Artikel top billede

Tidligere SAS-topchef nødlander med it-firma

Med en tidligere SAS-topchef i bestyrelsen afvikles et it-firma, der har haft det meget svært. I stedet vil man lette med et firma født ud af Just Eat-familien.

Firmaet Deducta, der opbyggede hjemmesider og ydede rådgivning omkring blandt andet søgemaskineoptimering til primært store kunder, er under afvikling.

Det oplyser selskabets advokat og nuværende formelle direktør, Morten Wind Lindegaard.

"Vi har valgt at lukke firmaet ned," fortæller han til Computerworld.

Den tidligere direktør er blevet afskediget, ligesom tidligere forsøg på at rette firmaet op siden 2011 er mislykkedes og har ført til andre direktørers exit.

Tidligere SAS-boss i bestyrelsen

Advokat og bestyrelsesmedlem Morten Wind Lindegaard, der sidder i bestyrelsen sammen med tidligere SAS-topchef Jørgen Lindegaard og HP-manden Henrik Søndergaard, forklarer, at lukningen simpelthen skyldes, at der ikke er et marked for de store kunder.

"Selskabet havde få store kunder og ydede konsulentbistand og rådgivning. Men det er der ikke et marked for," siger han.

I stedet vil bestyrelsen satse på et selskab med et andet fokus.

I begyndelsen af 2013 købte man nemlig firmaet Just Search, der er født ud af Just Eat-familien.

Selskabet hedder i dag Deducta Search.

"Her er i højere grad tale om volumensalg i relation til søgemaskineoptimering og standardiserede, men kundetilpassede, hjemmesider. Et produkt som langt bedre passer til et marked med hård konkurrence på pris og performance," fortæller han.

"Denne forretning vokser markant, og det vil vi satse på i fremtiden," lyder det.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Hewlett-Packard ApS
Udvikling og salg af software, hardware, konsulentydelser, outsourcing samt service og support.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Sådan vil AI-assistenten Microsoft Copilot transformere processer og dit arbejdsliv

Med Microsoft Copilot får du for første gang en intelligent, personlig assistent ved hånden, som kan løse opgaver og lette hverdagen. Få inspiration til, hvordan Copilot kan automatisere rutineopgaver og transformere din hverdag.

18. juni 2024 | Læs mere


Den digitale trussel er konstant, kompleks og stadigt stigende - også i den offentlige sektor

I dagens Danmark har vi indrettet os sådan, at alt kommunikation mellem det offentlige og borgerne foregår på forskellige digitale platforme, hvilket gør både borgerne og de offentlige institutioner skrøbelige overfor cyberkriminalitet. Samtidig lyder det fra rapporter, at de offentliges it-systemer er støvede og fulde af teknisk gæld. Dette er en farlig cocktail for de offentlige institutioner, men en særdeles lækker drink for cyber-kriminelle.

20. juni 2024 | Læs mere


Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere