Artikel top billede

(Foto: Dan Jensen)

Derfor vil Intel betale op mod 800 millioner for lille ur-firma

Kendt it-firma vil angiveligt lægge op mod 800 millioner kroner for lille ur-firma. Selskabet har en god grund til at betale de mange penge. Se den her.

Op mod 820 millioner kroner.

Så meget ventes Intel at ville lægge for at overtage selskabet Basis Science, der står bag smartwatch-uret Basis Carbon Steel, som blandt andet kan anvendes til tracking af søvn-rytmer og andre forskellige aktiviteter

Ifølge it-mediet TechCrunch satte Basis Science sig selv til salg for nylig, og verdens største chip-producent har angiveligt ikke været sen til at gribe chancen.

Missede smartphone-bølgen

Intel er et gigantisk firma, men selskabet ser skriften på væggen.

Intel har i mange år siddet tungt på pc-markedet, hvor langt størstedelen af verdens pc-producenter i dag anvender Intel-chip i deres computere.

Pc-salget er imidlertid i frit fald, fordi forbrugere overalt i verden i stedet er begyndt at købe smartphones og tablet-computere.

Og her er Intel slet ikke med. Faktisk missede selskabet helt startskuddet på det voksende smartphone- og tablet-markedet, hvor konkurrenten ARM i dag sidder på flæsket.

Det betyder, at Intel nu er særdeles stålsat på at komme med, hvis og når den næste teknologibølge får fart.

Og det kan meget vel blive de såkaldte 'wearables' - altså teknologi-produkter, der bæres på kroppen.

Du kan se flere eksempler på lækre wearables her: De fedeste smartphone-ure til din sommerferie

Det vil Intel bruge købet til

Intel bygger ikke selv decideret hardware, men sigter efter at kunne levere komponenter til mange forskellige gadgets af mange forskellige mærker.

Med det mulige køb af Basis Science kan Intel måske få et brohoved ind på markedet. Basis Science er nemlig langt fremme indenfor udvikling af de sensorer, der anvendes i wearable-produkterne.

For eksempel indeholder Basis Science's wearables sensorer til registrering af både puls, hud-temperatur og sved-afsondring, der tilsammen eksempelvis kan give et ganske præcist billede af kalorie-forbrug, søvn-mønstre og flere andre ting.

Markedet er allerede ved at tage fart. Således har Computerworld netop testet Pebble-uret, som vores anmelder er pænt begejstret for.

Det kan du læse mere om her: Test: Lækkert Pebble Steel smartwatch lader dig købe et glimt af fremtiden

Det er på høje tid, at Intel kommer med.

Både Apple og Google ventes at lancere et smartwatch inden længe, ligesom en række af de store teknologi-producenter som Samsung, LG, Motorola og HTC er på trapperne med en eller anden for wearables.

Samtidig har Intels chip-konkurrent Qualcoom ligefrem lanceret sit eget smartwatch, Qualcomm Toq.

Det samme gælder angiveligt Microsoft.

Læs også:

Trenden du ikke slipper for: It-produkterne klæber til kroppen

Test: Lækkert Pebble Steel smartwatch lader dig købe et glimt af fremtiden

Nye rygter: Nu kommer Googles eget lækre smartwatch - se planerne her

Kom helt tæt på Samsung Galaxy Gear

Microsoft udvikler sit eget smartwatch




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Targit A/S
Udvikling og salg af software til business intelligence.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
GDPR: De bedste værktøjer til forankring og automatisering

GDPR er forlængst blevet en del af hverdagen i alle organisationer, og vi kan ikke komme uden om, at det koster dyrt at negligere vigtigheden af det. Det kan være en stor mundfuld at skulle holde styr på regler, håndtering og vedligeholdelse. Derfor sætter vi fokus på forankring og automatisering på denne konference.

02. december 2021 | Læs mere


Digital kundeservice: Kom godt i gang med chatbots

Der er store gevinster at hente med chatbots, som kan håndtere en stor del af kommunikationen med brugere - både de eksterne som kunder og de interne som medarbejdere.Og lige rundt om hjørnet venter næste generation, nemlig de stemme-baserede chatbots, som står på skuldrene af de stemmestyrede home-devices som Amazons Alexa og Google Home.

07. december 2021 | Læs mere


Can AI bring value to your business?

You will learn how AI has been successfully used to enhance an existing business where artificial intelligence is deployed to work complementary to natural intelligence in a complex data process. And you will be presented with a business case where AI provides the possibilities of creating a completely new business platform, that would not otherwise have been possible.

08. december 2021 | Læs mere