Artikel top billede

Software-kaos truer: Derfor skal du rydde op i applikationerne

Vi bliver ved med at tage nye software-løsninger i brug, men forsømmer at sende de gamle applikationer på pension. Her er konsekvensen.

Selvom cloud-applikationer i alle afskygninger efterhånden kan findes som plug-and-play, og selvom de mobile apps er kendetegnet ved moderne software-design, er det ikke noget, der gør CIO'ens arbejdsdag lettere.

For nok har vi fået adgang til et væld af moderne applikationer, men det har kun betydet, at virksomhedens applikations-landskab blevet mere komplekst.

Den udfordring beskrives i konkrete tal af Capgemini i den netop offentliggjorte rapport Application Landscape 2014 (PDF), der er baseret på svar fra 1.100 CIO'er fra 16 forskellige lande.

"Der har været en stejl vækst i antallet af respondenter, der mener, at mindst 20 procent af deres nuværende applikationer faktisk kunne erstattes eller pensioneres," skriver Capgemini om udviklingen fra 2011 til 2014.

CIO'erne er blandt andet blevet stillet spørgsmålet, hvad de tre vigtigste driftsmæssige udfordringer er.

I alt 61 procent peger på sikkerheden, 43 procent fremhæver data-kvalitet, for 40 procent handler det om et komplekst it-landskab, og yderligere 34 procent peger på forældede teknologier som en vigtig udfordring.

Kaos tager til

It-lederne er også blevet spurgt: "Hvor passende føler du, at antallet af applikationer på tværs af virksomheden er?"

Her er der tydeligvis tale om en forværring af situationen.

14 procent svarer, at der er langt flere applikationer, end forretningen har behov for - i 2011 var det 11 procent, der havde det svar.

34 procent vælger at svare, at der er flere applikationer, end forretningen har behov for - det var kun 23 procent i 2011.

Og kun 37 procent mener, at der lige præcis er et passende antal applikationer - et fald fra 52 procent i 2011.

Her er forklaringen

"Til trods for alle intentioner og tiltag er det tilsyneladende få organisationer, der allerede har formået at pensionere eller konsolidere applikationer; legacy-tyngden er kun blevet tungere, ikke lettere," skriver Capgemini blandt andet i rapporten.

"Og så er det stigende antal SaaS-løsninger, der købes direkte af forretningsenhederne i stedet for af it-afdelingen, med til at forstærke den situation."

Konsulenthuset har også et bud på, hvorfor mængden af applikationer vokser så mange steder, når man måske snarere burde slanke it-landskabet for at undgå overflødige eller overlappende applikationer.

"Det kan typisk være et resultat af fusioner og opkøb, men også af decentraliserede forretningsenheder, der har valgt at implementere deres egne løsninger, fordi de ikke føler, at de centrale applikationer giver dem den nødvendige fleksibilitet eller den differentierende kant, som de søger."

"Uanset hvad forklaringen er, mener 70 procent af respondenterne, at mindst en femtedel af deres applikationer kan konsolideres ved at udrydde redundans," lyder det i Capgemini-rapporten.

Læs også:

Software i virksomheden: Disse applikationer er afgørende

Gamle applikationer er en plage: Men hvordan kommer du af med dem?

Sådan super-optimerer du virksomhedens applikationer
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Atomic Software ApS
Udvikling og salg af økonomisystemer samt CRM og MPS. Systemer til blandt andet maskinhandlere, vvs-branchen, vognmænd, låsesmede,handelsvirksomheder

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Cloud giver dig fleksibilitet, skalerbarhed og agilitet – men hvordan håndterer man sikkerheden?

Cloudsikkerhed handler om effektiv orkestrering og automatisering for at muliggøre hurtig detektion af og reaktion på incidents. Det handler om at eliminere kompleksitet, det handler om at fortsat sikre smidighed og fleksibilitet. På dette seminar bliver du klogere på hvordan du planlægger, designer, implementerer og kører dit cybersikkerhedsprogram effektivt.

23. juni 2021 | Læs mere


Effektiv drift og support af applikationer i Dynamics 365 FO

Med Microsoft Dynamics 365 for Finance and Operations (FO) er forretningssystemet flyttet i skyen. Dermed er det slut med store opgraderingsprojekter, og virksomheder og organisationer skal i stedet være klar til løbende opdateringer, som sendes ud flere gange om året. Det kræver et særligt fokus på effektiv drift af applikationerne, hvis stabiliteten i applikationerne skal opretholdes og konkurrenceevnen bevares. I dette webinar bliver du inspireret til, hvordan du får mest muligt ud af din investering i Microsoft Dynamics 365 FO med en driftsaftale, så platformen udvikler sig sammen med din forretning.

24. juni 2021 | Læs mere


The intelligent business: From neat idea to reality

The choice to become a more intelligent business and optimize workflows is not always straightforward, but it requires that you take a step back and see the possibilities in other ways. Come inside when we try to focus on the intelligent business. Hear how SAP S / 4HANA makes processes intelligent and transforms traditional workflows.

01. juli 2021 | Læs mere


Premium
Capgemini varsler kæmpe offensiv på det danske SAP-marked: Vil ansætte op til 40 nye konsulenter i år
Den danske del af Capgemini vil tage en langt større bid af det danske SAP-marked, som ifølge dansk landechef Claus Rydkjær står overfor en mulig eksplosion som følge af overgangen til S/4HANA. Op til 40 nye ansatte skal gøre Capgemini i stand til at tredoble SAP-forretningen på bare et år. "Vi mener, tidspunktet er nu," siger Claus Rydkjær til Computerworld.
CIO
Der findes ikke noget vigtigere for din virksomhedskultur end psychological safety
Klumme: Forskningen er entydig: Vidensarbejde er mere effektiv, når du tør stille spørgsmål, rejse kritik og indrømme fejl helt uden frygt for at blive straffet eller gjort til grin. Hvis du ikke har fokus på denne del af din virksomhedskultur, så lever din virksomhed og dine medarbejdere ikke op til deres fulde potentiale.
White paper
Er din forretning og jeres Dynamics 365 klar til løbende opdateringer?
Hyppige opdateringer af din Dynamics 365 sikrer hurtig adgang til nyeste funktioner og opdateringer. Men metoden rummer også risici. Læs her, hvordan du minimerer dem.