Artikel top billede

Dump: Youtube

Ny svindel: Sådan udnyttes Netflix til at stjæle dine penge

Falske Netflix-sider sender dig videre til en telefonsupport, der skanner din computer og ribber dine kontooplysninger. Se den afslørende video her.

Netflix er blevet fanget i et spind af it-kriminelle, der forsøger at bruge streaming-tjenesten som fluepapir til at lokke uopmærksomme brugere ind i en verden af løgne og bedrageri.

Det er sikkerhedseksperten Jermoe Segura fra Malewarebytes, der har opdaget svindlen, som han efterfølgende har dokumenteret i videoen nederst i historien.

Sikkerhedseksperten har klikket på et link til en falsk Netflix-side, der bliver sendt rundt til massevis af mennesker i en spammail.

Når han forsøger at logge ind på den ondsindede side, mødes han af en fejlmeddelelse.

Den fortæller, at kontoen er blevet misbrugt, og hvis den skal åbnes igen, og kontrollen genvindes, så skal der ringes til supportafdelingen, som vil bistå med den nødvendige tekniske bistand.

Hent lige et program

Når supporten kontaktes, fortæller en venlig stemme, at Netflix-kontoen er under angreb fra flere forskellige steder i verden.

For at lukke for hacker-angrebet skal du lige hente og installere programmet "Netflix Support Software".

Der er dog i virkeligheden tale om et program, der hedder Teamviewer, der giver svindlerne mulighed for at fjernstyre din maskine.

En "tekniker" viser nu en række skræmmebilleder, der fortæller, at maskinen er under heftig beskydning fra både kinesere og russere.

Herefter tilbydes du hjælp til at få hackerne jaget på flugt, men du skal lige fortælle, hvilket kreditkort du vil betale med, og så bliver din konto naturligvis tømt godt og grundigt af svindlerne.

Indisk suppor-tcenter

Svindelnummeret stammer fra USA, men lignende forsøg kan godt finde sted i resten af verden, vurderer Jermoe Segura.

Tidligere har der også været en stribe danske eksempler på lignende telefonsvindlere, der benyttede Microsoft som fluepapir i deres jagt på kontanter.

Dem kan du læse mere om her.

Telefonsamtalen er efterfølgende blevet sporet til Indien.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Also A/S
Salg af serviceydelser inden for logistik, finansiering, fragt og levering, helhedsløsninger, digitale tjenester og individuelle it-løsninger.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Skab en bedre bundlinje ved at gentænke rammerne i kampen om fremtidens talenter

Mennesker er forskellige og medarbejdere arbejder forskelligt. Nøglen til succes for fremtidens virksomheder er at tage udgangspunkt i de ansattes forskellige og individuelle behov. Kort sagt behandler du dine medarbejdere ens ved at behandle dem forskelligt

07. februar 2023 | Læs mere


Undgå cyberkatastrofen med automatiseret kontrol over sensitive data

Når cyberkriminelle gennemtrænger din sikkerhedsinfrastruktur, bruger de i snit 48 dage til at danne sig et overblik over sensitive data, før de lukker dine systemer og data ned med ransomware. På dette seminar får du derfor et solidt grundlag for at sikre dig overblik over sensitive, virksomhedskritiske informationer. Derudover vil du få et praktisk indblik i, hvordan du beskytter dine informationer, så du er er mindre sårbar når cyberkriminelle trænger ind på dit netværk, samt et overblik over typiske angrebsformer og viden om, hvordan et ransomwareangreb foregår i praksis.

07. februar 2023 | Læs mere


Status og erfaringer fra fem år med GDPR

Vi samler nogle af Danmarks fremmeste GDPR-eksperter trådene efter knapt fem år. Dette giver dig et solidt overblik over de hidtidige erfaringer og sikker viden at basere din indsats på, når du skal planlægge og tilpasse din organisations indsats for at sikre compliance med det omfattende regelkompleks.

07. februar 2023 | Læs mere