Artikel top billede

(Foto: Dan Jensen)

Derfor vil Intel betale op mod 800 millioner for lille ur-firma

Kendt it-firma vil angiveligt lægge op mod 800 millioner kroner for lille ur-firma. Selskabet har en god grund til at betale de mange penge. Se den her.

Op mod 820 millioner kroner.

Så meget ventes Intel at ville lægge for at overtage selskabet Basis Science, der står bag smartwatch-uret Basis Carbon Steel, som blandt andet kan anvendes til tracking af søvn-rytmer og andre forskellige aktiviteter

Ifølge it-mediet TechCrunch satte Basis Science sig selv til salg for nylig, og verdens største chip-producent har angiveligt ikke været sen til at gribe chancen.

Missede smartphone-bølgen

Intel er et gigantisk firma, men selskabet ser skriften på væggen.

Intel har i mange år siddet tungt på pc-markedet, hvor langt størstedelen af verdens pc-producenter i dag anvender Intel-chip i deres computere.

Pc-salget er imidlertid i frit fald, fordi forbrugere overalt i verden i stedet er begyndt at købe smartphones og tablet-computere.

Og her er Intel slet ikke med. Faktisk missede selskabet helt startskuddet på det voksende smartphone- og tablet-markedet, hvor konkurrenten ARM i dag sidder på flæsket.

Det betyder, at Intel nu er særdeles stålsat på at komme med, hvis og når den næste teknologibølge får fart.

Og det kan meget vel blive de såkaldte 'wearables' - altså teknologi-produkter, der bæres på kroppen.

Du kan se flere eksempler på lækre wearables her: De fedeste smartphone-ure til din sommerferie

Det vil Intel bruge købet til

Intel bygger ikke selv decideret hardware, men sigter efter at kunne levere komponenter til mange forskellige gadgets af mange forskellige mærker.

Med det mulige køb af Basis Science kan Intel måske få et brohoved ind på markedet. Basis Science er nemlig langt fremme indenfor udvikling af de sensorer, der anvendes i wearable-produkterne.

For eksempel indeholder Basis Science's wearables sensorer til registrering af både puls, hud-temperatur og sved-afsondring, der tilsammen eksempelvis kan give et ganske præcist billede af kalorie-forbrug, søvn-mønstre og flere andre ting.

Markedet er allerede ved at tage fart. Således har Computerworld netop testet Pebble-uret, som vores anmelder er pænt begejstret for.

Det kan du læse mere om her: Test: Lækkert Pebble Steel smartwatch lader dig købe et glimt af fremtiden

Det er på høje tid, at Intel kommer med.

Både Apple og Google ventes at lancere et smartwatch inden længe, ligesom en række af de store teknologi-producenter som Samsung, LG, Motorola og HTC er på trapperne med en eller anden for wearables.

Samtidig har Intels chip-konkurrent Qualcoom ligefrem lanceret sit eget smartwatch, Qualcomm Toq.

Det samme gælder angiveligt Microsoft.

Læs også:

Trenden du ikke slipper for: It-produkterne klæber til kroppen

Test: Lækkert Pebble Steel smartwatch lader dig købe et glimt af fremtiden

Nye rygter: Nu kommer Googles eget lækre smartwatch - se planerne her

Kom helt tæt på Samsung Galaxy Gear

Microsoft udvikler sit eget smartwatch
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
TIETOEVRY DENMARK A/S
Udvikler, sælger og implementerer software til ESDH, CRM og portaler. Fokus på detailhandel, bygge- og anlæg, energi og finans.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
AI Business Excellence Day – sådan folder du mulighederne ud

Mange danske virksomheder har eksperimenteret med AI-projekter af begrænset omfang, men kun de færreste har for alvor udforsket mulighederne i storskala. Det gør vi her! Du vil blandt andet få mulighed for at se eksempler på, hvordan AI kan anvendes som accelerator i storskala og skubber til grænserne for, hvordan det er muligt at integrere teknologien, så potentialet for alvor foldes ud.

05. december 2023 | Læs mere


Teknologien bliver den næste konkurrencedefinerende slagmark – sådan forbereder du dig

Få bud på, hvordan du kan tænke IT-planlægning som en løbende strategisk proces frem for noget, der foregår fra enkeltprojekt til enkeltprojekt. Herunder hvordan strategisk brug af IT giver dig et stærkt grundlag for at orkestrere kundeoplevelser, kunderelevans og produktivitetsforbedringer.

06. december 2023 | Læs mere


People Tech 2023: Sådan gør du din gode arbejdsplads endnu bedre

Du får indsigt i de nyeste trends, hvor udviklingen går hen, masser af inspiration fra andres erfaringer samt god tid til netværk – og værdifuld indsigt i mulighederne for at effektivisere løn- og HR-processer, understøtter nye arbejdsformer og helt basalt skabe grundlaget for at skabe en bedre og mere attraktiv arbejdsplads.

13. december 2023 | Læs mere