Artikel top billede

(Foto: Oracle)

Oracle: Sådan forklarer vi den abstrakte sky til virksomhederne

Det er svært at forklare noget så abstrakt som skyen for forretningsafdelingen i en virksomhed. Derfor har Oracle tyet til en action-animationsfilm med meget pædagogiske virkemidler.

Cyrus sukker i sit rumskib, da han flyver rundt om endnu en asteroide. Han er rum-ingeniør, men arbejder som minearbejder for et større firma, hvis rumskib svæver rundt nær asteroidefeltet.

Pludselig sætter en eksplosion de ton-tunge sten i bevægelse, hvilket kan betyde den rene død, hvis de rammer moderskibet. Rumskibet overlever kun, fordi Cyrus heltemodigt og mirakuløst lægger sit rumskib imellem en kæmpeasteroide og moderskibet, og han dør... næsten.

Da han vågner, er han nu klar til at være chefingeniør på et "fascinerende og enestående rumskib, 'Stratus' mod den nye planet: TerraNouvem - Skyplaneten".

Det lyder som en introfilm fra en kommende efterfølger til Camerouns "Avatar", men det er det langt fra.

I stedet er det en promoveringsfilm fra Oracle, der skal forklare Oracles kunder om, hvad cloud-løsninger reelt er, og hvad det kan gøre for Oracles kunder.

Asteroiden der rammer Cyrus er, ifølge Oracle selv, en meget tydelig metafor for, at der skal ske noget nyt i virksomheden.

Filmen blev fremvist for godt 150 forretningsfolk og interesserede i biografen Palads på vegne af Oracle onsdag eftermiddag.

Svært at forklare Skyen

Og for at sige det lige ud: Oracles A Hero's Quest er absolut ikke filmkunst. Grimme, urealistiske animationer udarbejdet fra en game engine, et meget forudsigeligt plot og replikker og oneliners, der hørte til i film fra midt 80'erne med Kurt Russel i hovedrollen.

Men én ting gjorde filmen godt og tydeligt: Cloud-computing og cloud-løsninger kan være umådeligt svært at forklare for visse dele af markedet, hvilket er grunden til, at Oracle tyer til den meget overpædagogiske animationsfilm om rumskibe og kraftskjolde.

"At coud-systemer fungerer og er et godt alternativ til de lokale systemer, som mange bruger i dag, er åbenlyst, hvis man selv sidder i branchen, eller har fingrene godt nede i kablerne. Men oppe på de højere niveauer i virksomhederne er det ofte svære at forklare dem fordelene, så der har vi stadig en stor uddannelse af markedet foran os," siger Senior Director for SaaS Solutions hos Oracle Torben Markussen til Computerworld.

Markedet er klar

I filmens andet kapitel er Cyrus kommet op på det nye rumskib, der skal føre ham og besætningen ud til "Skyplaneten", men det er Cyrus' opgave at klargøre skibet, så det kan gøre brug af energien på den rigtige måde.

Her vælger han at skabe én stor energiforsyning, så de forskellige afdelinger hver kun bliver tildelt den energi, som de har brug for.

Og selvfølgelig er det den smarteste ide.

I filmen får skibet pludselig brug for at gøre skibets "kraftskjold" bedre, så Cyrus omdirigerer energi fra skibets andre afdelinger til skjoldet, og da det ikke er nok, tapper han energi fra en hemmelig og kraftfuld energikilde, som redder det hele.

Igen er det metaforer. Filmen er opdelt i flere kapitler, og imellem hvert kapitel kom en meget energisk Jean Pierre Van Tiggelen, Chef for Manageability og mobility hos Oracle, på scenen og forklarede, hvad det hele betød.

"Opbygningen af rumskibet matcher selvfølgelig "skyen": Er der et område, som kræver mere energi et andet sted i firmaet, kan I selv skrue op og ned på, hvor ydelsen skal placeres. Kræver I pludselig mere ydelse og performance, jamen så kan det tilføres på ganske kort tid, hvilket jo ville tage timer, hvis ikke dage, på et lokalt system," forklarede Jean Pierre Van Tiggelen.

