialemedier@tdc.dk skriv 'Bredbånd' i emnefeltet.

Såfremt du trods TDC's garantier stadig får for lidt, så er du naturligvis også velkommen til at kontakte Computerworlds redaktion

Læs også:
TDC garanterer din internet-hastighed - får du hvad du skal have?

TDC dropper 'op til' hastigheder - se hvad du kan forvente i stedet
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Ciklum ApS
Offshore software- og systemudvikling.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Roundtable: Start opgøret med kompleksitet og det manglende overblik: Få styr på mulighederne og planen

Overblik og kompleksitet er derfor i fokus på dette digitale roundtable, hvor vi deler erfaringer fra digitale ledere i danske virksomheder. Her kan du blandt andet kan høre om, hvordan du bedst muligt sikrer dig overblik og reducerer kompleksiteten af dine it-systemer.

09. marts 2021 | Læs mere


Inspiration til dit næste skridt med Microsoft Dynamics 365

Med Microsoft Dynamics 365 har Microsoft forsøgt at samle alle de grundlæggende funktioner, som en virksomhed har brug for, og de arbejder sammen ved hjælp af smarte virksomhedsapps og en fælles datamodel.

16. marts 2021 | Læs mere


Computerworld Digital Summit Days 2021: Sæt kursen med de rigtige it-beslutninger

Tre dage med unik viden og inspiration til din digitale organisation. Temaerne er digitalisering, it-sikkerhed og intelligent ERP. Du kan være med, når vi sætter ideerne, eksemplerne og de gode digitale erfaringer i centrum. Det sker gennem interaktive debatpaneler, konkrete erfaringer og oplagte keynotes.

23. marts 2021 | Læs mere


Premium
Coloplasts it-direktør: GDPR har givet de it-kriminelle et nyt værktøj til at angribe os
Interview: Det er ikke kun på plads og kapacitet, at sundhedssektoren lige nu er udfordret. De sikkerhedsansvarlige har også fået en del mere at se til gennem et kaotisk 2020. "Cyberkriminelle har opdaget, at der er en hel masse værdi i denne her datatype. Enten som afpresningsmulighed eller som viden, de kan udnytte til noget," siger CIO i Coloplast, René Rasmussen. Læs første artikel i serien om perspektiver fra sektoren, der er de it-kriminelles nye guldkalv
Computerworld
Bill Gates har en løsning: Sådan undgår vi klimakatastrofen
Klumme: Bill Gates vil gerne redde verden. Intet mindre. Og som alle store it-folk regner han baglæns. Politikerne er mest optaget af, hvad der kan lade sig gøre, og hvad de kan skabe flertal for. Men Bill Gates har set på klimakatastrofen, og hans budskab er klart.
CIO
Har du rost din mellemleder i dag? Snart er de uddøde - og det er et tab
Computerworld mener: Mellemledere lever livet farligt: Topledelsen får konstant ideer med skiftende hold i virkeligheden, og moden går mod flade agile organisationer. Men mellemlederen er en overset hverdagens helt med et kæmpe ansvar. Her er min hyldest til den ofte latterliggjorte mellemleder.
Job & Karriere
IBM Danmark trækker tilbud om frivillige fratrædelser tilbage for stort antal ansatte: "IBM har taget røven på sine ansatte"
Som led i IBM Danmarks store fyringsrunde fik 130 ansatte grønt lys til at forlade selskabet på en frivillig fratrædelsesordning. Men nu har IBM Danmark trukket det oprindelige tilbud tilbage for størstedelen af de ansatte.
White paper
Infrastruktur: Byg et velfungerende Data Estate i otte trin
Mange virksomheder trækker på så mange og righoldige datakilder, at det bliver stadig sværere at holde rede på alle de informationer, man har. Samtidig lever et traditionelt data warehouse sjældent op til hverken de aktuelle eller – i særdeleshed – fremtidige krav fra forretningen. Løsningen er at udvide til en egentlig Data Estate; et stykke kritisk infrastruktur som gør det muligt at opbevare, organisere, konsolidere og analysere organisationens samlede datamængde. Denne hvidbog giver et samlet billede af, hvordan man gennem otte trin bevæger sig mod at implementere og drage nytte af en Data Estate. Samt hvordan du prioriterer indsatsen, så den giver størst værdi for forretningen.