Artikel top billede

Derfor vil Intel betale op mod 800 millioner for lille ur-firma

Kendt it-firma vil angiveligt lægge op mod 800 millioner kroner for lille ur-firma. Selskabet har en god grund til at betale de mange penge. Se den her.

Op mod 820 millioner kroner.

Så meget ventes Intel at ville lægge for at overtage selskabet Basis Science, der står bag smartwatch-uret Basis Carbon Steel, som blandt andet kan anvendes til tracking af søvn-rytmer og andre forskellige aktiviteter

Ifølge it-mediet TechCrunch satte Basis Science sig selv til salg for nylig, og verdens største chip-producent har angiveligt ikke været sen til at gribe chancen.

Missede smartphone-bølgen

Intel er et gigantisk firma, men selskabet ser skriften på væggen.

Intel har i mange år siddet tungt på pc-markedet, hvor langt størstedelen af verdens pc-producenter i dag anvender Intel-chip i deres computere.

Pc-salget er imidlertid i frit fald, fordi forbrugere overalt i verden i stedet er begyndt at købe smartphones og tablet-computere.

Og her er Intel slet ikke med. Faktisk missede selskabet helt startskuddet på det voksende smartphone- og tablet-markedet, hvor konkurrenten ARM i dag sidder på flæsket.

Det betyder, at Intel nu er særdeles stålsat på at komme med, hvis og når den næste teknologibølge får fart.

Og det kan meget vel blive de såkaldte 'wearables' - altså teknologi-produkter, der bæres på kroppen.

Du kan se flere eksempler på lækre wearables her: De fedeste smartphone-ure til din sommerferie

Det vil Intel bruge købet til

Intel bygger ikke selv decideret hardware, men sigter efter at kunne levere komponenter til mange forskellige gadgets af mange forskellige mærker.

Med det mulige køb af Basis Science kan Intel måske få et brohoved ind på markedet. Basis Science er nemlig langt fremme indenfor udvikling af de sensorer, der anvendes i wearable-produkterne.

For eksempel indeholder Basis Science's wearables sensorer til registrering af både puls, hud-temperatur og sved-afsondring, der tilsammen eksempelvis kan give et ganske præcist billede af kalorie-forbrug, søvn-mønstre og flere andre ting.

Markedet er allerede ved at tage fart. Således har Computerworld netop testet Pebble-uret, som vores anmelder er pænt begejstret for.

Det kan du læse mere om her: Test: Lækkert Pebble Steel smartwatch lader dig købe et glimt af fremtiden

Det er på høje tid, at Intel kommer med.

Både Apple og Google ventes at lancere et smartwatch inden længe, ligesom en række af de store teknologi-producenter som Samsung, LG, Motorola og HTC er på trapperne med en eller anden for wearables.

Samtidig har Intels chip-konkurrent Qualcoom ligefrem lanceret sit eget smartwatch, Qualcomm Toq.

Det samme gælder angiveligt Microsoft.

Læs også:

Trenden du ikke slipper for: It-produkterne klæber til kroppen

Test: Lækkert Pebble Steel smartwatch lader dig købe et glimt af fremtiden

Nye rygter: Nu kommer Googles eget lækre smartwatch - se planerne her

Kom helt tæt på Samsung Galaxy Gear

Microsoft udvikler sit eget smartwatch
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Fiftytwo A/S
Konsulentydelser og branchespecifikke softwareløsninger til retail, e-Commerce, leasing og mediebranchen.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Cloud giver dig fleksibilitet, skalerbarhed og agilitet – men hvordan håndterer man sikkerheden?

Cloudsikkerhed handler om effektiv orkestrering og automatisering for at muliggøre hurtig detektion af og reaktion på incidents. Det handler om at eliminere kompleksitet, det handler om at fortsat sikre smidighed og fleksibilitet. På dette seminar bliver du klogere på hvordan du planlægger, designer, implementerer og kører dit cybersikkerhedsprogram effektivt.

23. juni 2021 | Læs mere


Effektiv drift og support af applikationer i Dynamics 365 FO

Med Microsoft Dynamics 365 for Finance and Operations (FO) er forretningssystemet flyttet i skyen. Dermed er det slut med store opgraderingsprojekter, og virksomheder og organisationer skal i stedet være klar til løbende opdateringer, som sendes ud flere gange om året. Det kræver et særligt fokus på effektiv drift af applikationerne, hvis stabiliteten i applikationerne skal opretholdes og konkurrenceevnen bevares. I dette webinar bliver du inspireret til, hvordan du får mest muligt ud af din investering i Microsoft Dynamics 365 FO med en driftsaftale, så platformen udvikler sig sammen med din forretning.

24. juni 2021 | Læs mere


The intelligent business: From neat idea to reality

The choice to become a more intelligent business and optimize workflows is not always straightforward, but it requires that you take a step back and see the possibilities in other ways. Come inside when we try to focus on the intelligent business. Hear how SAP S / 4HANA makes processes intelligent and transforms traditional workflows.

01. juli 2021 | Læs mere


Premium
Globeteam lå i forhandlinger med flere købere inden frasalg: Aggressiv ekspansionsplan venter nu forude - har afsat 'betydeligt beløb'
Interview: Direktør for Globeteam Claus Moldow gør klar til offensiv ekspansion efter, at han, Morten Strunge Nielsen og Kirk Kapital har solgt kontrollen over det danske konsulenthus til den store norske kapitalfond Norvestor. "Pengene er afsat til organisk vækst i Danmark, men vi vil også komme til at se på opkøb," siger han.
CIO
Der findes ikke noget vigtigere for din virksomhedskultur end psychological safety
Klumme: Forskningen er entydig: Vidensarbejde er mere effektiv, når du tør stille spørgsmål, rejse kritik og indrømme fejl helt uden frygt for at blive straffet eller gjort til grin. Hvis du ikke har fokus på denne del af din virksomhedskultur, så lever din virksomhed og dine medarbejdere ikke op til deres fulde potentiale.
White paper
Kunsten at navigere i en tilpasningsøkonomi
Evnen til at tilpasse sig en verden i konstant forandring bliver afgørende for virksomhedens mulighed for at vækste i fremtiden. Ét af de finansielle håndtag du kan skrue på, er en hel eller delvis outsourcing af it-driften. I e-bogen ”Kunsten at navigere i en tilpasningsøkonomi” får du viden om, hvordan din virksomhed kan bruge tilpasningsøkonomi til at håndtere fremtidens krav til it. Vi spørger blandt andet: - Kan din virksomhed skalere og tilpasse sin digitale kapacitet og økonomi? - Har dine kunder tillid til, at du har de skarpeste it-løsninger? - Ville I kunne styrke forretningen ved at give jeres it mere fokus? - Kan I få øget funktionalitet til samme pris? Vi fokuserer på risiko, økonomi, fokus og valg af it-partner, som er fire opmærksomhedspunkter du skal have styr på for at lykkes med at tilpasse virksomheden til at modstå forandringerne i verden.