BREAKING:Preben Damgaard er død

Artikel top billede

(Foto: Dan Jensen)

Derfor vil Intel betale op mod 800 millioner for lille ur-firma

Kendt it-firma vil angiveligt lægge op mod 800 millioner kroner for lille ur-firma. Selskabet har en god grund til at betale de mange penge. Se den her.

Op mod 820 millioner kroner.

Så meget ventes Intel at ville lægge for at overtage selskabet Basis Science, der står bag smartwatch-uret Basis Carbon Steel, som blandt andet kan anvendes til tracking af søvn-rytmer og andre forskellige aktiviteter

Ifølge it-mediet TechCrunch satte Basis Science sig selv til salg for nylig, og verdens største chip-producent har angiveligt ikke været sen til at gribe chancen.

Missede smartphone-bølgen

Intel er et gigantisk firma, men selskabet ser skriften på væggen.

Intel har i mange år siddet tungt på pc-markedet, hvor langt størstedelen af verdens pc-producenter i dag anvender Intel-chip i deres computere.

Pc-salget er imidlertid i frit fald, fordi forbrugere overalt i verden i stedet er begyndt at købe smartphones og tablet-computere.

Og her er Intel slet ikke med. Faktisk missede selskabet helt startskuddet på det voksende smartphone- og tablet-markedet, hvor konkurrenten ARM i dag sidder på flæsket.

Det betyder, at Intel nu er særdeles stålsat på at komme med, hvis og når den næste teknologibølge får fart.

Og det kan meget vel blive de såkaldte 'wearables' - altså teknologi-produkter, der bæres på kroppen.

Du kan se flere eksempler på lækre wearables her: De fedeste smartphone-ure til din sommerferie

Det vil Intel bruge købet til

Intel bygger ikke selv decideret hardware, men sigter efter at kunne levere komponenter til mange forskellige gadgets af mange forskellige mærker.

Med det mulige køb af Basis Science kan Intel måske få et brohoved ind på markedet. Basis Science er nemlig langt fremme indenfor udvikling af de sensorer, der anvendes i wearable-produkterne.

For eksempel indeholder Basis Science's wearables sensorer til registrering af både puls, hud-temperatur og sved-afsondring, der tilsammen eksempelvis kan give et ganske præcist billede af kalorie-forbrug, søvn-mønstre og flere andre ting.

Markedet er allerede ved at tage fart. Således har Computerworld netop testet Pebble-uret, som vores anmelder er pænt begejstret for.

Det kan du læse mere om her: Test: Lækkert Pebble Steel smartwatch lader dig købe et glimt af fremtiden

Det er på høje tid, at Intel kommer med.

Både Apple og Google ventes at lancere et smartwatch inden længe, ligesom en række af de store teknologi-producenter som Samsung, LG, Motorola og HTC er på trapperne med en eller anden for wearables.

Samtidig har Intels chip-konkurrent Qualcoom ligefrem lanceret sit eget smartwatch, Qualcomm Toq.

Det samme gælder angiveligt Microsoft.

Læs også:

Trenden du ikke slipper for: It-produkterne klæber til kroppen

Test: Lækkert Pebble Steel smartwatch lader dig købe et glimt af fremtiden

Nye rygter: Nu kommer Googles eget lækre smartwatch - se planerne her

Kom helt tæt på Samsung Galaxy Gear

Microsoft udvikler sit eget smartwatch
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Jobindex Media A/S
Salg af telemarketing og research for it-branchen, it-kurser og konferencer

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
AI & machine learning i dagligdagen – teknologi og best practice

Kunstig intelligens og machine learning er i gang med at forandre de måder, som vi arbejder på i organisationer og virksomheder - både i det store og i det små. Bliv inspireret til hvordan kan du selv udnytte dem til at gøre din organisation klogere, skarpere og mere effektiv.

06. december 2022 | Læs mere


ERP løsninger til SMV segmentet

For små og mellemstore virksomheder gemmer der sig meget store muligheder for effektivisering og data-udnyttelse i valget af ERP-system. Med det rigtige valg kan man udnytte eksempelvis machine learning, AI, procesautomatisering og meget andet på tværs af hele organisationen til blandt andet lagerstyring, produktion, distribution, intelligent afrapportering.

07. december 2022 | Læs mere


Identity & Access Management - sådan holder du din virksomhed sikker

God styring af brugerrettigheder er en af de mest effektive måder til at højne it-sikkerheden. For det kan hurtigt gå galt, hvis system-rettigheder, system-adgang og lignende ikke hele tiden opdateres. Kom og hør om erfaringer og muligheder til hurtigt og nemt hele tiden at sikre, at der er styr på brugerrettighederne i hele din organisation- også uden at genere brugerne.

08. december 2022 | Læs mere