Artikel top billede

Hvor dum kan man være: HTML - er det ikke en kønssygdom?

En amerikansk online-virksomhed har spurgt flere tusinde amerikanere, hvad en masse it-forkortelser og -udtryk står for. Få dig her et billigt grin over besvarelserne.

It-verdenen skorter ikke ligefrem på forkortelser, og somme tider kan det være ret svært at gennemskue eller gætte, hvad der gemmer sig bag to-tre-fire-bogstavsforkortelserne.

Hvor svært har det amerikanske kuponselskab Vouchercloud sat sig for at undersøge for at finde ud af, hvor meget teknisk indsigt den almindelige amerikaner har.

Og resultaterne skal nok søsætte en krusning eller to i mundvigen på en rutineret it-medarbejder rundt omkring på kloden.

For undersøgelsen med 2.392 respondenter med kvinder og mænd over 18 år viser, at 11 procent af de adspurgte troede, at HTML var en seksuelt overført sygdom og altså ikke retteligt et opmærkningssprog (HyperText Markup Language) til at strukturere indhold på en hjemmeside med.

Det skriver Los Angeles Times.

Gigabyte er et sydamerikansk insekt

Andre svar fra undersøgelsen viser også, at der nok skal øves lidt på it-termerne i det amerikanske.

Her er udvalgte resultater fra undersøgelsen af amerikanernes teknologi-viden:

- 42 procent mener, at 'motherboard' er dækket på et skib og altså ikke et bundkort til en computer.

- 27 procent tror, at 'gigabyte' er et sydamerikansk insekt og dermed udelukker de alt, der har at gøre med data-storage.

- 23 procent tror, at 'MP3' er en Star Wars-robot og ikke lydkomprimeringsstandard.

- 18 procent peger på, at 'blu-ray' er et havdyr og altså ikke et disc-format.

- 15 procent mener, at ordet 'software' dækker over komfortabel beklædning.

- 12 procent af de adspurgte vurderer, at 'USB' er en forkortelse for et europæisk land.

Slutteligt kunne 77 procent ikke gætte, hvad forkortelsen SEO stod for. Vi kan afsløre, at det står for Search Engine Optimization (søgemaskineoptimering).

Jo, teknologi-viden er vigtigt

Ifølge Los Angeles Times har Vouchercloud spurgt sine respondenter, uden at respondenterne vidste, at deres teknologividen blev testet.

De tekniske spørgsmål er blevet stillet blandt ikke-tekniske forespørgsler, hvor respondenterne så havde tre muligheder at vælge ud fra.

Så der er sikkert også nogle blandt besvarelserne, der har gættet sig frem til det rigtige svar.

Trods de mange forkerte og lattervækkende besvarelser mener flertallet i undersøgelsen, at teknologividen er vigtigt i dagens samfund.

Læs også: 
Test dig selv: Hvor dygtig er du egentlig til it?

Quiz: Hvor meget ved du om iPhone? Test dig selv




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Jobindex Media A/S
Salg af telemarketing og research for it-branchen, it-kurser og konferencer

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

23. april 2024 | Læs mere


AI Business Excellence Day – sådan folder du mulighederne ud

Mange danske virksomheder har eksperimenteret med AI-projekter af begrænset omfang, men kun de færreste har for alvor udforsket mulighederne i storskala. Det gør vi her! Du vil blandt andet få mulighed for at se eksempler på, hvordan AI kan anvendes som accelerator i storskala og skubber til grænserne for, hvordan det er muligt at integrere teknologien, så potentialet for alvor foldes ud.

24. april 2024 | Læs mere


Unbreakable - sådan sikrer du dig vedvarende og uafbrudt adgang til dine data

Vi dykker ned i værdien af en stabil og pålidelig storage-platform og hvilke muligheder der findes, for at sikre den højeste grad af redundans og tilgængelighed. Områder som date-beskyttelse og cyber-sikkerhed vil også blive berørt.

25. april 2024 | Læs mere