Artikel top billede

Dump: Youtube

Ny svindel: Sådan udnyttes Netflix til at stjæle dine penge

Falske Netflix-sider sender dig videre til en telefonsupport, der skanner din computer og ribber dine kontooplysninger. Se den afslørende video her.

Netflix er blevet fanget i et spind af it-kriminelle, der forsøger at bruge streaming-tjenesten som fluepapir til at lokke uopmærksomme brugere ind i en verden af løgne og bedrageri.

Det er sikkerhedseksperten Jermoe Segura fra Malewarebytes, der har opdaget svindlen, som han efterfølgende har dokumenteret i videoen nederst i historien.

Sikkerhedseksperten har klikket på et link til en falsk Netflix-side, der bliver sendt rundt til massevis af mennesker i en spammail.

Når han forsøger at logge ind på den ondsindede side, mødes han af en fejlmeddelelse.

Den fortæller, at kontoen er blevet misbrugt, og hvis den skal åbnes igen, og kontrollen genvindes, så skal der ringes til supportafdelingen, som vil bistå med den nødvendige tekniske bistand.

Hent lige et program

Når supporten kontaktes, fortæller en venlig stemme, at Netflix-kontoen er under angreb fra flere forskellige steder i verden.

For at lukke for hacker-angrebet skal du lige hente og installere programmet "Netflix Support Software".

Der er dog i virkeligheden tale om et program, der hedder Teamviewer, der giver svindlerne mulighed for at fjernstyre din maskine.

En "tekniker" viser nu en række skræmmebilleder, der fortæller, at maskinen er under heftig beskydning fra både kinesere og russere.

Herefter tilbydes du hjælp til at få hackerne jaget på flugt, men du skal lige fortælle, hvilket kreditkort du vil betale med, og så bliver din konto naturligvis tømt godt og grundigt af svindlerne.

Indisk suppor-tcenter

Svindelnummeret stammer fra USA, men lignende forsøg kan godt finde sted i resten af verden, vurderer Jermoe Segura.

Tidligere har der også været en stribe danske eksempler på lignende telefonsvindlere, der benyttede Microsoft som fluepapir i deres jagt på kontanter.

Dem kan du læse mere om her.

Telefonsamtalen er efterfølgende blevet sporet til Indien.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Atomic Software ApS
Udvikling og salg af økonomisystemer samt CRM og MPS. Systemer til blandt andet maskinhandlere, vvs-branchen, vognmænd, låsesmede,handelsvirksomheder

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Cloud giver dig fleksibilitet, skalerbarhed og agilitet – men hvordan håndterer man sikkerheden?

Cloudsikkerhed handler om effektiv orkestrering og automatisering for at muliggøre hurtig detektion af og reaktion på hændelser. Det handler om at eliminere kompleksitet, sikre smidighed og sikre fleksibilitet. På dette seminar bliver du klogere på hvordan du planlægger, designer, implementerer og kører dit cybersikkerhedsprogram effektivt.

23. juni 2021 | Læs mere


Effektiv drift og support af applikationer i Dynamics 365 FO

Med Microsoft Dynamics 365 for Finance and Operations (FO) er forretningssystemet flyttet i skyen. Dermed er det slut med store opgraderingsprojekter, og virksomheder og organisationer skal i stedet være klar til løbende opdateringer, som sendes ud flere gange om året. Det kræver et særligt fokus på effektiv drift af applikationerne, hvis stabiliteten i applikationerne skal opretholdes og konkurrenceevnen bevares. I dette webinar bliver du inspireret til, hvordan du får mest muligt ud af din investering i Microsoft Dynamics 365 FO med en driftsaftale, så platformen udvikler sig sammen med din forretning.

24. juni 2021 | Læs mere


The intelligent business: From neat idea to reality

The choice to become a more intelligent business and optimize workflows is not always straightforward, but it requires that you take a step back and see the possibilities in other ways. Come inside when we try to focus on the intelligent business. Hear how SAP S / 4HANA makes processes intelligent and transforms traditional workflows.

01. juli 2021 | Læs mere


Premium
NNIT åbner igen kontorerne for sine medarbejdere - snart vil alle være tilbage: Her er hele genåbningsplanen
De tomme mødelokaler og stille kontorer er ved at blive udskiftet med en summen af stemmer hos NNIT. Konsulenthuset er i gang med at eksekvere på en genåbningsplan, der skal munde ud i en fuld genåbning af kontorerne.
Computerworld
Ransomware-hackere krævede 15 millioner kroner: Betal og kom videre, lød det fra politiet
En fagforening med 1,3 millioner medlemmer blev i 2019 ramt af et ransomware-angreb, hvor hackerne krævede en løsesum på 15 millioner kroner. Myndighederne opfordrede dem til at betale løsesummen, men de valgte en helt anden løsning, og i stedet fandt de fysiske kopier frem og forsøgte at gendanne data.
CIO
Der findes ikke noget vigtigere for din virksomhedskultur end psychological safety
Klumme: Forskningen er entydig: Vidensarbejde er mere effektiv, når du tør stille spørgsmål, rejse kritik og indrømme fejl helt uden frygt for at blive straffet eller gjort til grin. Hvis du ikke har fokus på denne del af din virksomhedskultur, så lever din virksomhed og dine medarbejdere ikke op til deres fulde potentiale.
White paper
End-to-end Server Security: Hvad er det – og hvordan kan det styrke din forretning?
Hvorfor bør serverbaseret sikkerhed være en kritisk del af din sikkerhedsinfrastruktur – og hvordan sikrer du, at din hardware kan leve op til kravene? Læs mere i dette whitepaper.