Et klassisk - og mere jordnært - eksempel kunne være jul og e-handlen. Julehandlen sætter de fleste e-handelssites på overarbejde, når man pludselig skal håndtere måske tusind kunder ekstra, og det er dyrt at have kapaciteten til dette, hvis det kun skal bruges i julemåneden.

På en cloud-løsning kan du omdirigere din ydelse fra andre dele af dit system, eller få ekstra ydelse fra din udbyders servere i de travle julemåneder, og omvendt dirigere ydelsen over i dine finansielle applikationer, når vi rammer januar og februar.

Markedet modnes

Oracle mener selv, at de har den stærkeste og bedste cloud-løsning på markedet.

Samtidig mener de også, at markedet er ved at være modent til et større indtog på cloud-systemerne for virksomhederne.

Tjenester som Sportify og Netflix har været med til at legalisere og simplificere ideen om skyen for masserne, og det hjælper på at få cloud-systemerne ud i virksomhederne.

"Samtidig sætter det jo også nogle krav til os om, at vores løsninger skal være lige så nemme og brugervenlige, for det forventer vores kunder jo. Men vi er begyndt at se et glædeligt ryk mod skyen," siger Torben Markussen og fortsætter.

"Vi er blandt andet begyndt at se firmaers HR-data komme i skyen, og det ville man aldrig have gjort for bare tre eller fire år siden," siger Torben Markussen.

Filmen fra Oracle slutter med, at Cyrus og besætningen selvfølgelig ender på Skyplaneten, hvilket selvfølgelig kun var muligt på grund af Cyrus' cloud-opsætning af rumskibet.

Skyplaneten er smuk, mulighederne er uendelige og det hele er fantastisk. Da filmen sluttede vågnede, et par mænd fra salen i et skjult suk. 

Læs også: Ingen særlige besparelser i cloud: Her hopper kæden af

Læs også: Advarsel: Hold disse data væk fra cloud'en

Læs også: Derfor ændrer cloud alt for dig som softwareudvikler
IT-JOB

Cognizant Technology Solutions Denmark ApS

Automation Lead

e-nettet A/S

Solution Architect

Unik System Design A/S

Supportkonsulent

Cognizant Technology Solutions Denmark ApS

Rollout Consultant
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Despec Denmark A/S
Distributør af forbrugsstoffer, printere, it-tilbehør, mobility-tilbehør, ergonomiske produkter, kontor-maskiner og -tilbehør.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Undgå cyberkatastrofen med automatiseret kontrol over sensitive data

Når cyberkriminelle gennemtrænger din sikkerhedsinfrastruktur, bruger de i snit 48 dage til at danne sig et overblik over sensitive data, før de lukker dine systemer og data ned med ransomware. På dette seminar får du derfor et solidt grundlag for at sikre dig overblik over sensitive, virksomhedskritiske informationer. Derudover vil du få et praktisk indblik i, hvordan du beskytter dine informationer, så du er er mindre sårbar når cyberkriminelle trænger ind på dit netværk, samt et overblik over typiske angrebsformer og viden om, hvordan et ransomwareangreb foregår i praksis.

07. februar 2023 | Læs mere


Status og erfaringer fra fem år med GDPR

Vi samler nogle af Danmarks fremmeste GDPR-eksperter trådene efter knapt fem år. Dette giver dig et solidt overblik over de hidtidige erfaringer og sikker viden at basere din indsats på, når du skal planlægge og tilpasse din organisations indsats for at sikre compliance med det omfattende regelkompleks.

07. februar 2023 | Læs mere


ERP-trends 2023

Vi sætter også fokus på, hvordan udviklingen kommer til at påvirke din organisation, hvordan du bedst forbereder og planlægger ERP-indsatsen og om, hvilke faldgruber du skal være opmærksom på. Herunder hvordan den stadig mere udbredte – og uomgængelige – anvendelse af cloudservices vil påvirke dine muligheder for at få mest muligt ud af dine investeringer.

08. februar 2023 | Læs mere