Artikel top billede

Det kan danske Sharepoint-brugere se frem til

Mindre virksomheder kan ifølge Microsoft også få stor gavn af nyhederne i Sharepoint. Her er de vigtigste grunde.

Et dybt integreret Yammer og Office Graph, der samler alle dine handlinger på kryds og tværs over et socialt facebook-lignende netværk, er de markante nye Sharepoint-features. Det skal styrke vidensvirksomhederne, så man bedst udnytter hver enkelt medarbejders evner til det bedste.

Det er i hvert fald Microsofts drøm, og det er især de store, globale virksomheder, som skal holde kontakten på tværs af landegrænser, som har mest ud af de nye sociale tiltag i Sharepoint.

Men ifølge Jon Haugen, produktchef for Sharepoint hos Microsoft Danmark, kan også de mindre danske virksomheder få noget ud af de mange nye sociale features i Sharepoint.

"Der skal ikke mange mennesker til i en virksomhed, før man ikke ved, hvad de andre taler om, så de sociale features, som vi kommer med i år kan virkelig hjælpe. Du kan starte i det små - og her mener jeg en virksomhed på en 50-100 mennesker - hvor man kan skabe nye netværk i virksomheden," siger Jon Haugen til Computerworld.

Inspiration fra Facebook

Inspirationen til Office Graph og den integrerede Yammer kommer fra Facebook. Tanken om den sociale arbejdsstil kom efter 'The Social Revolution', som kom med Facebook tilbage i 2006.

Folk kom på Facebook og brugte det ikke kun til at komme i kontakt med venner og familie, men brugte det også i forbindelse med arbejde, hvor viden blev delt, og grupper blev dannet.

"Vi kan jo se, at folk er sociale på en helt bestemt måde overfor deres venner og familie, og når de så kommer på arbejde, møder de denne her oldnordiske arbejdsgang med langsom mailkorrespondance og ofte dårligere muligheder for at finde andre at samarbejde med," siger Jon Haugen og tilføjer:

"Derfor er denne her sociale vinkel vigtig at tage med, og det er virkelig spændende at se, hvad der vil ske i de danske virksomheder, når de sociale features er gennemført i alle vores applikationer."

Office Graph er et tiltag fra Microsoft, som betyder, at Yammer og andre nye sociale features gennembryder alle Sharepoints og Office 365's programmer. Uanset om du arbejder i Word, Excel eller Powerpoint, er der en direkte forbindelse i selve programmet til det sociale netværk.

Samtidig betyder det også, at man hurtigt kan se, hvem der tidligere har rettet i et givent dokument, og at man lynhurtigt kan komme i kontakt med personen, uden at man skal til at åbne et kommunikationsprogram op.

Stor udbredelse i Danmark

Et andet vigtigt punkt for de danske virksomheder, ifølge Jon Haugen, er, at flere mindre danske virksomheder vil begynde at bevæge sig ud i skyen.

"I første omgang var det de mellemstore virksomheder i Danmark, der kom til Office 365 og Sharepoint, hvorefter de store virksomheder er begyndt at komme herover. Nu er det de små virksomheders tur," siger Jon Haugen.

Danmark er det absolut mest penetrerede marked for Sharepoint i verden.

Derfor forventer Microsoft også, at de danske virksomheder - små som store - nemmere kan tilpasse sig til den sociale platform. Det fortæller i hvert fald den ansvarlige CTO hos Yammer, Adam Pisoni til Computerworld.

"Vi har allerede tidligt set, at det danske marked er vilde med Yammer og lignende sociale systemer, specielt i forhold til de mere konservative amerikanske firmaer."

Læs også:
Ny teknologi klar: Så vild bliver den nye Sharepoint
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Hewlett-Packard ApS
Udvikling og salg af software, hardware, konsulentydelser, outsourcing samt service og support.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Cloud giver dig fleksibilitet, skalerbarhed og agilitet – men hvordan håndterer man sikkerheden?

Cloudsikkerhed handler om effektiv orkestrering og automatisering for at muliggøre hurtig detektion af og reaktion på hændelser. Det handler om at eliminere kompleksitet, sikre smidighed og sikre fleksibilitet. På dette seminar bliver du klogere på hvordan du planlægger, designer, implementerer og kører dit cybersikkerhedsprogram effektivt.

23. juni 2021 | Læs mere


Effektiv drift og support af applikationer i Dynamics 365 FO

Med Microsoft Dynamics 365 for Finance and Operations (FO) er forretningssystemet flyttet i skyen. Dermed er det slut med store opgraderingsprojekter, og virksomheder og organisationer skal i stedet være klar til løbende opdateringer, som sendes ud flere gange om året. Det kræver et særligt fokus på effektiv drift af applikationerne, hvis stabiliteten i applikationerne skal opretholdes og konkurrenceevnen bevares. I dette webinar bliver du inspireret til, hvordan du får mest muligt ud af din investering i Microsoft Dynamics 365 FO med en driftsaftale, så platformen udvikler sig sammen med din forretning.

24. juni 2021 | Læs mere


The intelligent business: From neat idea to reality

The choice to become a more intelligent business and optimize workflows is not always straightforward, but it requires that you take a step back and see the possibilities in other ways. Come inside when we try to focus on the intelligent business. Hear how SAP S / 4HANA makes processes intelligent and transforms traditional workflows.

01. juli 2021 | Læs mere


Premium
Sådan får du innovationen til at blomstre i din virksomhed: "Det bliver gjort forkert i 90 procent af tilfældene"
For at ramme plet med digitale løsninger er innovation afgørende, og det flyvske begreb er noget, der bør gribes systematisk an. "Innovation er ikke lig med post-its. Man skal både arbejde med kulturen, tankegangen og værktøjskassen," siger Thomas Ove Rasmussen, innovationsdirektør i Trifork.
Computerworld
Efter Windows 11-lækket: Her er de nye elementer - og lanceringsdatoen
Podcast: Hvad kan Windows 11 tilbyde? Hvad kræver det af dit hardware? Hvornår kommer det? Og hvorfor har NNIT indsat Pär Fors som ny topchef? Ham har vi mødt på hans kontor i Søborg. Få svarene i denne episode af Computerworlds nyhedspodcast.
CIO
Der findes ikke noget vigtigere for din virksomhedskultur end psychological safety
Klumme: Forskningen er entydig: Vidensarbejde er mere effektiv, når du tør stille spørgsmål, rejse kritik og indrømme fejl helt uden frygt for at blive straffet eller gjort til grin. Hvis du ikke har fokus på denne del af din virksomhedskultur, så lever din virksomhed og dine medarbejdere ikke op til deres fulde potentiale.
White paper
Har du både dine applikationer og dit hoved i skyen?
Kan du nikke ja til en eller flere af disse situationer? • I bruger mange cloud-applikationer • I logger ind fra flere lokationer • I logger ind fra flere forskellige typer af devices Så kan du få stort udbytte af at læse dette whitepaper … Hver dag tilgår, navigerer og arbejder jeres medarbejdere i de applikationer, I har liggende i ”skyen”. Antallet af cloud-baserede applikationer stiger eksplosivt, så hvordan sikrer I ADGANGEN til dem og til de data, som applikationerne indeholder? Vel at mærke uden at gå på kompromis med BRUGERVENLIGHEDEN? Løsningen er Access Management, som er hovedtemaet for dette whitepaper.