Artikel top billede

Tilliden til NemID falder

Både tilliden til NemID og tilfredsheden falder, viser ny undersøgelse. Ældre over 60 år er de mest glade.

Den samlede tilfredshed med NemID er faldet. Det samme gælder danskernes tillid til NemID.

Det er de dystre facts fra en undersøgelse lavet for Digitaliseringsstyrelsen.

"Tilliden til NemID er faldet med 6 procentpoint i forhold til sidste måling til 79 procent, men ser man på tilliden fordelt på alder, har aldersgruppen over 60 igen den højeste tillid på 85 procent," hedder det i pressemeddelelsen fra styrelsen.

For nylig har der været et længere nedbrud med Nemid på grund af en opdateringsfejl.

Men også et par ddos-angreb har måske gjort indhug i tilliden.

I hvert fald er tilliden faldet seks procentpoint på bare et år.

Mindre tilfredse

Også tilfredsheden går det den forkerte vej med.

"Den samlede tilfredshed med NemID er faldet et par procentpoint fra 96 til 94 procent, når man ser på tværs af alle aldersgrupper," hedder det i pressemeddelelsen fra styrelsen, der dog fokuserer på, at de ældre over 60 er de mest tilfredse med ordningen.

"Aldersgruppen over 60 har dog stadig en tilfredshed på 96 pct., og andelen af 'meget tilfredse' er den højeste - hele 36 pct. er 'meget tilfredse' med NemID," hedder det ifølge styrelsen.

Læs hele undersøgelsen her.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
KEYBALANCE A/S
Udvikling og salg af økonomisystemer samt CRM og MPS. Systemer til blandt andet maskinhandlere, vvs-branchen, vognmænd, låsesmede,handelsvirksomheder

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Sådan vil AI-assistenten Microsoft Copilot transformere processer og dit arbejdsliv

Med Microsoft Copilot får du for første gang en intelligent, personlig assistent ved hånden, som kan løse opgaver og lette hverdagen. Få inspiration til, hvordan Copilot kan automatisere rutineopgaver og transformere din hverdag.

18. juni 2024 | Læs mere


Den digitale trussel er konstant, kompleks og stadigt stigende - også i den offentlige sektor

I dagens Danmark har vi indrettet os sådan, at alt kommunikation mellem det offentlige og borgerne foregår på forskellige digitale platforme, hvilket gør både borgerne og de offentlige institutioner skrøbelige overfor cyberkriminalitet. Samtidig lyder det fra rapporter, at de offentliges it-systemer er støvede og fulde af teknisk gæld. Dette er en farlig cocktail for de offentlige institutioner, men en særdeles lækker drink for cyber-kriminelle.

20. juni 2024 | Læs mere


Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere