Artikel top billede

Tilliden til NemID falder

Både tilliden til NemID og tilfredsheden falder, viser ny undersøgelse. Ældre over 60 år er de mest glade.

Den samlede tilfredshed med NemID er faldet. Det samme gælder danskernes tillid til NemID.

Det er de dystre facts fra en undersøgelse lavet for Digitaliseringsstyrelsen.

"Tilliden til NemID er faldet med 6 procentpoint i forhold til sidste måling til 79 procent, men ser man på tilliden fordelt på alder, har aldersgruppen over 60 igen den højeste tillid på 85 procent," hedder det i pressemeddelelsen fra styrelsen.

For nylig har der været et længere nedbrud med Nemid på grund af en opdateringsfejl.

Men også et par ddos-angreb har måske gjort indhug i tilliden.

I hvert fald er tilliden faldet seks procentpoint på bare et år.

Mindre tilfredse

Også tilfredsheden går det den forkerte vej med.

"Den samlede tilfredshed med NemID er faldet et par procentpoint fra 96 til 94 procent, når man ser på tværs af alle aldersgrupper," hedder det i pressemeddelelsen fra styrelsen, der dog fokuserer på, at de ældre over 60 er de mest tilfredse med ordningen.

"Aldersgruppen over 60 har dog stadig en tilfredshed på 96 pct., og andelen af 'meget tilfredse' er den højeste - hele 36 pct. er 'meget tilfredse' med NemID," hedder det ifølge styrelsen.

Læs hele undersøgelsen her.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Konica Minolta Business Solutions Denmark A/S
Salg af kopimaskiner, digitale produktionssystemer og it-services.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Computerworld Summit 2021

En moderne digital vindervirksomhed bringer nye teknologier i spil, skaber digital innovation, udnytter data som styringsværktøj og ser verden som én stor markedsplads. Men succes kræver, at du ved, hvor den dyre teknologi kan gøre den største forskel i forretningen. Den kræver, at du ved i hvilken retning den øgede politiske regulering af teknologi og data bevæger sig hen. Og den succes kræver, at du kan udnytte teknologien til at automatisere og skalere til gavn for bundlinjen og budgettet.

26. oktober 2021 | Læs mere


CIO Trends 2021: Sådan ser teknologiradaren ud hos Danmarks bedste CIOs

Teknologien i virksomheder spiller i den grad en større og større rolle, hvor vi er nødt til at stille endnu større krav til, hvordan vi udnytter den, og hvilke muligheder den giver. Spørgsmålet er dog, hvordan man formår at lede en virksomhed, der konstant skal forholde sig til teknologiens forandringer.

16. november 2021 | Læs mere


How to Sikkerhed: Awareness, email fraud og phishing

Man kan aldrig vide sig sikker, for uanset hvor godt man sikrer sig mod hackerangreb og anden svindel, vil hacker næsten altid være et skridt foran. De går efter organisationernes svageste led i håbet om at kunne snyde sig til data, penge eller andet værdifuldt. Få derfor konkrete bud på, hvordan du kan gribe opgaven an og understøtte et effektivt awareness-niveau i din organisation med enkel, men velfungerende, teknologi.

17. november 2021 | Læs mere