Artikel top billede

(Foto: Dan Jensen)

Derfor vil Intel betale op mod 800 millioner for lille ur-firma

Kendt it-firma vil angiveligt lægge op mod 800 millioner kroner for lille ur-firma. Selskabet har en god grund til at betale de mange penge. Se den her.

Op mod 820 millioner kroner.

Så meget ventes Intel at ville lægge for at overtage selskabet Basis Science, der står bag smartwatch-uret Basis Carbon Steel, som blandt andet kan anvendes til tracking af søvn-rytmer og andre forskellige aktiviteter

Ifølge it-mediet TechCrunch satte Basis Science sig selv til salg for nylig, og verdens største chip-producent har angiveligt ikke været sen til at gribe chancen.

Missede smartphone-bølgen

Intel er et gigantisk firma, men selskabet ser skriften på væggen.

Intel har i mange år siddet tungt på pc-markedet, hvor langt størstedelen af verdens pc-producenter i dag anvender Intel-chip i deres computere.

Pc-salget er imidlertid i frit fald, fordi forbrugere overalt i verden i stedet er begyndt at købe smartphones og tablet-computere.

Og her er Intel slet ikke med. Faktisk missede selskabet helt startskuddet på det voksende smartphone- og tablet-markedet, hvor konkurrenten ARM i dag sidder på flæsket.

Det betyder, at Intel nu er særdeles stålsat på at komme med, hvis og når den næste teknologibølge får fart.

Og det kan meget vel blive de såkaldte 'wearables' - altså teknologi-produkter, der bæres på kroppen.

Du kan se flere eksempler på lækre wearables her: De fedeste smartphone-ure til din sommerferie

Det vil Intel bruge købet til

Intel bygger ikke selv decideret hardware, men sigter efter at kunne levere komponenter til mange forskellige gadgets af mange forskellige mærker.

Med det mulige køb af Basis Science kan Intel måske få et brohoved ind på markedet. Basis Science er nemlig langt fremme indenfor udvikling af de sensorer, der anvendes i wearable-produkterne.

For eksempel indeholder Basis Science's wearables sensorer til registrering af både puls, hud-temperatur og sved-afsondring, der tilsammen eksempelvis kan give et ganske præcist billede af kalorie-forbrug, søvn-mønstre og flere andre ting.

Markedet er allerede ved at tage fart. Således har Computerworld netop testet Pebble-uret, som vores anmelder er pænt begejstret for.

Det kan du læse mere om her: Test: Lækkert Pebble Steel smartwatch lader dig købe et glimt af fremtiden

Det er på høje tid, at Intel kommer med.

Både Apple og Google ventes at lancere et smartwatch inden længe, ligesom en række af de store teknologi-producenter som Samsung, LG, Motorola og HTC er på trapperne med en eller anden for wearables.

Samtidig har Intels chip-konkurrent Qualcoom ligefrem lanceret sit eget smartwatch, Qualcomm Toq.

Det samme gælder angiveligt Microsoft.

Læs også:

Trenden du ikke slipper for: It-produkterne klæber til kroppen

Test: Lækkert Pebble Steel smartwatch lader dig købe et glimt af fremtiden

Nye rygter: Nu kommer Googles eget lækre smartwatch - se planerne her

Kom helt tæt på Samsung Galaxy Gear

Microsoft udvikler sit eget smartwatch




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Itm8 | IT Relation A/S
Outsourcing, hosting, decentral drift, servicedesk, konsulentydelser, salg og udleje af handelsvarer, udvikling af software.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
OT og IT: Modernisér produktionen og byg sikker bro efter et årelangt teknologisk efterslæb

Moderne produkter skal have mere end strøm for at fungere – og deres navlestreng skal ikke klippes når de forlader fabrikshallen. På denne konference kan du derfor lære mere om hvordan du får etableret det sikre setup når der går IT i OT.

30. april 2024 | Læs mere


Roundtable for sikkerhedsansvarlige: Hvordan opnår man en robust sikkerhedsposition?

For mange virksomheder har Zero Trust og dets principper transformeret traditionelle tilgange til netværkssikkerhed, hvilket har gjort det muligt for organisationer at opnå hidtil usete niveauer af detaljeret kontrol over deres brugere, enheder og netværk - men hvordan implementerer man bedst Zero Trust-arkitekturer i et enterprise set up? Og hvordan muliggør Zero Trust-arkitekturen, at organisationer opnår produktivitetsfordele med AI-værktøjer samtidig med, at de forbliver sikre i lyset af fremvoksende trusler?

01. maj 2024 | Læs mere


ERP-trends 2024

Bliv derfor inspireret til, hvordan du kan optimere dine systemer og processer når af nogle af de fremmeste eksperter på ERP-markedet dele deres iagttagelser af det aktuelle marked og vurderinger af, hvad vi har i vente de kommende 3-5 år. Vi sætter også fokus på, hvordan udviklingen kommer til at påvirke din organisation, hvordan du bedst forbereder og planlægger ERP-indsatsen og om, hvilke faldgruber du skal være opmærksom på.

02. maj 2024 | Læs mere