Artikel top billede

TDC garanterer din internet-hastighed - får du hvad du skal have?

Om lidt garanterer TDC hastigheden på sine bredbåndsprodukter. Derfor er du velkommen til at kontakte Computerworld, hvis du ikke får, hvad du har betalt for.

TDC vil fra på mandag garantere sine internethastigheder til sin halve million bredbåndskunder.

Det betyder, at du ikke længere vil kunne se TDC-markedsføring med eksempelvis 'op til 50 Mbit/s'-slagtilbud fra telegiganten, men i stedet som minimum kan regne med den faktiske hastighed, som du har købt.

Computerworld vil naturligvis gerne undersøge, om TDC nu også kan holde, hvad der bliver lovet i selskabets garanti-kampagne.

Derfor opfordrer vi alle vores læsere, som samtidig er TDC-bredbåndskunder, om at teste hastighederne på deres TDC-forbindelser.

Det kan gøres på forskellige hastighedsmålere som eksempelvis den tidligere IT- og Telestyrelses bredbåndsmåler eller gå direkte til kilden på Speedtest.

Hvis du oplever lavere hastigheder fra TDC, er du meget velkommen til at kontakte Computerworlds redaktion.

TDC: Bare kom an
René Brøchner, direktør for mobil, bredbånd, tv og telefoni til private hos TDC, hilser Computerworlds måle-initiativ velkommen.

"Jeg vil faktisk sige, at hvis kunderne oplever lavere hastigheder end vores garantier, kan de ringe til mig personligt, så de kan få den lovede hastighed, hvis det er teknisk muligt," siger han. 

TDC-direktøren tilføjer desuden, at garantien forudsætter, at kunderne køber eller har købt et af de nye bredbåndsprodukter.

"Mange eksisterende kunder kan jo eksempelvis få mere end de 20 Mbit/s, vi har solgt, mens enkelte kunder med meget gamle produkter fortsat har 'op til produkter'," lyder det.

Og for at gøre det helt klart fortæller han, at alle kunder har fået en "minimumshastighed", og det er denne hastighed, som de skal forholde sig til. 

"Mange kunder vil dog ligge over," siger René Brøchner. 

Han er samtidig ikke nervøs for en telefonstorm fra kunderne til TDC's kundeservice, fordi kunderne oplever lavere hastigheder, end det de reelt betaler for.

Derfor er der forskel på hastighed til Linux og Windows

Allerede i dag får TDC-kunder nemlig på deres ordrebekræftelse en præcis hastighed på, hvor meget de kan forvente, og det vil TDC nu også brede ud til sin generelle markedsføring.

Forskel på Linux og Windows

Hastigheden vil altså ifølge René Brøchner aldrig ligge under, hvad kunderne har bestilt.

Heller ikke selv om der kan være lokale forhold på folks computere, som kan spille ind på hastighederne.

"Når folk eksempelvis sidder på en Linux-maskine, vil man som regel opleve højere hastigheder i forhold til en Windows-pc, da Windows har et overhead på omkring 10 til 15 procent," forklarer René Brøchner.

Det har i praksis betydet, at hvis både Linux- og Windows-brugeren har bestilt en 20 Mbit-forbindelse, vil Linux-brugeren få de 20 Mbit, mens Windows-brugeren kun får en oplevet 18 Mbit-forbindelse.

"Generelt kan man sige, at hvis folk virkelig ryddede op på deres maskiner, vil de nok opleve en dobbelt så høj hastighed som i dag," tilføjer René Brøchner.

Men alt dette vil altså være ligegyldigt fra starten af næste uge, når TDC garanterer hastigheden, uanset om man sidder på en Linuxmaskine, Windows-pc eller en Mac.

"Vi glæder os til på mandag," afslutter René Brøchner.

Læs også:
TDC dropper 'op til' hastigheder - se hvad du kan forvente i stedet
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Advania Danmark A/S
Hardware, licenser, konsulentydelser

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Strategisk it-sikkerhedsdag – Identificer, beskyt og forsvar

Trusselsbilledet er rødglødende og it-sikkerhedslandskabet har aldrig været mere anspændt end nu. Flere organisationer end nogensinde før bliver som følge udsat for cyber-angreb, der er udført af professionelle og målrettede hackere Vi tager temperaturen på trusselslandskabet lige nu og giver dig overblikket over de nyeste trusler, de mest aktuelle tendenser og de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

23. august 2022 | Læs mere


Strategisk it-sikkerhedsdag – Identificer, beskyt og forsvar

Trusselsbilledet er rødglødende og it-sikkerhedslandskabet har aldrig været mere anspændt end nu. Flere organisationer end nogensinde før bliver som følge udsat for cyber-angreb, der er udført af professionelle og målrettede hackere Vi tager temperaturen på trusselslandskabet lige nu og giver dig overblikket over de nyeste trusler, de mest aktuelle tendenser og de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

25. august 2022 | Læs mere


CIO Trends 2022: Sådan arbejder de dygtigste CIOs med ledelse, organisation og strategi

Sparringspartner, forretningsudvikler, projektleder, evangelist, strateg og ikke mindst chef. CIO-rollen er under voldsom forandring – hvor især ledelses- og strategidelen får stadig større plads i de komplekse it-organisationer.

30. august 2022 | Læs mere


Premium
Jacob og Henrik har netop solgt deres it-virksomhed for et trecifret millionbeløb: "Vi havde et mål om at vokse endnu mere, men så kom det her tilbud"
CIO
Stort CIO-interview: Lemvigh-Müllers milliard-omsætning er blevet digital
Job & Karriere
Her er Netcompanys nye hovedkvarter: Flytter til ikonisk adresse i hjertet af København - kommer til at betale million-leje