Artikel top billede

Dump: Youtube

Ny svindel: Sådan udnyttes Netflix til at stjæle dine penge

Falske Netflix-sider sender dig videre til en telefonsupport, der skanner din computer og ribber dine kontooplysninger. Se den afslørende video her.

Netflix er blevet fanget i et spind af it-kriminelle, der forsøger at bruge streaming-tjenesten som fluepapir til at lokke uopmærksomme brugere ind i en verden af løgne og bedrageri.

Det er sikkerhedseksperten Jermoe Segura fra Malewarebytes, der har opdaget svindlen, som han efterfølgende har dokumenteret i videoen nederst i historien.

Sikkerhedseksperten har klikket på et link til en falsk Netflix-side, der bliver sendt rundt til massevis af mennesker i en spammail.

Når han forsøger at logge ind på den ondsindede side, mødes han af en fejlmeddelelse.

Den fortæller, at kontoen er blevet misbrugt, og hvis den skal åbnes igen, og kontrollen genvindes, så skal der ringes til supportafdelingen, som vil bistå med den nødvendige tekniske bistand.

Hent lige et program

Når supporten kontaktes, fortæller en venlig stemme, at Netflix-kontoen er under angreb fra flere forskellige steder i verden.

For at lukke for hacker-angrebet skal du lige hente og installere programmet "Netflix Support Software".

Der er dog i virkeligheden tale om et program, der hedder Teamviewer, der giver svindlerne mulighed for at fjernstyre din maskine.

En "tekniker" viser nu en række skræmmebilleder, der fortæller, at maskinen er under heftig beskydning fra både kinesere og russere.

Herefter tilbydes du hjælp til at få hackerne jaget på flugt, men du skal lige fortælle, hvilket kreditkort du vil betale med, og så bliver din konto naturligvis tømt godt og grundigt af svindlerne.

Indisk suppor-tcenter

Svindelnummeret stammer fra USA, men lignende forsøg kan godt finde sted i resten af verden, vurderer Jermoe Segura.

Tidligere har der også været en stribe danske eksempler på lignende telefonsvindlere, der benyttede Microsoft som fluepapir i deres jagt på kontanter.

Dem kan du læse mere om her.

Telefonsamtalen er efterfølgende blevet sporet til Indien.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Højer og Lauritzen ApS
Distributør af pc- og printertilbehør.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
AI Business Excellence Day – sådan folder du mulighederne ud

Mange danske virksomheder har eksperimenteret med AI-projekter af begrænset omfang, men kun de færreste har for alvor udforsket mulighederne i storskala. Det gør vi her! Du vil blandt andet få mulighed for at se eksempler på, hvordan AI kan anvendes som accelerator i storskala og skubber til grænserne for, hvordan det er muligt at integrere teknologien, så potentialet for alvor foldes ud.

05. december 2023 | Læs mere


Teknologien bliver den næste konkurrencedefinerende slagmark – sådan forbereder du dig

Få bud på, hvordan du kan tænke IT-planlægning som en løbende strategisk proces frem for noget, der foregår fra enkeltprojekt til enkeltprojekt. Herunder hvordan strategisk brug af IT giver dig et stærkt grundlag for at orkestrere kundeoplevelser, kunderelevans og produktivitetsforbedringer.

06. december 2023 | Læs mere


People Tech 2023: Sådan gør du din gode arbejdsplads endnu bedre

Du får indsigt i de nyeste trends, hvor udviklingen går hen, masser af inspiration fra andres erfaringer samt god tid til netværk – og værdifuld indsigt i mulighederne for at effektivisere løn- og HR-processer, understøtter nye arbejdsformer og helt basalt skabe grundlaget for at skabe en bedre og mere attraktiv arbejdsplads.

13. december 2023 | Læs mere